Şimdi Ara

Tıptan dişe geçmek (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
107
Cevap
1
Favori
9.923
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
4 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Katılıyorum

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: SalimAydogdu

quote:

Orijinalden alıntı: doktorolcamben

Merhaba diş hekimliği 3.sınıf öğrencisiyim. Bu konuda biraz yardımım olabilir sana :) yazan meslektaşlarımda olmuş :) Öncelikle Diş hekimliği çok zor bir bölüm. Tıp derslerini de alıyoruz biz artı kendi derslerimiz de var kendi derslerimizin pratikleri de var. Her hafta ödev var, telafisi var... Ben çok ama çok istememe rağmen bazen bölümü bırakmak istediğim zamanlar oldu. Protez adında bir ders var ağlayarak gittiğim derstir kendisi. Tek dersten kalırsan sınıfta kalırsın bütün senen gider tek ders için 1 yıl boyunca okula gidip gelirsin. Çok arkadaşım öyle sene kaybetti. Üstten ders alma diye bir şey de Yok.

Malzeme parası çok fazla tutuyor. Okul hiç bir şekilde yardım yapmıyor bu konuda. 1.5 ay oldu okul açılalı yaklaşık 800 tl malzeme parası verdim. Her hafta bir malzeme listesi malzeme listesi... Para kazanma kısmına gelirsek kuzenim 2 yıl önce OMÜ dişten mezun oldu. Şuan aylık 8-10 bin kazanıyor fakat çok ağır şartlarda çalışıyor. Cumartesi gecesi bile klinikte oluyor. Hatta istifa edeceğini uzmanlık çalışacağını söyledi. 2 bin tl ile çalışanı ben hiç duymadım doğrusunu söyleyeyim.

Uzmanlıkta 8 tane branş var. Tıptaki gibi çok fazla değil. Cerrahi, pedodonti,endodonti,periodontoloji,ortodonti,restoratif,protez, oral diagnoz ve radyoloji.

eğer pişman olmayacaksan geç derim, ama içinde diş hekimliğine dair küçük bir şey yok ise geçme. El becerisi çok ama çok önemli. Kendini geliştirebilirsin ama bayağı çalışman lazım.

Tıp ve diş hekimliğini ben ayırt etmiyorum hiç bir şekilde. İkisi de dünyanın en kutsal mesleklerinden. Bana göre hekimlik en kutsal meslek. Hakkında hayırlısı olsun. Doğru karar verirsin umarım :)

Ya gelip burda tıp derslerini biz de görüyoruz üstüne diş dersleri var diye ağlamayın tıp derslerinin yarısını bile görmüyorsunuz detaylı olarak

Temel tıp derslerinin hepsini alıyoruz. Artı psikiyatri, KBB, nöroloji, adli tıp. Bu dersleri de alıyoruz. Ben hiç bir şekilde tıpa göre karşılaştırma yapmadım. Uslübunuz o kadar yanlışki.Zorluk açısından, görme açısından üniversiteden üniversiteye değişir ayrıca. Ve ek olarak tıpçılardan baş boyun anatomisini daha detaylı işliyoruz.

3.sınıfa gelmiş bir diş hekimi öğrencisiyim. Bugüne kadar tıp fakültesinden temel bilim dersleri için gelen hocalardan siz dişçisiniz bunları bilmenize gerek yok diyen de oldu, hekim olacaksınız bunları bilmelisiniz diyende oldu..

Eğer uzmanlık kazanamayacaksan pratisyen olacaksan masa başında ilaç yazacaksan zaten hekimlik duygusunu tadamayacaksın. Normal bir diş hekimi bu duyguyu fazlasıyla tadıyor. Ve emeğinin karşılığını alıyor.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: SalimAydogdu

quote:

Merhaba diş hekimliği 3.sınıf öğrencisiyim. Bu konuda biraz yardımım olabilir sana :) yazan meslektaşlarımda olmuş :) Öncelikle Diş hekimliği çok zor bir bölüm. Tıp derslerini de alıyoruz biz artı kendi derslerimiz de var kendi derslerimizin pratikleri de var. Her hafta ödev var, telafisi var... Ben çok ama çok istememe rağmen bazen bölümü bırakmak istediğim zamanlar oldu. Protez adında bir ders var ağlayarak gittiğim derstir kendisi. Tek dersten kalırsan sınıfta kalırsın bütün senen gider tek ders için 1 yıl boyunca okula gidip gelirsin. Çok arkadaşım öyle sene kaybetti. Üstten ders alma diye bir şey de Yok.

Malzeme parası çok fazla tutuyor. Okul hiç bir şekilde yardım yapmıyor bu konuda. 1.5 ay oldu okul açılalı yaklaşık 800 tl malzeme parası verdim. Her hafta bir malzeme listesi malzeme listesi... Para kazanma kısmına gelirsek kuzenim 2 yıl önce OMÜ dişten mezun oldu. Şuan aylık 8-10 bin kazanıyor fakat çok ağır şartlarda çalışıyor. Cumartesi gecesi bile klinikte oluyor. Hatta istifa edeceğini uzmanlık çalışacağını söyledi. 2 bin tl ile çalışanı ben hiç duymadım doğrusunu söyleyeyim.

Uzmanlıkta 8 tane branş var. Tıptaki gibi çok fazla değil. Cerrahi, pedodonti,endodonti,periodontoloji,ortodonti,restoratif,protez, oral diagnoz ve radyoloji.

eğer pişman olmayacaksan geç derim, ama içinde diş hekimliğine dair küçük bir şey yok ise geçme. El becerisi çok ama çok önemli. Kendini geliştirebilirsin ama bayağı çalışman lazım.

Tıp ve diş hekimliğini ben ayırt etmiyorum hiç bir şekilde. İkisi de dünyanın en kutsal mesleklerinden. Bana göre hekimlik en kutsal meslek. Hakkında hayırlısı olsun. Doğru karar verirsin umarım :)

Ya gelip burda tıp derslerini biz de görüyoruz üstüne diş dersleri var diye ağlamayın tıp derslerinin yarısını bile görmüyorsunuz detaylı olarak

Temel tıp derslerinin hepsini alıyoruz. Artı psikiyatri, KBB, nöroloji, adli tıp. Bu dersleri de alıyoruz. Ben hiç bir şekilde tıpa göre karşılaştırma yapmadım. Uslübunuz o kadar yanlışki.Zorluk açısından, görme açısından üniversiteden üniversiteye değişir ayrıca. Ve ek olarak tıpçılardan baş boyun anatomisini daha detaylı işliyoruz.

3.sınıfa gelmiş bir diş hekimi öğrencisiyim. Bugüne kadar tıp fakültesinden temel bilim dersleri için gelen hocalardan siz dişçisiniz bunları bilmenize gerek yok diyen de oldu, hekim olacaksınız bunları bilmelisiniz diyende oldu..

Eğer uzmanlık kazanamayacaksan pratisyen olacaksan masa başında ilaç yazacaksan zaten hekimlik duygusunu tadamayacaksın. Normal bir diş hekimi bu duyguyu fazlasıyla tadıyor. Ve emeğinin karşılığını alıyor.

Kusura bakmayın yoğun bir gün geçirdim üslup çok yanlış olmuş haklısınız.
    Yarın detaylı bir cevap yazacağım

• Cok zorlaniyorsan hocam bence İngilizce ogretmenligine gec hocam. En sevdigim mesleklerden biri.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Pratisyen Hekimlikle ~ Hekimliği bağdaştiramayan bir arkadaş daha. Bu arkadaslar hayatlarindan genelde memnun olamazlar cunku; insanlari siniflandirmada ustlerine yoktur.

Arkadasin mantigi cercevesinde dis bolumunu baz alirsak; DUS'u kazanamamis bir mezun Dişçi'dir, kazanmissa Diş Hekimi'dir.

Disciler, pratisyen hekimden daha cok para kazanir ama bence pratisyen hekimlik daha guzel bir meslek.

• dışın tıptan kolay olduğu kesın daha rahat eder gecsinn
  • Sacmaliyorlar resmen dis hekimligi pratik ve labarutuvar isteyen bir branş.Okuldan hastaneden eve falan gidemezsin kim uyduruyor bunlari.Tipta teorikle yirtarsin ama dis hekimliginde o çarklama aletlerini kullanamazsan meslek senin icin bitmistir...

• İnsanlarla ilişkilerin b*ktansa ikisinide tavsiye etmem, ikisi de alttan alta benzer çalışma düzenine sahiptir. Toplumda saygınlığını sorarsan 6. Katta oturan doktor ile karşıdaki dişçi arasında ben pek bir fark göremedim. İkisi de saygındır. Hastalar yörelere göre hediyeye boğabilir. Benim dişçi ve doktor arkadaşlarıma hatırladığım kadarıyla zeytin yağı, süryani şarabı, kayısı ve baklava geliyordu.

Not: dişçi kızları okurken hep daha çekici bulurdum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi pena kutusu -- 2 Kasım 2017; 6:10:28 >
  • Bir hocamız var. Kötü el yoktur, çalışmayan el vardır der. El becerisi tabi ki biraz yeteneğe bakıyor. Bir adam çok iyiyse o onu 1 sefer de yapıyor. Sen 3 kez deniyorsun. Ama en sonunda sen de onun işini yapıyorsun. O yüzden el becerisi kafaya takılacak bir durum değil. 2 tane 1.derece kuzenim 2 sene önce TUSU kazanıp( iln senelerinde +65 puan ile) işe başladı. Ve bana sınav senemde tıp fakültesi yazmamam gerektiğini söylediler. Ben de biras garipsemiştim açıkçası ama sonra düşününce anlam verdim. Şu an uzmanlık yapıyorlar. 2.senelerinde ikisi de 1 ayda 10 ar nöbetleri var. Ama o kuzenimin kardeşi bu sene üniversiteye girdi. Ablasının o halini görmesine rağmen yine Tıp yazdı :) Bunlar biraz da gerçekten istemeye bakıyor. Ben de 6500 ygs den 16500 e gerilemiştim. Biras isteksiz gitmiştim. Mezuna kalabilirdim ama kuzenlerimin( cok yakinlarim yani amca kızı ve dayımın oglh 1.derece yani) soyledikleri ve bende de illa tıp olsun istegi olmaması yazmayip dis hekimligi tercih etmem de ana etkenlerdi. Ama şu an aşırı memnunum. İyi ki dis hekimligi okuyorum diyorum ki benim el yetenegim pek yoktur. Ama su an Restoratif diş tedavisi dersinde her hafta dişlere dolgu yapmak için kavite açıyoruz. Her hafta not alıyoruz. Ortalama +85 alıyorum. Çalışma ve çok az bu işe karşı isteğin varsa pişman olmazsın.

• tam bir ezik gerçekten tıp okuduğunu belirtmek ve bununla hava basmak için hatta dişçileri aşağılayarak ego tatmin etmek için böyle bir konu açmadıysa sakallarımı keserim yoksa böyle bir forumda bunu konuyla alakasız adamların daha bol olduğu bir yerde neden sorma ihtiyacı hissetsin ki güya tıp okuyacak kadar kafası çalışıyor da böyle bir kararı kendi başına veremeyecek kadar kafası çalışmıyor mu? gider kafasına ne yatıyorsa onu yapar ya da babacığına filan sorar

işte bunun gibi ezolar ilerde hizmet etmekle yükümlü oldukları hastaya da artistlik yapıyorlar ve bunların ağzını yüzünü hastanede sağlık kurumlarında kırıyorlar sonra akşam haberde izliyorsun maganda dehşeti filan halbuki ölende mi öldürende mi diye bir olay vardır

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi xtreme4495 -- 2 Kasım 2017; 9:44:45 >
  • 2. sınıfta tıptan diş hekimliğine geçtim ve şu an diş hekimliğinde uzmanlığımı tamamlamak üzereyim.

Tıpa göre biraz daha kolay görünebilir ama fiziki yorgunluğu aynıdır bazen fazladır.

Maddi kazancı daha az ama nöbet vs yok en azından.
  • xtreme4495 X kullanıcısına yanıt
    Çok kararsız bir durumdayım. Forumdaki diş hekimi ve doktorlardan Bilgi almak istedim saçmalamışsın

• dtsaykopat kullanıcısına yanıt
    Ders çalışmayı sevmeyen biriyim Hocam fiziki yorgunluk daha hoş geliyor

• quote:

Orijinalden alıntı: dr.oliver41

Çok kararsız bir durumdayım. Forumdaki diş hekimi ve doktorlardan Bilgi almak istedim saçmalamışsın

demin bir tane tipsiz ezo vardı sinekli minekli nicki vardı bayağı komik bişeydi sizin meslekte çok ezik var bunlar yüzünden yanılma oluyor bazen istemeden
  • İki meslekte zor. Tıpçılar daha ağır bir teorik eğitim görüyor lakin dişcilerde pratik eğitimi tıpı ikiye katlar(Üstüne tıp dersleride cabası). Yani okul seviyesinde iki bölümde zor. Ben kendim diş hekimliği okuyorum sana aldığım dersleri söyliyeyim bu yarı dönem ; Pediatri, Nöroloji, Cildiye, KBB, İnfektoloji bunlar sadece benim normal bir yarıdönemde aldığım Tıp dersleri. Her yarı dönem böyle 4-5 tıp dersi görüyoruz.Üstüne diş hekimliği dersleri + Preklinikler + Ödevler. Yani anlıyacağın ne tıp ne diş hekimliği okul zorluğu bakımından çokta bir fark bekleme. Aksine el yatkınlığın yoksa dişte daha çok zorlanırsın. Eli terbiye etmek mesele zaten.

Mezun olduktan sonrası önemli. Tıpçılar haftada 36 saat nöbetli acilli mesailerle çalışıyor. Barzolarla uğraşmak, her an bir yerden dayak yeme ihtimali vs var. 2 yıl zorunlu medeniyet -999 yerlerde acil. Uzmanlık okursan kral sensin ama. Oturur hasta bakarsın. Özetle pratisyen olarak kalmak büyük çile Tıpçılarda.

Dişciler ise bu konuda rahat. Hemen hemen Türkiye'nin her yerinde istediğin yerde çalışabilme garantisi. Özel olanaklari kiyamet kadar çok. Doğuda şark görevi yapsan bile pratisten olarak barzolarla uğraşmak filan az. Tek zorluğu bir elin kanda olacak sürekli bir şeyleri delip kesip biçeceksin. Gününün 3 te 1 ini eğilmiş bir pozisyonda bir şeylerle uğraştığını düşün. Maaş olarak iki meslekte aynı.

Benim sana tavsiyem Tıpta kal. Uzmanlık sınavına çalışmaya başla 4.sınıfta. Mezun olunca direk ver uzmanlığı. Daha rahat bir hayatın olur. Eğer ben TUS verebilcek durumda birisi değilim yapamam vs diyorsan direk geç Diş hekimliğine hiç durma.

Diş hekimliğinde uzmanlıkta var daha o kısma hiç girmiyorum.

• MrT4ngo kullanıcısına yanıt
    TUS hedefim yok sağlık ocağında oturup pratisyen olma hayalim var oda zor görünüyor

• Tıpı bırakacaksan mühendisliğe falan geç dişin çok farkı yok. Hem çalışma şeklin aynı olacak hem üstüne ödevle falan uğraşacaksın. Temel bilimleri çok önemseme bişey öğrenmesen de olur çıkmışla falan geçmeye çalış millete sor nasıl çalışıyorlarmış zorla biraz kendini alışmaya bak.

Mesela benim kadar okuldan nefret eden yoktur 4 oldum stajları biraz sevmeye başladım dahiliye pediatriyi versem okul bitt gibi bişey sonra tus benim keyfime kalmış istersen 10 yıl sonra kazan

Sen bilirsin ama duygusal yaklaşma olaya, alışmaya çalıl biraz. Ortam falan da arama yok öyle bişey hastanede okuyorsun dersine git gel evine gel kitap oku film izle tatillerde de git bi kereliğine bir yere yeter

Edit: depresyondayım demişsin bırak o zaman boşver senden değerli mi. Ama illa kalacam diyorsan faabi diye bi olay var erasmusun yurt içi hali gibi düşün ona bi başvur 1 sene falan ailenin yanına gidersin belki

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi İssiz Adam -- 2 Kasım 2017; 15:9:23 >

• tıp veya diş açısından bakmıyorum olaya.
    olaya senin konforun açısından bakıyorum;

eğer ailenin yanında rahat edeceksen hiç durma dişe geç, bazıları yalnız başına yapabilirken bazıları yapamaz, mesleğini eline alınca kazanacağın para da değişmeyecektir. Attan inip eşeğe binmeyeceksin yani, benim de şu anda okuldan yana en çok yakındığım kısmı her şeyin teorik olması, bu iğrenç bir şey ve özel bir mimarlığa geçmeyi düşündürüyor.
  • dr.oliver41 D kullanıcısına yanıt
    Aman hocam öldükten sonra ne olacağını bilmiyorsun yasarsan en azından birseyler görürsün. Hic begenmiyorsan okulu, okumayı bırak 1 yıl asgari ucretle felan calis para biriktir sonra terket buraları kimseye bisey demeden (cevren icin zaten intihar etmis sayilirsin) avrupaya, amerikaya git otostopla dünya turu felan yap en azından gittigi yere kadar yasamaya bak

• Veya bellik i ossde basarili birisisin yabanci dilini gelistir pc, ee vb. Yurt disi imkani olan muhendislikleri oku birde yurt disarinda dene yaşamayı

• 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.