Şimdi Ara

TIP FAKÜLTESİ TERCİH EDECEKLER BURAYA!!! (13. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
417
Cevap
23
Favori
45.145
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1112131415
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • 6568 ile katip çelebiye girme şansım nedir arkadaşlar ?
  • mf3 sıralaması 2849, ege vermeyi düşünüyorum, gelir mi sizce?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi unknownartist -- 25 Temmuz 2012; 1:50:14 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: sister of kiromiro

arkadaşlar benim sıralamam da 5720 akdeniz veya kocaeli şansım nedir sizce? ikisini de çok istiyorum gelir mi ki acaba? cevap verin artık yaa :(

Akdeniz imkansız. Kocaeli hakkında bilgim yok.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Uludag akdeniz eskisehir osmangazi cukurova kocaeli arasinda kaldim yardimci olurmusunuz varsa bi bilginiz yazin

• quote:

Orijinalden alıntı: holyjohn

quote:

arkadaşlar benim sıralamam da 5720 akdeniz veya kocaeli şansım nedir sizce? ikisini de çok istiyorum gelir mi ki acaba? cevap verin artık yaa :(

Akdeniz nasıl imkansız olabilir ki.geçen yıl 5600 le kapatan bir yer kontenjan artışına bakacak olursak grme şamsı var tabi Akdeniz bu yıl adını fazlaca duyruduğu için popülaritesi artacaktır ama imkansız diyemezsin.

• quote:

Orijinalden alıntı: Nossti

2 sorum olucaktı.

1) 5.130 küsür sırayla Ankara Yıldırım Beyazıt üniversitesine girme şansım ne kadardır?
    2)Yıldırım Beyazıt Üniversitesi tıp fakültesi hakkında pek bir yorum bulamadım tamam yeni açıldı ama hayalet bir fakülte gibi hatta hazırlık okuluna(tanıtım haftası) gittim bir tek tıp fakültesinden birileriyle konuşamadım .Kötü bir izlenim bıraktı açıkcası bende.

Teşekkür ederim

Yardım ?
  • 3 büyük il dışındaki en iyi yer Akdeniz ve Uludağ.. bunlardan sonra da Çukurova gelir.. Bunlardan sonraki yerleri bence çok kafanıza takmayın hepsinin 3 aşağı 5 yukarı aynı olduğunu insan içine girince zaten anlıyor.. size yakın olanı tercih edin derim ben..
  • quote:

Orijinalden alıntı: dnzcr

quote:

Orijinalden alıntı: PaRTy_TiMe

quote:

Doktor olmayı ilke edinmiş, çocukluk hayali tıp okumak olanlar tıp yazsın derim.
    Ben daha 3. sınıfa geçiyorum fakat bir sene içinde binlerce kez "Ben başka bir bölümde bu kadar çalışsaydım dönem birincisi olurdum" diyorum. Tıp okumak bana göre değil. Minimum 3-4 hafta bir komiteye çalışıp da 75 alınacaksa, bir staja hayvanlar gibi çalıştıktan sonra hocanın keyfine göre stajdan kalınacaksa başlarım ben böyle işe arkadaş. Bizim dönemden de var çalışmaktan zevk alan, gözlüklü, kısa boylu, aşırı kilolu, bıyıklı kızlar. Hah işte siz böyle birşeyseniz hiç durmayın, tıp yazın.

Küçükken tıp aklımın en ücra köşesinden bile geçmezdi ben pilot olmayı hayal ederdim hep. Kazandım sınavları ama gözler bozulmuş almadılar

Sorarlardı doktor olmak istemez misin diye hayır derdim. Sonra büyüdük ve meslek seçim derdi başladı. Ben fizikten lisede hiç hoşlanmadım pek de yapamıyordum. Mühendislikleri direk eledim Biyolojiyi canlıları severim. Sağlık hayatta sahip olduğumuz en değerli şeylerin arasında ilk sıradaysa ve bunu konu edinen, tamamiyle buna odaklanmış bir meslek olarak " Tıp " cazip gelmeye başladı. Saygınlık ve para konusu + arkadan gazı veren akrabalar saolsun ben hedefimi tıp olarak koydum.

Nitekim hocalarımın çoğu azıcık aklınız varsa tıp yazmayın diyorlar. Aynı zamanda şu son zamanlarda gördüğümğz kadarıyla saygınlık olayı da ciddi derecede canımı sıkmakta. Size saygısızlık yapan adamın çenesini de kıramıyorsunuz ( sabırlı olmaya çalışsamda bazı konularda taviz verirken çok zorlanıyorum gelip de bir şey bilmeden atarlanan hastaları hayal ettiğimde aklımdan ilk geçen şey sağlam bir kroşeyle çenelerini kırmak bir daha saygısızlık etmemeyi öğrenirler diye düşünüyorum şuan bile sinirlendim düşünürken ). Kılına zarar verseniz hoop gazetelere çıkarsınız tazminat ödersiniz...

Maaşlar iyiden iyiye düştü ve düşüyor gittikçe. Uzmanların çoğu 5 milyar maaşı zor görüyor araştırdığım kadarıyla ( bölüme bağlı tabi ).Sırf parası için seçmiyorum zaten tıbbı ama insanın da bir beklentisi oluyor doğal olarak. Sonuçta bence en değerli mesleklerden biriyle uğraşıyorlar.

Çok çalışma üniversite hayatını buna adama kısmı da beni rahatsız ediyor. " 1 sene ıkın geri kalan hayatında rahat yaşa " diyerekten itekliyorlar bizi lys'ye en azından bazı hobilerime zaman ayırabilmem lazım bu mümkün mü tıp yazarsam? Müzik, dans, savunma sporu ve fitness hobilerim bunlar ( daha uğraşamıyorum üniversitede umarım) Nerden baksan haftada 8-10 saat gerekli.

Akrabam geçen sene mezun oldu. Bir yandan çalışıp bir yandan tusa hazırlanıyor nöbetlerinde Tus çalışıyormuş. Arkadaşımın ablası da Tusa çalışmak için istifa etti saatlerce başını kaldırmadan tus çalışıyormuş. Nedir bu TUS Ders çalışmaktan o kadar zevk alsam o dediğin insanlar gibi tıp cidden gönül rahatlığıyla seçeceğim meslek olurdu ama ders çalışmaktan sıkılan biriyim günde 14 saat nedir??! Günde 1 saat 1 saat ara vererek çalışıyorum o bile zor oluyor

Kısacası çok tereddütteyim. Şu meslekten kesin zevk alırım hayatımın mesleği dediğim bir meslek olsa parası doktorlardan 1-2 milyar aşağı olsun yine onu yazarım. Ama aklımda öyle bir meslek yok Sağlık nedeniyle şuan beni en çok cezbeden meslek tıp. Onun haricinde gizli ajan vs. olmak hoş olabilirdi Şaka bir yana gidip yemek yiyip program yapan insanlar var hem süper yemekler yiyorlar hem iyi paralar kazanıyorlar tam hayalimdeki meslek ye iç kazan

Şu 2012 maya takvimi vs. olayı gerçek olsada şu streslerden kurtulsak... İçimi döktüm buraya okuyun lütfen

adam beni anlatmı +1
    tek farkla fiziğim iyidir

aynen beni de anlatmış tek farkı ben fiziği severim

• quote:

Orijinalden alıntı: A Beatiful Mind

quote:

quote:

Akdeniz nasıl imkansız olabilir ki.geçen yıl 5600 le kapatan bir yer kontenjan artışına bakacak olursak grme şamsı var tabi Akdeniz bu yıl adını fazlaca duyruduğu için popülaritesi artacaktır ama imkansız diyemezsin.

Adam herkesin kendi fikrini sormuş. Bu da benim fikrim. Kimse gelip de bana "diyemezsin" de diyemez.

quote:

Orijinalden alıntı: cartilage

3 büyük il dışındaki en iyi yer Akdeniz ve Uludağ.. bunlardan sonra da Çukurova gelir.. Bunlardan sonraki yerleri bence çok kafanıza takmayın hepsinin 3 aşağı 5 yukarı aynı olduğunu insan içine girince zaten anlıyor.. size yakın olanı tercih edin derim ben..

Çukurova'nın eğitimine çok zor diyorlar. Onun yerine Akdeniz yazardım. Ancak Akdeniz'in de internlüğü çok zormuş.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi holyjohn -- 25 Temmuz 2012; 10:08:39 >

• quote:

quote:

quote:

Nakil yapılan adam ölmedi mi orda

• quote:

Orijinalden alıntı: unknownartist

mf3 sıralaması 2849, ege vermeyi düşünüyorum, gelir mi sizce?

bence gelir . rahat ol :)
  • Yarın çapa ve cerrahpaşayı detaylı gezeceğim.Gözlemlerimi yazarım.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • beyler benim ymf3 2699 marmara tıp gelir mi acaba ? kontenjanlar arttı da aslında normal sartlarda giriyorum 2770 le alıyo ama 2600 lere yaklasma olasılıgı nedir sizce
  • quote:

quote:

quote:

quote:

Adam herkesin kendi fikrini sormuş. Bu da benim fikrim. Kimse gelip de bana "diyemezsin" de diyemez.

quote:

Orijinalden alıntı: cartilage

3 büyük il dışındaki en iyi yer Akdeniz ve Uludağ.. bunlardan sonra da Çukurova gelir.. Bunlardan sonraki yerleri bence çok kafanıza takmayın hepsinin 3 aşağı 5 yukarı aynı olduğunu insan içine girince zaten anlıyor.. size yakın olanı tercih edin derim ben..

Çukurova'nın eğitimine çok zor diyorlar. Onun yerine Akdeniz yazardım. Ancak Akdeniz'in de internlüğü çok zormuş.

bütün sorduğum akdeniz mezunları akdenizi övüyor heralde sistemi düzelttiler 2300.yüm antalyada oturuyorum akdeniz tıpı düşünüyorum eğer eğitim kalitesi böyleyse durum vahim

• quote:

Orijinalden alıntı: Clerel

bütün sorduğum akdeniz mezunları akdenizi övüyor heralde sistemi düzelttiler 2300.yüm antalyada oturuyorum akdeniz tıpı düşünüyorum eğer eğitim kalitesi böyleyse durum vahim

Ben de Antalyalıyım. Adem Tolunay 2010 mezunuyum. 2010'da okul puanımın düşüklüğünden 4205'ten düşüp 5210. olarak Akdeniz'i kaçırdım. O sene 5100 gibi bişeyle kapatmıştı. Geçen sene bu sırayla Akdeniz'deymişim ya neyse. Arkadaşlarım var 3'e geçen. Eğitim gayet güzel, sınıf geçmek kolay değil. Sadece hala internlüğün çok sıkıntılı olduğu konusunda hemfikir herkes. Yaz, evinde oku. En iyisi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi holyjohn -- 25 Temmuz 2012; 13:18:32 >
  • quote:

arkadaşlar benim sıralamam da 5720 akdeniz veya kocaeli şansım nedir sizce? ikisini de çok istiyorum gelir mi ki acaba?

Akdenizin gelecegini düsünmüyorum ama Kocaeli şansın var dostum
  • Orijinalden alıntı: holyjohn

Diyemezsin kelimesine baktığında zaten bir emir kipi değilde ebilmekten anlamlı olmsuz bir kelime olduğunu görürsün yani bunda sorun yapcak bir şey yok

• .

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-589F5DCF4 -- 20 Mart 2013; 2:42:54 >
  • arkdaşalr ankara yıldırım beyazıt universitesi bu sene türkçe bölümde açmış, tıp için, ve sanırsam hazırlık da yok ,çünkü klavuzda özel koşullar ve açıklamalar kısmında hazırlıkla ilgili birşey yok, acaba bu doğrumu ve birde yeni universite olduğundan dolayı biraz çekiniyorum, yorumlarınızı alabilirmiyim
  • 
Sayfa: önceki 1112131415
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.