Şimdi Ara

TIP HEDEFLEYENLER VE SEÇECEKLER İÇİN TIP EĞİTİM,SÜRECİ SORU-CEVAP (5. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
142
Cevap
23
Favori
25.298
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
28 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Ankaratıplı kullanıcısına yanıt

    sabit ödeme konusunda hatan var diye düşünüyorum. mahsuplaşma kalkacakmış gibi 17 bin tl'den 23 bin tl'ye çıkacak demişsin ama bakanın da açıkladığı gibi mahsuplaşma devam ediyor. şuan yeni başlayan pratisyenin 23-24 bin tl alması olası (her şey dahil) ama bu miktar öyle büyük gelmesin gözünüze bir öğretmen bile 13 bin tl kazanıyor artık asgari ücret 5500 tl olmuş. bugün en ucuz sıfır araba 400 bin tl'nin üzerinde ortalama düzgün bir evin kirası 3-4 bin tl ayrıca yaptığımız iş kolay değil acilde çalışan anlar bu dediğimi. tıp çok emek gerektiren gerçekten insan yapısını en ince ayrıntısına kadar merak eden öğrenmek isteyenlerin okuması gereken bir bölüm ona göre karar verin.

    mevcut ekonomik durumda bir pratisyenin en az 40 bin tl alması gerektiğini düşünüyorum. çok değil 11-12 yıl önce pratisyen hekim maaşı asgari ücretin 10 katıydı şimdi 4 katı civarı ve muhtemelen aradaki makas yıllar geçtikçe daha da kapanacak. buradan da geldiğimiz hali görebilirsiniz...

  • Ankaratıplı kullanıcısına yanıt

    doktor maaşlarını fazla abartıyorsun bu kadar değil. başka bi konuda asistan 46 bin tl alacak ağustos'tan sonra demişsin aşırı abartmışsın. ayrıca tıp okuyan biri olarak zaten halk doktorlara paragöz gözüyle bakarken gece gündüz doktor maaşlarından bahsetmen doğru değil imajımızı daha da zedeliyorsun. arkadaşım bilkent ceng mezunu isviçre'de bir şirkete online hizmet veriyor ve aylık geliri 75 bin tl civarı yani tek para kazanan doktorlar değil. adam evde çayını kahvesini içip pc'den hallediyor işlerini. gece nöbeti yok saygısız cahil hastalar yok mobbing yok...

  • EN MERAK EDİLEN SORU?

    Mecburi Hizmet (DHY) Görev Süreleri Ne Kadardır? [300-600 GÜN]


    Atandığınız kurumlarda önceden belirlenmiş süreler kadar çalışmalısınız. Şayet mecburi hizmet süresi yerine getirilmezse çeşitli kısıtlamalara tabi tutulacaksınız. Peki Devlet Hizmet Yükümlülüğü veya diğer adıyla mecburi hizmet süresi ne kadardır? Hangi hizmet bölgesinde kaç gün çalışılmalıdır?


    Zorunlu (mecburi) hizmet ya da resmi adıyla Devlet Hizmet Yükümlülüğü için, atandığınız yerde önceden belli olmuş sürelerde çalışmanız gerekmektedir. Bu süreyi tamamlamadan Doktorluk yapmanız engellenmiş ve tayin hakkı gibi bazı diğer haklar elinizden alınmıştır. Peki mecburi hizmetiniz için görev süreniz ne kadardır?


    Mecburi hizmet süreleri için, ülkemiz 6 gruba ayrılmaktadır. İller ve ilçeler sosyoekonomik gelişmişliklerine göre gruplara ayrılmaktadır. Birinci grup yerleşim yerlerinde DHY süresi 600 günken, altıncı bölge yerleşim yerlerinde 300 gündür. Yazının konu başlığına genel olarak bir yanıt verecek olursam, mecburi hizmet görev süresi 300 gün ila 600 gün arasında değişmektedir.


    Bu sürelerin içine hafta sonları, resmi tatiller ve raporlu günler de dahildir. Göreve başladığınız günden itibaren hesaplanmaktadır. Hemen aşağıda bölge bölge mecburi hizmet sürelerini görebilirsiniz.



    TIP HEDEFLEYENLER VE SEÇECEKLER İÇİN TIP EĞİTİM,SÜRECİ SORU-CEVAP
  • yani 300 ila 600 gün arasında değişmektedir.

  • hocam mesela birisi ortalama bir tıp fakültesine girdi kendisini geliştirip çok iyi bir yerden mezun olmuş gibi olabilir mi ? yoksa iyi olması kazandığı üni. ye mi bağlı ? bir de merak ettiğim bir şey var forumdakiler niye seni sevmiyor .d @Ankaratıplı




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Terliksi it -- 11 Temmuz 2022; 20:1:52 >
  • Bir şeyi çok merak ediyorum bilgisizliğimi mazur görün. Herhangi bir bölümdeki akademisyen mi çok kazanıyor yoksa bir uzman hekim mi?

  • Ankaratıplı kullanıcısına yanıt
    Hocam Ege Tıp hakkında bilginiz var mı? Özellikle hazırlık zorunlu mu değil mi net bir bilgi bulamadım.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Ankaratıplı kullanıcısına yanıt

    Hocam merhabalar, mesela hazırlık gerektirmeyen türkçe bir tıpa gitsem yine de hazırlık okuyabilir miyim? Dil geliştirmek için.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • abcd12341 A kullanıcısına yanıt

    burada bahsedilen rakamlar bana da afaki geliyor....temmuz öncesi 13.300 tl alıyordum 30 yıllık uzmanım... ek döner sıfır oluyor bulunduğum hastanede... 30-40 a nasıl çıkacak merak içindeyim.. mahsuplaşmada devam ediyor... ..donerde bırıken mevcut para artarsa ancak bakanlıgın arka bahçesinde para basarlarsa artar..

    biri hesaplarsa mutlu olacagım... nobeti falan karıştırmadan hesaplanmalı..

  • kankaster2 K kullanıcısına yanıt
    30 yıllık doktor 13 bin tl mi yok artık bitmişiz

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • hocam tıp okurken aynı zamanda İngilizce öğrenilebilir mi? mesela 1. sınıfa giden bir tıp öğrencisi İngilizce öğrenmek için zaman bulabilir mi ?

  • ColonelLanda kullanıcısına yanıt

    şimdi sabit+ maaş %40 enflasyon farkı artışıyla 13.300 den artarak 18.600 oldu.... ekdöner belki Ağustosta alacagız.. nöbet parası bende zaten yok tutmuyorum.


    yılbaşı öncesı bordrom ektedir.... bu rakama 4000 sabit eklenınce yılbaşı öncesi (yani 2021 ikinci yarı aylık 5700+4000 ) elime gecen toplam bulunabılır

    Ocak 2022 de bu rakam total: 14000 idi..sonra vergı dılımı nedenıyle hazıranda 13.300 oldu............... bu arada oldukça yoğun çalışıyorum.. polıklınıgım hep kalabalık olur.. çokça hasta yatırırım.


    TIP HEDEFLEYENLER VE SEÇECEKLER İÇİN TIP EĞİTİM,SÜRECİ SORU-CEVAP



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kankaster2 -- 26 Temmuz 2022; 16:30:12 >
  • kankaster2 K kullanıcısına yanıt

    şaka gibi gerçekten

  • kankaster2 K kullanıcısına yanıt

    Ne uzmanisin hocam


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.