Şimdi Ara

Yazılım alanında devlet memurluğu mu özel sektör mü?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (2 Mobil) - 2 Masaüstü2 Mobil
5 sn
10
Cevap
1
Favori
1.463
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Devlette en düşük asgari ücretin 2 katı maaş, yoğun olmayan çalışma saatleri, hafta sonu tatili ama kendi işini yapma olasılığın düşük. Yapılan işler bilgisayar kullanmayı bilen kişilerin yapacağı işler oluyor.

Özel sektörde düşük maaş, uzun çalışma saatleri ama kendini geliştirme fırsatı birkaç sene sonra belki de devlette alacağın paranın 2-3 katını alma imkanı.

Hangisini seçersiniz?

Başlangıçta devlet daha mantıklı gibi geliyor şu sebepten ; en azından 8-9 saatlik çalışma sonunda geri kalan vakitte ve haftasonlarında kendimi geliştiririm, projeler yapmaya çalışırım bootcamplere katılırım. Sonrasında kendi kendime tamam ben oldum dediğim zaman özel sektörde daha iyi çalışma şartlarına sahip olurum ?

• Devlet ama herkesi almıyor. Ciddi sektör tecrübesi arıyor. Yeni mezunun KPSS ile girmesi pek mümkün değil. Ayrıca bana göre döviz kazanca odaklanmak lazım. Daha dün yazılımcı değil de software support pozisyonuna arkadaşım girdi. 1700€'ya anlaştı. Tamamen remote. Yazılım geliştirmeyecek. Amerika saatlerine göre çalışacak. Yazılım geliştiricilerin maaşını sen düşün.

• ben de ayni durumdayim. yazarsam ogretmen olarak ataniyorum ama suan da yazilimciyim. rahatlik anlaminda devlet para anlaminda ozel sektor iyi . ben parayi secicem gibi

• Ya memurluk ya ticaret. Özel sektörde maaşlı çalışan olmayı hedeflemeyin.

• Devletten özele geçtiğinizde ciddi adaptasyon sıkıntıları yaşayabilirsiniz. İkisinin işleyişi çok farklı. Devlette bir işin hallolması kırk imzaya bakıyor, özelde bir şey acilse hemen ver yetkiyi gör etkiyi oluyor ki her iş acil zaten özelde. Bence yazılım için devlette çalışmak çok saçma olur. Kendini geliştiremezsin bir kere.

Eğer bu konu dışının genelindekiler gibi değilsen, çalışmayı seviyorsan 1 saniye bile düşünme özel sektöre atıl derim. Özel sektör devlet olmadığı için kime para verecekleri konusunda çok seçici davranıyor şirketler. Başlangıçta düşük maaş alırsın ama tecrübe kazandıkça memur maaşını katlarsın. Yazılım sektörü de gördüğüm kadarıyla imkanları en iyi olan sektörler arasında gibi.

• scientia kullanıcısına yanıt

IT Support rolü ile farkı ne hocam? Ve IT Support ne kadar kazanıyor sizce, yazılımcılar 1 seneye 15k alabiliyor mesela. IT Support sanırım şirketteki çalışanlar bi uygulamayı açamadığında falan destek sağlıyor. Az maaş mı alıyor yani? Yurtdışı imkanı nasıl?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Falsoluserttop -- 23 Ağustos 2022; 13:0:59 >
  • Devlete girebilirsen ıyi rahat çalışma ortamı + 20k maas
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Mit veya Aselsan gibi bir yerde yazılım mühendisi olma şansım var asgari ücrete bile razı olurum hocam.

• Memur olacaksan özele geçmeyi düşünme çünkü memurluktan sonra kurumsal sağlam bir firmaya geçsen bile mutlu olman zorlaşır diye düşünüyorum. 1 yıl kadar belediye ye iş yapan bir özel şirkette çalıştığım için belediyede memurlarla maddi manevi olarak aşağı yukarı aynı hayatı deneyimledim. Stressiz bir çalışma ortamı ve günde 2-3 saat çalıştığı için canı sıkılan memur arkadaşlarım vardı. Herkes bu şekilde değil tabi ki tüm memurlar yatmıyor ama özel sektöre göre ciddi fark var.

Özelde güzel para kazanılıyor ama işten sonra kitap okuyacak kadar kafa kalmadıktan sonra kazandığın paranın çok da bir anlamı olmuyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Grkwnxs -- 24 Ağustos 2022; 0:36:16 >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.