Şimdi Ara

Tibbi Görüntüleme Teknikleri veya Paramedik Okumak

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
26
Cevap
0
Favori
7.105
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Selam beyler son sınıfım ygs çalışıyorum ve bu iki bölümden birini okumak istiyorum. Fakat kafama takılan birkaç soru var.
    1. Önceliğim Tibbi Görüntüleme Teknikleri okumak yani Röntgen Teknikeri olmak fakat atama puanları çok yüksek ve geçen yıl az sayıda atama yapılmış.
    2. Alternatif olarak paramedik okumak yani bilinen ismiyle ATT olmak istiyorum. Atama puanları daha düşük ve alımlar daha yüksek fakat biraz daha zor bir meslek.
    Bu bölümler/meslekler hakkında bilgi sahibi olanlar veya ben olsaydım şunu okurdum diyecek arkadaşlar yorum yaparsa sevinirim çünkü kafam bu aralar çok karışık. Şimdiden teşekkürler.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• Bir tıbbi görüntüleme bölümü mezunu olarak sana tavsiyem Paramedik oku. Bizim bölüm bitti artık ataması bile kalmadı... Paramedik 70 ile çok rahat atanırken biz 80 ile atanamıyoruz

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gothic10 -- 5 Kasım 2016; 17:55:22 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: gothic10

Bir tıbbi görüntüleme bölümü mezunu olarak sana tavsiyem Paramedik oku. Bizim bölüm bitti artık ataması bile kalmadı... Paramedik 70 ile çok rahat atanırken biz 80 ile atanamıyoruz

Merhaba hocam öncelikle yanıtın için teşekkürler bütün tavsiyeleri değerlendirmeye çalışacağım en dogru kararı vermek için. Atamalar bu kadar az olmasa kesinlikle Tıbbi Görüntüleme okurum fakat puanlar çok yüksek kendime 85-90 alabileceğime pek güvenemiyorum. Paramedik atamalarda daha avantajlı fakat dediğim gibi zor bir meslek. Bu konu hakkında ne düşünüyorsun ?
  • Röntgenci. kullanıcısına yanıt
    her işin bir zorluğu var ben şuan ki aklım olsa ataması çok olan bir bölümü okurdum hocam. Özeller de çürümek istemiyorsan öyle yapacaksın
  • İyide sen mezun olana kadar onunda ataması biticek o yüzden hangisi sana daha güzel geliyosa onu seç ikiside ölü bence okudğum bölümde ölü ama puanım ona tuttu ki yapmak istediğime ona yakın bi meslek
  • Bende tıbbi laboratuvar teknikleri mezunu olarak paramedik okumanı tavsiye edebilirim. En büyük avantajı kolay atanması. Tabii ki biraz daha zor iş olarak...

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • sağlık bakanlığıda mülakata geçti artık atanmak çok daha zor uzun lafın kısası dayı lazım.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: gothic10

her işin bir zorluğu var ben şuan ki aklım olsa ataması çok olan bir bölümü okurdum hocam. Özeller de çürümek istemiyorsan öyle yapacaksın

Şuan 2 yıllık sağlık bölümlerinde en mantıklısı paramedik gibi görünüyor aklım röntgende fakat mantığım tam tersini söylüyor malesef. Ama dediğin gibi hocam devlete atanmak için paramedik seçmek en mantıklısı gibi

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: furkistorm

İyide sen mezun olana kadar onunda ataması biticek o yüzden hangisi sana daha güzel geliyosa onu seç ikiside ölü bence okudğum bölümde ölü ama puanım ona tuttu ki yapmak istediğime ona yakın bi meslek

Paramedik atamaları puan olarak aşağı yukarı her atamada aynı gibi. Ama tıbbi görüntüleme de misal 2014 te 76 ile atarken şuan en az 83-84 civarı atiyor. Ve yıllık atanan kişi sayısı da az. Ama dediğin gibi sağlık alanını öldürdüler ülke sağlık mezunu çöplüğüne döndü maalesef

• radyasyondan erken ölüyorlar veya çocukları özürlü doğabiliyor
  • quote:

Orijinalden alıntı: netstat

radyasyondan erken ölüyorlar veya çocukları özürlü doğabiliyor

Şehir efsanesi o muhabbet hocam benim tanıdıklarım var çocukları sağlam Allah'a şükür

• 18 yaşına girer girmez atanmıştım ben

• Tıp, diş, hemşirelik. Bunların dışındaki bölümler ileride atanırken büyük sıkıntı çıkarabilir.

• Röntgenci. kullanıcısına yanıt
    Aplastik anemi olma riski var desem

• netstat kullanıcısına yanıt
    Fazka radyasyon kemik ililigini de öldürüyor hocam anemi de yapabilir.hastanede en verbat rn boguk havanin oldugu bolum tıbbi goruntuleme cihazlarinin oldugu bölüm 5 milyar maas verseler gene yapmam yani

• 4 yıllık bölümler mi bunlar? 4 yıl da neler olacağını biemezsin ki örn 4 sene önce 1200 atama yapılan edebiyat öğr şimdi 100 yapıyor. ben olsam devlete güvenip de bölüm seçmem şimdi de mülakat getirdiler ful torpil dönüyor
  • Hangi bölümün devlete ataması var ki?

Herkes gibi özelde çalışacaksın.

• dayın yoksa kpss'de kurtarmaz. sözleşmeli öğretmen sorularının bir kısmı basına yansımıştı.
  • gothic10 kullanıcısına yanıt
    Paramedik okursan iki yıl sonra mezun olacaksın ve iki senede puanlar en fazla 80 ya olur ya olmaz ama radyoljinin 2 yıl sonrasını düşünemiyorum. Türkiyenin farklı yerlerine 112 acil çağrı merkezleri açılıyor bunlar atama sayısını artırır. Radyasyon tabi ki var ama benim de çevremde ki bir çok kişinin her hangi bir sorunları yok Allah'a şükür. Her şey Allah'ın takdirindedir. Günümüzde bu işle alakası olmayıpta bir çok kanser hastası özürlü vs. olan insanlar var yani her şeyi radyayona bağlamamak lazım. Allah büyüktür hocam. Benim görüşüm paramedik okursanız atanırsınız. Atanamazsanız da gider özelde acilde veya yoğun bakımlarda çalışırsınız. Ben radyolojinin 2 sene sonrasını iyi görmüyorum..
  • Lise de ATT mezunuyum suan paramedik okuyorum ancak sunu soyleyim liseye ilk basladigimda 70 ile atama oluyordu ATT de suan nerdeyse hic atama yok ve en az 85 den basliyor ve bolumu de kapattilar bizden sonra 1 devre daha var baska yok ve suan paramedikde 2 sene sonra ne olacak belli degil sinif bi 70-80 kisi 2 sinif var ve diger universitelerdende birsuru mezun olacagini dusunursek 2 sene sonra ne olacagi belli olmaz ama alimlar azalacak cunku cok mezun veriyor yinede karar senin ayrica daha zor meslek radyolojiye gore

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.