Şimdi Ara

TİCARET ÜNİVERSİTESİ HUKUK FAKLTESİ TERCİH ETMEYİ DÜŞÜNENLERE YARDIMCI OLABİLİRİM

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
21
Cevap
0
Favori
1.871
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • ÜNİVERSİTE SEÇİMİ KESİNLİKLE HAYATINIZA YÖNE VERECEK BİR OLAY, TİCARET ÜNİVERSİTESİ HUKUK FAKÜLTESİ HAKKINDA KAFANIZA TAKILAN SORULARI SORUN ARKADAŞLAR

• Hocam hort olacak ama.

Genel olarak okulun durumu nedir ? Eğitim kalitesi ,hoca sayısı ,derse kimin girdiği? gerçekten donanmlı olmak hukuk adına? ve vakıf üni lerine yakıştırılan yakıştırmaları hakeden bir işi öğretmeyen bir ticarethane mi??

Ve sıralamam 17774 tm3

İstanbul da kalmak istiyorum.
    Ama Dokuz Eylül,Anadolu,Selçuk gibi yerler de tutuyor.Tercihim nasıl olmalı
  • Ticaret üniversitesinin hukuk fakültesi bundan 3 öncesine kadar iyiydi ama ciddi şekilde ticarethaneye dönüş yaptı geçen yıl mezun oldum bariz başladığım yıl ile arasında dağlar vardı öğretim görevlileri olarak, ben üniversiteye girdiğimde gerçekten kaliteli hocaları vardı. her derse profesörü giriyordu şuanda tabi bilmiyorum ama okul adından çok eğitimci kadrosunu araştırmanı öneririrm sözlüklerden hoca yapılarına bak öğrenci kadar hocadarda çok önemli hoca kaliteli olunca ders çalışma sadece derslere gir takip et sınavlarda başarılı oluyorsun.

tercihin konusunda ben yönlendirmeyeyim seni ama istanbulda vakıf yada devlet hukuk fakülteleri arasında dağlar fark yok hepsi aşağı yukarı aynıdır çünkü hocalar aynı fakülte fakülte geziyor :)

istanbul dışını bilemeyeceğim orası sana kalmış:)
  • meliii kullanıcısına yanıt
    hocam şu an staj ınız bitiyor galiba sizin de . iş bulurken zorluk yaşadınız mı?Maaş olarak durumlar nasıl?

Ayrıca yönlendirme değil ama en azından mezun birinin fikirlerini önemserim.Fikirleriinizi Alabilir miyim?

Ayrıca ticaret üni de şu an 12 prof 2 doç 3 de yrd. doç. gözüküyor.Size zahmet olmazsa akademik kadro yu karşılaştırır mısınız sizin dönemle?

Ve ticarethane ye dönüş yaptı derken ? şu an ne gibi saçmalıklar var mesela? ve dağlar kadar fark nedir?

Prof. Dr. Ayhan Ceylan
    Hukuk Fakültesi
    Dekan

Prof. Dr. Şükrü Yıldız
    Özel Hukuk

Bölüm Başkanı
    Prof. Dr. Algun Çifter
    Özel Hukuk
    Öğretim Üyesi

Prof. Dr. Hüseyin Hatemi
    Özel Hukuk
    Öğretim Üyesi

Prof. Dr. Didem Algantürk Light
    Özel Hukuk
    Öğretim Üyesi
    Prof. Dr. Mustafa Erdoğan
    Kamu Hukuku

Öğretim Üyesi
    Prof. Dr. Yücel Oğurlu
    Kamu Hukuku
    Öğretim Üyesi
    Prof. Dr. Kayıhan İçel
    Kamu Hukuku
    Öğretim Üyesi

Prof. Dr. Zafer Gören
    Kamu Hukuku
    Öğretim Üyesi

Prof. Dr. Ömer Özkan
    Özel Hukuk
    Öğretim Üyesi

Prof. Dr. Emin Zeytinoğlu
    Özel Hukuk
    Öğretim Üyesi
    Prof. Dr. Ali Kemal Yıldız
    Kamu Hukuku
    Öğretim Üyesi

Doç. Dr. Muzaffer Şeker
    Özel Hukuk
    Öğretim Üyesi
    Doç. Dr. Asuman Yılmaz
    Özel Hukuk
    Öğretim Üyesi

Yrd. Doç. Dr. Arif Barış Özbilen
    Hukuk Fakültesi
    Dekan Yardımcısı

Yrd. Doç. Dr. Ebru Şensöz Malkoç
    Özel Hukuk
    Öğretim Üyesi

Yrd. Doç. Dr. Nagehan Kırkbeşoğlu
    Özel Hukuk
    Öğretim Üyesi

Öğr. Gör. Dr. M.Buket Soygüt Arslan
    Kamu Hukuku
    Öğretim Görevlisi

Araş. Gör. Uğur Dinç
    Kamu Hukuku
    Araştırma Görevlisi

Araş. Gör. Muhammet Celal Kul
    Kamu Hukuku
    Araştırma Görevlisi

Araş. Gör. İdris Kaydul
    Kamu Hukuku
    Araştırma Görevlisi

Araş. Gör. Ahmet Kalafat
    Kamu Hukuku
    Araştırma Görevlisi

Araş. Gör. Hasret Ak
    Kamu Hukuku
    Araştırma Görevlisi

Araş. Gör. Hüseyin Erkoç
    Kamu Hukuku
    Araştırma Görevlisi

Araş. Gör. Zehra Badak
    Özel Hukuk
    Araştırma Görevlisi

Araş. Gör. Erdem İzzet Külçür
    Kamu Hukuku
    Araştırma Görevlisi

Araş. Gör. Selvi Nazlı Güvenç
    Özel Hukuk
    Araştırma Görevlisi

• Aynen stajim bitmek uzere. İş ararken sıkıntı yasamadım ama stajyer ücretleri berbat hiç umitlenme :)

Hoca ve okul yorumlarimi akşama yapicam:)

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
    stajyer 1000 in altında mı?

bir de akşama bekliyorum yorumları yani hala kalitesi var mı okulun ondan hocaları yazdım

• stajyer bedava iş gücüdür. hayatta kalacak kadar bile ücret vermezler ben kiramı bile aldığım ücretle ödeyemiyorum mesela aile desteği devam ediyor :) o yüzden hiç ümitlenme staj biter yeni avukat 1800-2300 arası alır (sigorta hariç) hani ilk 5-6 yıl sadece avukatsın maddi açıdan bir getirisi yok sonra meyve toplamaya başlayacaksın der üstatlar ama bazılarına da şans erken güler :)

okula gelirsek her özel okul ticarethanedir. vakıf üniversitesinde aksi olmaz ama ticaret üniversitesi bunu daha az hissettiriyor bu bir gerçek.

hocaları iyidir paylaştığın hocalar değerli hocalardır. Özellikle barış hoca aldığın her dersin hakkını verdirir dersi derste öğretir sınav zamanı bir kere okuman yeter. Birkaç derste sıkıntı yaşarsın borçlar ve anayasa onlarda da hocaları yüzünden ben beğenmedim ders işleyiş şeklillerini kidiğer arkadaşlarımda aynı düşünüyordu.

istanbulda vakıf üniversiteleri ile devlet üniversiteleri arasında eğitim açısından hiçbir fark yok aslında türkiye geneli hukuk fakülteleri arasında hiçbir fark yok hepsinni eğitim kaliteleri aynı sadece bazılarının adı çıkmış köklü fakülteler diye tercih ediliyor etiket yani başka numarası yok. kaldı ki istanbuldaki üniversitelerin hukuk bölümleri arasında vakıf olsun devlet olsun hiç fark yok hocalar hep aynı üniversite niversite geziyorlar ücretle çalıştıkları için...

iticü konusuna gelirsek; Kampüs sütlücede servisi var ulaşım sıkıntısı yok. hani burslu girersen tadından yenmez:) öğrenci kalitesi kötü değildir ücreti uygun bir üniversite olduğu için öyle uçuk tipler yoktur, benim zamanımda okul puanı ortalama vakıf üniversitelerinden yukarıdaydı.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
    hocam desenize bi sene daha evden geçineceğiz stajda.

Çok teşekkür ederim hocam .dediklerinizi dikkate alacağım.
  • Boyle giderse aileye biraz daha yuk olacaksin. Pek sanmıyorum ama belki senin mezuniyete yeni tasarı geçerse maaş 2000 olacak yazıyordu ama hükümet ile tbb anlasamiyor sınavı kim yapacak konusunda o yüzden zor gibi surünmeye devam:)

he hocam bu tasarı nedir gerçekten? Ne var tasarı da?

• http://www.kgm.adalet.gov.tr/DUYURULAR/AVUKATLIK%20KANUNU%20TASLA%C4%9EI.pdf buradan taslağı okuyabilirsin.

avukatlık sınavı gelecek fakat barolar birliği ile adalet bakanlığı sınavı kimin yapacağı konusunda anlaşamıyorlar o yüzden erteleniyor anlaşırlarsa hukuk fakültesi bitiminde staja kabul için sınava tabi olacaksınız sınavlarda başarılı olursanız 2 yıllık bir sıtaj dönemine gireceksiniz staj dönemi bitimin de avukatlığa kabul sınavına gireceksiniz bu sınavda da başarılı olursanız avukat olacasınız gibi kabaca...
    ooops. desene orda da engel çıkacak.

e peki başarısız olanlar, tekrar hakkı olacak mı acaba?
    veya bu adamlar ne yapacak?

• 3 yada 4 hakkın olacak yanlış hatırlamıyorsam hepsinde başarısız olan avukatlık yapamayacak haliyle:) yan işlerle ilgilenecek
    Anladımhocam tteşekkür ederimçok yyardımcı oldunuz

• rica ederim başarılar
  • Bir haftadan fazladir hukuk fakultesini ariyorum bilgi alabilmek icin ama ne yazikki telefona bakan yok. Sizin yszinizi gorunce sevindim. Lys tercih listemde istanbul ticareti dusunuyorum ancak calisiyorum oncelikli olarak devam konusundaki tutumlari nasil? Devam mecburi mi, calisip okuyanlar sadece sinava katilanlar var mi?

Ikinci ben 2. Universite olarak okuyacam daha onceki bolumumden derslerimi saydirmak istiyorum muafiyetle ilgili bilginiz var mi?

Ucuncu ders gecme sistemi nasil, yaz okulu, butunleme var mi? Orta duzeyde ders calismaya gore sinavlarin zorluk derecrdi nasil?

• Bende i.ticarette hukuk dusunuyorum fakat aklimi celen universitrler var ornegin
    Kadir has ve Bilgi var millet bu unilere ekside vs iyi seyler yaZarken i.ticaret icin kotu seyler yazmislar bunu anlamis degilim zit yorumlar cok yapiliyor cok iyi diyende var.
    Benim istedigim ticaretin bu 2 uni.yle karsilastirmasi

• saftug S kullanıcısına yanıt
    Devam mecburiyeti var ama çalışan arkadaşlara toleranslı davraniliyor. Hatta sınavlarda bile davranıldığına düşünüyorum:) hocalar o yönden katı değil ders saydırma konusunu bilmiyorum ders içeriği önemli tutuyorsa zorluk çıkaracaklarını düşünmüyorum sizin gibi birkaç arkadaşım vardi. Ama ana dersleri saydiramazsiniz %99, secmelilerde problem olmaz:) can yok geçme notu 50 idi benim zamanimda ama 50_almak ortalaya katkısı olmadığı için avantaj gibi gorunmesin

yaz okulu yok bütünleme var orta düzeyde çalışmayla dersleri geçersiniz ama ortalamaya takilirsiniz tekrar alinca da bir anlami olmaz:) sınavlar her hukuk fakültesi gibi:) zor yada kolay diyemem:)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi meliii -- 9 Temmuz 2015; 8:52:40 >
  • Hukuk fakülteleri arasında eğitim olarak çok derin farklar yok burada sen öğrenci kalitesine bakmalısin aklında olan uniler kcinci ile kapatmış kontenjanları ona bak hoca kalitesi kadar öğrenci kalitesine önemli hanı derin karşılaştırma yapamam diğerleri ile ilgili çok bir bilgim yok

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi meliii -- 9 Temmuz 2015; 8:51:51 >
  • Tesekkur ediyorum meliii kac gundur alamadigim cevaplari aldim. Buarada ders notlari konusunda da bilgi verebilir misin, her universitenin yakininda bir kirtasiye var ordan temin ediliyor, istanbul ticaret icin nerden temin ediliyor? Kazanmadan bilgi edinmeye calisiyorum cunku oncesinde herseyi dusunmem daha mantikli olacak..

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki

Benzer içerikler

- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.