Şimdi Ara

Tıptan dişe geçmek

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
107
Cevap
1
Favori
9.919
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
4 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Tıptan dişe geçmek attan inip eşeğe binmek midir? Tıpın aşırı teoriği ve evden uzak olmam beni psikolojik olarak bitirdi. Okula ve o şehre gitmek istemiyorum. Ders dinleyemiyorum okuyamıyorum. Evimde daha başarılı daha sağlıklı olacağıma inanıyorum. Kronik rahatsızlıklarım var evde daha sağlıklı oluyorum. Bu yüzden şehrimde ki dişçiliğe geçmek istiyorum. Sizce hata mı etmiş olurum. Tıp 2.sınıf öğrencisiyim.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Yapay Zekanın Yanıtı

Tıptan Dişe Geçiş: Bilmen Gerekenler

Tıp fakültesinden mezun olduktan sonra diş hekimliğine geçmeyi mi düşünüyorsunuz? Tıptan dişe geçiş mümkündür, ancak belirli gereksinimleri ve zorlukları gerektiren karmaşık bir süreçtir.

Tıptan Dişe Yatay Geçiş

Tıptan dişe yatay geçiş yapmak, tıp fakültesini tamamlamadan diş hekimliği fakültesine geçmeyi içerir. Bu seçenek son derece rekabetçidir ve sınırlı sayıda okul tarafından sunulur.

Tıptan Dişe Geçmek

Tıp fakültesini bitirdikten sonra diş hekimliğine geçmek için ek eğitim almanız gerekir. Bu genellikle diş hekimliği okuluna girmeyi ve dört yıllık bir programı tamamlamayı içerir.

Gereklilikler

Diş hekimliği okuluna kabul için gerekenler kuruma göre değişir. Genellikle, adayların aşağıdakilere sahip olması gerekir:

• Yüksek lisans derecesi
    • Yüksek GPA
    • Diş hekimliği alanında ilgi ve deneyim gösteren özgeçmiş ve kişisel beyan
    • Referans mektupları

Zorluklar

Tıptan dişe geçiş önemli zorluklar getirir. Tıp ve diş hekimliği farklı disiplinlerdir ve tıp fakültesinde edinilen beceriler diş hekimliği için yetersiz olabilir. Ek olarak, diş hekimliği okulu zorludur ve yoğun bir çalışma yükü gerektirir.

Sonuç

Tıptan dişe geçiş mümkündür, ancak ciddi bir karar gerektirir. Uygun gereksinimleri karşıladığınızdan ve zorlukların farkında olduğunuzdan emin olmak önemlidir. Diş hekimliğine geçmeyi düşünüyorsanız, daha fazla araştırma yapmanızı ve bir diş hekimliği okuluna danışmanızı öneririz.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Hocam aile yanında ne yapıcaksınız ne güzel şehir dışında okuyosunuz kıymetini bilin

• la yörü doktora git prozac ritalin kullan okul bitene kadar...
  • Cok sacma bir is yapmis olursun discilik tibbin yerini asla tutamaz.

Discilik cok zor bir istir zaten bosver doktorluktaki hava da yok orada.

• Bir ekşi sözlük yazarı olarak bu konudaki görüşlerimi seninle paylaşmak isterim

• Kendini o şehre bağlayabilecek bir şeyler bul. Bahsettiğin durumlar ailesinden uzakta okuyan çoğu öğrencinin atlattığı şeyler. Bölümünden sağlam arkadaş ortamlarına gir ya da bölümden sevgili yap. Ömrünün sonuna kadar ailenin yanında yaşamayacaksın buna alışmaya çalışmalısın.
  • Affection and Hatred kullanıcısına yanıt
    görüşler
    oni çan hiroşima oni çan senpai

olm buradaki doktorlara bakıyorum 7-8k alıyorlar dişçilere bakıyorum min 12k kazanıyorlardır. boş ver doktorluğu bırak gitsin

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SerkanHur -- 1 Kasım 2017; 12:57:19 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • tıpta uzmanlık şart artık yoksa acilde bi çomar öldürebilir seni, 2 sene doğuda zorunlu hizmeti var medeniyetin dip olduğu yerlerde

dişte istediğin yere hemen işe başlayabilirsin kurayla atanırsın kısmen istediğin yere

• Tıp okuduğun ve diş okuyacağın yer neresi onu söyle bilelim

Kendi şehrinde rahat rahat eve kız atamazsın

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • OneShotHeadShot kullanıcısına yanıt
    Evime aşırı derece bağlı bir insanım ne bileyim evin dışında hem mutsuz hem sağlıksız oluyorum

• ZeroSystem kullanıcısına yanıt
    Benzeri bir ilaç kullanmaya başladım

• Ya sürekli ezberden sıkıldım diş en azından el işi filan var kafanı dağıtıyorsun tıpa göre teoriği daha az

• Affection and Hatred kullanıcısına yanıt
    Buyur dinlerim

• Bunları da düşününce diş daha mantıklı geliyor

• Düzce de tıp okuyorum(amk şehri oraya gittiğimden beri nadir hastalıklara yakalandım kötü yaptı beni)

Diş için Kocaeli ailem orada yaşıyor

• Tıp 2. sınıf öğrencisi mesleğiyle alakalı konuda "konu dışı"na akıl danışıyor. Şaka herhalde.

• Serdar kullanıcısına yanıt
    Nereye danışayım

• Ekşide okumuştum, tıp okuduğu sırada bir ya da daha fazla kez antidepresan ve türevi ilaç kullananlar %80 lik bir kesimi oluşturuyormuş, zor iş. Böyle bir fikir varsa kafanda, diş okurken neler yapacağını da iyi araştır derim. Tüm gün bir çuval sabun oyarak diş maketi yapma gibi olayları var. İyice araştır et, ondan sonra bir karar ver. Bu bölümlerden okuyup mezun olmuş insanların yorumlarını ara.

• Diş hekimliği hakkındaki sorularını pmden alabilirim. Yerini tutmaz fors karizma maaş gibi işle alakası olmayan insanların ortaya attığı bahaneleri sakın ha sakın dikkate alma dostum

Neden attan inip eşşeğe binmek olduğunu anlayamadım. İkisi de birbirinden ayrı meslekler. Puanı çoğu tıpa yeterken hacettepeye yeditepeye giden diş hekimi adayları at varken eşeğe mi biniyor yani ? Sen ki bir tıp fakültesi kazanarak çoğu insandan başarılı olan bir kişi olarak bunu yapıyorsan diğer insanların vay haline

• Ilk 3 yil kolay 4 te heran bilgili olmalisin daha aksiyonlu oluyor ve cok daha yorucu.

Bence 1 yil bitirmisin bu sene gecsen 2 yil bitmis olacak. Dise gecsen ders saydirman zor belki disteki komitelere girmezsin ama yine 1.siniftan baslarsin. 5 yil okusan 1 yil gec baslamis olacaksin. Ve onlarinda dus sinavi var bence cok mantikli degil.

Zorlaniyorsan tip okuyamazsin bu yuzden mantikli. Ama bitiriyorlar aga tipi ne kadar zor olsada geciyorlar demekki calissan yeter. Aileyi bisver ayrilman gerekecek nede olsa

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.