Şimdi Ara

Tıptan dişe geçmek (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
107
Cevap
1
Favori
9.919
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
4 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: dr.oliver41

Ya sürekli ezberden sıkıldım diş en azından el işi filan var kafanı dağıtıyorsun tıpa göre teoriği daha az

Hayatin dis temizlemekle gececek tipta iyi bir uzmanlik yaparsan on numara olur.Discilik yapilacak is degil bence.

Disci olup hemen is de bulamayabilirsin ayrica disciligin uzmanligini kazanmak cok daha zordur kontenjanlari cok cok az tibba gore.
    Tip fakultesi her turlu daha garanti bir meslek veriyor insana discilige gore.Tipta issiz kalma sansin sifir discilikde az da olsa var.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sturmfahrt -- 1 Kasım 2017; 14:48:27 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Nereye danışayım

Kafamda böyle sorular olsa ben kalkar bir diş hekimliği fakültesine gider oradaki insanlarla direk iletişime geçer ve yanısıra kendi fakültemden üst sınıflarla danışırdım. Karşılaştırma yapacak kapasitede olman lazım koskoca tıp öğrencisi olarak.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Serdar -- 1 Kasım 2017; 14:5:23 >
  • 5. Sınıftayim. Hayatim k kadar saçma ki... Emin ol 2. 3. Sınıf en güzel zamanlar. Hasta bakmayı seviyorum lakin hem pediyatri hem tus hem staj çok ağır geliyor... Sevmiyorsan yapılacak iş değil ama bir anlık karara da gelme. Dişin maddi olarak tatmini daha fazla kesinlikle 300 400 neyse dolgu parasına kimse bir şey demez ama özel muayha e açsan 100 lira muayene parasi herkesin gözüne batar..

Şu an bıkkınlık var bende ve bunla ilgili destek de alıyorum. Sevmesen yapılacak iş değil. Bak kendine derslerden bunaliyorsun evet bu ders 5 e katlanarak dahiliye zamanları ya da tuş dönemi.. ama hasta bakmak için bunlara değer diyorsan devam et. Ve buralarda cevap arama bir uzman yardımı al bence.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • KTÜ Dis te son sınıf öğrencisiyim. Kısmetse bu yıl bitiriyorum.

Öncelikle sistemden gireyim. Tıpta olan komite sistemi çoğu diş fakültesinde yok (samsun vs var diye biliyorum). Kendi okuduğum şehir olan KTÜ dis için durum şöyle. Tek bir bölüm dersinden kaldığınız zaman sadece o dersten 1 yıl sınıf tekrarı yapıyorsun.bu bktan sistem yüzünden en yakın arkadaşlarım sınıfta kaldılar. 130 kişiyle başladık 75 kişi kaldık son sınıfa.

İkinci olarak derslerden gireyim. İlk 3 yıl tıp dersleri alırsın. Üstüne diş dersleri de başlar yavaş yavaş. Sürekli pratik ödev yapmaktan sosyal hayatın kalmaz. Ödevde kalırsın niye kaldığını öğrenemezsin.

İlk 3 yılı bitirip sonra staja geçersin. Sıkıntı şu lanet protez bölümünde kendi hastanı kendin bulursun. Hoca hasta teknisyen arasında dönersin. Son 1 2 hafta sürecinde kafayı yiyecek duruma gelirsin. Hasta gelmez işin geç gelir. Asistan kabul etmez. Türlü türlü sıkıntılar egolar.

Ayrıca şunu da ekleyeyim ilk 3 yılki malzemelerin tümünü sana gömer bu fakülte. Yıllık ortalama 1 2 bin ₺ verirsin. Üstüne staj da da bazı malzemeleri vermez pahalı diye. Onlarıda kendin verirsin. Örnek vereyim kanal tedavi stajı için bir paket kanal aleti 160 ₺ dir.bundan iki paket isterler almazsan staj yetişmez.kalirsin.

Mezuniyet sonrası öyle iş olduğunu çokta düşünme. Atamalar kura usulü daha mezun olan arkadaşlarım atanamadı. Yeni mezun diye 2000 ₺ ye piyasa da çalışan arkadaşlarım var. Ama tabiki iyi maaşlarla çalışanlar da var. Bu biraz sana bakar esnaf kafası da lazım biraz.

Şuanda Tus sınavının küçük kardeşi dus geldi. Yakında bu işin sonunda uzmanlık olacak. Şuan şahsen bende baktım olmuyor gittim yazıldım dershaneye.

Dİşin olayı böyle. Geçmeyi düşünürsen başka okuyanlardan da bilgi almadan iş yapma. Pişman olursun. 😁

• 11 52 7 kullanıcısına yanıt
    Ya ilk komiteme girdim çalışmama rağmen yetersiz kaldım sınavda herkes 60-70 aldı. Ben arkadaştan kopya çekerek 51 alabildim. Tekrar düzceye gitmekten tekrar ders çalışmaktan yine aynı şeyleri yaşamaktan korkuyorum. Her düzceye gittiğimde her okula gittiğimde lanet ediyorum. Dersleri adam gibi dinleyemiyorum şuan ki gidişatım ile bu sene kalacağın gibi sağlık problemim var çok engel oluyor okumama onu tedavi Kocaeli de daha kolay ettiririm o yüzden eğitimime burdan devam edeyim diyorum

• fatihburak95 kullanıcısına yanıt
    Sevmiyordum sırf iş garanti ve parası için seçtim ileride kendimi doktor olarak görünce o kadar da mutlu değilim zaten sınıfları zor geçiyorum tus kazanırım gibi gelmiyor. Sağlık ocağında çalışcaksam olur da aciller de ne yaparım bilmiyorum

• Burnisher kullanıcısına yanıt
    El becerisi sonradan gelişiyor mu? Bu arada tıpta da ders çalışmaktan zaten sosyal hayatım yok. Eve git ders çalış 2 ayım böyle geçti. Çok fazla ezber ders çalışmayı aşırı sevmeyen biriyim çok üstüme geldi. Birinci sınıfı 59,6 yla geçtim sağlıklıydım o zaman çalıştığım halde o kadar yapabildim ne bileyim evdeyken daha iyi çalışıyorum daha yerinde oluyor moralim eve gelip diş yapsam daha iyi düzcedense ama biraz da korkuyorum diş yapabilir miyim diye elim alışır mı diye

• quote:

Sevmiyordum sırf iş garanti ve parası için seçtim ileride kendimi doktor olarak görünce o kadar da mutlu değilim zaten sınıfları zor geçiyorum tus kazanırım gibi gelmiyor. Sağlık ocağında çalışcaksam olur da aciller de ne yaparım bilmiyorum

Parası için o kadar çalışılmaz tıpa çalıştığının onda birine gene benzer paraları kazanabileceğini bı çok meslek var. Parası için yazdıysam bırak geç hem kendini hem bizi koru. İleride 30 yıl boyunca mutsuz olarak yapılacak iş değil... O,Mer o,zutemiz yaz eksiden oku bizim okulun gastocularindan(virgulsuz) gerek yok böyle tipleri cekmeye

• Tıp mezunu olarak söyleyim vaktin varken kaç zaten senin zamanında açık kalmamış ya da bitmek üzere olacak tıp artik bitti

• Merhaba diş hekimliği 3.sınıf öğrencisiyim. Bu konuda biraz yardımım olabilir sana :) yazan meslektaşlarımda olmuş :) Öncelikle Diş hekimliği çok zor bir bölüm. Tıp derslerini de alıyoruz biz artı kendi derslerimiz de var kendi derslerimizin pratikleri de var. Her hafta ödev var, telafisi var... Ben çok ama çok istememe rağmen bazen bölümü bırakmak istediğim zamanlar oldu. Protez adında bir ders var ağlayarak gittiğim derstir kendisi. Tek dersten kalırsan sınıfta kalırsın bütün senen gider tek ders için 1 yıl boyunca okula gidip gelirsin. Çok arkadaşım öyle sene kaybetti. Üstten ders alma diye bir şey de Yok.

Malzeme parası çok fazla tutuyor. Okul hiç bir şekilde yardım yapmıyor bu konuda. 1.5 ay oldu okul açılalı yaklaşık 800 tl malzeme parası verdim. Her hafta bir malzeme listesi malzeme listesi... Para kazanma kısmına gelirsek kuzenim 2 yıl önce OMÜ dişten mezun oldu. Şuan aylık 8-10 bin kazanıyor fakat çok ağır şartlarda çalışıyor. Cumartesi gecesi bile klinikte oluyor. Hatta istifa edeceğini uzmanlık çalışacağını söyledi. 2 bin tl ile çalışanı ben hiç duymadım doğrusunu söyleyeyim.

Uzmanlıkta 8 tane branş var. Tıptaki gibi çok fazla değil. Cerrahi, pedodonti,endodonti,periodontoloji,ortodonti,restoratif,protez, oral diagnoz ve radyoloji.

eğer pişman olmayacaksan geç derim, ama içinde diş hekimliğine dair küçük bir şey yok ise geçme. El becerisi çok ama çok önemli. Kendini geliştirebilirsin ama bayağı çalışman lazım.

Tıp ve diş hekimliğini ben ayırt etmiyorum hiç bir şekilde. İkisi de dünyanın en kutsal mesleklerinden. Bana göre hekimlik en kutsal meslek. Hakkında hayırlısı olsun. Doğru karar verirsin umarım :)

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• Kuzenim de diş okuyor, çok zor ve uğraştırıcı olduğunu söylüyor daha 1 sınıf. Dayanamadığı için amcam özel okulda tıpa göndericek kızı. Ben olsam geçme derim.

• Hocam zorla güzellik olmaz sizin icin böylesi iyi olacaksa gecin. Her gecen gun intihar eden tıp öğrencisi ve doktor sayısı artıyor bircogu sizin gibi insanlardır.

• Ben çok yoğun teorikten sıkıldım ne bileyim el işi zevkli geliyor. Resim yeteneğim gelişmiştir mimar olmayı çok düşündüm de olmadı. Tıp ta sürekli ezber ezber çok sıkıcı geliyor. Ne bileyim eve gelip oturup diş yapsam daha zevkli gibi görünüyor kararsızım doktora gittim ağır depresyondasın travma geçirmişsin şuan karar verme sakın kafanı dinle diyor pazar günü tekrar düzceye gideceğim bir komite daha deneyeceğim yapamazsam ara dönemde Kocaeli diş alım yapıyormuş yarı yılda geçmeye çalışırım

• Gel eczacılığa kafan rahat olsun.Bizde dersler eazy.Mezun olduktan sonrası da eazy.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Polene Alerjisi Olan Arı -- 1 Kasım 2017; 17:10:46 >
  • Dr. Bisturi kullanıcısına yanıt
    Bundan 1 hafta önce intihar etme sınırına geldim çok şükür 1 haftadır evdeyim ve iyiyim ama tekrar gidip o hale düşmekten korkuyorum

• Polene Alerjisi Olan Arı kullanıcısına yanıt
    Rahat mı dersleri? Mezun olunca işsiz kalmaktan tırsıyorum. Eczane açabilecek sermayem var ama açmak zor iş diyorlar bilemedim

• fuujitsu F kullanıcısına yanıt
    Tıp daha zor değil mi ya

• quote:

Rahat mı dersleri? Mezun olunca işsiz kalmaktan tırsıyorum. Eczane açabilecek sermayem var ama açmak zor iş diyorlar bilemedim

Tıpa dişe göre çok kolay dersler.Eczacı adam işsiz kalmaz merak etme.
  • Teorik dersler tıp kadar ağır mı? Ben 2.sınıfta kalacağım gibi embriyoloji histoloji filan çoğu dersi gördüm muaf tutulmaz mıyım

• Polene Alerjisi Olan Arı kullanıcısına yanıt
    Bir eczane de işe girsem ne kadar maaş alırım

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.