Şimdi Ara

Tıp öğrencisi Enes Kara, cemaat yurdundaki baskılarla gelecek kaygısını anlatıp intihar etti... (11. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
279
Cevap
1
Favori
12.597
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
154 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 910111213
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • narkotik_1989 N kullanıcısına yanıt

    Savcılık makamı ceza verecekse bile sanığın sabıkasız oluşundan mutevvelik para cezasına çevrilmesine + 5 yıl süreyle hükmün açıklanmasının geri bırakılmasına karar verebilir. Şimdi köşene çekilip aglayabilirsin



     kpss  hukuku

    Arkadasim geç o işleri turkiyede hukuk akp hukuku ve diger hukuk olarak ikiye ayrilir. Sen diger hukukta yargılandığıni düşün


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Şimdi bu olayda suçlu şu denilemez.


    Tahrik unsuru var mı var.


    Yetişkin bir birey var sonuçta.Kızkardeşlerinden bahsetmiş.Acaba bu çocuğu kızkardeşleri ile mi sabote etti.Yani sözümden çıkarsan bak annene kızkardeşlerine kötü şeyler yaparım gibisinden yoksa.Başka bir yöntem bulunmuyor.Psikolojik baskı ile olmuş olabilir.Buda depresyona sebep olur.


    Annesi ortalıkta yok demekki.Baba denen zebani.Uzak tutup mental olarak çökertmiş.

  • narkotik_1989 N kullanıcısına yanıt
    Yaa nasıl kıvırdın öyle git savcıya göster artık tankın altına falanda yattım de saha inandırıcı olur.

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • AKP'li Karahocagil, gazetecilerin Enes Kara ile ilgili bir sorusuna “Böyle baskılar doğru değil. Cemaatlere mal etmek de doğru değil. Cemaatlerde bir tane oluyorsa, ailelerde onlarca oluyor. Burada Enes Kara üzerinden cemaatlere, Müslümanlara vurma gayreti içerisinde. Tek amaç, ‘Müslümanlara nasıl vururuz’un hesabı. Biz, bunu, gençlerimize ‘Dış güçler’ deyince de biraz zorlarına gidiyor ama bu bir gerçek. Dış güçlerin ülkemiz içindeki oyunları' dedi.




    Eleman, bunu bile dış güçlerin oyunu demiş ya... 





  • yolcum kullanıcısına yanıt

    badeci şeyh dışgüçlerin adamıymış desene, hayin dış güçler müminleri badeleyip dinden saptırsın diye şeyh üretip cemaatlere yerleştiriyor demekki, çok mantıklı ha  




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dndd -- 13 Ocak 2022; 19:52:23 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Zihnin Geleceği kullanıcısına yanıt
    Hocam intihar eden arkadaşın durumu gayet iyi babası açıklama yapmış bir şekilde zorla orda parasıyla tutturan aileler de var yazık çözüm buraların kapattırılması.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Sorun İslam değil, sorun İslam'ı yanlış anlayıp yanlış uygulayan cemaatlerin ve bunlara izin veren AKP'nin halt yemesi, bu olaydan nemalanan inançsız kitle de hemen hazır bekliyor, karar verin çocuğa mı üzülüyorsunuz, sorunu çözmek mi istiyorsunuz yoksa böyle olaylar dine zarar veriyor diye sevindirik mi oluyorsunuz? Ailesi de cahil bir muhafazakarlıkla çocuklarını "eti benim kemiği sizin" kafasında yollamışlar.

    İslam'a en büyük zararı AKP ve günümüz cemaatleri vermiştir, çoğu da şirk koşmaktadır, bırakın isteyen istediğini yapsın milleti zorlamayın, b*k ettiniz ülkeyi.

    Allah rahmet eylesin ne diyeyim, böyle binlerce genç var.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Press a Key -- 13 Ocak 2022; 21:49:25 >
    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Press a Key kullanıcısına yanıt

    İslamı yanlışmı anlamış ,ironi yaptın emi


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • WILDBOYS kullanıcısına yanıt
    Evet şu an cemaatlerin çoğu kendi kafalarına göre takılıyorlar, hayırdır ne zoruna gitti?

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Press a Key kullanıcısına yanıt

    Ahzap 37


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Al sana "İslam Bu Değil" kafasına örnek


    İslami Züğürt tesellisi, yani seküler züğürt tesellisinin tam tersi.


    İslam "bırakın isteyen istediğini yapsın" dini mi? Sen daha dinin temel mantığını anlamamışsın. "bırakın isteyen istediğini yapsın" mantığı dinsizliğin mantığıdır. Din ise bunun tam tersini yapar. Yani "isteyen istediğini ya-pa-maz"

    Onlarca örneği geçtim, sadece bir örnek yeter; İslam'ın en temel işlevi tebliğ işlevini ele alalım. Taptığın ilah Allah Kuran'da geçen tüm elçilerine emri, özgür iradesi ile istediğini yapanlara karşı "sen istediğini yapamazsın" demek için gitmesini, gerekirse 10000000 defa gitmesini söyler, hatta bu bir emirdir. Senin de (eğer müslümansan) temel görevin budur, hatta taptığın ilah Allah'ın sana bir emridir. Sen şimdi "bırakın isteyen istediğini yapsın" kafasıyla kimin kapısına gidebilirsin ki, 1 kere bile gitmedin, 10 kere gider misin, 10000 kere gider misin?


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • asau kullanıcısına yanıt
    İslam, "Onları zorla alıkoyun" mu der, yoksa, "İslam'ı kabul edene kadar işkence edin" mi der?

    İslam'da emri bil maruf farzdır, yani saygı çerçevesi içerisinde inanmayan bir kişiye elinden geldiğince ilim sahibiysen güzel bir dil ile anlatırsın, ama dayatma yoktur, kabul edip etmemek kendi tercihidir, Allah insana hür irade vermiş.

    Ama ben cemaatlerde ve kurslarda böyle bir şey göremiyorum, "Sokağa çıkmak haram, kızlar okullara gitmesin" falan fistan, İslam bu değil.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Press a Key -- 13 Ocak 2022; 22:13:11 >
    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Press a Key kullanıcısına yanıt

    ﴾37﴿ Bir zaman, Allah’ın kendisine lutufta bulunduğu, senin de lutufkâr davrandığın kişiye, “Eşinle evlilik bağını koru, Allah’tan kork” demiştin. Bunu derken Allah’ın ileride açıklayacağı bir şeyi içinde saklıyordun; öncelikle çekinmen gereken Allah olduğu halde sen halktan çekiniyordun. Zeyd onunla evlenip ayrıldıktan sonra müminlere, evlâtlıklarının -kendileriyle beraber olup ayrıldıkları- eşleriyle evlenmeleri hususunda bir sıkıntı gelmesin diye seni o kadınla evlendirdik. Allah’ın emri elbet yerine getirilecektir.

    🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣 Hadi gene iyisin,senin için güzel haberler veriyor




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi WILDBOYS -- 13 Ocak 2022; 22:19:4 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • WILDBOYS kullanıcısına yanıt
    ?

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • hep öylelerdi ki. "Arap adetleri", "arap kültürü" falan gibi şifreler kullanırlar bunlar islama toplum içinde sövmek istediklerinde. Yukarıda bir postta eleman "irtica"dan şikayet etmiş, bu memleketten temizlenmeliymiş, sanki bilmiyoruz neyi kast ettiğini. İslam'a mertçe sövmekten bile acizler.


    Müslüman olan arkadaşlar için yazıyorum: bu tarikatçiliğin dinimizde yeri yok. Var diyen bana peygamberin yaşadığı dönemden veya ölümünden sonra sahabenin hayatından örnekler göstersin, Kur'an'dan, sünnetten deliller getirsin. İyi bid'at diye bir şey yoktur bu arada, bid'atın iyisi kötüsü olmaz, her türlü bid'at yoldan sapmaktır (kaynak: Sunan an-Nasa'i 1578 - The Book of the Prayer for the Two 'Eids - كتاب صلاة العيدين - Sunnah.com - Sayings and Teachings of Prophet Muhammad (صلى الله عليه و سلم)) Rabıta da delil gösteremiyorsanız bidattır.


    Sünnetten delil getirecek arkadaşlara hadisleri içinde geçtiği kitap ve numaralarıyla yazmalarını rica ediyorum.





  • OPTİMİST kullanıcısına yanıt

    aa olur mu şimdi bunların dünya görüşünü savunan yurtlarda hiçbir sıkıntı olmadığı için öğrencilere yaptıkları şeyler de baskı falan değil, onlar zaten asla kendi dünya görüşlerini empoze etmeye çalışmazlar. Hepsi sütten çıkmış ak kaşıktır. Hep bu gericiler, ah bu gericiler ah...


    Aksini söyleyecek arkadaşlardan küçük bir ricam var:

    Ülkemiz nüfusunun 90 milyon olduğunu varsayalım. Bunun yarısı müslüman olsun. Bu yarsının da onda biri namaz kılıyor olsun. Etti 4.5 milyon. Eğer bu kadar insan varsa namaz kılan bu durumda bu insanların namaz kılacak yer ihityaçları olması da gayet tabiidir. Şimdi bana bir adet içerisinde mescit bulunan ADD yurdu gösterin. Sadece bir tane...

  • genelkurmay89 kullanıcısına yanıt

    Bir insan müslüman olduğu için mi tarikatlere karşı yoksa açıktan İslam'a sövemediği için mi tarikatlere sövüyor çok kolay bir şekilde anlaşılıyor kardeş. Kimse gerizekalı değil. Bizim Allah'la Kitap'la derdimiz yok deyip Allah ne dese aksini savunanlardan o kadar çok görüyorum ki ben. Bunun sebebi dertlerini açıktan ifade edememiyor olmaları. Şifreleri vardır bunların "arap adetleri", "arap kültürü", "irtica" gibi.


    Önceki bir mesajda da söyledim gene söylüyorum: tarikatçiliğin, rabıtanın dinde var olduğunu iddia eden arkadaşlar bana delil sunsunlar. Bir müslüman olarak kabul ettiğim iki çeşit delil var bunlardan birincisi Ayet, ikincisi Hadis. Özellikle hadisle gelecek arkadaşlardan hadislerinin senetlerini kontrol etmelerini ve kitap-sıra şeklinde kaynak belirtmelerini istiyorum.

  • winwin35 kullanıcısına yanıt

    sen onu bırak, elemanın ADD gibi kurumların yurtları hakkında söylediklerini yalanlayabiliyor musun onu de, boşver edebiyatı.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi AREryilmaz -- 13 Ocak 2022; 23:14:33 >
  • @AREryilmaz ne ağladın ya...

    Her şey bitti tek derdimiz islam.


    Ben şahsen çok takmıyorum. İslam 30-50 sene arasında Türkiye'de kültürel bir din olarak kalacak...

    Çok da kasmayın yani..

  • 
Sayfa: önceki 910111213
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.