Şimdi Ara

THY UÇAGI DÜŞTÜ (11. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
343
Cevap
0
Favori
20.362
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 910111213
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orjinalden alıntı: Yazılımcı Online

hashus1099 helal Herkes bilir kişi raporu yazmış mahşallah. Bide kavga ediyorlar

TV de de diyorlar sivil havacılıktna adamlar konuşuyor.Kesin bişey diyemeyiz ama üstten bastıran ani hava uçağı yere iter diyor. Birde o uçaktan önce büyük bir uçak üstten geçip inersede böyle bir hava akımı oluşabilirmiş. Bende tv deki adamların yalancısıyım. Uçak düşmemiş pilot başarılı bir şekilde idnirmiş diyorlar.

Çünkü düşen uçak böyle olmaz ya paramparça olur ıspartadaki uçak nasıldı. Birde pilotlar önceden arıza haberi vermişler kuleye bunu da söylüyorlar. Ne olduğu belli değil yani atıp tutmanında manası yok. 6 -8 ay sürermiş kesin raporun çıkması.

bazen ters rüzgar olur illede uçak geçmesi gerekmez..bi ihtimal ama mantıklı bir ihtimal benim babamta thk cn-235 casa pilotuydu etimesgut askeri pistine aynı bu şekilde bi uçak bistte yapısmıs

• quote:

Orjinalden alıntı: green apple

quote:

Orjinalden alıntı: adige_4ever

quote:

Orjinalden alıntı: green apple

thy yolları için avrupadaki en güvensiz havayolu diye bahsediliyor yurtdışı basınında. istatistik var mıdır bilmiyorum ama oldukça sık uçağı düşüyor thy nin. geçen sene de ıspartada kaza olmuştu hatırlarsanız.

o uçak atlas jet'in uçağıydı

sonuçta düşen türk uçağıydı değil mi, şahsen hava güvenliği konusunda ciddi sıkıntılarımız olduğunu düşünüyorum.

THY değil ama atlas jet, bu farkı anla ilk önce sonra devam et yazmaya

• quote:

Orjinalden alıntı: İlker Gökmen

Belki konuyla alakalı değil ama bu uçakların monte edildiği noktaları nerden bulabiliriz mesela bu 737-800 3 e bölünmüş 3 parçayla üretilmiş dedi tv.

http://www.tripandom.com/wp-content/uploads/2007/09/boeing.gif resimde az buz gozukuyor 2 parçası var birde kuyruk tarafı var 3 parça halinde monyajı yapiliyor diye biliyorum
  • mynette 10 ölü 25 yaralı var yazıyo
  • İNTERNETHABER

Bugün Türkiye'nin de Hollanda'nın da gündeminde bu uçak kazası var. Uçağın hava şartlarında dolayı mı düştüğü konuşulurken, Hollandalı yetkililerden bunun üzerine de şok bir açıklama geldi. Sivil havacılık yetkilileri, 'Uçakta benzinin az olduğunu, bu nedenle düşmüş olabileceğini düşünüyoruz' dedi. İkinci iddia ise uçağı eğitim pilotunun indirmeye çalıştığı ve başaramadığı...

İLK İDDİA: BENZİN AZ GELDİ

Hollandalı yetkililerin açıklamaları şöyle:

"Neden olarak bir şey söylemek zor. İlk önce uçaktan yaralı olanları ve ölenleri kaldırmamız gerekiyordu. Daha sonra araştırma yapmamız gerekiyor. Yani neden düştüğü konusunda henüz bir bilgimiz yok. Büyük bir ihtimalle uçağının benzinin az geldiği ve o yüzden düştüğü düşüncesindeyiz.

İKİNCİ İDDİA: EĞİTİM PİLOTUNA DEVRETTİ İDDİASI

Kazanın nedenleri arasında ikinci iddia da uçağı eğitim pilotunun indirdiği... Eğitimdeki pilot uçağı indirmek isterken, tarlaya doğru gidince, kaptan pilot gazı açıp yükselmek istiyor ancak bu kez uçağın kuyruk kısmı yere çarpıyor ve uçak üç parçaya ayrılıyor. Bu iddia yolcuların anlattıklarıyla da örtüşüyor. Çünkü onlar da önce alçalıp sonra tekrar yükselmeye çalıştıklarını ama yükselemeden düştüklerini söylemişlerdi.

ÖLÜM NEDENİ KUYRUKTAN

Emekli pilot Gündüz Akarcay'a göre ölüm nedeni kuyruktan ve kaza pilot hatası yüzünden oldu. CNN Türk'e telefonla katılan Akarcay görüntülere bakarak kazaya ilişkin tahminde bulundu:

"Hava uygun, teknik arıza yok. Piste 500 metre kala önce kuyruğunu vuruyor. Sonra yumuşak şekilde vuruyor. Gövde üzerine vuruyor. Bunun neticesinde kanatların ön kısmında 1 metre civarında çatlak ve kuyrukta kopma oluyor. Ölüm nedeni yüzde bin kuyruktan olmuştur."

• arkadaşlar düşen THY pilotlarıyla kule konuşması

http://www.airporthaber.com/v3/readnews.php?newid=11449
  • quote:

Orjinalden alıntı: Yazılımcı Online

hashus1099 helal Herkes bilir kişi raporu yazmış mahşallah. Bide kavga ediyorlar

TV de de diyorlar sivil havacılıktna adamlar konuşuyor.Kesin bişey diyemeyiz ama üstten bastıran ani hava uçağı yere iter diyor. Birde o uçaktan önce büyük bir uçak üstten geçip inersede böyle bir hava akımı oluşabilirmiş. Bende tv deki adamların yalancısıyım. Uçak düşmemiş pilot başarılı bir şekilde idnirmiş diyorlar.

Çünkü düşen uçak böyle olmaz ya paramparça olur ıspartadaki uçak nasıldı. Birde pilotlar önceden arıza haberi vermişler kuleye bunu da söylüyorlar. Ne olduğu belli değil yani atıp tutmanında manası yok. 6 -8 ay sürermiş kesin raporun çıkması.

tabi, öyle uçaklar arka arkaya inip kalkmaz. kuyruklarının uç kısımları nedeniyle hafada spiral hareketler oluştururlar, kalktıklarında hava akımı doğal olarak değişir ve bunun normale dönmesi gerekir.

eğer bunu dikkate almamışlarsa, suç kulededir, gerekli düzenlemeyi yapmış olmaları gerekirdi.

farklı bir arıza da olabilir. bekleyip göreceğiz.

neyseki can kaybı fazla değil, keşke hiç olmasaydı.

• quote:

Orjinalden alıntı: serhat762000

arkadaşlar düşen THY pilotlarıyla kule konuşması

tercume yapabılecek olan varmı ?
  • quote:

Orjinalden alıntı: FRED BAKER

quote:

az

önce habertukte alt yazıyla beraber yayınladılar,şuan yine yayınlıyorlar..

• quote:

Orjinalden alıntı: Wolfwood

BEYLER YARIM SAAT ONCE YENI UYANDIM VE RUYAMDA BIR UCAGIN OTOBANA DUSTUGUNU GORDUM VE DUSTUGU SIRADA BIRDEN UYANDIM BABAMDA DEMEZMI BANA KALKTIGIMDA THY UCAGI DUSTU DIYE SOK OLDUM KALDIM. SIZLERLE PAYLASAYIM DEDIM BUYUK YAZDIM AMA KUSURA BAKMAYIN ILK DEFA BOYLE BIR OLAY YASIYORUM

eğer tv olan yerde uyuduysan ve sen uyurken bu haberi duyduysan bu yüzden görebilirsin
  • Hollandalı yetkili ve gazeteciler bizdekilere ders vermiştir. Anlıyoruz ki yetkililer ölen ve yaralananların isimlerini özellikle açıklamıyorlar. İnsanlar televizyondan duymasınlar diye. Bizimkiler de çok şükür ölü yok diye hemen yangından mal kaçırır gibi açıklama yapıyorlar. Sonra sürekli birileri ölüp diriliyor haber kanallarında. Kurtarma ekiplerinin de aynı şekilde ne kadar ekipmanla ciddi bir şekilde müdahale ettiğini görüyoruz. Allah kayıp yakınlarına sabır versin. Pilotun uçağı mümkün olduğunca bütün olarak yere indirmesi de büyük bir şans veya daha çok tecrübe.
  • quote:

Orjinalden alıntı: cefucsa

quote:

quote:

az

bu konusmalar thy ucuaği ile yapılan bır konusma değilmis

sımdı haberturkde emeklı kule operatoru soyledı

• quote:

quote:

Orjinalden alıntı: cefucsa

quote:

quote:

az

bu konusmalar thy ucuaği ile yapılan bır konusma değilmis

sımdı haberturkde emeklı kule operatoru soyledı

ben haberin yalancısıyım

http://www.airporttv.tv/canliyayin.php 20:00da simule edecklermiş canli yayinda açıkcası bende merek ediyorum nesıl düşürecekler b.olsılıkla Fs X ile yaparlar

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi serhat762000 -- 25 Şubat 2009; 17:45:48 >

• o konuşmalar uçağın kaza sonrasındaki konuşmalar
  • 9 ölü

50 yaralı

sımdıde yaklsaık 80 kadar yarılı olduğunun 6 sının cok ağır yaralı olduğu belırtıldı 30 kısı daha hafıf yaralı olduğu 31 kısının durumunun tam net olmadığı dığer lerının durumunun ıyı olduğu belırtıldı

olulerın kımlıklerı konusunda net bır bılgı yok

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi FRED BAKER -- 25 Şubat 2009; 17:49:46 >
  • Özellikle kurtarma planları çok başarılıydı arazide paletli araçlar kullandılar dikkatimi çekti heralde yaralıların sarsılmaması içindi helikopterler geldi yanda tırlar geldi psikolojik destek merkezi bile oluşturuldu haklarını yememek lazım.
  • quote:

Orjinalden alıntı: Etkisiz Eleman

Özellikle kurtarma planları çok başarılıydı arazide paletli araçlar kullandılar dikkatimi çekti heralde yaralıların sarsılmaması içindi helikopterler geldi yanda tırlar geldi psikolojik destek merkezi bile oluşturuldu haklarını yememek lazım.

bızde olsaydı bu olay sedyelerle felan karga tulumba tasırlardı yada traktorlerle
  • pistten önce kuyruk vurmuşsa tahminen alçalırken fazla alçaldı diycem ama bunu yapmaz herhalde pilot yahu koskoca papi ışıkları var o olmassa ils var belkide fazla alçaldı toparlamak için gaza asıldı ama tepki alması 5 saniye sürer çok ağır sonuçta uçak şu an aklıma birşey gelmiyo valla yetkililer ne açıklıycak bakalım kader kısmet işte ne desek boş ama bu olayın üstü örtülür gibi geliyor bana.
  • kadrolaşmanın ve kötü yönetimin sonucu....
    olan masum yolculara oldu....
    thy
  • olan daha yepyeni 2yıllık uçağa ve ölen insanlara oldu ne yapalım hayata devam hayat devam ediyor fazla da kurcalamayın.
  • 
Sayfa: önceki 910111213
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.