Şimdi Ara

The Lord of the Rings: The Rings of Power (2022 - ) | Amazon (50. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir - 4 Masaüstü
5 sn
3.229
Cevap
53
Favori
116.180
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
20 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 4849505152
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Boşverin hocam her konuda oluyor illaki benzer şeyler uzatmamak gerek, Olumlu olumsuz yorumlar yapılacak hep önemli olan doğru düzgün tartışmak forumun amacı bu neyse uzatmaya gerek yok bence...

Konumuza dönelim, Umarım güzel bi şekilde başlayıp devam eder dizi, Yayınlanan görüntüler sadece flashback olarakmı gösterilecek yoksa neler olduğunu dair bu şekilde güzel bi anlatımmı yapılacak acaba başlangıçta onu merak ediyorum şuan ben.

Şöyle bir sahne olmayacak ama düşünsenize The Lord of the Rings: The Rings of Power (2022 - ) | Amazon 

The Lord of the Rings: The Rings of Power (2022 - ) | Amazon

• Senaryo hariç diziden yana çok şüphem kalmadı. Senaryoyu da kotarırlarsa izlenecek bir şey ortaya çıkar. Irkçılık konusunda yazanlar da boş yapıyor bu ırkçılık değil. Yazar elflerin nasıl olduğunu açıkca tarif etmiş. Kalan castin hepsi zenci olsun isterse bu kadar ses çıkmazdı ama çıkıp da açıkca tasvir edilen elfi zenci yaparsan böyle yaygara kopar işte

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

umarım boss dövüşlerini uzun uzun gösterirler. Filmdeki gibi 3 saniyelik Elendil - Sauron görmek tatmin etmez artık bol bol zamanları var sonuçta.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi The VIII -- 23 Temmuz 2022; 14:31:26 >
  • Fingolfin kitaplarda en sevdiğim karakterlerden biri çok iyi yazılmış bir karakter ağır başlı kardeşi gibi deli değil The Lord of the Rings: The Rings of Power (2022 - ) | Amazon  İlk bölümü sabırsızlıkla bekliyorum, Gösterilen görüntülerin bir çoğu ilk bölümden olacakmış gibi geliyor bana.

Dizi başlangıcında bence tıpkı filmdeki gibi geçmişi ufaktan bi anlatarak girebilirler ve 1.çağa ait görüntülerin bazılarını görebiliriz. Zaten ilk bölümün ismi "Shadow of the Past"

Feanor yaptıkları ile Fingolfin karakteri ile efsanedir benim için, Kıyaslama olarak değil tabi ikisininde karakter ve yaptıkları ayrı ayrı ama Fingolfin başkadır The Lord of the Rings: The Rings of Power (2022 - ) | Amazon 

Şuana kadar gösterilen görüntülerin detaylı anlatımı harika olur bence 1. çağa ait olan.

Hep olumsuz yorumlar yapılıyordu bu son iki fragman hemen herkesin beklentilerini yükseltti ve olumlu yönde değiştirdi gibi şimdi herkes sadece senaryo konusunda düşünceli bu işi kıvırırlarsa çok güzel bi yapım olacak ve belkide daha güzel bir kapı açılacak, İşin hakkını verirlerse kim bilir belkide daha önceki çağları'da izleyebiliriz.

https://www.zara.com/tr/tr/slim-fit-jogging-fit-pantolon-p06786350.html?v1=182865013

Masaüstü; PCPartPicker
    LG OLED55CX | Samsung G8 OLED UW | Apple TV 4K 3rd Gen | DROP PC38X & Fiio FH3 & BTR3K
  • Kitapları okumadığım için evrene pek hakim değilim. Sadece oyunlarını oynadım ve filmlerini izledim. Genel kitle sınıfındayım diyebilirim. İlk trailerı hiç beğenmemiştim. Bir yapaylık, ucuzluk vardı gibi gelmişti bana ama son 2 trailerı çok beğendim. Özellikle son trailerdaki tonu çok beğendim. Daha ciddi, karanlık bir atmosfer var.

The Little Magician #19

"It gladdens me to know that Odin prepares for a feast. Soon I shall be drinking ale from curved horns. This hero that comes into Valhalla does not lament his death! I shall not enter Odin's hall with fear. There I shall wait for my sons to join me. And when they do, I will bask in their tales of triumph. The Aesir will welcome me! My death comes without apology! And I welcome the valkyries to summon me home!"
  • inanılmaz bir gatekeeping hali mevcut özellikle türk kitlede. tolkien'in bir bilgi vermediği asa muhabbetiyle ilgili bile kanlı bıçaklı olmuş insanlar doğrusu kesin olarak bilinmediği halde. çok güzel bir trailer ile umutlarım yeşerdi ve insanlar ne demiş diye bir ekşi'ye bir buraya bakayım dedim tek gördüğüm şey abi peter jackson ya, abi zenci elf ne ya, abi gay gandalf bilmemne. dizinin duyrulduğu günden beri yıllar yıllar oldu bitmedi bu ağlanmalar ve lgbt gandalf abi hehehe şakaları çok enteresan. şu zehrinizi kusun bitirin artık da oturup rahat rahat milletin yorumlarını okuyalım yav. birisi şuradaki aslında bu olabilir desin, öbürü yok ya şu budur desin bende keyifle okuyayım diye giriyorum hep aynı muhabbet. filmleri izleyip youtube'da iki lore videosu izleyen tolkien gardiyanı oluyor. taptığınız peter jackson da filmlerde kendi yorumunu kattı ki hikaye bazında dahi ufak tefek şeyler de değil yaptıkları değişiklikler. aynı üçleme bugün çıksa burada abi peter jackson yapsın diyenlerin hepsi adamı linç komasına sokardı.

• Kesinlikle katılıyorum size hocam. Artık o tarz yorumları yapanları direkt blokluyorum zaten. "Gandalf gay olsun ehehe, Galadriel lez olsun eheh" tarzı yorumlar zekam yok yorumları. Cevap vermeye tenezzül bile etmiyorum. Dünden beri ne güzel tartışıyoruz şurada teorileri, fragmanda olan sahneleri. Arada bi o tarz saçma yorumlar geliyor malesef.

Türkiyeden bana yakın düşünen insanları görmek beni baya mutlu etti, tek olduğumu sanıyordum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cllnn -- 23 Temmuz 2022; 20:26:18 >

Elros'tan Aragorn'a kadar soyağacı çıkartmış bir yazarın eserinden bahsediyoruz. E-devletteki soyağacından daha detaylı tasvirleri var Tolkien'in karakterlerle ilgili.

Doğal olarak koyu tenli ya da siyah tenli bir elfin nereden çıktığını,hangi soydan geldiğini nereden bağlayacaklar. Siyahi bir cücenin nereden çıktığını nereden bağlayacaklar. Detaysız bir kitap olsaydı eyvallah diyeceğim.Cidden bu eserin olayı bu kadar detaylı olması hatta yetmeyip kendine ait bir dili icat eden bir yazarın eserinden bahsediyoruz. Doğal olarak rahatsızlık veriyor orijinalliği bozulduğu için. Eleştirenlere niye kinleniyorsunuz bu kadar, haksız değiller.

Dünkü trailer çok hoşuma gitti bu arada. Paylaşım yapan @Nymphetaminê arkadaşım eline sağlık,dün curcunadan yazamadık bugün yazalım :D

• Yüzüklerin Efendisi: (1-2-3 Cilt) Yüzük Kardeşliği - İki Kule - Kralın Dönüşü (Kapak değişebilir) : J.R.R. Tolkien, Çiğdem Erkal İpek: Amazon.com.tr: Kitap

142 TL, 200TL tamamlayabilirseniz 50 TL hediye çekiniz var.

Efsaneye benim gibi şimdi başlamak isteyenler bu kitabı alabilirler. Fiyatı uygun. Dizi zamanı geldiğinde bu kitabın üstüne bir set alıp diziyle onuda okumaya başlayabiliriz, yetiştirebilirsek.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cllnn -- 23 Temmuz 2022; 21:8:11 >
  • Bir de bu çıktı. LGBT ile SJW savunmak... Sevmiyoruz arkadaşım! Bu üst katman insanlar tarafından bilinçli olarak kötü niyetli çıkarılmış bir akım. Öyle önüme gelen her şeyi yiyemem. Her şeyi kabul etmem. Kapitalizm, emparyalizm dayatmalarını, manipülasyonlarını yutmam. Adamlar kitleleri bu şekilde kötü niyetli kullanıyorlar. Manipülasyona gelmiyor olmam, medyayı algılarla yönetenlerin manipülasyonuna gelmemem benim suçum değil. Tabii ki LGBT ve SJW saçmalıklarını reddedeceğim. Piyon değilim sonuçta. Onlar bizim o şekilde düşünmemizi istiyor diye, o şekilde düşünemem. Kendimi kullandıramam. Piyon olmayı sevmiyorum.

Madem piyon olmak istemiyorsun çözüm basit; Prime video üyeliğini(varsa) iptal et, diziyi izleme. Böylelikle üst katman insanların oyununa gelmemiş olursun The Lord of the Rings: The Rings of Power (2022 - ) | Amazon 

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Nymphetaminê -- 23 Temmuz 2022; 22:56:33 >

Dün twitterda kadın olduğu söyleniyordu

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

Açıkçası benim kitap bilgimi sorgulayacak durumda olduğunu düşünmüyorum. Sadece sen değil, kimse kimsenin bilgisini sorgulayamaz bence.

Ve evet İştari'nin asası sadece bir sopadır. Yaşlı görünümlerini desteklemek için. Koca Miyar ruhlarının güçlerini göstermek için asaya ihtiyaçları yoktur. Ayrıca Fingolfin'in Melkor'u yaralayabildiği bir evrende Whitchking'in Gandalf'ın asasını kırması çook olmayacak bir şey değil. Kitapta yok ama filimde koymuşlar. Rahatsız etmiş olabilir seni. Ama ben rahatsız olmadım. Dediğim gibi Gandalf attan düştü diye Lore bozulmuyor.

Gil Galad - Elendil Vs Sauron kapışmasına gelirsek; zaten koca Son ittifak Savaşı'nın filimde geçtiği süre toplasan 5dk değil. Nasıl sunsunlar bilmem kaç saatlik kapışmayı ? Günlerce haftalarca süren kuşatmayı adam sana 5dk özetlemiş zaten. O kadar alakasız şeyler ki anlattığın.

Evet Ölüler ordusu kurtardı şehri kitaba göre. Rohan'ın etkisini de Pelenor çayırı savaşında o şahane atlı hücum sahnesinde muazzam bir şekilde gösterdiler zaten. Ben de isterdim Gemiden Gondor kolcuları insin ama olmadı. Böyle düşündü yönetmen. Böyle çekti. Sinemada bir olayın, karakterin önemini bir sürü farklı şekilde gösterebilirsin zaten. Theoden "DEEAAaathhh!!" diye bağırırken senin de tüylerin diken diken olmadı mı ?

Gandalf Whitchking sahnesini de bu sebeple koymuş oraya zaten. Tam Gandalf yere düşüyor, her kes "Eyvah" derken, Zooort.. Rohan ordusunun boru sesini duyuyorsun ve gerilimi birden düşürüyorsun. Ve o müthiş Rohan hücumu sahnesini çok daha etkileyici hale getiriyorsun. Sinemacılıkta başvurulan şeyler bunlar. Ve bence lore'a da o kadar zararı yok.

Ben işime geldiği gibi konuşmuyorum. Hala anlattığım şeyi okumuyorsun. Okumadan eleştiri yapıyorsun. Defalarca yazdım aynısını bir daha yazayım. Siyahi elf olayına direk itirazım yok. Sadece hikayesini düzgün anlatmalı, temelini doğru kurmalı ve beni ikna etmeliler diyorum. Haradlı bir savaş lordu ile bir elf beyinin kızının ürünü diye atarlarsa ortaya bunu kabul etmem. Farklı türlerin bir biri ile ilişkisi çünkü bu evrende hep Valar'ın müdehalesi ile sonuçlanmış. Tingol ve Melian, Beren ve Lüthien hep çok büyük olaylara sebep olmuş. Hal böyle iken bu hikayeyi böyle anlatmamalılar diyorum sadece. Bilmiyorum tabii ki nasıl işleyeceklerini. Sadece ikna olmam gerektiğini söylüyorum.

Ama sen benim söylemediğim şeyler üzerinden beni suçlayıp bir ton cevap yazıp, strawman fallacy yapıyorsun.

Neyse rica ediyorum artık sende benden alıntı yapma. Bu sen "Laf anlamaz, terbiyesiz bilmemne adamsın" anlamında değil. Belli ki frekanslarımız uyuşmuyor. Anlatmak istediğimiz şeyi bir birimize anlatamıyor veya bir birimize anlatılan şeyleri anlatılmak istediği haliyle anlayamıyoruz. Bir yerde bir kopukluk oldu, sürdürmenin alemi yok.

Önceki yazımda epey sinirle yazdığım için silinmiş daha düzgünce ifade ettim kendimi. Oradaki sana karşı sert çıktığım bir iki ifade için de özür dilerim. Mesaj silindiğinden söyliyeyim, hakaret falan etmedim. Ama baya sert çıkışmıştım sana kusura bakma tekrar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Isbara -- 24 Temmuz 2022; 3:55:34 >

• Zenci elf, lgbt karakter mevzusunu artık bırakın arkadaşlar. İlk başlarda beni de sinir ediyordu fakat alıştım artık, çünkü başka çarem yok. İçinde bulunduğumuz çağ bunu gerektiriyor, ya alışacaksın ya da gördükçe sinirleneceksin. Her gördüğümde tetiklenmek yerine artık durumu kabullendiğim için inanın umrumda değil. Eğer yapım güzelse, keyif alıyorsam gay gandalf bile yapsalar umrumda olmaz

Zaten fark ettiyseniz artık yapımlar arası uçurum çok fazla. Eskiden çerezlik diziler olurdu, mantık aramaz keyifle izler haftalık takip ederdik. Dijital platformlarla birlikte bu çizgi ortadan kalktı. Yapımlar ya çok iyi ya da çerezlik sınıfında bile olamayacak kadar kötü. Demek istediğim şu, eğer bu dizi kötü olursa sebebi zenci elf veya gay karakterler olmayacak. Tamamen evreni, hikayeyi rezil ettikleri ve bu evrenin altından kalkamadıkları için kötü olacak.

8 TL gibi komik bi rakama şu bütçeli bi dizi izleyip hala sjw falan diye ağlamanız çok absürt geliyor bana. Hem bu dizi hem de house of dragon'dan oldukça umutluyum. Muhtemelen birini korsan, diğerini de 8 TL gibi enteresan bi fiyata izleyeceğim. Zenci karakterler falan zerre kadar umrumda değil, bana güzel bi seyir zevki sunsunlar kafi.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• LGBT dayatmasına karşıyım farklı yönelimdeki insanlarla sorunum yok. Netflix de Witcher için 1 ay üyelik alır kapatırım. 2-3 diziyi netflixde izledim. İnsanın gözüne %99 yapımda bunu zorla sokmak bana taciz gibi geliyor. Adamın biri çıkar olkien fantasitk evren yaratsın herkes eşcinsel olsun beni ırgalmaz. Netflix dandik fantastik yapım vardı rahibe eşcinseldi anakarakter bunu görüyor ,kadına bu yaptığın yanlış olarak görmüyorum diyor. homofobik değilima ma körü gözüne sokar gibi 8 yaşında çocuğa yedirir gibi yapmaları ben de lgbt düşmanlığı oluşturuyor. LGBT tercih değil psikolojik sapkınlıkdır. Demir açğında bir iseklete baktığında lezbien yada gay diyebilirmisniz ? hayır akdın ayda erkek dersiniz. 3. yada 4. cinsiyet yoktur. Anomali fizyolojik yad apsikolojik oalrak oalbilir. benim gözleirm bozuk anomolidir. Miyopluk ahstalık değildir desek en olur demesek ne olur. Tolkien everen eurocentricitir. Nazgul vs arapça kelimedir. Aragorn krallığı Endülüse katliam yapmış karallıktır. Bu şekilde eleştirler kabulumdur. Urug tipika lataik keliemyi andırı vs. hiakyesi sağlam metni alıp kafana göre değiştriyorsun bu ismleride değiştir. Ozaman. Tolkien anadolunun türkler tarafında fethi, endülüs gibi tarihi oalyları karıştırarak hikayeleştirmiştir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-26E6B5369 -- 24 Temmuz 2022; 22:15:41 >

• 
Sayfa: önceki 4849505152
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.