Şimdi Ara

TIP HEDEFLEYENLER VE SEÇECEKLER İÇİN TIP EĞİTİM,SÜRECİ SORU-CEVAP

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
142
Cevap
23
Favori
25.668
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
29 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • --TIP FAKÜLTESİNİN EĞİTİM SÜRECİ--


    Tıp fakültesi Türkiye'de en uzun eğitim sürecine sahip olan bölümdür. Şu anki YKS sisteminde sayısal puan türüyle öğrenci almakta ve 50bin sıralama sınırı bulunan bölümdür. 6 yıllık eğitim hayatları içerisinde klinik eğitim, uygulamalı eğitim ve teorik eğitim bir arada eğitim programı şeklinde verilmektedir. Hazırlığı bulunan okullarda bu süre 7 yıla kadar çıkmaktadır.


    1-2-3. Tıp Fakültesi Temel Eğitimi


    Doktor olmak için ilerlenen bu süreçte ilk birkaç yıllık süreçte temel Tıp eğitimi verilir. Tıp Fakültesinin ilk üç yılında büyük oranda temel eğitim verilir. Tıp Fakültesinin 1.sınıfında ve 2.sınıfında Tıp eğitiminin temelini oluşturacak derslerin eğitimi verilir. Üçüncü sınıfta ise, ileride göreceğiniz hastalıkların teorik eğitimini içeren dersler verilir.


    1.Sınıftaki göreceğiniz dersler fakülteden fakülteye farklılık gösterse de genel anlamda Biyofizik, Biyoistatistik, Tıbbi biyoloji, Biyokimya, Histoloji, Fizyoloji, Mikrobiyoloji, Genetik, Embriyoloji, Tıp tarihi, Deontoloji.

    2.sınıfta da yine fakülteden fakülteye değişmekle birlikte genellikle 1. sınıf derslerine ek olarak mikrobiyoloji, farmakolojiye giriş yapılmakta.


    Burada bir anekdot verecek olursak. 1. sınıfta daha çok anatomi için kemik, kas ve tendonlardan bahsederken 2.sınıfta daha çok sistemlerin anatomisi üzerinde ilerlemektedir. Atıyorum Sindirim sistemi(gastroenterolojinin) anatomisi, fizyolojisi, histolojisi, biyokimyası, biyofiziği şeklinde entegre biçiminde ders alınmaktadır.

    3.sınıfta ise mikrobiyoloji, farmakoloji ve patoloji yani staj derslerinin temelini oluşturan belki de kliniğin bel kemiğini olmazsa olmazlarını göreceğimiz sene olur.


    4-5. Tıp Fakültesi Stajları


    Yine fakülteden fakülteye değişmekle birlikte 4 ve 5.sınıf sonunda hekimlik kariyeri boyunca göreceğimiz tüm hastalıkları ve tüm hastaları 2 yıl içine sığdırılmış çok yoğun bir eğitime tabii olursunuz. Benim deyişimle de ilk 3 yıldaki aldığınız eğitimin kliniğe yansıyışını görürsünüz. Bu sınıfta ilk kez ameliyatlara gözlemci olarak hatta bazı stajlarda hastalara hocalarınızın gözetimi altında müdahalelerde bulunacaksınız. Ve ilk hastadan anamnez yani tıbbi öykülerini aldığımız ve hekimlik öncesi piştiğiniz yer olarak tarif edebilirim.


    Hangi stajları alacağım diye soracak olursanız da başta Dahiliye, Pediatri, Genel cerrahi, kadın doğum ve hastalıkları olmak üzere enfeksiyon hastalıkları, alerjik hastalıkları, nöroloji, ruh sağlığı ve hastalıkları, acil tıp, radyodiagnostik görüntüleme, kardiyoloji, göğüs hastalıkları, anesteziyoloji ve yoğun bakım, kalp ve damar cerrahisi ve sayamadığım çoğu stajı burada alırsınız.


    6. Tıp Fakültesinde İnternlik Eğitimi

    Burada ise tıp fakültesinin son yılı olarak geçer ve 1 temmuzda başlayacağınız ve gelecek senenin 1 temmuzunda bitecek tam 1 yıl boyunca hastanede yine hocalarınızın gözetimi altın hekimlik görevini icraa edersiniz. Nöbet tutarsınız, hasta bakarsınız, servislerde çalışacağınız tıp adına her şeyi yapacağınız bir sınıf.


    Ve artık yeni çıkan düzenlemelerle asgari ücretinin yarısı şeklinde ödeme alacaksınız.

    ----------------------------------------------------------------------------------------


    --İŞ İMKANLARI--


    İş imkanları için baya geniş bir iş alanı mevcut. Ve devlette şu an tek iş garantisi olan mesleklerden biri diyebiliriz

    Tıp fakültesi her mezunu zorunlu devlet hizmet yükümlülüğünü tamamlamak zorunda, Türkiye'de çalışacak her hekim bu görevi gerçekleştirmek zorunda bir nevi de garanti ataması olan bir meslek.


    Klinik hekimlik


    Mezuniyet sonrasında herkese pratisyen doktor unvanı verilmekte ve aile-toplum sağlığı merkezleri gibi birinci basamak sağlık hizmetlerinde, özel ve resmi hastanelerde, klinik ve muayenehanelerde, rehabilitasyon merkezleri gibi diğer tedavi kurumlarında, evde bakım hizmeti veren kuruluşlarda, ve benzeri tanı ve tedavi hizmeti yürüten kurumlarda çalışabilmekteler.



    Mezuniyet sonrasında, tıp doktorlarının önemli bir bölümü uzmanlaşmak istemektedir. Belli bir alanda uzmanlaşmak isteyen pratisyen hekimler, ÖSYM tarafından yapılan Tıpta Uzmanlık Sınavına (TUS) girmek zorundadırlar. İlgili branş için yeterli puan aldıkları takdirde, üniversite hastanelerinde veya Sağlık Bakanlığı’na bağlı eğitim ve araştırma hastanelerinde kazandıkları bu alanda araştırma görevlisi/asistan hekim olup uzmanlık eğitimi yapabilirler. Bu durumda zorunlu devlet hizmeti, uzmanlık eğitimi sonrasına ertelenir. Süresi seçilen uzmanlık alanına göre üç ila beş yıl arasında değişen bu eğitim ve öğrenim sırasında maaşlı araştırma görevlisi olarak çalışırlar. Bu süre sonunda başarılı olurlarsa, “Uzman Tıp Doktoru” unvanını kazanırlar.


    -----


    Akademik kariyer



    Akademik kariyer üç farklı alanda etkin olma şansı sunmaktadır

    (1)Tıp Fakültesi eğitimi, tıpta uzmanlık eğitimi ve yan dal uzmanlık eğitimi alanlarında eğitim vermek

    (2) Eğitim Araştırma hastanesinde sağlık hizmeti sunmak

    (3) Sağlık alanında araştırma yapmak. Akademik kariyer seçmek isteyen uzman ya da yan dal uzmanı olan doktorlar, ilgili kurumun kadro koşullarını sağladıkları durumda, üniversitelerde ya da kamuya ait eğitim araştırma hastanelerinde öğretim görevlisi/öğretim üyesi olarak kariyerlerine devam edebilirler.


    Ve yeni çıkan yasa ile birlikte asistanlığını tamamladıktan sonra 1 yıl boyunca deneyim kazandıktan sonra aynı eğitim araştırma hastanesi ya da üniversitede asistan ve tıp fakültesi öğrencilerine ders erecek düzeye gelebilmektedirler


    -----


    Sağlıkta AR-GE Alanında Danışmanlık ve Araştırmacılık:


    Tıp doktorları ayrıca günümüzde sayıları hızla artan ve sağlık teknolojileri alanında çalışan firmalarda, yeni tanı ve tedavi teknolojileri, araç ve gereçleri geliştiren firmalarda, ya da yeni ilaç geliştirme alanında çalışan ilaç firmalarının klinik araştırmalar bölümlerinde, vb şirketlerde, çeşitli pozisyonlarda iş bulabilirler. Bu firmalarda yönetim basamaklarında çalışabilecekleri gibi, araştırmacı ya da medikal danışman olarak da çalışabilirler.


    ------


    Sağlık Kurum ve Kuruluşlarında Yöneticilik:


    Tıp fakültesi mezunları sağlıkla ilişkili kurum ve kuruluşlarda, örneğin Sağlık Bakanlığı ve bu bakanlığa bağlı teşkilatta, Sosyal Güvenlik Kurumu, özel sigorta şirketleri, vb kurum ve kuruluşlarda yönetim basamaklarında çalışabilirler. Ayrıca tıp doktoru olarak çalıştıkları sağlık kurumlarında aktif sağlık hizmeti vermenin yanı sıra yönetim basamağında da çalışabilirler. Örneğin başhekimlik yapabilirler.


    -------


    Tıp Doktorları için PhD seçeneği:


    Tıp Doktoru diplomasını alan mezunlar için günümüzde önem kazanan diğer bir seçenek, ilgilendikleri temel tıp bilimleri ya da interdisipliner alanlarda doktora (PhD) yapmalarıdır. Anatomi, Tıbbi Biyokimya, Tıbbi Mikrobiyoloji, Farmakoloji, Anatomi, Histoloji ve Embriyoloji, Parazitoloji gibi temel tıp bilimlerinde ya da sinirbilim, moleküler tıp, biyomekanik, biyomühendislik gibi interdisipliner alanlarda doktora yapabilirler.


    Doktora derecesi yurt içinde ve yurt dışında geçerli evrensel bir derecedir. Doktora (PhD) derecesini kazanmış tıp mezunları akademik kariyer yapabilirler; araştırma merkezlerinde ya da özel sektörde çalışabilirler.


    Öğrenciler için bu phd ve tıp hekimi olarak yurtdışından kabul alamayacağınız yer yoktur, her kapıyı açar


    ------------------------------------------------------------------------------------




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ankaratıplı -- 20 Kasım 2022; 21:13:24 >




  • Bu işi aktif yapan biri olarak anasayfamda gördüm konuyu yazayım dedim.


    Babam memur saatlik ücreti 56,25 TL, ayda 160 saat çalışıyor, sorumluluğu sıfır, evrak işi.


    Asistan hekim saatlik ücreti 44TL'e geliyor, ayda 340 saat çalışıyorum, vizitler uzadı, son anda hasta yattı vs dersek ayda 400saati bulduğu oluyor o zaman saatlik ücret 37.50'e geliyor çünkü devlet 130 saatin üzerindeki nöbet ücretini ödemiyor, istifa etmeyi düşünüyorum bu ay, bu şekilde bi hayat bir insan evladının çekeceği bir çile değil, eve bildiğin sadece uyumaya gidiyorum, hastane dışı sosyal yaşamım sıfıra indi, koca ayda sadece 1 haftasonum evde geçebiliyor.


    Hani ilerde uzmanlık diplomanı alınca rahatlarım diyorsun, çok değer verdiğim bi abim, 40 yaşında 3 çocuğu var ve en küçük çocuğu 1 yaşında, Dahiliye uzmanı, bu ay 6 yoğun bakım nöbeti tuttu, 8-5 mesai de yapıyor, aldığı sorumluluğun haddi hesabı yok Sordum abi kaç beyaz kod verdin bu zamana kadar dedim, 20 olmuştur, şu anda 3 aktif davam da devam ediyor dedi, saatlik ücreti 75TL'e geliyor bu uzman hekimin, abi neden özele geçmedin dedim özel hastanelere devlet kota koyuyor diyor ki sen en fazla 1 dahiliye uzmanı çalıştıracaksın ama yandal kadrosu boş, e dedim abi neden yandal yapmıyorsun, yandal apayrı bir rezillik, yandalda nöbet tutmadığınız ve kendi adınıza hasta bakmadığınız için sadece asistan maaşı var başka hiçbir şey yok, ayrıca üniversitelerde yandalcılara yoğun mobbing var e malum hocalar kendilerine rakip istemiyorhepsinin üzerine yandal için de ayrı zorunlu yaptığınızdan dolayı 2 yıl boyunca hiç bilmediğiniz bir şehirde görev yapıyorsunuz. şu an özellikle ve pediatride yandallar bom boş kaldı.

    Şu an bu abim online Almanca kursu alıyor. Eşi ev hanımı, normalde eşi gitmek istemeyen biriydi ama abimiz son beyaz kod vakasından bıçaklanmaktan son anda kurtulunca kursa başladı.


    Gelelim diğer fırsatlara.


    Çocukluk arkadaşım Gazi İmalat Mühendisliği mezunu, 3 yıldır staj yaptığı şirkette çalışıyor şu an maaşı ortalama 15'e geliyor onun sisteminde prim usullü.


    Sakarya Megatronik mühendisi arkadaşım şirketinde 3. yılı net maaşı 11.000TL, sık sık yurtdışına gönderiyor şirket orada da dolar olarak harçlık veriyorlar, maaşı bazı aylar 20.000'e geliyor.


    ODTÜ Gıda mühendisi arkadaşım, Danone'de işe başladı, maaşını söylemiyor :D ama geçen hafta italya'ya tatile gidebildi şu an benim gitmeye ne zamanım ne de param var.


    Sivas'ta matematik öğretmeni arkadaşım haftasonu verdiği kurslarla (saati 150 liraymış) aylık kazancım 12-15 arası değişiyor dedi.


    Bunlar sadece işin maaş kısmı. Örneğin bugün bir hekim arkadaşımızın suriye görevlendirilmesinde ağır yaralandığını öğrendik, biri silahıyla uğraşırken sırtından vurmuş. Bu suriye görevlendirmeleri mesela 1-2 gün önceden haber verilebiliyor, bir de görevlendirmeyi suriye diye yapmıyorlar, ağrı diyorlar hop oradan suriye'ye, normalde yurtdışı görevlendirmelerinde dolarla maaş verirler ama ağrı üzerinden olunca TL olarak maaş veriyorlar.

    Şiddet olaylarına vs. girmiyorum bile sendika avukatları bile hayret etti bu kadar şiddet olayı nasıl olabilir diye.


    İnşallah 3 ay sonra ben de Almanca kursuna başlayacağım, kurs fiyatları çok artmış onun için biraz para biriktirdim.


    Kısacası genç arkadaşlar geleceğinizi çizerken popüler şeylere aldanmayın, ince eleyin sık dokuyun.

    Ankaratıp'lı özelden de yazmışsın, buradan cevap vereyim kimse de yanlışlarla kandırılmasın.

    Önce sana çok uzun bir cevap yazdım ama sonra hatırladım ben seni, sen şu Ağustos'ta yalnızca hekim dışına yapılan iyileştirme doktorlara da gelecek diyen arkadaşsın, geldi mi ?! 

    Mesela hekimlere enflasyon dışı zam geleceğini iddia ediyorsun, oysa zam falan yok, döner sermaye ödemelerinin üst limiti arttı, üst limite takılan tek bir hekim tanımıyorum ben çünkü hastane giderleri yüzünden çok az kişi döner alıyor(aciller dahi 3-4 bin alıyor döner alıyor yani o da günde 400-500 hasta baktıkları için, onlar bile takılmıyor limite). şu an benim yatan mayıs dönerim 900 lira,Haziran'da daha çok puan yaptığım halde mutemet hastane masraflarından dolayı yatmayacak dedi, belki üniversite hocaları limite takılır çünkü tüm asistanlar onların adına hasta bakıyor o kadar, onlar da toplasan 3-4 bin kişi.


    "Ya da mesai usulüne göre çalışan olsun 160 mesainin üstüne maksimum 5-6 nöbet tutabilir." mesajını cevap vereceğim çünkü yani sırf bu dahi hiçbir şey bilmediğini kanıtlıyor, buna ne kadar güldüm bilemezsin :D :D :D :D


    Bazı beyin ve sinir cerrahi bölümlerinde 15 nöbet tutan var önce bunu bil. .

    Genel olarak bütün bölümlerde asistanlar 10 nöbetle başlar, enfeksiyon dermatoloji gibi bölümlerde ise daha az( bazı bölümler de 7-8 nöbetle başlatır ama nöbet sayın azalmadan 7-8 nöbet tutturmaya devam eder 30-31 yaşında 8 nöbet, cidden felaket durum) ne 5'i ne 6'sı ahahahaha. Neyse intörn olunca göreceksin zaten.


    Gel şu çalışma saati hesabını yapıp salayım sen genç arkadaşım, şimdi ayda 400 saat işini tane tane özetleyeyim.

    Önce şunu kafana koy 10 nöbetin var ve bunlara ek 8-5 işe geliyorsun, bu dediğimiz ne biliyor musun canım 36 saat mesai dediğimiz şey işte.

    Şimdi Ayda 3 tane kesin haftasonu nöbetin var bu cepte yani 72 saat.

    Haftaiçi de 7 nöbetin olur Akşam 17 ile sabah 8 arası. ne yaptı 15 saatten 105 saat.

    Yani 72saat+105saat ne eder güzel kardeşim benim, 177 saat sadece nöbet.

    Bir de biz bu nöbetleri tuttuktan sonra 8-17 normal mesai yapmaya devam ederiz kuzum(mesai 9'da başlar 17'de biter demişsin orada ayrı bir güldüm, genel cerrahideki arkadaşım 7'de başlıyor bazı cerrahilerde 6.30'da başlar. :-D) hani şu 36 saat çalışma dedikleri olay var ya ha o bu işte nöbetin bitince eve gitmiyorsun yani 8-17 mesain devam ediyor.

    160 saat mesai + 177 saat nöbet 337 saat etti mi sana.

    Sonra bir gün saat 16.50'de hasta gelir haydaa hazırla bakalım hastayı uzadıkça uzar mesain öyle nöbetçiye devredip gidemezsin çünkü sabah o hastayı hocaya sen sunmak zorundasın. Ya da başsistanı beklersin akşam vizitini atalım diye, vizit atmadan çıkmak yasak, başasistan bazen 18.00'de gelir, bazen 19.00'da.


    Kısacası sevgili arkadaşlar, şu sıralar herkesin özele ya da yurtdışına kaçtığı, emeklilikleri gelenlerin emekli olduğu bu meslek Türkiye şartlarında an itibari ile ölüdür.

    Durum o kadar vahimdir ki hekimler tarihlerinde ilk defa sendikalaşmıştır.


    Garanti meslek diye yazdığınız bu iş sırf garanti diye yapılacak bir iş değildir, zamanında kimse bize bu şartları anlatmadı diye ben anlatıyorum yoksa boş verebilirdim.

    Yani dediğim gibi adam sana görevlendirme yazıyor neresi Ağrı, Ağrı diye gidiyorsun bir bakıyorsun Suriye, sonra kör bir kurşunla ya ölüyorsun ya da yoğun bakım. Üstelik bu süreçte hasta bakamadığın için ek ödeme de alamıyorsun, Ağrı'dan geldiğin için yurtdışı görevi de sayılmıyor. Bakın böyle kaç tane saç baş yolduracak haksızlıklar var.


    Siz siz olun, bizim gibi salaklık yapmayın ideallerinizden vazgeçmeyin. Ben hastalarım tarafından hep sevilen bir hekim oldum, hocalarım tarafından övülen biri oldum, mesleğimi çok severek yapıyorum ama bu meslek bu ülkede yapılacak iş değil, burada herkes sizi keriz yerine koymaya çalışıyor, eğer zamanında cesaret edip ODTÜ Havacılık yazsaydım şu an sıra arkadaşımla Bayraktar'da beraber 8-5 mesai yapıyor olurduk...

    Hekim olacak arkadaşlarımızı yanıltmamak adına bu açıklamayı yapma mecburiyetinde hissettim.
    Hekim olarak söylemeliyim ki, konu sahibinin verdiği bilgilerde hatalar var. Doğru yazdığı şeyler de olabilir ama benim toplam aldığım ücret yazıldığı gibi değil, en azından bunu biliyorum.

    Bana göre tıp hedefleyen ve seçecek arkadaşlarımızın bilmesi gerekenler;
    1. Her meslektaşımın söylediği gibi para uğruna seçilecek bir meslek değil, para kazanmanın daha kolay yolları var.
    2. Fiziksel ve ruhsal sağlığınızı birçok mesleğe göre daha çok yıpratacak.
    3. Çevrenizden belki güzel sözler işitebilirsiniz ama karşınıza gelecek hastanlar günümüzde %60 oranda size saygı duymayacak. Gelen kişiyi anlamak, yapılması gereken şeyleri anlatmak, ikna etmek için efor sarfedeceksiniz.
    4. Birçok mesleğe göre kendinize ayırabileceğiniz zaman daha az olacak.
    5. Risk-sorumluluk/ücret oranı çok yüksek bir meslek. İskelesi sağlam olmayan bir inşaatta çalışmaya benzer oranda diyebilirim.

    Ben bugünleri görebilseydim bu mesleği seçmezdim. Benden aldıkları, bana verdiklerinin yanından bile geçemez. Bugün birçok hekim mutsuz, çünkü beklentimiz bu yönde değildi. Biz kendi hocalarımız gibi hekimler olacağımızı düşünmüştük.

    Yukardaki sorunların hangileri çözülebilir peki? Yakın gelecekte hiçbiri. O yüzden burayı 2030’dan önce okuyan kişilere doktorluğu eğer sevmiyorsanız seçmenizi tavsiye etmiyorum. Seviyorsanız da etmiyorum, seven arkadaşlarımızı da görüyoruz çünkü. Ama çok seviyorsanız yurtdışını tavsiye ediyorum. Geç kalmamak adına 5.Sınıfta tus dersanelerine başlamak yerine Almanca dil kursuna başlayın.
    Hocam siz nerede ve hangi bölümde asistanlık yapıyorsunuz ? İlk mesajda yazdığınız nöbet-maaş kısımlarının nerdeyse tamamı yanlış.Diğer mesajlara bir göz attım ama her şeyi çok uzun yazmışsınız neye dayanarak ilk mesajdaki ücretleri yazdınız bilmiyorum.

    Göğüs Hastalıkları Asistanı olarak şu an sabit döner+maaş ücreti 10.500 ₺. Bu Türkiye’nin her yerinde aşağı yukarı aynı, öyle 13.500 falan değil.
    5 nöbet tutan biri 6-7bin nöbet parası alır demişsiniz.Resmî rakamlara göre söylemek isterim ki pratisyen ve asistan hekimlerin (riskli üniteler hariç; ybü, acil vs) saatlik nöbet ücreti 31 ₺. Devlet 130 saatten daha fazla nöbet ücretini ödemiyor.Ortalama 7 nöbet tutan birisi, nöbet ertesi izin muhabbetinden kesinti de olacağı için, 3binden fazla nöbet parası alamaz.Hoş nöbet sonrası izin de yok çoğu yerde yarım gün daha çalıştırılıyorsunuz.Ayrıca birçok üniversite hastanesinde nöbet ücretlerinin 2 ay geriden yattığını da belirteyim.Örn ocakta tuttunuz nöbeti, martta yatar.

    Performans kısmında da döner sermayeler tavana yaklaştı falan demişsiniz.Bahsettiğiniz şey şu anda sadece kağıt üzerinde.Uygulamaya konulması ağustosta olacak.Tavanın artırılması tabi kağıt üzerinde oo süper diyeceğiniz bi şey, gel gör ki etrafımda tavandan döner sermaye alabilen hiçbir hekim arkadaşım yok.Kendime de her ay max 1000 ₺ performans yani ek döner yatıyor onu da belirteyim.Ek ödeme kısmı inşallah bakanın dediği gibi olur ama hiç sanmıyorum 1000 ₺ performans ödemesi verdiği hekime 4000 ₺ mi verecek ? Göreceğiz.

    Totalde gördüğünüz gibi mevcut haliyle max nöbet (10 gün) tuttunuz 4000 ₺ ordan gelir, 10.500 ₺ sabit+maaş, döner sermaye oldukça adaletsiz yerine göre değişir benim çalıştığım kurumda 1000 ₺ ortalama. Hesap sonu 15.500 ₺.Rakamları konuşmak hiç hoşuma gitmiyor ama tıp yazmak isteyen gençler iyi öğrensinler durumun ne olduğunu.

    Düzeltme: İlk mesajda pratisyen tavan döner 27’miş güya da 30küsüre çıkarılmış. Bu veri bakanlığın verisi muhtemelen.Kimse inanmasın bu performans verisine, koskoca Türkiye’de toplasan 3-5 hekime ya yatar ya yatmaz o kadar performans, belki de kimse alamıyordur bile. Hayallere kaptırmayın kendinizi, Türkiye’nin birçok yerinde ek ödeme 0. Tavanı artırmışlar, e sen adama hiç vermiyordun ki tavanı artırsan nolacak :D Argümanları şu tabi sabiti merkezi bütçeye aktardık ee işte oradaki para da ek ödemeye ayrılacak herkesin performans ücreti artacak adil dağılım yapacağız diyorlar, yersen :D
    Sen istersen 10 kez söyle, YÖK KADROSUNDAYIM SABİT+MAAŞ 10.500 ₺.

    Mesajda da belirttim yoğun bakım hariç 31 tl diye. Attığın yerlerin hepsinin yoğun bakımı var ve nöbet ücretleri riskli birim olduğundan ötürü daha yüksek.

    Bir de asistana kolay kolay servis nöbeti yazılmaz yazmışsın. Kime yazılıyor servis nöbeti doçente mi hocaya mı ? Hangi bölümde asistansınız merak ettim ?

    Düzenleme: Şimdi fark ettim. Hastaneler nöbet parasını ybü’den verir asistanlar için yazmışsın. Ben söyleyeceklerimi burada sonlandırayım çünkü bildiklerin baştan sona yanlış.İyi forumlar.

    Hocam 5 gun nobet deyince 5 tam 24 saat sayarsan tam bir kelime oyunu olur o. Saat hesabina gore full yazmissin 130 saat. Asistanlar haftaici mesaisinin ustune o gun nobet varsa 16 saat yazilir ordan o gun icin, bu da 1 gun nobet diye gecer kelimede. Yani 5 gun nobet tutmus olmuyorsun 130 saat hesabi icin. Mesela 7 gun haftaici tutsan 112 saat, 1 gun de haftasonu tutsan 136 saat oyle doluyor. Ya da 5 haftaici tut 80 saat, 2 de haftasonu tut 48 saatten 128 saat anca tutuyor. Yani prtaikte full alman icin 7-8 nobetin olmasi lazim. Ybu nobetini bizde sadece anestezi ve kendi ybusu olup orda nobeti olanlar aliyor. Sen konuya oyle bi yazmissin ki herkes 6-7k aliyor 5 gun nobet tutarak zannediyor insanlar.

  • faydalı konu,up

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Soru ve cevaplarınızı bekliyorumTIP HEDEFLEYENLER VE SEÇECEKLER İÇİN TIP EĞİTİM,SÜRECİ SORU-CEVAP 




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ankaratıplı -- 23 Haziran 2022; 15:52:54 >
  • Faydalı konu olmuş

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Umarım konu kapatılmaz

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Tıp hekimi olarak yurtdışında Phdye kabul alma işlemleri nasıl oluyor ? Örneğin bir moleküler biyoloji phdsi için md'lerin çok kolay yurtdışından kabul aldıklarını duymuştum süreç nasıl işliyor ?

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Bu üniversiteye hazırlanan arkadaşlarımız için tıbbiye hakkında bilgi alma ve soru/cevap yoluyla yardımlaşma konusudur arkadaşlar lütfen kurallara uyalım.

  • devlet hastanesinde sıradan bir göz doktorunun döner sermaye vs. dahil aldığı toplam maaş nedir

  • andrew__neiman A kullanıcısına yanıt

    *Sadece bu yıla kadar hacettepe tıp fakültesinde olan md-phd programı yani 6+6 yıllık 12 yllık eğitimi 8 yılda bitirmesini sağlıyor



    TIP HEDEFLEYENLER VE SEÇECEKLER İÇİN TIP EĞİTİM,SÜRECİ SORU-CEVAP


    *ama artık tüm tıp fakülteleri bu program katılabilir ve burada uygun şartlar yer almakta



    https://www.yok.gov.tr/Sayfalar/Haberler/2022/yok-ten-tip-fakultesi-ogrencilerine-yeni-bir-imkan.aspx


    *ya da tıp fakültesini bitirdiniz bunun üstüne PhD de yapabilirsiniz


    yani md-PhD olmak için 3 yol var


    -------------------------------------------------------------------------------------


    ama sizin sorunuza gelecek olursak


    genelde genel tıp eğitimini tamamlamış ve insan vücudunun patofizyolojisine daha hakim olanları yurtdışında PhD yapmaları için teşvik edici çalışmaları var,


    atıyorum sinir bilimine çok merak ediyorsunuz ve bu konu hakkında çok fazla çalışmalarınız olmasa bile o konuda araştırmaları olan hocalardan istek ile sizi bu konu hakkındaki istekli olduğunuza ve başarılı çalışmalarda yer almak istediğini içeren yazılar ile araştırmacı olarak çalışma fırsatı bulabiliyorlar


    hatta bu konu hakkında bu işlerde görevli olan bir avukat arkadaş da Türkiyeden gelen hekimler için ister pratisyen olsun, ister asistan isterse de uzman hekim olsun hiç red yemediklerini hep olumlu cevap aldıklarını anlatıyor


    dk: 27.30da her şeyi açıklamış akademisyen olarak red alan hiç yok


    https://www.youtube.com/watch?v=lCuDgYcf-iw





  • Ankaratıplı kullanıcısına yanıt
    Sağ olun hocam gayet açıklayıcı olmuş

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Hocam merhabalar. Bu sene tıp kazandığım çok büyük aksilik çıkmaz ise garanti. Sıralamamı da 5k ile 15k arasında bekliyorum. Buna bağlı olarak ailemle oturup konuştuk ve bir karara vardık. 5k için ege,gazi veya marmara üçlüsü 6k için yeditepe 50 burslu veya istinye 10k civarı kto veya inönü üstü için ise istanbul medipol 50 burslu yazacağız. Sorum şu olacaktı yeditepe medipol gibi vakıf ünilerine vereceğimiz para değer mi yoksa ne olursa olsun tutuyorsa devlete git diyenlerden misiniz? Maddi durumumuz iyi. Vakıflar maddi olarak zorlamaz bizi fakat eğer devlette aynı eğitime yakın alabilecek isem devlet tercih edeceğim. Medipol beykent yeditepe gibi vakıflar hakkındaki düşünceleriniz nedir? Beykentin vasat olduğunu biliyorum. Hemen evimin dibinde beykent yaklaşık 100 metre. Fakat eğitimin kötü olmasindan dolayı en en en son tercihlerim arasında olacak. 5k 8k 10k ve 15k civarlarindaki sıralamalar için öncelikli olarak önerebileceğiniz tıplar hangileridir? Teşekkür ederim şimdiden.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Yök atlas sitesinden fakültelerdeki prof doçent sayısına öğrenci sayısına bakıp az çok bilgi sahibi olabilirsin.
    Tıp fakültesinde okul kadar kendi çalışmaların da çok önemli bir yer teşkil ediyor. Çok fazla teorik yük var çok çabuk unutuyorsun. Ki çoğu okulda çoğu hoca slayttan okur geçer. Hasta çeşitliliği açısından baktığında köklü üniversiteleri seçmen senin yararına olacaktır ilk 3 seneden sonra daha çeşitli hastalar görürsün. Bu konuda devlet üniversiteleri daha avantajlı olur benim fikrim.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.