Şimdi Ara

Tıbbı Görüntüleme Teknikleri??

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
28
Cevap
2
Favori
96.226
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Tıbbı görüntüleme teknikleri okuyan veya bilgisi olan biraz bahsedebilir mi? imkanları maaş vs.

düz liseden mezun olan biri secebilirmi?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi battaniyetuzu -- 28 Ocak 2012; 18:35:49 >

• Yapay Zekanın Yanıtı

Tıbbi Görüntüleme Teknikleri: Geleceği Parlak

Tıbbi görüntüleme, hastalıkları teşhis etmede ve tedaviyi planlamada hayati bir rol oynamaktadır. Son yıllarda, tıp alanında teknolojik ilerlemeler, çok çeşitli tıbbi görüntüleme tekniklerinin geliştirilmesine yol açmıştır.

Başlıca Tıbbi Görüntüleme Teknikleri

• X-ışınları: Vücudun kemiklerini ve dişlerini görüntülemek için kullanılır.
    • Manyetik Rezonans Görüntüleme (MRG): Vücudun yumuşak dokularını ve organlarını görüntülemek için kullanılır.
    • Bilgisayarlı Tomografi (BT): Vücudun kesitsel görüntülerini elde etmek için kullanılır.
    • Ultrason: Ses dalgaları kullanarak vücudun iç yapılarını görüntülemek için kullanılır.
    • Nükleer Tıp: Radyoaktif izleyiciler kullanarak vücudun işlevini ve metabolizmasını görüntülemek için kullanılır.

Tıbbi Görüntüleme Tekniklerinin Geleceği

Tıbbi görüntüleme alanında ilerlemeler hızla devam etmektedir ve gelecekte daha da yenilikçi tekniklerin ortaya çıkması beklenmektedir. Yapay zekanın (AI) kullanımı, görüntü yorumlama hızını ve doğruluğunu artırmayı vaat etmektedir. 3D görüntüleme, cerrahların ve diğer tıp uzmanlarının daha kesin prosedürler gerçekleştirmesine yardımcı olacaktır.

Önü Açık Kariyer Fırsatları

Tıbbi görüntüleme teknisyenleri için iş piyasası, sağlık sektörünün büyümesiyle birlikte son derece parlak görünmektedir. Bu alandaki kariyer fırsatları, hastanelerden araştırma merkezlerine kadar çeşitlidir. Tıbbi görüntüleme teknikleri konusunda eğitim alan kişiler, hastaların yaşamlarını iyileştirmede ve tıp alanını ilerletmede önemli bir rol üstlenebilirler.

Sonuç olarak, tıbbi görüntüleme teknikleri, sağlık hizmetlerinde hastalıkların teşhisini ve tedavisini dönüştürmeye devam etmektedir. Gelecek, bu alanda daha da yenilikçi uygulamalar ve kariyer fırsatları vaat etmektedir.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Yurttan bir arkadaşımız okuyor 2 yıllık radyoloji (tıbbi görüntüleme) ygs puanıyla alır sınava girersen hangi lise mezunu olduğun farketmez 300 civarı bir puanla giriliyor zannedersen (hatam varsa düzeltin lütfen)

İş imkanları çok iyi 2bin civarı bir maaşla başlıyorsun MR , tomografi öğrenirsen ve bir süre çalıştıktan sonra 4-5 bine kadar ilerliyor.Şimdilik günde mesain 6 saat yanılmıyorsam.

Çok güzel bir bölüm olmasına rağmen puanı düşük o da kanser riski yüzünden.Ama arkadaş çeşitli tedbirlerle o riskinde ortadan kalktığını söylüyor.Film çekilen maruz kalıyormuş sadece radyasyona.

Sonuç olarak tavsiye ederim
  • quote:

Orijinalden alıntı: -doruk-

Yurttan bir arkadaşımız okuyor 2 yıllık radyoloji (tıbbi görüntüleme) ygs puanıyla alır sınava girersen hangi lise mezunu olduğun farketmez 300 civarı bir puanla giriliyor zannedersen (hatam varsa düzeltin lütfen)

İş imkanları çok iyi 2bin civarı bir maaşla başlıyorsun MR , tomografi öğrenirsen ve bir süre çalıştıktan sonra 4-5 bine kadar ilerliyor.Şimdilik günde mesain 6 saat yanılmıyorsam.

Çok güzel bir bölüm olmasına rağmen puanı düşük o da kanser riski yüzünden.Ama arkadaş çeşitli tedbirlerle o riskinde ortadan kalktığını söylüyor.Film çekilen maruz kalıyormuş sadece radyasyona.

saol hocam
    sağlık liselerine öncelik var diye biliyodum inş yoktur

• http://www.tibbigoruntulemeteknikleri.com/ buradan detaylı bilgi alabilirsiniz.
  • quote:

Yurttan bir arkadaşımız okuyor 2 yıllık radyoloji (tıbbi görüntüleme) ygs puanıyla alır sınava girersen hangi lise mezunu olduğun farketmez 300 civarı bir puanla giriliyor zannedersen (hatam varsa düzeltin lütfen)

hocam maaş olayını çok abartmisım ben 5 yıldır bu sektördeyim o maasları alan görmedim özel de max 2000 tl

• quote:

Orijinalden alıntı: alphan12

quote:

hocam maaş olayını çok abartmisım ben 5 yıldır bu sektördeyim o maasları alan görmedim özel de max 2000 tl

Alıntıları Göster
    biyomedikal mühendisliği okuyorum, birkaç yıl sonra bu soruların hepsinin cevabına yetişeceğim çok soruluyor ama cevap yok

• quote:

Orijinalden alıntı: Seviyeli Yarbay

biyomedikal mühendisliği okuyorum, birkaç yıl sonra bu soruların hepsinin cevabına yetişeceğim çok soruluyor ama cevap yok

Alıntıları Göster
    Merhaba, şuan Radyoloji okumaktayım ve bölümümden oldukça memnunum. Tıp bölümlerinden en rahat çalışabileceğin bölüm diyebilirim. Maaş konusuna gelince Devlete atanırsan net 2,5 bin zaten. Özelde ise senin becerilerine bağlı yani ne kadar bildiğine bağlı ki şuan bir anjio bilen kişi abartısız 6-7 bin ile işe başlayabiliyor. Ama bu sadece anjio için geçerli diğer özellerde düz mezun kişi isen 2 binden başlaman gerek.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: gothic10

Merhaba, şuan Radyoloji okumaktayım ve bölümümden oldukça memnunum. Tıp bölümlerinden en rahat çalışabileceğin bölüm diyebilirim. Maaş konusuna gelince Devlete atanırsan net 2,5 bin zaten. Özelde ise senin becerilerine bağlı yani ne kadar bildiğine bağlı ki şuan bir anjio bilen kişi abartısız 6-7 bin ile işe başlayabiliyor. Ama bu sadece anjio için geçerli diğer özellerde düz mezun kişi isen 2 binden başlaman gerek.

10 sene okumuş uzman doktor 6-7 bin tl alıyor. kalkmış 2 yıllık bölüme 6-7 bin tl alırsın diyor te allaam yaa :D :D :D
  • quote:

Orijinalden alıntı: alfarganus

quote:

10 sene okumuş uzman doktor 6-7 bin tl alıyor. kalkmış 2 yıllık bölüme 6-7 bin tl alırsın diyor te allaam yaa :D :D :D

Alıntıları Göster
    quote:

Sektörün içinde olduğum için biliyorum. Tanıdıklarımda var

• quote:

quote:

Sektörün içinde olduğum için biliyorum. Tanıdıklarımda var

Alıntıları Göster
    Ayrıca şunuda söyleyeyim, bu dediklerimi bilmesen bile bir radyoloji teknikerinin Devlette haftalık çalışma saati 35 saattir. Buda demek oluyor ki günlük 7 saat çalışma saati. Bir gün 24 yaparsın diğer 2 gün yatarsın. Yatmak istemezsin gidersin özelde de çalışırsın çift maaş alırsın ve aylık maaşın artmış olur.

• quote:

Ayrıca şunuda söyleyeyim, bu dediklerimi bilmesen bile bir radyoloji teknikerinin Devlette haftalık çalışma saati 35 saattir. Buda demek oluyor ki günlük 7 saat çalışma saati. Bir gün 24 yaparsın diğer 2 gün yatarsın. Yatmak istemezsin gidersin özelde de çalışırsın çift maaş alırsın ve aylık maaşın artmış olur.

seni biri fena kandırmış, gereksiz yere kandırmış :(
  • quote:

quote:

Alıntıları Göster
    quote:

he he tamam. Bilip bilmeden kimsenin kafasını karıştırma arkadaşım tamam.

• quote:

quote:

sen haklısın ben haksızım tamam ?
    ( adam 2 yıllık bölüm okuyup 6-7 bin tl alacağını sanıyor. 10 yıl okuyan uzman doktor ancak o civarda alıyor.)
  • quote:

quote:

quote:

( adam 2 yıllık bölüm okuyup 6-7 bin tl alacağını sanıyor. 10 yıl okuyan uzman doktor ancak o civarda alıyor.)

Alıntıları Göster
    quote:

Kardeşim ben her 2 yıllık okuyan adam o kadar para alır diye bişey demedim zaten. Anjio gerçekten çekilmesi zor bir vaka. Çok az tekniker bilir nedenide şudur anjioda çok fazla radyasyon vardır ve kimse anjioya girmek istemez dolayısıylada bu durum maaşı artırabiliyor.. Doktorlar zaten anjioya girsede girmesede 6-7 bini alır doktorlar sadece tedevisini tanısını yapar.

• quote:

quote:

Kardeşim ben her 2 yıllık okuyan adam o kadar para alır diye bişey demedim zaten. Anjio gerçekten çekilmesi zor bir vaka. Çok az tekniker bilir nedenide şudur anjioda çok fazla radyasyon vardır ve kimse anjioya girmek istemez dolayısıylada bu durum maaşı artırabiliyor.. Doktorlar zaten anjioya girsede girmesede 6-7 bini alır doktorlar sadece tedevisini tanısını yapar.

Alıntıları Göster
    özelde 1750 tl ye iş bulursunuz... ancak... nükleer tıpta çalışıyorsanız daha çok radyasyon alımı yani...

+500-600 de ordan alabilirsiniz....

• quote:

quote:

hiç bir teknisyen ş uan türkiyede 6000-7000 almıyor... seni kim kandırdıysa gereksiz kandırmış

• quote:

Orijinalden alıntı: MetronoM

quote:

quote:

hiç bir teknisyen ş uan türkiyede 6000-7000 almıyor... seni kim kandırdıysa gereksiz kandırmış

Alıntıları Göster
    quote:

Benim duyduklarım bunlar belkide uzman doktorlardır bunu alan (:

• quote:

quote:

doktorlarda o kadarla yetinmez...

uzman radyologlar şu an özel hastanelerde 10,000 ile 15,000 arası alıyorlar...
  • quote:

Orijinalden alıntı: MetronoM

quote:

quote:

doktorlarda o kadarla yetinmez...

uzman radyologlar şu an özel hastanelerde 10,000 ile 15,000 arası alıyorlar...

Alıntıları Göster
    arkadaşlar merhaba komiktirki şu an arifin manchester a attığı golü ararken konuya denk gelmiş bi durumum var .Öncelikle ben bir radyoloji teknikeriyim konuyla bizzat ilgim olduğu ve garip yazılar gördüğüm için cevap yazma ihtiyacı hissettim.
    Ben Eğitim Araştırma Hastanesinde 7 yıllık Kadrolu radyoloji teknikeriyim

Öncelikle radyoloji teknikeri olmak için ygs de 400 puan yapmanız gerekir (kaynak geçmiş dönem giriş puanları ) haliyle iş imkanı vb sebeplerden puan yüksek

radyoloji teknikeri olarak 1600 net maaşım 653 sabit dönerim nöbet için fazla mesai çalışmışsam 4.6 tl saat başına aldığım param ve hastanenin gelir durumuna istinaden aldığımız ek performans bedelim 250 (lakin 600 tlye kadar çıkabilir diğer hastanelerde ) ve bide anjiyoda çalıştığım için aldığım riskli birim acil farkım vs... bi 200 tl var bordrom böyle :D

çalışma saatim haftalık 35 saat yerine göre nöbet tutar haftayı 1 24 2 tane 7 saatlik mesaiyle doldurabilir geri kalan günlerde boş gezebilirsin

devlette 6. hastanem diğer hastanelerde röntgen tomografi mr ameliyathanede skopi ve nükleer tıpta çalıştım hepsi eğlenceli öğrenmesi mesleki rahatlık açısından aranan adam olmak açısından iyidir.

devlette çalışma niyeti olan kpss ile atanır yukarıdaki maaş düzeninden hayatına devam eder ama özelde çalışırım ben hevesiniz varsa o eskidendi gibi bi durum var çünkü devlet denetimleri arttırdı özel sektör devlet memurunu çalıştırmıyor ama istanbulda iseniz gece nöbetinden tutun herşeyi bulursunuz :D eee istanbul farkı ama özel sektör 1 .sınıf adam ister mesleğe yeni başlamış adam özelin işine yaramıyor çünkü bu iş okulda değil makinanın başında meslekte öğrenilir

ha devlete başladım iş biliyorum çalışcam işde buldum dersen röntgende gece nöbeti h . içi 70 h.sonu 90 tl ortalama tomoyada bakarsın gelirse mr işi buldun gece nöbetine 100 tl h sonu 130 tl civarı verir tabi anlaşmana da bağlı mr dediğin 1 sene çömezliği var :D devlette gece çalışırsan gündüze mr da 2500 tlye çıkarsın yerine göre 3000 nükleer tıp desen keza aylık gündüze 1500 tl anjiyo içinde nöbet 100 tl civarı aylık anlaşırsan gündüz için 2000 tl alırsın

devlete atanamadım arkadaş özele yönelcem dersen çömez olarak istanbulda iyi fiyata başlarsın röntgen 1500 tl mr biliyorsan 6 ay çömezlik dönemi için 1250 sonrasında işi kaparsan 2000 üstü alırsın 4000 alan beraber çalıştığım arkadaşlarım mevcuttur piyasa anadoluda kötüdür ama istanbulda özele dadanırsan devlete çok ihtiyaç duymazsın

işini tutturur mr öğrenirsen 7 tane 24 saat nöbet için 2500 tl başka bir yerde 7 tane 24 saat nöbet için 2500 tl artı nöbetler dersen 6000-7000 e çıkarsın keza radyoloji teknisyeni özelde diplomasını 2-3 yere verebiliyor sıkıntı yok biz devlet memuruyuz veremiyoruz maalesef :D

şimdi BAĞZI arkadaşlar diycekki maadem okadar para kazanılıyor devlette neye tamah ediyorsun dersende herkesin kenine göre sebepleri var herkes istanbulda yaşamıyor herkese mr öğretilmez çünkü bu meslekte birine bişey öğrettinmi ertesi gün senin koltuğunda onu bulursun sadece mr değil her birimde böyle tomo nükleer anjio da durum aynıdır bu tamamen sizin siyasetinize çevrenize bakar tabi özelde seni 1 senelik sözleşmeyle çalıştırırlar hatanda gözünün yaşına bakmazlar tanıdık gelir senden ucuza adam bulunur falan filan

SONUÇ OLARAK BU MESLEKTE İŞSİZ KALMAZSINIZ DEVLET ÖZEL ÇALIŞIRSINIZ KAFANIZ ÇALIŞIYORSA GÜZEL PARA KAZANIRSINIZ RADYASYON ŞU TRİBİNE GİRMENİZE DE GEREK YOK MESLEKTE DAHA KORUNUP DİKKATLİ ÇALIŞIPDA BEN KANSERİM DİYEN ADAM YOK ÇOCUĞUMDA VAR ÇOK ŞÜKÜR :D SONUÇTA HER CİHAZ ULUSLARARASI SERTİFİKASYON VE ONAYDAN SONRA ÇALIŞMA RUHSATI ALABİLİYOR velhasıl yazıma bakıyorum kimseye laf çakmamışım incitmemişim bu arada ben ankara yüksek ihtisastayım sataşacak olan olursada bu işi yapan adamım her türlü belgeyi tedarik ederim :D

hepinize sevgiler saygılar bu arada HOŞBULDUK :D

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi rad_tek -- 25 Mart 2016; 14:47:58 >

• < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Midesizz -- 8 Kasım 2015; 15:36:18 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.