Bu işi aktif yapan biri olarak anasayfamda gördüm konuyu yazayım dedim. Babam memur saatlik ücreti 56,25 TL, ayda 160 saat çalışıyor, sorumluluğu sıfır, evrak işi. Asistan hekim saatlik ücreti 44TL'e geliyor, ayda 340 saat çalışıyorum, vizitler uzadı, son anda hasta yattı vs dersek ayda 400saati bulduğu oluyor o zaman saatlik ücret 37.50'e geliyor çünkü devlet 130 saatin üzerindeki nöbet ücretini ödemiyor, istifa etmeyi düşünüyorum bu ay, bu şekilde bi hayat bir insan evladının çekeceği bir çile değil, eve bildiğin sadece uyumaya gidiyorum, hastane dışı sosyal yaşamım sıfıra indi, koca ayda sadece 1 haftasonum evde geçebiliyor. Hani ilerde uzmanlık diplomanı alınca rahatlarım diyorsun, çok değer verdiğim bi abim, 40 yaşında 3 çocuğu var ve en küçük çocuğu 1 yaşında, Dahiliye uzmanı, bu ay 6 yoğun bakım nöbeti tuttu, 8-5 mesai de yapıyor, aldığı sorumluluğun haddi hesabı yok Sordum abi kaç beyaz kod verdin bu zamana kadar dedim, 20 olmuştur, şu anda 3 aktif davam da devam ediyor dedi, saatlik ücreti 75TL'e geliyor bu uzman hekimin, abi neden özele geçmedin dedim özel hastanelere devlet kota koyuyor diyor ki sen en fazla 1 dahiliye uzmanı çalıştıracaksın ama yandal kadrosu boş, e dedim abi neden yandal yapmıyorsun, yandal apayrı bir rezillik, yandalda nöbet tutmadığınız ve kendi adınıza hasta bakmadığınız için sadece asistan maaşı var başka hiçbir şey yok, ayrıca üniversitelerde yandalcılara yoğun mobbing var e malum hocalar kendilerine rakip istemiyorhepsinin üzerine yandal için de ayrı zorunlu yaptığınızdan dolayı 2 yıl boyunca hiç bilmediğiniz bir şehirde görev yapıyorsunuz. şu an özellikle ve pediatride yandallar bom boş kaldı. Şu an bu abim online Almanca kursu alıyor. Eşi ev hanımı, normalde eşi gitmek istemeyen biriydi ama abimiz son beyaz kod vakasından bıçaklanmaktan son anda kurtulunca kursa başladı. Gelelim diğer fırsatlara. Çocukluk arkadaşım Gazi İmalat Mühendisliği mezunu, 3 yıldır staj yaptığı şirkette çalışıyor şu an maaşı ortalama 15'e geliyor onun sisteminde prim usullü. Sakarya Megatronik mühendisi arkadaşım şirketinde 3. yılı net maaşı 11.000TL, sık sık yurtdışına gönderiyor şirket orada da dolar olarak harçlık veriyorlar, maaşı bazı aylar 20.000'e geliyor. ODTÜ Gıda mühendisi arkadaşım, Danone'de işe başladı, maaşını söylemiyor :D ama geçen hafta italya'ya tatile gidebildi şu an benim gitmeye ne zamanım ne de param var. Sivas'ta matematik öğretmeni arkadaşım haftasonu verdiği kurslarla (saati 150 liraymış) aylık kazancım 12-15 arası değişiyor dedi. Bunlar sadece işin maaş kısmı. Örneğin bugün bir hekim arkadaşımızın suriye görevlendirilmesinde ağır yaralandığını öğrendik, biri silahıyla uğraşırken sırtından vurmuş. Bu suriye görevlendirmeleri mesela 1-2 gün önceden haber verilebiliyor, bir de görevlendirmeyi suriye diye yapmıyorlar, ağrı diyorlar hop oradan suriye'ye, normalde yurtdışı görevlendirmelerinde dolarla maaş verirler ama ağrı üzerinden olunca TL olarak maaş veriyorlar. Şiddet olaylarına vs. girmiyorum bile sendika avukatları bile hayret etti bu kadar şiddet olayı nasıl olabilir diye. İnşallah 3 ay sonra ben de Almanca kursuna başlayacağım, kurs fiyatları çok artmış onun için biraz para biriktirdim. Kısacası genç arkadaşlar geleceğinizi çizerken popüler şeylere aldanmayın, ince eleyin sık dokuyun. |