Şimdi Ara

The Witcher 3, Skyrim, Red Dead Redemption 2 ve God Of War neden çok özeldir? (3. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
81
Cevap
0
Favori
5.134
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
40 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Skyrim, witcher 3 , rdr 2, gta 5 son 10 yılda çıkan en iyi single player ve açık dünya sunan oyunlar bence, listede olmaları normal.

    Özellikle skyrim'in nerdeyse sonsuz mod desteği var.

  • Fiyasko kelimesini de kullanmam yanlıştı orada da hatamı kabul ediyorum, hatta direkt tartışmayı başlatmak yanlıştı doğru. Müzik, edebiyat, oyun, sinema olsun hepsiyle içli dışlıyım ve az çok deneyimlediğim eseri yorumlama kabiliyetine sahip olduğumu düşünüyorum. Bu yüzden her yerde kesin bir dille kendi sevdiği eserin o alanın kesinlikle en iyi eseri olduğunu belirten, fikrinden vazgeçmemek için başka şeyleri deneyimlese bile baştan sona önyargıyla deneyimleyip yorumunu ona göre yapan insanları gördükçe en iyi muhabbetine bilendim ben çünkü ısrarla iddia ediyorum hala, sanatta en iyiyi belirlemek mümkün değil. Herkesin beğenisine saygım sonsuz, çok kötü bulduğun bir oyunu da çok sevebilirsin ama bu o oyunu en iyi oyun yapmaz.

    107 oyunun hangi alanlarda olduğunu bilmeden bana yetersiz demek de yanlış (ki 107 oyun olmasının sebebi aldığım oyunları çok titizce seçmem, hiç ücretsiz oyun eklemiyorum misal) , tabi ki her bir alanda yorum belirtmem imkansız (roguelike konusunda cahilim mesela) ama belli türlerde yeterli olduğuma inanıyorum. Artı olarak sadece steamden oyun da oynamadım, steam dışı oynadığım da birçok oyun var.

    Heavy Rain'i eleştirdiğim konu %90 oranında hikayesi, çıktığı yıldan haberdarım, o yüzden kontroller konusunda çok yüklenmiyorum zaten. İyi bir senaryo, yönetmenlik yıl tanımaz. Sinema denen kavram çıkalı 100 yılı geçti. Heavy Rain'in senaryosu ilgi çekici ama cevaplanmamış sorularla, sırf merak uyandırsın diye konulmuş alakasız şeylerle dolu. Oynayanı salak yerine koyan sahneler var birsürü. Seçim konusunun üstüne basılıyor ama Heavy Rain'de seçim falan yok, seçim denilen şey tamamen qte'leri başarılı geçip geçmemeye bağlı. Son olarak karakterlerin hiçbir albenisi yok, hiçbiriyle bağ kuramıyorsunuz.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >




  • Witcher 3 defalarca bitirsemde pc den asla kaldırmam silmem. Keza rdr 2 de aynı şekilde. Ikisi de oyunlarda zirvedir.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hiç mi başka derdiniz yok, işiniz yok. Üşenmediniz mi o kadar yazıyı yazarken. Adamlar giriş gelişme sonuç paragraflarca makale yazmışlar ya

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Spacewar tüm zamanların en populer oyunu, umarım daha fazla yukarıya cıkmaz, :)

  • Oyun değil sanat eseri oldukları için. Bugün hala nasıl Rönesans döneminde yapılmış olan eserlere hayranlıkla bakıyorsak bu oyunlar içinde aynısı geçerlidir. Tarihin tozlu sayfalarına karışmış binlerce çerçöp içinde parlayan eserler elbette takdir edilecektir.

  • Einar Solberg kullanıcısına yanıt

    Deneyimlemediğin bir oyun için nasıl "sıradan bir oyun" tanımı yapabiliyorsun o zaman? Yahu Witcher 3 denen oyun öyle 1-2 saat video izlenerek videoyu ds geçtim 1-2 saat oynanarak tecrübe edilebilecek bir şey bile değil. Vereceksin 30-40-50 saatini ki o sanat eserinin ne kadar güzel olduğunu görebilesin. Forumda bir ara -muhtemelen çok genç bir kardeşimiz- Witcher 3'ü 1 saat oynadım beğenmedim kapadım, overrated demişti. Eleman COD gibi hızlı aksiyon oyunlarını oynuyordu. Yahu bu kafayla tabi beğenmezsin. Oyun öyle COD gibi hızlı aksiyon oyunu değil, başlar başlamaz önüne aksiyon yığmıyor, yavaş yavaş açılıyor diye anlatmaya çalıştım ama nafile. Sanki kendisine saldırıya geçmişim gibi savunma yapıp "Beğenmiyorum işte, zevk benim değil mi?"ye getirmişti lafı. Halbuki sorun o değildi. Başta türe yabancı sonra da oyuna yabancı olarak bilmiş bilmiş konuşup bok atmasaydı.

    Witcher 3'ü tüm genişleme paketleriyle tüm yan görevleriyle birlikte 5 kere bitirmiş biri olarak söylüyorum: efsanedir, her yönüyle sanat eseridir, zamanının ötesindedir. 7 yıllık oyun şimdi bile açılsa çatır çatır oynanabilir. Olur da PS5 alırsam bir de yeni grafiklerle bir daha bitirmek var aklımda.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Hocam GOW da RDR2 ile aynı yılda (2018) çıktı, hatta 2018 The Game Awards'ta birbirlerine rakipken ödülü GOW'a verdiler. İkisi de aynı yılın oyunları yani 4 yıllıklar.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • God of War bunlar arasında sıradan kalır

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • başlık güzel her bir oyun kendi kategorisinde masterpiece. Yalnız ben farklı kategorilerdeki oyunları birbiriyle karşılaştırıp şu en iyi bu en iyi diye sıralanmasına karşıyım.


    witcher 3 tabi ki efsane bir oyun ama witcher 3 ile diabloyu nasıl karşılaştırıp witcher 3 tarihin en iyi oyunu diyebiliriz ki ? yada battlefield serisiyle witcher 3 ü nasıl kıyaslıyacağız. witcher 3 olsa olsa rpg açık dünya kategorisinde gelmiş geçmiş en iyi oyuna aday gösterilebilir. daha warcrafta civilizationa gelmedim bile :)


    herkese keyifli oyunlar  

  • skyrim'in ana hikaye bitti ama yan ufak tefek görev/hikayeleri bitiremedim, oyna oyna bitmedi, adamlar ne oyun yapmış be.

  • Kartal Göz kullanıcısına yanıt

    PC'ye yeni çıktı hocam. 


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • LaciRomantik kullanıcısına yanıt

    Niye üşenelim ki? Tembelliği yüceltmeyin lütfen. Yukarıda gördüğünüz boyutta bir yazıyı yazmak hepi topu 15-20 dakika sürüyor. O da en fazla yani. Gün 24 saat.  


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Einar Solberg kullanıcısına yanıt

    Yazdığınız ilk yazı baştan sona yanlıştı. Yine aynı yazıda insanların fikirlerine pekte saygılı bir portre çizmediniz. Bu yüzden linçlendiniz zaten. Size defaatle bunu anlatmaya çalıştım şu ana kadar. Müzik, edebiyat, oyun, sinema ile içli dışlı olmanız bu konularda belli bir kültür düzeyinin üstünde olduğunuzun bir tezahürü. Eminim sizinde bu konularda en iyi dediğiniz, sizde büyük hayranlık uyandırmış ürünler vardır. Bunları söylemekten imtina etmeyin veya çekinmeyin. Gâvura kızıp da oruç bozulmaz kısaca yani.  


    Neyse daha fazla uzatmayalım bence bu konuyu hocam. Bazı konularda anlaştığımızı düşünüyorum artık.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-386561231 -- 27 Ocak 2022; 17:16:54 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • şahsen yıllardır single oynayan biriyim ama son zamanlarda arkadaşlarla coop oynar olduk ve oldukça zevkli oluyor. Listenin multi-coop oyunlarıyla dolması gayet normal.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Öyle de RDR2'ye 4 yıllık demen mevzuyu değiştirmiş.   RDR2 de yanlış hatırlamıyorsam 2019'un Kasım'ında yani 2020'ye ramak kala çıkmıştı sanırım. Yani konsola çıktığı gibi hemen PC'ye çıkarmadılar. Ama küreği uzun bir süre çıkmamıştı.  


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kartal Göz kullanıcısına yanıt
    Sıradan bir oyun yazdığımı ya da ona benzer bir şeyi yazdığımı göster hak vereceğim sana.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Einar Solberg kullanıcısına yanıt

    Evet, mesajların gidişatına bakıp ilk atılan mesajda kullanıcı adına dikkat etmediğimden mütevellit o mesajı da siz yazdınız sandım. O zaman sıradan diye mesaj atan arkadaşa gelsin bu yorumum. Ancak tecrübe kısmından siz de kendinize pay çıkarabilirsiniz. Videolara bakıp bu oyun hakkında "aşağı-yukarı" bir çıkarım yapmak sizi çok fena yanıltır haberiniz olsun. Bazı oyunlarda fikir verebilir ki onu ben de yaparım ama Witcher 3 gibi bir oyun için bu çok da geçerli değil. Çünkü oyun oynadıkça açılıyor. Evet oynanış olarak über süper denilemez, eksiği var. Kombat kısımlarının daha zengin olmasını isterdim şahsen ama yine de iyi diyebilirim bu kısım için. Genel olarak yani birçok açıdan düşünülürse Witcher 3 çok iyi bir paket sunuyor, oynanış çok aşırı derecede tatmin etmese bile, hikayeden, atmosferden, müziklerden, karakter etkileşimlerinden, açık dünya serbestliği ve genişliğinden tatmin ediyor, bu bir açıksa eğer o açığı kapatıyor. Ben ilk oynayıp bitirdiğim zaman acelececi davranıp bitirmiştim bana öyle über süper bir oyun gibi gelmemişti. Skill sistemini çözmedenn bodoslama gitmiştim. Yani nerdeyse oyunu kütük gibi bitirmiştim. Bitirdim diyorum ama bu mevzu oyunun bitmesine yakın olarak da geçrekleşmiş olabilir. İş işten geçtikten sonra skill ağacının olayını çözüyordum, diyorum bu skill'keri niye açamıyorum filan. Meğer upgrade çekiyormuşuz önce skill'lere.   Zaten farklı farklı sonları da okuyunca bir daha ama bu kez daha bilinçli bir şekilde New Game + yaparak bitirdim. Farklı diyaloglar farklı seçimler, bol skill point'ler ile oyunu ilk oynayışımdakinden çok daha fazla sevmiştim. Farklı son ve gidişatlar için tekrar ve tekrar oynadım filan. 4 kez PC'de bir kez de PS4'te bitirdim. PS4'te oynarken daha önce hiç oynamadığım bir yan göreve denk geldim ve bu beni çok ciddi bir şekilde şaşırtmıştı. PS'a özel bir görev vs de olabilir, o kadarını araştırmadım tabi. Neyse çok uzattım böyle işte.  


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Rdr2 witcher bu oyunlar single olarak başka boyuttalar. Mesela çoğu western sevmeyen insan rdr yüzünden bu dünyaya bağlandılar. Ben rdr2 motoruyla yapılmış bir fantastik oyun çok görmek isterdim. Şöyle witcher vari bir oyun çok hoş olurdu. Bugün witcher hala insanın gözüne güzel geliyor özellikle 2.dlc ile gelen yeni yer (blood and wine) renk paleti filan çok hoşuma gitmişti. Sonra rdr yi görene kadar. Başka boyut. Detayları da çok farklı seviyede.

    Skyrim i zamanında oynamadım bugün Grafikleri ve oynanış kütük gibi diye başlayamıyorum ama oynasam oldukça seveceğime eminim. Millet hala skyrim de şunu gördün mü muhabbeti yapıyor. Kaç senelik oyun büyük başarı.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • NaBuSe kullanıcısına yanıt

    witcher 3 8. konsol neslinin rpg standartlarını belirlemiştir.


    oğlum yoktu bu oyundan önce buna benzer bir rpg lan. eski rpg'lerin hepsi yan görevlerini git 10 tane şundan kes, git 3 tane çiçek getir bana tarzıydı. ücretsiz dlc nedir bilmezdik. yan görevlerde sinematik anlatım hiç olmazdı. detay bolluğu bu kadar çok değildi, oyunun her saniyesini adamların oyunu para için değil de aşkla yaptığı belli oluyordu.


    bu oyundan sonra herkes bu oyunun standartlarını kullanmaya ve üstüne inşa etmeye başladı.


    burada sürekli witcher öven tayfa, oyunu 2015-2016 gibi oynamış kesim. oyunun ne derece devrimsel olduğunu o zaman yaşadık.


    rdr 2 falan hep witcher'ın çizdiği yolda giden oyunlar.  eagle eye bile witcher'daki sense'den çakma.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Şeyh Pir -- 27 Ocak 2022; 23:10:50 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.