Optisyenlik,Fizyoterapi,Tıbbi Görüntüleme Teknikleri arkadaşlar bu 3 bölüm arasında kaldım sizce hangisini yazmalıyım ?
quote:
Orijinalden alıntı: ali.kose
Optisyenlik,Fizyoterapi,Tıbbi Görüntüleme Teknikleri arkadaşlar bu 3 bölüm arasında kaldım sizce hangisini yazmalıyım ?
fizyoterapi odyometride düşün bence puanın kaç ygs2?
quote:
Orijinalden alıntı: merveavcii
quote:
Özel üni düşünüyorum.
yardımcı olun arkadaslar ?
quote:
quote:
Orijinalden alıntı: merveavcii
quote:
Özel üni düşünüyorum.
anladım da puanın kaç daha iyi sağlık bölümleri var
merveavciiM
kullanıcısına yanıt
205 ygs 2
quote:
Optisyenlik kendi dükkanı açabilceksen güzel tıbbı teknikerlik kpss puanlarına göre karar ver devlet geliyorsa git ama ozele gitme değmez para vermeye fizyoterapi özele gitmeye değer bence hangi üni. düşünüyorsun
Optisyenlik kendi dükkanı açabilceksen güzel tıbbı teknikerlik kpss puanlarına göre karar ver devlet geliyorsa git ama ozele gitme değmez para vermeye fizyoterapi özele gitmeye değer bence hangi üni. düşünüyorsun
peki anestezimi fiyoterapimi desem ?
ali.kose
kullanıcısına yanıt
Optiysyenlik oku.Bir arkadaşım yorum yapmış kendi dükkanını açıcaksan iyi diye.Optisyenlik diploması kiraya verilebiliyor.Benim tanıdığım bir gözlükçü 5bin lira ödüyor o diplomaya.Diploma sahibi yattığı yerden 5bin lira kazanıyor.Ayda 1 kere teftişe geldiklerinde dükkanda duruyormuş o kadar.
Optisyenlik diplomasının kiralanması yasal olarak suçtur. Diplomayı bu şekilde kullanan gözlükçülerin dükkanları ömür boyu kapatılıyor ve bir daha açamıyorlar. Diploma sahibi de ceza alıyor. Yine de kiralamak isterseniz öyle 5bin lira falan değil 900 ile 1300 arasında kiraya verebiliyorsunuz.
Bunların yanında dükkan açmak da şart değil. Açılmış bir gözlükçüde mesul müdür olarak çalışabiliyorsunuz. Maaşlar ise 1300 ile 2500 arasında değişiyor şehrine göre.
Dayım optisyen olduğu için çok iyi biliyorum, örneğin İzmir'de 2300'e anlaşmıştı, Gebze'de biraz daha düşük bir fiyata, Uşak'ta 1700'e anlaşmıştı.
Dükkanı kendiniz açmak istiyorsanız 20bin tl'yi gözden çıkarmanız gerekiyor. Gözlük yapmak için kullanılan cihazlar oldukça pahalı, bunların yanında dükkanın dekorasyonu için de pek çok malzeme kullanmak gerekiyor. Ayrıca açacağınız dükkanın minimum 16-17 metrekare olması gerekiyor, daha küçük dükkanlara ruhsat vermiyorlar.
Meslek aç bırakmaz ama zorlar. Dükkanı kendiniz açmaz da başka birinin yanında çalışırsanız zorlanırsınız, bolca azar işitirsiniz. (eğer kıl bi adamsa, ki çoğu böyledir)
Büyük şirketlerde de çalışabiliyorsunuz ama onlarda da belli koşulları kabul etmeniz gerekiyor, iş disiplinine alışık olmalısınız... Maaşları da prim dışı 1500 ile 2500 arası değişiyor.
Yine de bu bölüm okunur mu? Evet okunur ama gün geçtikçe bölüm her üniversiteye açılıyor. Dayım 30 yaşında, 24 yaşındayken sürekli iş başvurusu alırken artık kendisi iş arıyor. Bölümün geleceği 10 yıl içinde kararacakmış gibi görünüyor.
quote:
quote:
Orijinalden alıntı: kripton94
quote:
peki anestezimi fiyoterapimi desem ?
Anestezi fizyoterapiden daha iyidir
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme