Şimdi Ara

Tıp öğrencisi Enes Kara, cemaat yurdundaki baskılarla gelecek kaygısını anlatıp intihar etti... (12. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
279
Cevap
1
Favori
12.597
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
154 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1011121314
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • "Ne ağladın ya" diyerek söylediğim her şeyi çürüttün, tebrikler.

    Kendini Müslüman olarak tanımlayan çoğu insan için şu an da kültür dini zaten, elli seneye müslüman sayısı daha da azalacak gibi görünüyor.

  • AREryilmaz kullanıcısına yanıt

    Alıntı

    metni:
    hep öylelerdi ki. "Arap adetleri", "arap kültürü" falan gibi şifreler kullanırlar bunlar islama toplum içinde sövmek istediklerinde. Yukarıda bir postta eleman "irtica"dan şikayet etmiş, bu memleketten temizlenmeliymiş, sanki bilmiyoruz neyi kast ettiğini. İslam'a mertçe sövmekten bile acizler.


    Bunların arap veya arapça alerjisinin asıl sebebi, Kuran'da hatırlatılan (aslında kendilerinin de bildiği) gerçeği inkar etmelerinin sonucu kalplerinin kararması ve kinle dolmasıdır. Ezan yada Kuran dinleyince bunlara sıkıntı basar, bir yandan şeytani cinler dürter.


    Kuran farklı bir dilde gelseydi o dil ve kültürden nefret ederler; o ülke üzerinden İslam'a saldırırlardı.

  • AREryilmaz kullanıcısına yanıt

    dediğin şeyleri çürütme gibi bir derdim yok, ben yaptığın şeyi söylüyorum yani ağlamak, mağdura yatmak, şikayet etmek...

    bu hareketleriniz de daha önce söylediğim gibi şartlı refleks gibi bir şey. düşünerek vermiyorsunuz bu tepkileri, omurilikten geliyor.

    Ne zaman bir eleştiri göreniz tepkiniz öslömö söldöröyörlör...



    ayrıca "elli seneye müslüman sayısı daha da azalacak gibi görünüyor" demişsin ya... Bunun tek sebebi de müslümanların kendileri.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Darth Wulfric -- 14 Ocak 2022; 0:8:45 >
  • Kuasar.p kullanıcısına yanıt

    "ey iman edenler! siz zamanını gözetlemeksizin, bir yemeğe davet edilmedikçe, peygamber'in evlerine girmeyin. ancak davet edildiğiniz vakit girin. yemeği yediğinizde hemen dağılın, sohbete dalmayın. çünkü bu hareketiniz peygamber'i üzmekte, fakat o (size bunu söylemekten) utanmaktadır. ama allah, hakkı söylemekten çekinmez. peygamber'in hanımlarından bir şey istediğiniz zaman perde arkasından isteyin. bu, hem sizin kalpleriniz, hem de onların kalpleri için daha temiz bir davranıştır. sizin allah'ın resûlünü üzmeniz ve kendisinden sonra onun hanımlarını nikâhlamanız asla caiz olamaz. çünkü bu, allah katında büyük (bir günah) tır. "


    Evreni, zamanı belki de paralel evrenleri yaratan Allah işi gücü bırakmış kitabında peygamberin evine sık gitmeyin diyor, öldükten sonra eşlerini almayın diyor...

    Kuranda hatırlatılan gerçek bu....





  • Darth Wulfric kullanıcısına yanıt

    senin uygun gördüğün şeyleri söylerse mi tapacaksın yani Allah'a? Evreni, zamanı yaratmakla senin beğenmediğin şeyleri söylemek arasında Allah açısından bir fark olduğunu mu zannediyorsun?


    Sizin temel sıkıntınız Allah'ı empati yaparak anlamaya çalışmanız. Yazdığın şeyi meydana getiren düşünme biçimi ha şa "ben evreni, zamanı belki de paralel evrenleri yaratan Allah olsam bu kadar küçük işlerle uğraşmazdım" şeklinde. Her şeye kâdir olan, hiçbir şeye ihtiyaç duymayıp her şeyin ona ihtiyaç duyduğu Allah ile bir insanın empati yapamayacağını kavrayabilmek için müslüman olmak da gerekmiyor ha. Sen bu dediğim şeyi bir düşünce egzersizi olarak algılasan varsayımsal olarak olsa da gene aynı sonuca ulaşırsın.

  • Darth Wulfric kullanıcısına yanıt

    Ben mağdur edebiyatı yapmıyorum, şikayet ettiğim zaman da sizin varlığına inanmadığınız Allah'a şikayet ediyorum, yoksa siz veya başka birileri kimdir ki din düşmanlarını onlara şikayet edeyim? Müslümanların içinde bulunduğu feci yanlışların dini diğer insanlara yanlış taınttığının farkındayım. Maalesef insanları sağduyuya ve Allah'tan korkmaya davet etmekten başka yapabileceğim hiçbir şey yok bu konuda. Ha tek sebep bu mudur tartışılır. Kendi adıma tarikatçılara getirilen eleştirileri islama saldırı niyeti sezmediğim yerlerde asla bu şekilde değerlendirmediğimi söyleyebilirim.


    Karşıt grubu genelleyip küçümsemek davranışı son derece yaygın bir zavallılıktır, sebebi de bilgi, zeka, sağduyu gibi müspet varlıkları sadece kendinize atfediyor olmanız. Şartlı refleks falan gibi laflarla güya cilalı hakaretler ediyorsun ama sözlerinin hiçbir kifayeti yok.

  • memlekette seviye bu işte. Eleman kinaye yapıyor kardeş. Kinayeleri anlamak bu kadar zor olmamalı.

  • yşahin kullanıcısına yanıt

    HURAFE MERKEZLİ NURCULUK DİNİNİN KİTABI (islamkutuphanesi.com)


    burada bak çeşit çeşit reddiye yapmış eleman sizin "bediüzzamana". Kaynaklı falan reddiye ha, öyle işkembe-i kübradan sallamıyor eleman. Sen tabi açıp okumazsın bile, "nasıl olur, iftira atıyorlar onlar bediüzzaman hazretlerine, anlamıyorlar tabi kalpleri kapalı" falan diye kendine açıklamalar yaparsın okusan da. Allah kurtarsın.

  • AREryilmaz kullanıcısına yanıt

    Evrensel gerçeklere, evrensel doğrulara uygun şeyler söylese müslüman olabilirdim ama 1400 sene öncesinin kafasına göre "gönderildiği" için pek gerçekçi gelmiyor.


    İslamda tanımı yapılan bir tanrıya inanmadığım için empati yapıyorum, senin dediğin şey empati yapamazsın çünkü tanrı hiç bir şeye muhtaç değildir, herkes ona muhtaçtır. Allahın özelliklerinin bu olduğunu nereden biliyoruz?

    biraz salim kafa ile düşündüğünde bunun allahın sözü değil de muhammedin bir isteği olduğu açıkça görünüyor.



    Benim verdiğim tepki de aynı aişe annenizin muhammede verdiği tepki gibi...


    "Ma era rabbeke illa yüsariu hevake" (Bkz. Buhari, e's-Sahih, Kitabu't-Tefsir/33/7,Kitabu'n-Nikah/29;Diyanet yayınlarından Tecrid, hadis no:1721; Müslim, e's-Sahih, Kitabu'r-Rida/49, hadis no:1464; Ibn Mace Sünen, Kitabu'No:-Nikah/57, hadis No: 200; Ahmed Ibn Hanbel, 6/134,158)





  • Ne saçma salak bir konu

    Cemaatlere şunlara bunlar bok atıp, Atatürk ilke ve inkılaplarına kasmayin.

    Kötü her yerde kötüdür. Sağcısı solcusu cemaatcisi ayyasi yoktur bu işin.

    Bir kasa domates içinde çürük var diye, kasaya bunlarda çürük denir mi ? Bunu art niyetli ya da aptal yapar

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kayıt için gidilen üniversitelerin kapılarında bizim yurtta kalsın diye yalvaran sarıklı tipler türemiş sonrası malum bu..... yazık....

  • boxor kullanıcısına yanıt

    size birisi gelip her gün fasulye yiyeceksin hergün.6 da yatacaksın hiç dışarı çıkmayacaksın dese olur yani ben bunu anladım.

  • Darth Wulfric kullanıcısına yanıt

    Vahyin indiriliş amacını ve istikametini hesaba katmadan Tanrı hakkında hüküm veriyorsun. Vahiy durduk yere , sebebsiz inmez, İnsandan - Tanrıya doğru münacaat vardır.. Tanrı üzerinden okunmaz, indiği dönemde yaşayan insanların bilgi seviyesi, kapasitesi, sosyal yaşam kültürü vs ortalamasını dikkate almaktan başka ne yapabilirdi. O sebeple evet içinde çok sınırlı olsa da geride kalmış adetleri dikkate almak zorunda kalan ayetler de var diye bütününü aynı kefeye koymak anlamsızdır.


    Sen temel meseleye odaklan. İnsanın zaafları aynı mı , aynı. 10 bin sene önce de Dünya hırsı , arzu ve istekleri vardı insanın bugün de . Soruları hiç değişmedi, dünyaya nasıl geldik, nereye gidiyoruz, sevdiklerimiz göçüp gitti onlara ne oldu, bana ne olacak vs gibi hayati sorular devam ediyor bu değişmeyecek. Bunlara cevabı parçadan bütüne giderek ( bilim ) ile henüz yanıt bulamadık ve bulacak gibi de görünmüyoruz.


    Ayrıca 10 emir de geçen yasak ve uyarılar İnsan yaşadığı müddetçe geçerlidir, bazı maddelerin söyleniş tarzı, metodu değişebilir. Bu Emirer Hz Musa'ya indi diye yok mu sayacağız, o çok eski bu emirler, insanlık ilerledi ben bunlara uymam mı diyeceksin. Şu 10 emirin 7-8 ini insanlık uygulasa, yer yüzünde acı kalmaz, adalet olur..


    1- Seni Mısır’dan, köle olduğun ülkeden çıkaran Tanrın RAB benim. Benden başka tanrın olmayacak.

    2- Kendine yukarıda gökyüzünde, aşağıda yeryüzünde ya da yer altındaki sularda yaşayan herhangi bir canlıya benzer put yapmayacaksın. Putların önünde eğilmeyecek, onlara tapmayacaksın.

    3- Tanrın RAB ‘bin adını boş yere ağzına almayacaksın. Çünkü RAB , adını boş yere ağzına alanları cezasız bırakmayacaktır.

    4- Şabat Günü’nü kutsal sayarak anımsa. Altı gün çalışacak, bütün işlerini yapacaksın. Ama yedinci gün bana, Tanrın RAB ‘be Şabat Günü olarak adanmıştır.

    5- Annene babana saygı göster. Öyle ki, Tanrın RAB ‘bin sana vereceği ülkede ömrün uzun olsun.

    6- Adam öldürmeyeceksin.

    7- Zina etmeyeceksin.

    8- Çalmayacaksın.

    9- Komşuna karşı yalan yere tanıklık etmeyeceksin.

    10- Komşunun evine, karısına, erkek ve kadın kölesine, öküzüne, eşeğine, hiçbir şeyine göz dikmeyeceksin.








  • OPTİMİST kullanıcısına yanıt

    Hacı bak hala ortadoğu dinlerinin kafasında giderek konuşuyorsun. Ben ise tanrı tanımını ortadoğu dinlerinin dışında tutuyorum. Bir vahiy var mı gerçekten yoksa bunlar vahiy aldığını iddia eden insanların yazdığı şeyler mi?...

    10 emirin son 5i de zaten evrensel doğrular, insanların bunları uygulaması için dine inanmalarına gerek yok zaten.

  • Darth Wulfric kullanıcısına yanıt

    Ortadoğu dini ne ya ? Böyle kompartımancı , dil mi olur ? Ortadoğu deyince hafifletmiş mi oluyorsun işi Ortadoğu dışı neresidir , itibar ve hakikat coğrafyaya göre mi şekiileniyor ? :Böyle bakış mı olur. Kime göre Ortadoğu ? Benim güneyim de kalıyor mesela. Sen İngiltere'ye göre düşündüğün için Ortadoğu diyorsun bilmem farkında mısın ? Masaya ser Haritaya bak senin ortadoğu dediğin yer Kuzey afrika , güney avrupa , Anadolu Akdeniz , Mezopotamya havzası ile beraber dünyanın tam merkezi.


    Bu bir inanç meselesi, "insanların yazdığı şey" dediğin zaman bilimsel bir önerme atmıyorsun ortaya , bu da bir "inanç" konusu..




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi OPTİMİST -- 14 Ocak 2022; 11:7:56 >
  • kompartımancı dil ne ya? uyduruk uyduruk konuşma...


    ben ingiltereye göre bakmıyorum kardeş, türkistana göre bakıyorum.



    ayrıca tabii ki ortadoğu dini, nereye gelmiş bu dinler? bir benzeri dünyanın başka yerinde var mı?...

    itibar ve hakikat coğrafyaya göre değişmiyor sözlerimi çarpıtma. itibarı hakikatı coğrafyaya göre değiştiren sensin. ortadoğu dinlerini hakikat olarak sunuyorsun millete...


    boş konuşuyorsun, laf kalabalığı yapıyorsun ayrıca söylemediğim şeyleri söylüyormuşum gibi yazıyorsun...



    kuzey afrika, güney avrupa anadolu akdeniz... buralarda ortadoğu dinlerine benzer şeyler yok cahil cahil konuşma...

    çinde hindistanda amerika kıtasında buna benzer bir din var mı? avrupada var mı?... dünyanın merkezi falan da değil kardeş, zamanında şehirler oraya kurulmuş haliyle dinler de böyle ortaya çıkmış. Benzer zamanlarda çinde de hindistanda da medeniyetler vardı. oralarda seninkisi gibi tek tanrılı dinler yoktu..


    Sen ortadoğu ya da ibrahimi dinie çok fazla anlam yüklüyorsun onun için geldikleri yerleri de dünyanın merkezi gibi görmen normal...


    Neyse kurbağanın dünyası kuyunun ağzı kadardır zaten...




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Darth Wulfric -- 14 Ocak 2022; 11:31:47 >




  • Yahudi, hristiyan, müslüman, deizm arasında şöyle bir baksam en son seçilecek olan müslümanlık benim nazarımda.

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • allahın gönderdiği kitap çok bilimsel önerme ya benim insanların yazdığı şey dediğimde bilimsel önerme olmuyor....



    süslü laflarla çok boş konuşuyorsun...

  • Darth Wulfric kullanıcısına yanıt

    Hocam bir suçlama yapıyorsun da yaptığın suçlama mantıksızlığın daniskası  

    Zaten Peygamberlikten önce varlıklı ve her türlü imkanı olan birisi.

    Amaç şehvet, zenginlik gibi insani açgözlülükler kötü huylar olsa, zaten bunları yıkacak olan dini kendi elleriyle niye getirsin?

    Ortama uyum sağlayıp bu kötülüklerin tadını çıkartmak varken, yıkmak için niye uğraşsın? Hiçbir mantığı yok.



    Günümüzde ki ahlaki olan her şeyin temeli semavi dinlerden geliyor.

    Kendine ateist diyenler bile semavi dinlerin ahlak kurallarıyla yaşıyor aslında.

    Doğaya baktığında hayvanların durumu nedir?

    Birbirlerinin avlarını çalarlar, güçlü güçsüzü ezer hatta yer, aslan kendi kız kardeşiyle çiftleşir, dişi örümcek kendi erkeğini yer vs. vs.

    Akıl ve Ahlak olmadığı zaman durum böyle oluyor işte.





  • 
Sayfa: önceki 1011121314
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.