Şimdi Ara

Matematik Mühendisliği Mezunu Hangi Alanlarda Yüksek Lisans Yapabilir

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
18
Cevap
0
Favori
1.437
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Ekonomi, matematik, programlama, yazılım, işletme bu bölümlerin hepsi ilgimi çekiyor matematiği de çok seviyorum zaten ve bu bölümleri birbirinden ayıramıyorum açıkçası matematik mühendisliği bölümünün bunlardan bir çoğuna yüksek lisans imkanı olduğunu biliyorum ancak bu çoğu üniversitede böyle mi araştırdım ama bulamadım konuyla ilgili bilgisi olanlardan yardım bekliyorum.

ytü ya da itüde kazanabilirim artık neyse sınav girip kasarım okulun isminin de olumlu bir etkisi olur diye düşünüyorum ufakta olsa yüksek lisans yapmadan da bu bölümlerde iş bulunabiliyormuş ama yine benimkisi biraz b planı gibi maksat kendimizi sağlama alalım

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

itüde ve bir iki yerde daha gördüm bazı üniversitelerinkilerine bakamadım karışık geldi siteleri

teşekkür ederim hocam matematik bölümü ile de karşılaştırmasını yaparım uyarı için teşekkürler tekrardan

• Ben de bu yıl Ytü ingilizce mat müh kazandım.Bölümün matematik bölümünden ana farkı daha çok programlama dersi olması.Bu yüzden genelde iyi üniversitede bilgisayar mühendisliği tutturamayanların tercihi oluyor.Genel olarak da ders programı endüstri,bilgisayar mühendisliği ve matematik bölümü arası diyebiliriz.Şu an sadece Ytü ve İtü'de var.Ytü'de hem %100 hem %30 İngilizce İtü'de ise sadece %30 ingilizce var.

Ytü'nin ders programı

www.mtm.yildiz.edu.tr
    YTÜ Matematik Mühendisliği Bölümü
    http://www.mtm.yildiz.edu.tr/sayfa/E%C4%9E%C4%B0T%C4%B0M/Ders-Plan%C4%B1/123

İtü'nün ders programı

İki ayrı üniversite'nin de erasmus imkânlarını aşağıdaki linkte bırakıyorum

Ytü

İtü

Bölümü seçerken önemli kriterler oşduğu için bu linkleri de paylaşmak istedim

• Arjen_Robben18 A kullanıcısına yanıt

teşekkür ederim hocam yorumunuz için sizde programlama yazılım öğrenmek için mi gittiniz bölüme eğer öyle ise sizce verilen programlama dersleri yeterli düzeyde mi acaba? Ben bir iş görüşmesinde yeterli donanıma sahip olursam matematik mühendisi olmamın beni bir bilgisayar mühendisine göre geri atmayacağı düşüncesindeyim özellikle okulun ismini de düşünürsek siz ne düşünüyorsunuz bu konuda

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-B4F41DA77 -- 23 Ocak 2022; 18:40:15 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • itü mata gel istediğin şeyi olursun uzmanlaşabileceğin çok alan var. yapay zeka kasarsın kalifiye yazılımcı olursun, uçak füze işlerini kovalarsın savunma sanayisine girersin... böyle bir sürü şey sayarım. bizim bölümdekiler özellikle veri bilimi alanıyla haşır neşir.

yazılım ise senin harcadığın uğraşa kalmış. derslerde bir yere kadar öğrenirsin. özellikle ödevlerde lablarda baya zorluyorlar en çok ödev yaparken öğreniyorsun. benim bilgisayarda da tanıdıklarım var onlar da aynı şekil, en çok ders dışı kendileri çalışarak öğreniyorlar.

bir de itünün birçok yazılım kulübü var, robotik, yapay zeka, veri bilimi, oyun tasarım geliştirme kulübü gibi.. hatta sanırım otg'nin başkanı bizim bölümde. itü kazanırsan bunlara katıl çok şey öğrenirsin. bir de iş olayını kafana takma bizim bölüm itünün en yüksek istihdama sahip olan bölümü 3. sınıfta yarı zamanlı çalışmaya başlıyorlar. hatta liseden yazılım kasmış 1. sınıfta çoktan yarı zamanlı çalışanlar bile var.

• teşekkür ederim hocam aynen böyle düşünüyorum bende bölüm derslerine ilgim var biraz gerçekçi bir hedef koyarsam itü bilgisayar gibi bir yerin gelmesi biraz zor ne kendimi bitireyim nede kötü bir bölümde olayım istiyorum teşekkür ederim yorumunuz için

teşekkür ederim hocam uzun uğraşınız ve yorumunuz için böyle bir yorumu görünce ders çalışma şevki geldi içime umarım tercihler açıklandığında buraya gelip itüyü kazandım diyebilirim

• Evet ben de bilgisayar mühendisliği istiyodum iyi üniversitede tutmadığı için alternatif bölümler aradım ve aslında matematik mühendisliğinin bana daha uygun olduğunu farkettim.Verilen yazılım derslerine gelecek olursak bir bilgisayar mühendisinden daha çok kendimizi geliştircek okul dışında kaynaklar kullanmamız gerekse de yeterli olduğunu düşünüyorum.Ytü'nün ders programı,programlama açısından İtü'ye göre daha iyi bence bana girmeden önce de ikisinde de okuyan birileri akademide ilerlemek istiyorsan İtü özel sektör düşünüyorsan Ytü daha iyi demişlerdi.Ben yine de sırayla İtü'yü üste bi altına Ytü'yü yazmıştım.Genel olarak seçilebilecek bir bölüm olduğunu düşünüyorum.Önümüzdeki senelerde de daha iyi sıralamalardan alarak ilerleyeceğini düşünüyorum bölümün.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.