Şimdi Ara

♦♦ Çankaya Üniversitesi Ana Konu ♦♦

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
757
Cevap
17
Favori
49.203
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
5 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Güncellenme Tarihi: 18.01.2021



    Merhaba arkadaşlar, bu konudaki amacımız sizlere okul hakkındaki eskimiş olan bilgileri, yeni düzenleri aktarmak. Ayrıca okulda okuyan arkadaşların da gözlemini alarak, yeni tercih eden arkadaşlar için faydalı olmaktır. Eksik gördüğünüz ve bildirmek istediğiniz her şeyi bana anında iletebilirsiniz, yorumlarınızı esirgemeyin.






    Dünya üniversitelerini sıralayan İngiltere merkezli üniversite derecelendirme kuruluşu Times Higher Education (THE) 2021 endeksinde Çankaya Üniversitesi, tüm kategori puanlarının toplamından oluşan genel listeye 401-500 bandından yerleşerek Türk üniversiteleri arasında 2020 yılında olduğu gibi 1. sırada yer aldı.



    Okulun iki adet kampüsü bulunuyor. Birincisi eski balgat kampüsü, burada şu an mimarlık ve hukuk bölümleri bulunuyor ve hazırlığın bir bölümü. İkinci kampüs (turkuaz kampüsü) ise eskişehir 29.kmde. Burada geri kalan fakülteler ve hazırlık bulunuyor. Balgat ve Turkuaz kampüsüne ait, spor tesisi ve yurt imkanları bulunuyor.

    Turkuaz Kampüsü, Ortak Alan
    ♦♦ Çankaya Üniversitesi Ana Konu ♦♦




    Turkuaz Kampüsü Dışarıdan Görünüm
    ♦♦ Çankaya Üniversitesi Ana Konu ♦♦




    Turkuaz Kampüsü
    ♦♦ Çankaya Üniversitesi Ana Konu ♦♦




    Kütüphane Yeni Kampüs
    ♦♦ Çankaya Üniversitesi Ana Konu ♦♦




    Balgat Kampüsü
    ♦♦ Çankaya Üniversitesi Ana Konu ♦♦






    SIKÇA SORULAN SORULAR


    1) Okuldaki Eğitim Yeterli Mi?

    - Benim düşünceme göre okuldaki eğitim gayet yeterli (ortanın biraz üstü) düzeyde. Okulun böyle kötü gibi gösterilmesinin asıl nedenlerinden biri baba parası ile gelip, parayı basar diplomayı alırım diyen insanların zoru görünce, "Hocalar özellikle bırakıyor, kalalım diye uğraşıyorlar" diyerek işin içinden çıkma çabaları. Ne yazık ki bu tarz insanlar eğitim düzeyini biraz olumsuz düzeyde etkilemekte. Vakıf üniversitesi olduğundan dolayı da bu tarz öğrenciler ne yazık ki az da olsa var.


    2) Hocalar İle İletişim Nasıl?

    - Okulun en sevdiğim yönlerinden biri, mükemmel bir iletişim var öğrenci ile hocalar arasında. Hocaların bu çocuk burslu diye bırakma çabası yok ancak derse gayret göstermeniz gerekiyor. Yatarak hiçbir okulu geçemezsiniz, bunu baştan kafanıza yazmanız gerekiyor.


    3) Okul Hakkında Eksik Gördüklerin Neler? Kampüs Yaşamı Nasıl?

    - Eksik gördüğüm konular; turkuaz kampüsünde bir havuz bulunsaydı güzel olurdu (balgat kampüsünde yüzme havuzu mevcut). Kampüs uzakta olduğu için kampüs hayatı çok zayıf özellikle akşam 6'dan sonra in cin top oynuyor. Ama uygun saatlerinizde arkadaşlarınızla bilardo, masa tenisi, tavla ve kağıt oynarak zaman geçirebileceğiniz veya spor yapabileceğiniz yerler mevcut ve ücretsiz. Kampüs yaşamı öyle aman aman değil, beklentinizi yüksek tutmayın. Balgat kampüsünde özel kız öğrenci yurdu, turkuaz kampüsünde ise erkek-kız öğrenci yurdu mevcut. Ayrıca balgat kampüsünde çoklu spor salonları (havuz-halısaha-basketbol sahası) da var.


    4) Okul Uzaklığı Nasıl? Ulaşım Nasıl?

    - Ulaşımı kısaca şöyle özetleyim. Okuldan belirli saat aralıklarla sıhhıye, balgat kampüsü ve toki(turkuaz bloklarına) servisler var. Bunlar yol üzerindeki güzargahlarda da bırakabiliyor. Okuldan sıhhıyeye ulaşım 40 dakika filan sürüyor. Aynı şekilde ters yönde ulaşımlar da mevcut. Semt servisleri sabah, öğlen(3,30 civarı hazırlık bitince) ve akşam( tüm dersler bitiminde) var. Bu servislerin hepsi tamamiyle ücretsiz istediğinize binebiliyorsunuz. Yol yoruyor ama haberiniz olsun.

    Servisler için detaylı bilgiyehttp://www.cankaya.edu.tr/duyuru/servis.php adresinden ulaşabilirsiniz.


    5) Burslu Geleceğim Ama Burslu Ayrımı Filan Var Mı? Bursum Kesilir mi?

    - Burslu-bursuz ayrımı diye kesinlikle bir şey yok. Hocalar da herhangi bir ayrım gözetmiyor ancak derse katılım ve çalışma gibi gayretler gösterdiğiniz zaman kanaat notları mevcut.

    Burs hakkında detaylı bilgiyehttp://aday.cankaya.edu.tr/index.php/sss adresinden ulaşabilirsiniz. Okula gidip soran arkadaşlar bursun koşulsuz kesilmediğini söylediler. Ayrıca yaz okulunda tam burslu iseniz belirli bir krediye kadar ücretsiz yaz okuluna kayıt olmanız mümkün.


    6) Okuldan Mezun Olunca Bana Getirisi Nedir?

    - Eğer sadece dersleri geçeyim de okulu bitireyim derseniz, okulun size büyük bir getirisi olmayacakır. Ancak şöyle bir noktaya değinmek istiyorum ki; zaten asıl farkındalığı siz yaratacaksınız, iş olanakları da bunu takip edecek tabi. Üniversiteyi bitiren çoğu kişinin söylediği şey vardır, "iş okulda değil stajda ve çalışarak öğrenilir". Okul özellikle ostim sanayisi ile işbirliği içinde.


    7) %100 İngilizce Sorun Olur Mu? Hazırlık Nasıl?

    - Hazırlık sınavının zorluğu bir toefl kadar olmaz. Ancak benim tavsiyem ingilizceyi iyi öğrenerek çabalayarak geçmeniz, unutmayın ki ingilizceye 4 yıllık bölüm eğitiminde ve iş hayatınızda ihtiyacınız olacak. Eğitimin %100 olması biraz zorluk yaratıyor, daha Türkçesinde zorlanığınız fiziğin ingilizcesini öğretiyorlar, ancak çabalarsanız bi sıkıntınız olmaz. Diplomada %100 ingilizce eğitim olması büyük bir artı olacak. Ancak bazen hocalar insiyatif kullanarak Türkçe özetlemelerde de bulunabiliyor veya dersin ağırlığına göre Türkçe anlattığı da oluyor.


    8) Erasmus Olanakları Nasıl?

    - Yurtdışındaki okullarla anlaşmalar var isterseniz bi dönem veya memnun kalırlarla sürekli eğitim olarak başka okullarda da okuyabiliyorsunuz. (Bu konu hakkında detaylı bilgiyi mesajın başında paylaşmış olduğum aday öğrenci sitesinden öğrenebilirsiniz.)


    9) Okuldaki İnsanlar Nasıl?

    - Her okulun dayısı da olur ayısı da olur hesabı diyelim. Ama öyle etrafa bulaşan tipler yok, öğrenim hayatım boyunca karşılaşmamıştım.


    10) Yurt Hakkında Detaylı Bilgiye Nereden Ulaşabilirim?

    - Okulu yurtları hakkında detaylı bilgiye;http://yurt.cankaya.edu.tr/ adresinden ulaşabilirsiniz. Eğer yurt tuzlu gelir ya da ortamından pek hoşnut olmazsanız, okulun karşısındaki toki bloklarında kiralar çok ucuzdan gidiyor. Zaten oradan da servisler kalkıyor yani bi nevi yurt olarak kullanılıyor oradan yararlanabilirsiniz. Üniversitenin Balgat Kampüsü ve Turkuaz Kampüsünde üniversiteye ait özel öğrenci yurdu mevcut.



    11) Okulundan Memnun Muydun?

    - Evet genel olarak okuldan memnun olarak mezun oldum, benim canımı sıkan şeyler kampüs hayatının çok cansız olması ve okulun uzak bir bölgede bulunması. Onun dışında eğitimden kendi adıma memnunun, ancak aksini söyleyen arkadaşlar da var.


    12) Okuldaki Sosyal İmkanlar Nasıl?

    - Belirttiğim gibi kampüs hayatı akşam 5-6'dan sonra yok. Okula girdiğim zaman sosyal imkanların çok zayıf olduğundan şikayet ediyordum ancak okulda, dağa tırmanma olsun suya dalış olsun aktiviteler gerçekleşti ancak hiçbirine katılamadım. Bu yüzden fazla konuşmaya hak sahibi olmadığımın kanaatindeyim. Ancak kesinlikle iyi olmadığını söyleyebilirim.


    13) Balgat Kampüsündeki Ortam Nasıl?

    -Balgat kampüsüne gelirken pek bir beklenti ile gelmemek gerekir. Çünkü yapılacak hiç bir şey yoktur. Derslerden sonra çıkıp muhabbet edebileceğiniz yer bile yok desem yeridir. Ya kafeteryada zaman geçirirsiniz ya da sports cafede. Pek fazla yapılacak bir şey olmadığından dolayı dersi biten genel olarak okuldan çıkar. Zaten konumu dolayısıyla çoğu yere ulaşım kolay olduğundan dolayı okulda zaman harcamak da mantıksız gelir. Çünkü ulaşım çoğu yere tek vasıta ile gerçekleşir. Okulun dolu olduğu tek zaman sınav zamanlarıdır. Okul genel itibariyle boş olduğu için pek bir sosyal ortam olduğu da söylenemez. (Hukuk 3. Sınıfta Okuyan Arkadaşımızdan Alıntıdır.)


    Yeni Tercih Yapacaklar İçin Önemli Not => Okulu görmeden kesinlikle yazmayın, önemli olan sizin içinize sinmesi. Yol uzunluğu göze alın en azından 5 yıl orada okuyacağınızı hesaplayın. Tercih günlerinde yazacağınız bölümün hocaları ile konuşun eğitim düzeylerine bakın bölüm ile ilgili sorular sorun. Burada yazılanların hepsi benim şahsi fikirlerimdir, sadece bana kalarak tercih yapmayınız, konuya göz atarak diğer okuyan arkadaşlardan bilgi edininiz.


    Hepinize İyi Eğitim Yılları. Sorularınızı özel mesaj yolu ile değil de buradan sorarsanız sevinirim böyle herkes için yararlı bilgilere ulaşabiliriz.



    Okulda Eğitime Başlayan Arkadaşlarımızdan Yorumlar


    1) "wewantrevolution" nickli arkadaşımızın gözlemleri;

    Öncelikle etrafımda ygs lys ye çalışıp derslerden bıkan arkadaşların üniversite arayışına girdiğini ve sürekli Çankaya üniversitesi hakkında efsanelerden dolayı(yok bi arkadaşın 9.senesiymiş yok rektor öğrencilerle dalga geciyormuş vs ) vazgeçtiklerini farkettim. Bunu yazmakta amacım KESINLIKLE üniversiteyi kötülemek değildir ama övmek de değildir.

    Evet kabul okul gerçekten uzakta fakat okulun sunduğu ücretsiz servisler her saatin 20 geçesinde hem merkez kampusten hem sıhıyeden hareket edıyor.Sabahları (yanlış bilmiyorsam 8.20) semt servisleri var. Benim hemen evimin önü o açıdan şanşlıyım biraz ama 15 dakıka yürüyüp duraklarına ulaşan arkadaşlarım da yok değil. Sıhıyeden Turkuaz kampusu 1 saat sürüyor tabi bu trafiğe göre uzayıp kısalabılıyor.

    Okulun eğitimi gerçekten iyi özellikle hocaların hemen hemen hepsini çok beğeniyorum . Hocalar bölümlerı dışında oturup saatlerce sıkılmadan sohbet edebiliceğiniz birikime sahipler ve öğrenciyi gerçekten seviyolar hani paramızı alalım gidelim derdinde değiller tabi böyle olanda vardır belki ama ben denk gelmedim ilk senem olması dolasıyla

    Okulun kotu yönleri de yok değil 'naz gıda' eğer Çankaya Üniversitesine geliceksiniz bu isme alışmalısınız cünkü okulda kafeteryada da yeseniz yemekhanede de yeseniz paranız direk naz gıdanın cebine gidicek. E naz gıdada durur mu kafasına göre koymuş fiyatları rekabet olmadığı için dışarda 75 kr aldığınız bir krakeri burada 1.50 liraya alıyorsunuz yemek fiyatlarına girmeme gerek yoktur sanırım

    Okulun spor salonu yok ve görüşünüşe göre bu sene de olmiycak neden bu sene de olmiycak diyorum çunku okul spor salonu ve yurt yapıcaklarına kayıt olurken söz vermişti su an yurtların yapımı başladı ve tahminimce mayıs ayındaki seminere kadar bitmiş olur.

    Okula kampüs hayatı için gelecekseniz beklentileriniz çok yüksek olmamalı topluluklarımız var etkin olarak kullanılan topluluklarımız gerçekten var fakat genel olarak topluluklar yetersiz. Okulda gazete radyo çıkarmamıza izin vermediler Amerikan futbolu takımı dedik hocam sakatlarsınız dediler e iyi madem pamuklara sarın bizi koyun sınıflara okuyup okuyup gidelım. Radyo kurmamalarında ki sebep de okulun iletişim fakültesi yokmuş. Ne diyelim tamam dedik çıktık oturduk naz gıdanın kafeteryalarında tavla atıyoruz şimdi

    Okul gerçekten temiz açıkçası bu benim en çok sevdiğim yönü süreklı olarak temizlenmesi gerçekten güzel

    Okulun öğrenci profilini gelirsek benim gözlemlediğim 4 grup
    -baba parasıyla gelenler
    -bazı aksiliklerden dolayı çalışamamıs veya calışmamış grup
    -başka üniversitelere gidip burası olmaz diye bırakıp (Kocaeli-sıvas-mersin) Çankayayı cennet gibi gören grup
    -abi 2 yıllığımı bitirdım baktım puanım da tutuyor okuyayım barı ya diyen kısım (bunlar çok az ama yıne de var)

    Ama öğrencisi bir gariptir sözde üniversiteyi kurtarır hadı gel şunun için rektöre çıkalım, sunun için kültür hizmete gidelım (toplulukarın ilgilenildiği bölüm) arkanda 100 kişi varsa kalırsın 2 kişi oda şanslıysan kimse sesinı çıkarmaz hatta çoğu koyun gibi gelir giderler. Tek hobileri tavla atıp sigara içmek bütün okul böyle demiyorum ama bunların sayısı oldukça fazla hatta geçenlerde kendi gözlerimle gördüğüm bir olayı anlatayım mühendislik fakültelerinin birinde yangın alarmı çalmaya başlar o sırada camda camları silen temizlik görevlisi bayan fazlasıyla korkar hemen camı yarım bırakıp acele acele aşağı inmeye baslar ama bizim öğrencimiz sigarasını 10 saniye geç içmemek için kafasını bile dondurup bakmaz gerçekten bir yangın çıksa 'biraz bronzluk iyidir be baba' diyecekler diye korkuyorum

    Yazım biraz fazla uzun oldu farkındayım ve bitiriyorum sonuç olarak okulda birşeyler yapmak değiştirmek için çok fırsat var ama kimse sesini çıkarmıyor bana dokunmayan yılan çok yaşasın modunda okula gelirken bir işe kalkıştığınızda çoğu zaman tek başınıza kalıcağınızı unutmayın.

    2) "calamityeas" nickli arkadaşımızın gözlemleri

    Eğitim olarak kesinlikle memnunum, öğrenci Profili beklediğimin üzerinde olsada cebi dolu kafası boş olanları mevcut. Yine de çekilir düzeyde. Kampüs olarak yenilik olarak balgatta eğitim güzel sistem iyi ama tek sorun pc labındaki pcler eski merkezde canavar gibi pcler var. Wifi bazen sorun yapıyor ama bunlar küçük sorunlar eğitim iyi gerisi hikaye benim için.

    2) "cemalcan6" nickli arkadaşımızın gözlemleri

    1. Sınıfken yazdıklarım:

    Çankaya-Balgat kampüsü, öğrenci hayatı istiyorsanız pişmanlıktır. (Burada kastettiğim şey; içeyim, partiye gideyim, günü mü gün edeyim vs. ama ortamı biraz akıllıysanız gene yaratırsınız ama Bilkent-ODTÜ vs. gibi üniversitelerin hazır ortamını bulamazsınız.) Artık üniversiteye haftanın 2 günü gidiyorum resmen, üniversite değil işsizlik hayatı yaşıyorum. (Kastettiğim şey; derslerde yoklama olmayınca arkadaş grubuyla hadi şunu oynamaya gidelim, çanserada oturalım, kızılaya gidelim muhabbetine bağlıyor üniversite.) Ders olmadığında yaptığımız ya ilk sayfadaki arkadaşın dediği şekilde oturmak yada langırt oynamak ki aylardır sabah akşam langırt oynamaktan feci bir ilerleme gösterdim. İnsan konusuna gelirsek 3-4 istisna dışında tanıştığım herkes iyi insanlardı. Yemekhanesi ve kantini aşırı pahalı. (Yemekhane 11 lira olmuş, ben girdiğimde 7 liraydı.) Bee Cafe ve Sports Cafe okul içerisinde en ideal yerler, özellikle Bee cafedeki teyzecim çok tatlı biri. (Bu teyzeyi artık görmüyorum, umarım iyidir) Onun dışında hukuk alanından konuşmak gerekirse bence şimdilik gördüğüm kadarıyla on numara. (Bu yıl efsanevi olan hocaların hocası Bilge Öztandan ders almıştım, altta 4. sınıf bilgilendirmemi okuyun.) Özellikle medenicimiz Bilge hoca kadar mükemmel bir hocam olmadı hayatımda, zaten gittiğim 2 günde bu hocanın dersine gidiyorum. (Cidden tek bir dersini kaçırmadım.) Ayrıca hazırlık olmaması ve yüzde yüz Türkçe olması büyük avantaj, beni bu iki özellik ve burs kandırdı. Benim buraya gelme sebebim ailemin illaki Ankarada kal demesiydi. Mutlu muyum? Bilmiyorum. (Şuan keşke Anadolu Hukuk yazsaydım diyorum. Arkadaşlar ailenizin isteklerini kendi istekleriniz arkasında tutun. Bu hayatı siz yaşıyorsunuz.) Kampüse gelirsek; lise,ortaokul ve ilkokul hatta bir anasınıfıyla yan yana. Zaten binası resmen liseden dönme. Bir tane ücretsiz halı sahamız var. Çimlik alan neredeyse sıfır. Başka üniversitelere bakıp imrenmeden edemiyorum ama en mükemmel yanı şehrin içinde olması. Kızılaya 15 dk, hemen önünde otobüs ve dolmuş kalkıyor. Armadaya 10 dk, Bahçeliye 10 dk, Çukurambara 10dk sürelerle ulaşabilirsiniz. Son olarak değinmek gerekirse okulda bölümümüzde derse devam etme zorunluluğu var ama hocaların pek umurunda değil. Yoklama tutanların sayısı bir elin parmağı kadar ve bence onlar bile sadece göz korkutmak için tutuyor.

    ---


    Bu yıl 4. sınıf oldum.

    Bu yıl birçok profesör Çankayadan ayrıldı bunların yanında: Bilge Öztan ve Fırat Öztan çifti de vardı. Geriye Süha Tanrıverdi, Doğan Soyaslan, Nurettin Bilici gibi isimler kalmış olsada Çankayanın akademik alanda kaybettiği isimlerin yeri asla doldurulamaz. Araştırırsınız belki diye isim de verdim :) Aynı zamanda üniversitenin Balgat kampüsünden, Eskişehir kampüsüne taşınmamasının sebebi tek başına Öztan çiftinin gitmek istememesiydi. Onlarda emekli olduğuna göre, şuan kampüsümüzde dönen dedikodu, bölümün Eskişehir kampüsüne taşınacak olduğu.

    Bunun elbette faydaları olacaktır. Bir kere öğrenci evinde yaşayacaksanız yol problemi olmayacağı gibi kira masrafınız 1000lerden 400lere inecektir. Ancak öğrenci evinde yaşamayacaksanız her gün işkence gibi bir yol sizi bekliyor olacak. Birde Eskişehir kampüsü, Balgat Kampüsünden daha geniş, yeni ve teknolojik ama şehrin tamamen dışında. Kampüsten bir çıkayım; Kızılaya, Bahçeliye veya Tunalıya vs. gideyim yalan olur.

    Sonuca gelirsek: Okul akademik alanda bence kapatamayacağı isimler kaybetti ama elbet Ankara, Gazi veya Bilkent üniversitelerinden isimler getirecektir, biz geldiğimiz yılda da giden isimler için böyle yapılmıştı. (Merak ederseniz Ahmet Nadi Günal gelmişti.) Ancak Öztan çifti ayrıdır. Neyse. Sosyallik konusunda okulun taşınmasıyla nasıl etkileşime geçer bilmiyorum bunu o kampüste okuyanlara sormalısınız. Ulaşımda aynı şekilde yukarıda biraz paylaştım. Puanınız ne bilmiyorum ama alternatifleri değerlendir derim. Ha alternatifinız Atılım, Ufuk veya Başkent ise gene Çankaya derim. Kolay gelsin :)


    Kısa bilgiler:
    Sınavın klasik mi test mi olacağı hocanın keyfinde ama 3-4 ders dışında genelde hepsi klasik oluyor.
    Dönemlik sistem uygulanıyor. Her dönem 1 vize 1 final olmak üzere 2 sınav oluyor. Vize %30, final %70 etki ediyor. Büt var. Proje vs yok.
    Yaz okulu var. Toplam üç ders alınabiliyor. ÖSYM ile alınan burslar ilk iki derse uygulanıyor. Önerim her yaz okulunu değerlendirmeniz.
    Şartlı geçme notu 45, geçme notu 50. Çan eğrisi uygulanmıyor.
    Devam zorunluluğu var ancak 2-3 hoca dışında yoklama tutan yok.
    Okulun içerisindeki kırtasiyeden veya ilerisindeki bir kırtasiyeden not temin edilebiliyor ama az sayıda olan çok sağlam notlar dışındaki notlar kalma sebebi.
    Akademik burs üç üstü ortalamaya %25, 3,5+ ortalamaya %50 şeklindedir.
    En kolay yıl birinci sınıftır, akademik burs kazanmak isteyen arkadaşlar bu yıl çok iyi çalışırsa kazanacaklardır.


    İMZAMIZ

    [center][center][link=https://forum.donanimhaber.com/m_94188777/tm.htm][image]https://store.donanimhaber.com/79/06/e8/7906e8aa7f7fedc13d9c68aff3fcd78e.png[/image]
    [b][color=#CC9933]Çankaya Üniversitesi[/color][/b][/link]
    İnşaat Mühendisliği
    Giriş Yılınız veya Mezun Bilginiz[/center]



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi AlmostFly -- 20 Ocak 2021; 12:2:13 >







  • Sonunda Çankaya için de güzel bir konu açılmış. Ellerine sağlık.

    Hukuk yazmak isteyen varsa yardımcı olabilirim



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Moja -- 5 Temmuz 2014; 11:55:21 >
  • eline sağlık gerçekten faydalı bir yazı olmuş bölük pörçük çünkü bilgiler bir de abartı belli oluyor bazı yerlerde böyle olunca biz de yanlış bilgileniyoruz önyargı oluşuyor ister istemez
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Moja

    Sonunda Çankaya için de güzel bir konu açılmış. Ellerine sağlık.

    Hukuk yazmak isteyen varsa yardımcı olabilirim

    Çok teşekkür ederim sağolun, sizler de yardımlarınızı esirgemeyin düşüncelerinizi paylaşın lütfen
  • quote:

    Orijinalden alıntı: siyasal2014

    eline sağlık gerçekten faydalı bir yazı olmuş bölük pörçük çünkü bilgiler bir de abartı belli oluyor bazı yerlerde böyle olunca biz de yanlış bilgileniyoruz önyargı oluşuyor ister istemez

    Zamanında ben de yazarken kesin bilgiler yoktu, okulu iki yıl inceledim ve gözlemlerimi, sizin sorduklarınızı yazdım. Sormak istediklerinizi çekinmeden sorun lütfen
  • Mimarlığı için balgatta yazılmış. Balgat kampüsünü 2yıl önce görmüştüm eski bir kampüs. Merak ettiğim

    sosyal ortamı nasıl
    kampüs ortamı nasıl

    anlatırsanız sevinirim
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Manyetizma

    Mimarlığı için balgatta yazılmış. Balgat kampüsünü 2yıl önce görmüştüm eski bir kampüs. Merak ettiğim

    sosyal ortamı nasıl
    kampüs ortamı nasıl

    anlatırsanız sevinirim

    Balgat kampüsüne gelirken pek bir beklenti ile gelmemek gerekir. Çünkü yapılacak hiç bir şey yoktur. Derslerden sonra çıkıp muhabbet edebileceğiniz yer bile yok desem yeridir. Ya kafeteryada zaman geçirirsiniz ya da sports cafede. Pek fazla yapılacak bir şey olmadığından dolayı dersi biten genel olarak okuldan çıkar. Zaten konumu dolayısıyla çoğu yere ulaşım kolay olduğundan dolayı okulda zaman harcamak da mantıksız gelir. Çünkü ulaşım çoğu yere tek vasıta ile gerçekleşir. Okulun dolu olduğu tek zaman sınav zamanlarıdır. Okul genel itibariyle boş olduğu için pek bir sosyal ortam olduğu da söylenemez.




  • Moja kullanıcısına yanıt
    Ben tobb üniversiteden geçicem okulada. Bizim okulda hocalar hayatta sırf öğrenci kalsın diye bırakmaz, elinden geldiği yardımı yapar, geçirmek için uğraşır. Sosyal ortam bizdede hemen hemen öyle ders biter çıkısta etrafa dağılırız.

    Bir sorumda öğrenciler nasıl, ben sürekli gezmeyi seven biriyim okulda bu tür etkinlikler pek beklemiyorum, kendi okulumdada pek yoktu zaten ama ben kendi ekibimle rahatça gezerdim. Devlet okullarında bu tür şeyler zor, her zaman öğrencinin maddi durumu el vermiyor olabiliyor. Çankayada durum nasıl, öğrenciler rahatmı, istedikleri zaman istediklerini yapıyorlarmı, okulda siyaset oluyormu bizde yok ve çok iyi birşey.
  • benim asıl tereddütüm yüzde yüz ingilizce olması ve burs konusu. hazırlıkta ingilizce konusunda çok zorluyorlar mı ? bir de hazırlıkta kalan olmuş mu şu zamana kadar?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Manyetizma

    Ben tobb üniversiteden geçicem okulada. Bizim okulda hocalar hayatta sırf öğrenci kalsın diye bırakmaz, elinden geldiği yardımı yapar, geçirmek için uğraşır. Sosyal ortam bizdede hemen hemen öyle ders biter çıkısta etrafa dağılırız.

    Bir sorumda öğrenciler nasıl, ben sürekli gezmeyi seven biriyim okulda bu tür etkinlikler pek beklemiyorum, kendi okulumdada pek yoktu zaten ama ben kendi ekibimle rahatça gezerdim. Devlet okullarında bu tür şeyler zor, her zaman öğrencinin maddi durumu el vermiyor olabiliyor. Çankayada durum nasıl, öğrenciler rahatmı, istedikleri zaman istediklerini yapıyorlarmı, okulda siyaset oluyormu bizde yok ve çok iyi birşey.

    Okulda siyaset yok. Bir kaç tane ülkücü takılan tip var ama kimseye karıştıkları yok. Sadece Çanakkale Gezisi düzenliyorlar tüm olayları da o.

    Vakıf üniversitesinden vakıf üniversitesine geçiş yapıyorsun. Hemen hemen insanların durumlarının aynı olabileceğini tahmin edebilirsin bence.




  • Moja kullanıcısına yanıt
    Bazen dısardaki yorumlar ürkütüyor, çankaya hakkında pek birşey duymadım ama atılıma düşünüyordum geçmeyi çok laf etmişlerdi.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: siyasal2014

    benim asıl tereddütüm yüzde yüz ingilizce olması ve burs konusu. hazırlıkta ingilizce konusunda çok zorluyorlar mı ? bir de hazırlıkta kalan olmuş mu şu zamana kadar?

    Burs konusunda ne korkun var anlamadım, zaten kesintisiz burs olanağı var ve okulda burslu burssuz ayrımı yok

    Yüzde yüz ingilizce olması gözünü korkutmasın çünkü ingilizceye hayatın boyunca ihtiyacın olacak. Bence hazırlıkta 1 seneni güzelce vererek ingilizceni geliştirmen mümkün. Hazırlıkta ingilizce konusunda fazla bi zorlama yok. Yukarıda sık sorulan sorularda açıkladım zaten. Hazırlıkta kalan kısmı az olsa da var. Ama onlar da okula gelmeyen çalışmayan tipler. Zaten yüzde yüz burslusun, çalışmayan bir tip olduğunu sanmıyorum.




  • Manyetizma kullanıcısına yanıt
    Ne konuda ürktünüz bunu açıkca söylerseniz yardımcı olmaya çalışalım
  • burs konusunda sitede hiçbir şekilde kesilmez yazıyor ama bazı yerlerde 2 nin altına düşünce kesilir ya da kalınca kesilir şeklinde yorumlar yapılmış, ayrım olsa da iplemez beni umrumda olmaz yani ki ayrımın da olacağını sanmıyorum

    kesinlikle ingilizceyi öğrenmek zorundayım hatta bir ikinci dil de gerekli, sistemi bilmediğim için işte lise sistemi gibi değil çalışmayan biri de değilim yata yata okurum düşüncesi hiç yok tabiki öğretsin ben de çabalayıım inş öyle sorun olmaz
  • merhaba bende bu sene çankaya mühendislik yazmayı düşünüyorum okulda belli bir ortalamanın altında kalırsak veya 1 sene kalırsak burs kesiliyor mu?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: siyasal2014

    burs konusunda sitede hiçbir şekilde kesilmez yazıyor ama bazı yerlerde 2 nin altına düşünce kesilir ya da kalınca kesilir şeklinde yorumlar yapılmış, ayrım olsa da iplemez beni umrumda olmaz yani ki ayrımın da olacağını sanmıyorum

    kesinlikle ingilizceyi öğrenmek zorundayım hatta bir ikinci dil de gerekli, sistemi bilmediğim için işte lise sistemi gibi değil çalışmayan biri de değilim yata yata okurum düşüncesi hiç yok tabiki öğretsin ben de çabalayıım inş öyle sorun olmaz


    Hazırlık şöyle oluyor midtermler ve quizler var. Sene sonunda ise final geçme sınavı oluyor. Midtermler, quizler, speakingler ve final notlarının düzeylerine göre ortalamalar alınıp toplanıyor. Eğer geçme seviyesinin üstündeyse geçiyorsunuz. Hazırlık sınıfları adeta dershane ortamı gibi oluyor öyle kasıntı bir ortam yok yani lise5 gibi düşünün.

    Burs konusunu detaylarıyla birlikte okula telefon açarak veya gidip gezerek bakmanızı öneririm. Çünkü belki yönetmelik değişmiştir filan onun vebaline girmeyeyim.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: frostbitemdr

    merhaba bende bu sene çankaya mühendislik yazmayı düşünüyorum okulda belli bir ortalamanın altında kalırsak veya 1 sene kalırsak burs kesiliyor mu?


    Sizden ricam bu konuyu okul ile telefon üzerinden irtibat kurarak sormanız veya okula gidip birebir konuşmanız yönünde olacak
  • hocaların bırakmak içinden elinden geleni yapması
    Okuldan mezunların pek iş bulamaması gibi şeyler
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Manyetizma

    hocaların bırakmak içinden elinden geleni yapması
    Okuldan mezunların pek iş bulamaması gibi şeyler

    "hocaların bırakmak içinden elinden geleni yapması" kanısı kendim örnek göstererek çürütebilirim. 3.67 ortalama yaptım, eğer öyle bir şey olmuş olsaydı burs hakkı vermemek için bırakırlardı. Ama tutup dersteyken hocaya sinirlenip tartışan insanın da dersten kaldığını biliyorum, orası ayrı.

    İş bulamama konusuna bir şey diyemeyeceğim daha mezun olamadım ama benim aklımda devlet olduğu için kpss önemli diye düşünüyorum
  • ben devlette çalısmayı düşünmüyorum özelde referansı önemli okulun benim için
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.