Şimdi Ara

The Witcher 2: Assassins of Kings Enhanced Edition (2011) [ANA KONU] (166. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
4 Misafir - 4 Masaüstü
5 sn
5.278
Cevap
21
Favori
342.732
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 164165166167168
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: evohan

gerçekten ben witcher 2 nin grafiklerini pek beğenmedim en azından per. sorunlarına göre bakarsak yetersiz , ss ide önceden almıştım o ışık çok rahatsız ediyordu

Grafikleri iyi olan oyunları video kart denemelerinde kullanırlar

The Withcer 2 Crysis 2 metro 2033 bf 3

Demekki güzel görüntüleri var
  • quote:

Orijinalden alıntı: gnyn77

quote:

gerçekten ben witcher 2 nin grafiklerini pek beğenmedim en azından per. sorunlarına göre bakarsak yetersiz , ss ide önceden almıştım o ışık çok rahatsız ediyordu

mesele grafiklerin iyi olması değil sistemleri ağlatması , piyasadaki en baba ekran kartını bile ağlatacak oyun çıkarmanın kurnazlığınıda algılamak gerekiyor ayrıca bu optimize sorunlarının bile kasıtlı yapıldığını düşünmeye başlaıyorum artık
  • quote:

Orijinalden alıntı: AdrianGordon

witcher ın sadece 2 kitabımı war?

http://witcher.wikia.com/wiki/Witcher_series

Hayır, ama (orijinal dil olan) lehçeden ingilizceye çevrilenler sadece iki tane. Türkçeye çevrildiklerini sanmıyorum, hiç görmedim.
    --
    Witcher 2'nin grafiklerine kötü diyen var mı gerçekten? Ahahahah.
  • diğer kitapların ingilizceye çewrilme olanağı warmı?
  • The Last Wish (kısa hikaye derlemesi)
    Blood of Elves (roman)

Bunlar ingilizceye çevrildi.

Times of Contempt'in bu senelerde çevrilmesi bekleniyormuş.
    Diğerleri hakkında bilgi yok, ama witcher hazır popüler olmaya başlamışken, bırakmazlar bence. Çevrilirler büyük ihtimalle.
  • quote:

quote:

quote:

mesele grafiklerin iyi olması değil sistemleri ağlatması , piyasadaki en baba ekran kartını bile ağlatacak oyun çıkarmanın kurnazlığınıda algılamak gerekiyor ayrıca bu optimize sorunlarının bile kasıtlı yapıldığını düşünmeye başlaıyorum artık

evet performans denemelerinde önemli olan sistem ağlatmasıdır. bi aralar flight simulator çok ağlatırdı hatta. ama başka firmalar bu optimizasyon sorunlarını kasıtlı yapabilir ama cdprojekt'in yapacağına ihtimal dahi vermiyorum. şu anda piyasadaki en delikanlı firmalardan biridir, belki de en delikanlısıdır. oyunu sürekli geliştiriyor adamlar. bunu ilk witcher'da da yaptılar ee ile, oyunu alanlara ücretsiz sundular. sonra witcher 2 ile korsan korumasını kaldırıp dark mode'un, arena'nın olduğu dev yamayı getirdiler (ki oyun eskiden daha çok kasılıyordu 2.0 ile ben kötü sistemimle aa ve ssao açar oldum önceleri rüyaydı) başka firmalar dandik zırha, ne bileyim kılıca bile dlc deyip para istiyorlar.
  • quote:

Orijinalden alıntı: wildlove

quote:

quote:

quote:

evet performans denemelerinde önemli olan sistem ağlatmasıdır. bi aralar flight simulator çok ağlatırdı hatta. ama başka firmalar bu optimizasyon sorunlarını kasıtlı yapabilir ama cdprojekt'in yapacağına ihtimal dahi vermiyorum. şu anda piyasadaki en delikanlı firmalardan biridir, belki de en delikanlısıdır. oyunu sürekli geliştiriyor adamlar. bunu ilk witcher'da da yaptılar ee ile, oyunu alanlara ücretsiz sundular. sonra witcher 2 ile korsan korumasını kaldırıp dark mode'un, arena'nın olduğu dev yamayı getirdiler (ki oyun eskiden daha çok kasılıyordu 2.0 ile ben kötü sistemimle aa ve ssao açar oldum önceleri rüyaydı) başka firmalar dandik zırha, ne bileyim kılıca bile dlc deyip para istiyorlar.

evet saydığın yönlerine bakarsak o açıdan bir kasıtları olmayabilir ama başka yönleride var konsol olayı mesela ... çünki ilk oyunu hem grafik hem oynanış açısından çok seven biri olarak bu oyuna hiç mi hiç ısınamadım malesef
  • quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

evet saydığın yönlerine bakarsak o açıdan bir kasıtları olmayabilir ama başka yönleride var konsol olayı mesela ... çünki ilk oyunu hem grafik hem oynanış açısından çok seven biri olarak bu oyuna hiç mi hiç ısınamadım malesef

ha işte o konuda bence biraz (ne birazı, bildiğin) haklısın. ilk oyun benim hayatımın oyunudur ve grafikleri bir kenara bırakırsak başta dövüş sistemi olmak üzere atmosfer, uzunluk, klasik rpg gibi hissettirmesi açısından 2. oyundan çok daha iyidir. 2. oyuna ben de başta ısınamamıştım 1 defa bitirdim (chapter 1'in sonunda oyun 2 farklı kola ayrılıyor ve tamamen değişiyor yapacağın seçime göre) şimdi diğer taraftan 2. defa bitiriyorum ve oyunu daha çok sevdim diyebilirim. ama hala gözümde ilk oyun kadar değil bence. ilk oyun menüsünden, journalinden, envanter sisteminden tut her şeye kadar klasik rpg havası veriyordu 2. oyun ise her şey modernize edilmeye çalışılmış, prologue'da savaşlarda arap saçı felan çalması, ac usulü kilitlenmeli dövüş sistemi, dövüşlerde kılıç savurma animasyonlarının kıtlığı (ilk oyunda ilerledikçe yaptığımız hareketlere kombolara inanamıyordum, gerek ayak hareketleri gerekse kılıç animasyonları her skill yatırmamızda çeşitlenip dallanıyor görsel şölen yaşatıyordu) ne bileyim dövüş turnuvalarında sırayla istediği tuşlara basma olayına uyuz oldum (bildiğin konsollaştırma çabası bu aynı kilitlenme usulü kıt savaş sistemi gibi)

ilk oyunda gerald'a atıyorum 5 kişi aynı anda saldırsa gerald o beş kılıcı kendi kılıcıyla şık bir savurmayla engelliyordu. atmosfer olarak ilk oyuna göre zayıf olması biraz da bu oyunun ilk oyuna göre fazla renkli olmasından kaynaklanıyor. ilk oyun daha kasvetliydi. hele o swamp atmosferi muazzamdı. ne bileyim grup saldırı seçeneğini, space'e basınca pause'layıp nasıl dalacağıma karar vermeyi bunda çok aradım.. bunda grup saldırısı olarak skillere veriyoruz (whirl'di galiba) ama ilkinin tadını vermiyor, ilkinde bildiğimiz her seçeneğe yeni animasyon ve onları peş peşe ekleyip kombo yapınca çıkan görsel şenlik vardı. fatality'ler bile daha haz vericiydi 2. gibi assassin's creed usulü bitirici hareketler yapmıyorduk. bundaki zar pokeri bile ilk oyundan daha kötü. sallıyorum zarları hep dışarı gidiyor bir kaç tanesi uyuz oluyorum. ilk oyunda halbuki deli gibi para kaldırırdım

ben grafik fetişisti biri değilim. witcher 2 evet über gerçekçi bir oyun sunmuyor ama hissettirdiği 2 önemli şey var. dokularda, mimari yapılarda muazzam bir sanatsal çalışma var ve el ile çizilmiş hissiyatı var. benim için oyunların görselliğinde anahtar kelime sanatsal tasarımdır ki oyunun sunduğu dünyanın içine sokabilmesi gerekir sonuçta oynadığımız gerçek bir dünya değil fantastik bir kurgudan ibaret olan dünya. atıyorum aynen crysis grafikleri ile witcher 2 oynar mısın deseler ilk oyunu hayatımın oyunu olsa bile 2. oyunun dönüp yüzüne bile bakmam. çünkü eğreti durur.. filmlerde bile anlatılan zamanın atmosferi yakalanmaya çalışılır. 2. önemli şey ise her obje'nin fiziği olmasa da tokluk hissiyatı var. duvar duvar gibi duruyor, taş yerinde ağır duruyor, ağaçlar ve arka plan sisle birlikte görkemini yansıtıyor, karakterler özellikle diyaloglarda çok detaylı ve orjinal (tipler felan hep o fantastik dünyayı yansıtan modeller) dediğim gibi görsellik üst düzeyde ama sıvadığı nokta renk paletinin fazla cıvıl cıvıl olması. ben witcher oynarken gezdiğim ortamların ferahlatmasını, içimi açmasını istemem. her attığım adımda tedirgin olmak isterim, gece gezmenin ayrı bir tedirginlik yaratmasını isterim şahsen..

edit: eklemem lazım. evet oyun ilkini hikaye olarak devam ettiriyor ama mantıksılık var. gerald amnesia mıdır hafıza kaybı mıdır daha da geçmişte yaşamıştı. ilk oyundaki gerald ile ikinci oyundakinin tip ve ses haricinde alakası yok. tamamen farklı stillerde dövüşüyorlar. diyorum acep arada tekrar kafayı vurdu da hafıza kaybı felan mı yaşadı..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi wildlove -- 13 Ekim 2011; 16:29:28 >
  • wildlove @ gayet güzel yazmışsın , özellikle toplu kapışmalardaki kazulet oynanış ilk oyun un yanından geçmiyor , dövüş taktiklerinde falanda bir bayağılık var gibi ... grafik olayını ise ben hep per. ile beraber değerlendirim onun için two worlds 2 bana göre daha iyi grafik per. sahip bir oyun dedim
  • @evohan: yukarıda vermiş olduğun ekran görüntüsü belkide en kötü witcher 2 görüntüsüdür. İnan bana iyi bir donanıma sahipsen grafikler resmen coşuyor. Her bir karesi tablo gibi harika bir görselliği sahip. two worlds 2'nin de grafiklerini çok beğenmiştim. Özellikle optimizasyonu harikaydı. ama genede bir witcher 2 grafiklerini yakalayamıyor.

@wildlove : Bende witcher 1'i ikincisinden daha çok sevenlerdenim. Her ne kadar çok daha kötü bir görselliğe sahip olsa da ilk oyun bambaşkaydı. Gerek combat sistemi, gerek alchemy sistemi, gerekse rpg öğeleri bakımında witcher 1 daha doyurucuydu. witcher 2 nin tek iyi olduğu şey bence grafikleri, geri kalan her şey için witcher-1 daha iyi. Bu konuda yalnız olmadığımı bilmek güzel ilk oyundaki Gerald bile başka bir güzeldi. alaycı tavırları, esprileri, hal ve hareketleri çok farklıydı. İkinci oyunda çok kırpmışlar ama genede kızamıyorum. Adamlar günün şartlarına göre ellerinden gelenin en iyisini yapmaya çalışıyorlar.
  • quote:

Orijinalden alıntı: kumdaoyna

@evohan: yukarıda vermiş olduğun ekran görüntüsü belkide en kötü witcher 2 görüntüsüdür. İnan bana iyi bir donanıma sahipsen grafikler resmen coşuyor. Her bir karesi tablo gibi harika bir görselliği sahip. two worlds 2'nin de grafiklerini çok beğenmiştim. Özellikle optimizasyonu harikaydı. ama genede bir witcher 2 grafiklerini yakalayamıyor.

@wildlove : Bende witcher 1'i ikincisinden daha çok sevenlerdenim. Her ne kadar çok daha kötü bir görselliğe sahip olsa da ilk oyun bambaşkaydı. Gerek combat sistemi, gerek alchemy sistemi, gerekse rpg öğeleri bakımında witcher 1 daha doyurucuydu. witcher 2 nin tek iyi olduğu şey bence grafikleri, geri kalan her şey için witcher-1 daha iyi. Bu konuda yalnız olmadığımı bilmek güzel ilk oyundaki Gerald bile başka bir güzeldi. alaycı tavırları, esprileri, hal ve hareketleri çok farklıydı. İkinci oyunda çok kırpmışlar ama genede kızamıyorum. Adamlar günün şartlarına göre ellerinden gelenin en iyisini yapmaya çalışıyorlar.

az önce oyunda vergen'de karının birine gerald'ın saçlarını eskisi gibi yaptırttım aynı ilk oyundaki gibi (hatta avatarındaki gibi) oldu, bir nebze olsun eski gerald'a benzedi. dövüşlerde gözümü kapatıp 1. oyundaki sesleri kendim yapıyorum, kılıcı savururken hah, 3-4. kombolarda hızlanırken hıııaaaaavvğ diye bağırıyorum kendiliğimden

umarım 3. oyun ilki gibi olur.. ben bugün witcher'ın ilk oyununu yeterince andım, canım çekti ve tekrar kurdum. şu ikinci oyunu 2. defa bitiriyorum (iorveth tarafından bu defa) oyun biter bitmez ilk oyuna dalarım valla grafikleri eskiymiş felan umrumda değil..
  • quote:

Orijinalden alıntı: AdrianGordon

witcher ın sadece 2 kitabımı war?

Abi ben de sordum da kimsenin kitabı falan okuduğu yok ya.
    Nasıl bir oyunsa, kendine aşık ediyor.
    İlk oyunla ikinci arasında atmosfer olarak sıradağlar kadar farklar var.
    İlk oyunun boğucu / karamsar RPG havasını ikincinin çizgifilm-vari grafiklerine değişmem kesinlikle.
  • kumdaoyna @ sistem yanda yazıyor zaten , o görütüdede grafikleri fullemiştim :)
  • quote:

kumdaoyna @ sistem yanda yazıyor zaten , o görütüdede grafikleri fullemiştim :)

Hocam sistem panelini göremiyorum. Benim forum ayarlarından kaynaklanıyor sanırım. Kimsenin paneli gözükmüyor :) Grafik ayarlarını fullediğin halde böyle bir görüntü aldıysan sanırım driversal bir sorun var gibi. Arka tarafta ışık patlaması olmuş resmen :) Normalde böyle gözükmemesi gerek. Driverla ilgili olabilir belki.
  • quote:

quote:

Hocam sistem panelini göremiyorum. Benim forum ayarlarından kaynaklanıyor sanırım. Kimsenin paneli gözükmüyor :) Grafik ayarlarını fullediğin halde böyle bir görüntü aldıysan sanırım driversal bir sorun var gibi. Arka tarafta ışık patlaması olmuş resmen :) Normalde böyle gözükmemesi gerek. Driverla ilgili olabilir belki.

atinin son per. driver ını kullanıyorum ( 11.10 Preview Driver Version 2 ) , sen aynı yerden bir ss alabilirsen karşılaştıralım belkide sorun olabilir gerçekten

bu tarz ışık patlamaları hoş durmuyor

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi evohan -- 14 Ekim 2011; 11:03:40 >
  • Hocam sistemimi 2 hafta önce sattım. Eski notebook ile idare ediyorum şimdilerde. Yeni sistem toplayana kadar oyun yüzü göremem :) Yeni sistem toplayınca karşılaştırma yaparız. Ama şu kadarını söyleyim bende böyle bir ışık patlaması olmuyordu. Tabi genede bir karşılaştırma yaparız. Şu yeni işlemciler çıksın da fiyatlar otursun diye bekliyorum :)
  • quote:

quote:

quote:

atinin son per. driver ını kullanıyorum ( 11.10 Preview Driver Version 2 ) , sen aynı yerden bir ss alabilirsen karşılaştıralım belkide sorun olabilir gerçekten

normalde oyunda kesinlikle böyle bir şey yok. bu sorun galiba sli veya crossfire ekran kartlarında oluyormuş sanırım bir yerde okumuştum..
  • quote:

quote:

quote:

quote:

normalde oyunda kesinlikle böyle bir şey yok. bu sorun galiba sli veya crossfire ekran kartlarında oluyormuş sanırım bir yerde okumuştum..

tek kartlada denedim bişey değişmiyor bennde
  • patch 2 yüklenirken critical error veriyor nedeni ne olabilir?
  • Elthon's trophy neymiş öyle
  • 
Sayfa: önceki 164165166167168
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.