Şimdi Ara

The Witcher 3, Skyrim, Red Dead Redemption 2 ve God Of War neden çok özeldir? (4. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
81
Cevap
0
Favori
5.131
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
40 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • Witcher 3 çok iyi ve bir o kadarda iyi dlcleri olan bir oyun bu oyunu oynamadan önce birkaç tane oyun oynasaydım keşke diğer oyunlar sarmıyor artık

    Oyunun sevdiğim yerlerini sayardımda spoiler olmasın şimdi



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ulpro -- 27 Ocak 2022; 22:23:34 >
    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Ubisoft adım adım GTA yı Watch Dogla yakalamaya çalışıyor yok hala açık dünayda gta 5 hissini veremdi Valhall ;witcher 3 e benzetmek için elinden geleni yapıyor ne hikaye ne görev ne karakter olarak becermiyor,Gwent gibi oyun içi oyun koymuşlar. hafif rpg eklediler yok olmayınca olmuyor. Dark Souls kendi tarzını yarattı her taraf çakma soulsdan geçilmez oldu. Bu oyunlar öncü arkadan yetşemiyorlar. Skyrim zamnın açık dünyası ejdarha dövüşü vs bir heyecan ve etki yarattı , God of War daha önc eyapılammış neyi yaptı?

  • Single Player'ın asgerleriyikk bülent başgaaan.

    Her zaman hikayeli oyunları daha çok sevdim, listedekilerin çoğunu oynadım son zamanlarda GoW bana tekrar single player kavramını hatırlattı baya hasret kalmıştım güzel hikaye ve aksiyonu kaliteyle sunan bir yapıma.

    daha sonra editlerim mesajı.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Oyungezer dergisinin 150 numaralı sayısında bulunan son 10 yılın en iyi 15 oyunu listesi.



    The Witcher 3, Skyrim, Red Dead Redemption 2 ve God Of War neden çok özeldir?
    The Witcher 3, Skyrim, Red Dead Redemption 2 ve God Of War neden çok özeldir?
    The Witcher 3, Skyrim, Red Dead Redemption 2 ve God Of War neden çok özeldir?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-386561231 -- 28 Ocak 2022; 1:57:49 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Şeyh Pir kullanıcısına yanıt

    Eagle eye için evet ama rdr daha çok rockstarın kendi standardını takip ediyor. Sunum konusunda rockstar her zaman iyiydi.

    Witcher rpg ve sinematik sunum açısından zamanına kadar muadili olmadığı için iyi bir rpg iyi bir sunumla nasıl olurun örneği oldu. Ve herkes çok sevdi.

    God of war burada az bahşedilmiş ama keyifli oyun olmakla beraber içlerinde salt oyun açısından bakarsak en tatmin edici ama en düz oyun. Başlar biter çok kaliteli bir zaman harcarsınız ama fazlasını bulamazsınız.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sony artık basını nasıl beslediyse şu gow denen oyunu iyi sisirmisler. Kanser bir oynayış, ucuz bir hikayeyi sırf kaliteli bir sunumu var diye bu kadar abartilmaz.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • NaBuSe kullanıcısına yanıt

    sadece ana görevlerde sunum yapardı r*. yan gorevler ubisoft stilinde karşılıklı konuşan beyinsizlerden ibaretti. diyaloglarda full geyik olurdu. ciddiye asla almazdı kendini r* oyunları. karakterler geyik tipler olurdu hep. full beyinsiz eğlence odaklı oyunlardı r* oyunları. bu yüzden r* oyunlarının kitlesi hep çoluk çocuktan ibaret zaten. rdr 2 tek ciddi r* oyunu belki de. rdr 2'nin bu kadar kendini ciddiye alan bir hikâyeye sahip olmasının sebebi de witcher 3 oldu işte. o yolu takip etti rdr 2. god of war'ı kim sallar bu arada bu üç oyunun yanında. onu bi boşverin.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Şeyh Pir -- 28 Ocak 2022; 13:31:4 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Şeyh Pir kullanıcısına yanıt

    Bu dediğin alakasız yalnız. Sadece gta oyunlarını düşünerek yazmışsın. İlk rdr, la noire, max payne filan geyik oyunlar mıydı ? Hepsinin de sunumlar zamanına göre gayet üst düzeydi. Gayette ciddi oyunlar.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • NaBuSe kullanıcısına yanıt

    max payne remedy'nin oyunu. l.a. noire team bondi'nin oyunu. ilk rdr dediğim geyik tarzı devam ettiren bir yapım. rockstar'ın yaptığı tek max payne oyunu, max payne 3'tü. bu oyun, oyun tarihinin en kötü hikâye sunumlarından birine sahip. l.a. noire'in sadece dağıtımcılığını yaptı rockstar. oyunun geliştirilmesi team bondi'nin elindeydi tamamen. zaten battı adamlar. tutmadıydı oyun. kullandığı teknoloji çok masraflıydı. sadece gta ile alakalı degildi dediklerim yani. burnout'a, manhunt'a falan girmiyorum bile zaten. rockstar'ın belki de ilk ve tek ciddi oyunu rdr 2 oldu. bu da witcher 3 sayesinde oldu işte.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Şeyh Pir -- 29 Ocak 2022; 0:28:39 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Şeyh Pir kullanıcısına yanıt

    Rdr1 in geyik yönü hangisi ana hikaye gayet ciddi bence. Tabi o sahte doktor ve zayıf mezarcı çocuk biraz nüktedan ama geyik bir tarafını göremiyorum. Arar bulursak witcher da da buluruz bu yönde elemanlar. Dandelion mesela.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • NaBuSe kullanıcısına yanıt

    witcher'da bulup bulmamak mesele değil hocam. burada konumuz witcher 3'ün rockstar'a ve daha geniş çerçeveden bakarsak eğer oyun sektörüne yaptığı etki ile alakalı. cımbızla bir şeyler çekmeye gerek yok. rockstar'ın 2015 yılı öncesi tarzı net bir şekilde ortada. rdr 2 diğer rockstar oyunlarından çok farklı bir noktada. assassin's creed serisinin 2015 sonrası oyunları da çok farklı noktada. the legend of zelda breath of wild'da bile witcher'daki açık dünya mantığının bir benzeri var. koskoca oyunda witcher 3'teki soru işareti temizleme işini yapıyoruz resmen baştan sona. oyun baştan sona bu kurgu üzerine kurulmuş. hakeza horizon zero dawn'daki işlevsiz saçma sapan, laf olsun diye konmuş diyalog seçenekleri. hepsi bu oyunun etkisi be hocam. daha düşünsek çok böyle oyun buluruz.The Witcher 3, Skyrim, Red Dead Redemption 2 ve God Of War neden çok özeldir? mesela greedfall var. baştan sonra witcher çakması bu da.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Benim ilk itirazım rockstar oyunlarının öncesinde ciddiyetsizdi demene. Rdr1 2010 yapımı ve ciddi bir oyun. Witcher elbette sektörü etkiledi. Rockstar da açık dünya oyunlarını etkiledi. Batman dövüş mekaniği bir dönem tüm oyunların aksiyonunu etkiledi. Bu arada oluyor oyun sektöründe. Sadece witcher değil. Sen tüm sektörü witcher etkilemiş gibi diyorsun. 2015 sonrası witcher ın tutan formülü vardı hemen herkeste apardı birşeyler. witcherın 6.his modu hemen hemen her oyunda mesela. ac odyssey witcher olmaya çalışmış bir oyun resmen. Ben severek oynadım çünkü kopyalamak iyiyse hiç sıkıntı değil. Tabii bir witcher değil ama keyifli oyundu.


    Rdr2 yalnız sadece rockstar için değil oyun dünyasını düşününce çok farklı bir yapım. Lineer belli bir kalite görüyoruz ama açık dünya bir oyunda yani harcanan emek animasyon kalitesi detaylar vs bence bir daha zor göreceğimiz kalitede. Oyunu seven vardır sevmeyen vardır saygım var ama ben bu kalitede bir single gta beklemiyorum mesela.


    Horizon misal beni açık dünyasıyla boğmuş bir oyun. Çıktığı zaman inanılmaz bekledim ps döneminde ama açık dünyası Hiç keyifli değildi ve Fast traveli sınırsız bulunca ben bir daha aynı yerlere gitmedim. Diyaloglar zaten sonradan eklenmiş gibiydi. Oyunun zaten ana hikayesini daha çok sağdan soldan okuyarak zenginleştiriyoruz. Bu tarz benim pek zevkime göre değil. Control de de vardı bu. Hala anlamadım o oyunu :)


    Greedfall ı bir 10 saat oynadım ama animasyon kütüklüğü beni bir yerden sonra çok yordu. 2a dediğimiz cinsten bir oyun ve artık 2a eskisi kadar yaygın olmadığından mı ne insan değerli oyun süresini daha sağlam yapımlara harcamak istiyor. Vampyr i de bırakmıştım en azından bende böyle belli bir yaştan sonra. Greedfall Oyununun potansiyeli fena değil bu arada.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Witcher 1'deki bataklık atmosferi çoğu korku oyununda yok. Çok daha karanlık bir evren tasviri vardı. Dark Souls gibi de değil. Böyle zifiri karanlığa zehir yeşilini fışkırtmışsın gibi. O hellhoundlar olsun. Kasabadaki kansız rahip olsun akıldan çıkacak karakterler değiller. Kaç yıl geçmesine rağmen unutmuyorum. Van Helsing gibi hissediyordun. Aynı hissiyat ne 3'te ne de 2'de yoktu.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • L.Croft kullanıcısına yanıt

    Yalnız Call Of Duty Black Ops 1 bu seride çok farklı bir oyun. 2.Dünya Savaşlarını ele alan oyunları da fena değil.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • RDR2,RDR2, RDR2 !!

  • Pollos kullanıcısına yanıt

    Evet, evet, evet. Taş gibi oyun. The Witcher 3, Skyrim, Red Dead Redemption 2 ve God Of War neden çok özeldir? 


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • NaBuSe kullanıcısına yanıt

    genel rockstar kalitesinin üstünde ciddiliğe sahip olsa da rdr 2'nin yanında bence çok çocuksu kalıyor rdr 1. rdr 2'nin hikayesi daha fazla duygulara dokunuyor. çok daha ciddi, gerçekçi ve kaliteli. bu konuya baya önem verilmiş yani. rockstar tabikide açık dünya oyunlarını etkiledi. saints row, just cause, mafia 2, watch_dogs, sleeping dogs falan hep gta'nın izinden giden oyunlar haklısınız. buna kimse karşı çıkamaz. bu arada ben witcher 3 tüm sektörü doğrudan etkiledi demiyorum. hiçbir oyun sektörü doğrudan etkileyemez zaten. sadece birçok oyunun witcher 3'ten ilham alınmış mekaniklere sahip olduğunu söylemeye çalışıyorum. bir oyunun tüm mekaniklerini başka bir oyundan alması bir suç zaten. intihal yapmak olur bu yani. The Witcher 3, Skyrim, Red Dead Redemption 2 ve God Of War neden çok özeldir? batman arkhan serisi de bir başyapıttır zaten. sektörü korkunç derecede etkilemiştir dövüş mekanikleri anlamında. bunlar özel oyunlar. size bu konularda bir şey demedim ki konuları neden alakasız yerlere sündürüyorsunuz?


    birbirinden gereksiz görsel detaylarla dolu rdr 2. rdr 2'ye aşığım ama konulan detayların büyük bir çoğunluğu olmasa da olur detaylar bence. teknik detay mevzusu şahsen beni etkilemiyor ama hikâye ve edebi anlatım anlamında oyuna yedirilen detaylar çok etkiliyor beni. yani oyunun bir noktasında yaptığım bir hareketin, oyunun devamında alakasız bir noktada ve görevde karşıma çıkması bence çok daha değerli bir detay.


    mesela witcher 3'ten bununla ilgili birkaç örnek vermek istiyorum;


    https://eksisozluk.com/entry/132436936

    https://eksisozluk.com/entry/132405534


    dediğim gibi bence bu tarz detaylar daha değerli ve witcher 3'te bunlardan sayısızca var. The Witcher 3, Skyrim, Red Dead Redemption 2 ve God Of War neden çok özeldir? 


    diğer yazdıklarınızın konuştuğumuz konuyla bir alakası yok. ben sadece örnek olsun diye verdim o oyunların isimlerini. o yüzden bir şeyler yazmak istemiyorum onlarla ilgili.The Witcher 3, Skyrim, Red Dead Redemption 2 ve God Of War neden çok özeldir? 




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Şeyh Pir -- 4 Şubat 2022; 17:2:31 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Oraya Elden Ring'i de ekleyelim lütfen.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Herzaman sôyledim herzamanda söylerim Online oyunlar koca bir çöplüktür.Sanattan uzak hiç bitmeyen herkesin birbirini defalarca öldürdüğü xp kazanılan birşey bana göre sanat değildir.Sanat dediğin şey bir bütündür.Hikayesiyle oynanışıyla müzikleriyle atmosveriyle başlangıcıyla sonuyla hepsi bir bütün oldumu efsane oluyor.Bu oyunlarada söyliyecek birşey yok hepsinin yeri ayrıdır bende hepsini severek oynadım ve halada oynamaya devam ediyorum.İçi sırf grafikten ibaret olan veya dakika başı aynı etkinlikleri yapqn sonu olmayan oyunlar karşısında bunlar gerçekten bir pırlanta değerli birşey.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi aykut291 -- 9 Mayıs 2022; 21:59:42 >
    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.