Şimdi Ara

THY UÇAGI DÜŞTÜ (12. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
343
Cevap
0
Favori
20.362
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1011121314
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orjinalden alıntı: geberit

pistten önce kuyruk vurmuşsa tahminen alçalırken fazla alçaldı diycem ama bunu yapmaz herhalde pilot yahu koskoca papi ışıkları var o olmassa ils var belkide fazla alçaldı toparlamak için gaza asıldı ama tepki alması 5 saniye sürer çok ağır sonuçta uçak şu an aklıma birşey gelmiyo valla yetkililer ne açıklıycak bakalım kader kısmet işte ne desek boş ama bu olayın üstü örtülür gibi geliyor bana.

kanalturke cıkan emeklı kula operatorunun acıklamalarına gore ucağın dustuğu yerdekı otobanın o saatlerde kalabalık olduğu ve araclardan cıkan sıcak hava gazlarının bır hava bosluğu olusturmus olabıleceğini soyledı

soğuk hacada ucak havada daha ıyı tutunur sıcak havada tutunması daha zayıftır dedı ve otobıllerden cıkan yoğun gazların o esneda havada bı bosluk yaratmıs olacağını ucağın bu esnada ırtıfa keybettığını pılotunda toparlamak ıcın elınden gelenı yapmıs olduğunu tahmın ettığını soyledı

• nasıl bir durum nasıl bir kriz yönetimi izliyorlar.
    gazeteciler zorladı zorladı en sonunda basın açıklamasında
    kokpitteki 3 mürettabatın hala uçakta sıkışmış olduğunu daha yeni söylediler!
    gazetecilerin bütün ısrarlarına rağmen ölenlerin sayısı söylenmiyor.
    hollanda daki basın açıklamasında

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi salula -- 25 Şubat 2009; 18:02:31 >
  • öncelikle ölenlere Allahtan rahmet yaralılara da acil şifalar dilerim
    olay oldumu yorum yapmak kolaydır
    hatta bilmesek de yorum yaparız
    hiç kimse kaza yapmak istemez fakat böyle biri durumda da herkes elinden geleni yapmak ister
    kaza kırım kolay değildir
    basit bir şey söyleyeyim acaba birisi cep telefonunu mu açtı
    yorum ve iddia kolaydır
    tv de pilotun çok iyi bir iş yaptığı söyleniyor
    (bu arada hollanda tvleri thy'yi karalamaya başlayıp 1974 te pariste düşen uçağın görüntülerini vermeye başlamışlar)
    hatta ben bu durumda komplo bile düşünürüm
    THY son zamanlarda çok kaliteli olmaya ve pazarda büyümeye başlamıştı
    uçakta 4 boeing mühendisi de varmış
  • quote:

Orjinalden alıntı: FRED BAKER

quote:

pistten önce kuyruk vurmuşsa tahminen alçalırken fazla alçaldı diycem ama bunu yapmaz herhalde pilot yahu koskoca papi ışıkları var o olmassa ils var belkide fazla alçaldı toparlamak için gaza asıldı ama tepki alması 5 saniye sürer çok ağır sonuçta uçak şu an aklıma birşey gelmiyo valla yetkililer ne açıklıycak bakalım kader kısmet işte ne desek boş ama bu olayın üstü örtülür gibi geliyor bana.

kanalturke cıkan emeklı kula operatorunun acıklamalarına gore ucağın dustuğu yerdekı otobanın o saatlerde kalabalık olduğu ve araclardan cıkan sıcak hava gazlarının bır hava bosluğu olusturmus olabıleceğini soyledı

soğuk hacada ucak havada daha ıyı tutunur sıcak havada tutunması daha zayıftır dedı ve otobıllerden cıkan yoğun gazların o esneda havada bı bosluk yaratmıs olacağını ucağın bu esnada ırtıfa keybettığını pılotunda toparlamak ıcın elınden gelenı yapmıs olduğunu tahmın ettığını soyledı

Evet herşey olabilir. Hollandalı yetkililer de kesin bir açıklama yapmıyorlar. Ama ben hava akımından şüpheleniyorum. Hatta soru sordular hava limanı buraya yapılırken bu tür sorunların olacağı araştırılmadı mı diye evet olabilir bilyorduk gibi bişey dedi yetkili ama kesin bişey diyemiyoruz dedi sonradan.

Şu anda kazanın oluş biçimi ile hiç bir açıklama yapılmıyor zaten bakalım ne çıkacak sonucu.

• okula giderken karşıdan 2 eleman konuşarak geliyodu uçak düştü diye,

demek buymuş..

peki son durum nedir?
  • ya bence günahları boynuna ama kuleninde hatası var arkadaşlar karakutu kayıtlarında pilot piste yaklaşmadan kaç defa bir sorunun olduğunu acil iniş istediklerini belirtiryor ama kule ısrarla pistin müsaid olmadığını söylüyor
  • quote:

Orjinalden alıntı: Haşin_ErKeK

ya bence günahları boynuna ama kuleninde hatası var arkadaşlar karakutu kayıtlarında pilot piste yaklaşmadan kaç defa bir sorunun olduğunu acil iniş istediklerini belirtiryor ama kule ısrarla pistin müsaid olmadığını söylüyor

Hacu o konuşmalar uçak düştükten sonra diğer uçaklarla kule arasındaki görüşmelermiş...

Pistin müsaid olmaması Bizim düşen THY uçağından dolayı...
  • quote:

Orjinalden alıntı: FRED BAKER

quote:

Dostum böyle olsaydı yeşilköyde kışın her gün bir uçak düşerdi. Çok zayıf bir ihtimal.

• öncelikle ölen insanlar için allah rahmet eylesi sevenlerine yakınlarına sabır versin

cok üzücü bir durum büyük bir kaza..

JOSEPH_STALin

nickli arkadaşımızın yazmış olduğu kaza sebeplerinden gerceğe en yakını

2. sebeptir cünkü ucağın düşüş ve parcalanma şekli bu iddayı ve ucaktan kurtulanlarında söylemleriyle desteklenmektedir

bu kaza o derece görüş acılarının geniş olduğu ve en önemlisi pistte o derece yaklaşmışken olması

kazanın pilot hatasından kaynaklandığı iddasını güclendirmektedir...
  • Ölen insanlarımıza allah rahmet eylesin,ailelere sabır.Çok üzücü bir olay gerçekten.
  • Pilot hatasıda olabilir arkadaşlar neden bu kadar yüklendiniz anlamadım karayolunda yılda binlerce kişi ölüyor o kadar önemsemiyorsunuz pilot düşünce ban pilot ban thy çamur atmak kolay THY nin tv de dekilerine göre 6 yıldan fazladır kazası yokmuş.Bunlar olası şeyler.
  • quote:

İLS kullanıp kullanmadıklarınıda bilmiyoruz ki hocam çok yüksek bir ihtimalle kullanıyorlar pisttede ils kesin var diye biliyorum pist zaten yeni yapılan bir pist ama inişi zor öle eğitimdeki pilota bırakılcak bi iniş değil yani

Pilotun tecrübesine laf edemezsiniz arkadaslar ögretmen pilot zaten kendisi şu ana kadar uçurduğunuz tek uçak kagıttan öle kolay işler değil bunlar dolmuş sürmüyosunuz

• Rüyamda evimizin çatısına çok yakın (hatta bazıları çarpıyordu) onlarca uçağın geçtiğini gördüm tesadüfe bak.
  • ya kokpit çok sağlam pilotlar nası öldü anlamadım. Emniyet kemerleri de varmış. Çok ilginç gerçekten
  • quote:

Orjinalden alıntı: Etkisiz Eleman
    Pilot hatasıda olabilir arkadaşlar neden bu kadar yüklendiniz anlamadım karayolunda yılda binlerce kişi ölüyor o kadar önemsemiyorsunuz pilot düşünce ban pilot ban thy çamur atmak kolay THY nin tv de dekilerine göre 6 yıldan fazladır kazası yokmuş.Bunlar olası şeyler.

Ona kalırsa THY ve Bakan ölü yok diye kameraların karşında açıklamada yapmıştı. apronda deve kesen zihniyettende böyle bir hata beklenir zaten.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi shadow006 -- 25 Şubat 2009; 19:28:08 >
  • quote:

Orjinalden alıntı: Yazılımcı Online

ya kokpit çok sağlam pilotlar nası öldü anlamadım. Emniyet kemerleri de varmış. Çok ilginç gerçekten

hocam carpmanın etkisiyle içerden bi sıkışma olabilir ki öle zaten calısmalar suruyor dıye acıklama yapmıslar

shadow006

peron ne ayak hocam apron o:D
  • quote:

Orjinalden alıntı: !KO
    quote:

Orjinalden alıntı: Yazılımcı Online
    ya kokpit çok sağlam pilotlar nası öldü anlamadım. Emniyet kemerleri de varmış. Çok ilginç gerçekten

hocam carpmanın etkisiyle içerden bi sıkışma olabilir ki öle zaten calısmalar suruyor dıye acıklama yapmıslar
    shadow006
    peron ne ayak hocam apron o:D

Sağol düzelttim.

Onu boş verde Bakan ve THY yönetimi yine kendini aştı. Uçağın düştüğü 10 dakikalık yere bir yetkili göndermek bu kadar zor olmasa gerek. Ispartada düşen uçak ile ilgili iddalar nasıl sümen altı edildiyse bunuda kapatacaklar ölenler oldüğüyle kalacak.

• kanal d de olabilecek senaryoları anlatıyorlar
  • PILOTLAR OLMUS
    KAZA ANINDA DOGRULARI SOYLEYEBILECEK CESUR BASKA BIR KISI KOKPITTE YOK ISE BINLERCE SPEKULASYON URETILIR
  • 
Sayfa: önceki 1011121314
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.