Şimdi Ara

TIP FAKÜLTESİ TERCİH EDECEKLER BURAYA!!! (11. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
417
Cevap
23
Favori
45.155
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 910111213
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • ankara tıp veya gazi tıpla ilgili yardım edermisiniz antalyada oturuyorum bu yüzden ankara ile ilgili pek bilgim yok sıralamam mf 3 2381
  • arkadaşlar eczacılık son sınıf öğrencisi olarak sizlere tavsiyem ideallerinizin peşinden gidin kesinlikle,benim belki çoğu kişidede olduğu gibi hayalim tıp okumaktı ama ufak bi farkla kazanamadım fakat son 1 hafta içinde kendimce karar aldım seneye ne olursa olsun tıp kazanacağım inşallah.bakın eczacılık maddi gücünüz biraz iyiyse çok iyi paralar kazanabileceğiniz bi meslek fakat kendi adıma konuşursam beni kazanacağım 10 milyarlar çokta mutlu etmeyecek çünkü tıp benim için çok özel bi meslekti fakat geç kaldığımıda düşünmüyorum 22 yaşınca tıp a başlamak çok komik olmaz heralde??sizlere tavsiyem paranın değil ideallerinizin peşinden koşun parayı işinizi iyi yaptığınız sürece zaten kazanırsınız ondan şüpheniz olmaz tüm tercih yapacak arkadaşlara şimdiden hayırlı olsun:)
  • Zonguldak tıp hakkında bilgisi olan var mı ?
  • ankara tıpta geçme notu 70

hacettepe tıpta geçme notu 50

ankara üniversitesinin hiçbir fakültesini tercih etmeyin gençler...
  • quote:

Orijinalden alıntı: fusem

ankara tıpta geçme notu 70

ben ankara tıp mezunuyum
    zaten hacettepeyi kazanıp ankara giden neredeyse kimse yoktur.

her donem ancak 1 -2 kisi olur hacettepeye gelip ankarayı yazan onlar da ya akrabası kardesi vardır fakultede
    ya da tanıdım bir ogretim gorevlisi.
  • quote:

Orijinalden alıntı: erester

arkadaşlar tıp seçimi yaparken iicedüşünmek gerek
    çok zor bir eğitim ve uzun.ama eğitimden sonrası asıl zor.tus sınavı çok yıpratıcı ve zor
    kazanmazsan kimse seni doktor gibi görmüyor. kazanırsan uzmanlık eğitimi geliyor yani asistanlık. o daha da zor. o bittikten sonra seçtiğin bölüme göre değişir.yoğun bölümlerde isen bir ömür çekersin. ama beni m gibi cildiye seçersen enazından tustan sonra rahatlıyorsun. ama ben tıp seçeceğim diyorsan başka. bence özel üni seçmeyin. çok çalışır az öğrenir özel hastakompleksi çekersin. devlet üni seçerken de şehir seçimi ve tusbaşarısını düşünmek lazım. bazı üniler çom kastırır ve tusa hazırlanma fırsatın plmaz.ankaradaki üni ler genelde öyle. ingilizcekonusuna gelince yrine göre değişr. ör. marmarada ilk 3 yıl ful ingilizce sonrası türkçeye döner. ben bunları çekemem dersen eczalık iibi seçenek rahat ve daha çok kazanırsın.

dermatoloji kazanmak icin cok ciddi bir emek lazım tus sınavında iyi kazanmıssınız.

zaten tıp ta insanların ne kadar pisman oldugunu sadecce tus sınavına bakarak anlamak mumkun.

herkes dermatoloji ftr radyoloji ye girmeye calısıyor

dahiliye cocuk genel cerrahi kadın dogum gibi tıbbın ana bölümlerine ise kimse girmek istemiyor puan düsük.

doktor olup bir enayilik yaptık bu isten en az zararla nasıl kurtuluruz derdinde herkes.

dermatoloji de gercekten bu kurtulusu saglıyor. tabii illa derece yapmak gerek.

• quote:

Orijinalden alıntı: caglar_sss

quote:

ben ankara tıp mezunuyum

her donem ancak 1 -2 kisi olur hacettepeye gelip ankarayı yazan onlar da ya akrabası kardesi vardır fakultede

arkadaşlara tavsiyem en düşük geçme notu hangi fakültedeyse oraya geçsinler.

hangisinden mezun olsan doktor oluyorsun.

sonuçta iş tus'a bakıyor.

• quote:

quote:

quote:

ben ankara tıp mezunuyum

arkadaşlara tavsiyem en düşük geçme notu hangi fakültedeyse oraya geçsinler.

hangisinden mezun olsan doktor oluyorsun.

sonuçta iş tus'a bakıyor.

bence bu da yanlıs gecme notu falan da önemli değil tıbba giren bir sekilde bitiriyor.

eğer ankaralı değilse zaten hacettepe ankara gazi yi bırakıp capa cerrahpasa ya girmeye bakın puanınız yetiyorsa.

onemli olan internlukte rahat olan üniversite secmek . bos yere 1 sene amelelik yapıp ustune bir de tusa calısamamak var ankara universitelerinde.

ben internlukte 70-80 nobet tutmustum 40 tanesi 12 saatlik acil nobeti.

asistanlıga basladım kıdemlilerim cerrahpasalıydı adamlar 4-5 nobet tutmus ben anlatınca da sasırmıslardı

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi caglar_sss -- 24 Temmuz 2012; 12:32:55 >

• ankara tıp 6. sınıfta çok çalıştırıp tusa hazırlanmaya fırsat vermiyormuş ama ankara tıpın ekstra kattığı hiçbirşey yokmu intörnken bir nevi doktor olunmuyormu cerrahpaşada 6. sınıfta boş bırakıp çalışmalarını sağlıyorlarmış ama o zaman kağıtta doktor olmuş olmuyorlarmı sonuçta intörnlük doktorluk eğitimin önemli bir kısmı sayılmazmı? birde cerrahpaşa istanbulda istanbul pahalı yaşam zor vs bunlar çok büyük eksiler değilmi?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Clerel

ankara tıp 6. sınıfta çok çalıştırıp tusa hazırlanmaya fırsat vermiyormuş ama ankara tıpın ekstra kattığı hiçbirşey yokmu intörnken bir nevi doktor olunmuyormu cerrahpaşada 6. sınıfta boş bırakıp çalışmalarını sağlıyorlarmış ama o zaman kağıtta doktor olmuş olmuyorlarmı sonuçta intörnlük doktorluk eğitimin önemli bir kısmı sayılmazmı? birde cerrahpaşa istanbulda istanbul pahalı yaşam zor vs bunlar çok büyük eksiler değilmi?

ankara tıp mezunuyum yeteri kadar cevap verdiğimi dusunuyorum

internluk 12 ay birsey ogreneceğin sadece acil servis var. geri kalan tum yerlerde hastanede personel olarak calıstırılıyorsun.
    islerin doktorluka ilgisi yok.
    bu sene turkiye tarihinde ilk defa internlere maas verilecek 300 tl yine sanslısınız

zaten yapacagın mesleği uzmanlıkta ogreniyorsun ve onemli olan tus.

ama ben pratisyen olarak calısacagın diyorsan ya da aile hekimi olacagım diyorsan ankara tıp guzel pratisyen yapar. ona lafım yok.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi caglar_sss -- 24 Temmuz 2012; 13:24:38 >

• quote:

quote:

ankara tıp 6. sınıfta çok çalıştırıp tusa hazırlanmaya fırsat vermiyormuş ama ankara tıpın ekstra kattığı hiçbirşey yokmu intörnken bir nevi doktor olunmuyormu cerrahpaşada 6. sınıfta boş bırakıp çalışmalarını sağlıyorlarmış ama o zaman kağıtta doktor olmuş olmuyorlarmı sonuçta intörnlük doktorluk eğitimin önemli bir kısmı sayılmazmı? birde cerrahpaşa istanbulda istanbul pahalı yaşam zor vs bunlar çok büyük eksiler değilmi?

internluk 12 ay birsey ogreneceğin sadece acil servis var. geri kalan tum yerlerde hastanede personel olarak calıstırılıyorsun.
    bu sene turkiye tarihinde ilk defa internlere maas verilecek 300 tl yine sanslısınız

ama ben pratisyen olarak calısacagın diyorsan ya da aile hekimi olacagım diyorsan ankara tıp guzel pratisyen yapar. ona lafım yok.

ilgin için teşekkür ederim peki ankara gazi akdeniz üçlüsünden hangisini önerebilirsin (antalyada yaşıyoruz) yani tıpların eğitim kalitesi 3 aşşağı 5 yukarı aynımı benim dikkat etmem gereken unsur rahatlıkmı yani ankara hakkında iyi birşey söyleyen duymadım neredeyse çok zor diyorlar sadece teorik bilgi yükliyip uygulama yaptırılmadığını söylüyorlar bunun dışında ankara tıpda yaşam nasıl yani yurt olanakları vesaire ne gibi zorluklar var daha doğrusu bambaşka bir şehirde okumak hayata hazırlık açısından avantajmıdır yoksa tıp için ciddi bir sorunmudur?

• quote:

quote:

quote:

ilgin için teşekkür ederim peki ankara gazi akdeniz üçlüsünden hangisini önerebilirsin (antalyada yaşıyoruz) yani tıpların eğitim kalitesi 3 aşşağı 5 yukarı aynımı benim dikkat etmem gereken unsur rahatlıkmı yani ankara hakkında iyi birşey söyleyen duymadım neredeyse çok zor diyorlar sadece teorik bilgi yükliyip uygulama yaptırılmadığını söylüyorlar bunun dışında ankara tıpda yaşam nasıl yani yurt olanakları vesaire ne gibi zorluklar var daha doğrusu bambaşka bir şehirde okumak hayata hazırlık açısından avantajmıdır yoksa tıp için ciddi bir sorunmudur?

hocam ben senin iyiliğin icin soyledim.
    turkiye de belli baslı universiteler var cerrahpasa capa ankara hacettepe gazi ege dokuz eylul akdeniz. bunların eğitimi asagı yukarı aynı

ama sunu buradaki arkadaslara pek anlatamadım
    aslında tıp fakultesinde verilen eğitim cok temel bir eğitim
    mesela bir göz doktoru bir kulak burun bogaz doktoru asistanlıgı kazandıgında ise basladıgında bu bolumler hakkında neredeyse hicbir sey bilmiyor
    asıl meslek tusta kazandıgın bolumde ogreniliyor.
    dusunsene bir göz stajı tum tıp fakultesinde 8 gün, keza kbb de öyle.

simdi buyuk ihtimalle sen dusunuyorsun ki ben iyi puan aldım niye akdenizde okuyayım ankarada okurum diye ama inan ne yurda eve cıkmana yemek kira vs. masrafı yapmana değmeyecek. arada öyle bir fark yok.

başka bir sehirde yasamak hem maddi hem manevi olarak zordur. zaten tıp ogrencisi olacaksın ciddi bir calısmaya gireceksin ailenin yanında olmanın avantajını kullanırdım ben olsam. en basta ayrı eve cıkmak falan cekici gelebilir ama o cekiciliği yemekle kirayla hele yurdu gorunce 2 ayda gider evim ne guzelmis dersin.

senin yapacagın tıp fakultesinde guzel bir temel edineceksin, 5. sınıfta tusa hazırlanmak ve tusta guzel bir bolum kazanmak olmalı.
    hayatının 40 yılını o tusta kazandıgın bolumde ogrendiğinle gecireceksin. benden bu kadar başarılar.

• ege üniversitesi ve dokuz eylül hangi dilde eğitim veriyor?
  • yardımınız için çok teşekkür ederim gerçekten büyük yardımınız dokundu akdeniz olucak muhtemelen
  • Katip Çelebi tıp nasıldır arkadaşlar???
  • MF3 2000.yim. Ankara Tıp yada Gazi Tıp düşünüyorum. Ama çok kararsızım. Bu okullarda okuyan birileri var mı? Benim için en önemli sey devam problemi ? Hangisinde devamsızlık daha rahat ? Hangisinde yoklama daha az alınıyo ? Sadece bunu düşünerek yazacağım. Önerilerinizi bekliyorum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Gazi_Ankara

MF3 2000.yim. Ankara Tıp yada Gazi Tıp düşünüyorum. Ama çok kararsızım. Bu okullarda okuyan birileri var mı? Benim için en önemli sey devam problemi ? Hangisinde devamsızlık daha rahat ? Hangisinde yoklama daha az alınıyo ? Sadece bunu düşünerek yazacağım. Önerilerinizi bekliyorum.

ankara tıpta ben okurken uygulamalarda %90 devam zorunlulugu teorik derslerde %80 di.

simdi %80 e inmiş.

ayrıca ankara tıpa puanı yetip gazi yazan da cok nadirdir. aynen hacettepe-ankara olayı gibi.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ThorOdinson

ege üniversitesi ve dokuz eylül hangi dilde eğitim veriyor?

türkçe . ege tıp düşünenler youtube da prof.dr.serhat bor un videolarını izleyebilirler kafalarındaki tüm sorulara yanıt bulacaklardır...
  • quote:

Orijinalden alıntı: Oblomòv

Şu yazdıklarımı SS alın , bir yere kaydedin.Burada tıp yazan elemanların yarısından fazlası 6. sınıfa geldiklerinde pişman olacaklar , keşke yazmasaydım , yazma diyenleri dinleseydim diyecekler.

Ailesinin maddi durumu iyi olanlara söylüyorum eczacılık veya diş hekimliği yazın , diğerleride fizyoterapistlik veya sağlık yönetimi yazsın.

Tıp pişmanlıktır gençler.

peki yarısından fazlasından olmayanlar nasıl tıpçılar biraz betimlesen de biz o grupta mıyız anlasak
  • ya burda mezun olan veya okuyan kişilerin yüzde 90 ı tıpı kötülüyor yok zormuş yok sınavmis falan yani kimse kusura bakmasinda okulu bitirdiğinizde doktor olacaksiniz insan en önemli şey olan sağlıkla ilgileneceksiniz o kadar calisma da olsun yani degil mi sonra bir sayginliginiz olur insanlar arasinda bunlardan bahseddn yok varsa yksa sinav kotu hoca kotu

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 910111213
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.