Şimdi Ara

The Lord of the Rings: The Rings of Power (2022 - ) | Amazon (101. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
3.249
Cevap
52
Favori
120.881
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
20 oy
Giriş
Mesaj
  • Halbrand güneyden kaçtığında çatışmanın olduğu bölge ile dönüşlerinde işgaline nereye ulaştığı bilinmiyor. Herhangi yardım çağrısı yok,istihbarat yok. Numenorun yardıma geleceği bilinmiyor. Orta dünyada bir numenor var güney bölgesi. yoldan ordu geçiyor arada hiç bir krallık yokmu? orada diplomatik temas yok. Bakın orklar güzey yakıp yıkıyormuş vs. Ordu geliyor ülke topraklarında geçiyor. Böyle bir şey yok. GoT diye birşey izledik. Sen üçlemenin dizisini yapmıyorsunda bence dizi tarihinin en iyi işi GoT diye bişey yapılmış, arkanda amazon var para var. Bizde GoT a yakın bişey yapalım demezmisin? Mesele total süre ise Browny ile Arandori mal aml konuşturup bakıştırmassın, sok yatağa bitir işi geç sizde kurtulun bizde. Ordan kazancağın süre 1-2 mantık sahnesi koy.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-26E6B5369 -- 1 Ekim 2022; 17:55:40 >
    _____________________________
  • İnanın ırk güzellemeleri şuan dizide tartışalacak en son şey. Lore da uyulmaması en kabul edilebilir şey. Sorun elflerin görüntüsünden ziyade karakter yapıları.

    _____________________________
  • Her bölümden sonra kitaptan bir Galadriel tasviri atmak lazım sinirlerimizin yatışması için. Tolkien'e kadın düşmanı, demode diyen sjwler utanır belki.

    ''Demek ki gerçekten latif,'' dedi Faramir. ''Tehlikeli biçimde latif.''

    ''Tehlikeli midir bilmem,'' dedi Sam. ''Bana öyle geliyor ki tehlikesini insan kendi yanında götürüyor Lorien'e ve orada kendi götürdüğü tehlikeyi buluyor. Ama belki de ona tehlikeli denilebilir, çünkü o kendi içinde çok güçlü. Siz, kendinizi onun üzerine atıp paramparça edebilirsiniz, kayalara bindiren bir gemi gibi; ya da kendinizi boğabilirsiniz, nehirdeki bir hobbit gibi. Ama ne kayalar kabahatlidir, ne de nehir."

    Okuyunca dizideki itici eşgali unutuyorsun :D



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Funder -- 1 Ekim 2022; 18:40:22 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
    _____________________________
  • Dizi kötü ama boşta eleştirmemek gerek bu "tavernayı niye yakmadılar?" sorusu saçma bir eleştiri eğer yakıp herkesi öldürseler kılıcın yerini kimden öğrenceklerdi, cesetleri mi sorgulayacaklardı ?

    _____________________________

  • Diziye ciddi yorum yapmaya gerek yok.


    ..It was golden like the hair of her father and of her foremother Indis, but richer and more radiant, for its gold was touched by some memory of the starlike silver of her mother...


    ..and the hair of the Lady was of deep gold…


    Yok öyle sarışınlar güzeldir, sarışınlık özeldir ayakları. Bu yüzyılda bunlara son veriyor amazon artık tebrik ederim. Dip boyası gelmiş galadriel bu dizide bir çok sessizlerin sesi ve temsilcisi olmuştur.


    The Lord of the Rings: The Rings of Power (2022 - ) | Amazon
    _____________________________
    Bu rûzgâr-ı bî mededin inkılâbı var.




  • Dizi o kadar kötü ki yani ne diyim artık yorum yapamiyorm. Orkları halk gibi yansıttı ya en son orda bitti benim için

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
    _____________________________
  • Fantastik orta çağ dizisi olarak izlerseniz diziyi keyif alırsınız. .ben bu şekilde kabullendim .Amazon prime ayağına gelen en büyük fırsatı tepti.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi furandor -- 1 Ekim 2022; 20:37:23 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
    _____________________________
    Berren ve Bahren ve Cevven
  • At bariz şekilde gelen taşkından dolayı huysuzlanıyorken Elendil'in İsil'e at senin haline üzülüyor oğlum demesi

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
    _____________________________
  • furandor kullanıcısına yanıt

    Ben öyle de keyif alamıyorum maalesef. Mantık hataları o kadar çok ve göze batıyor ki.


    3 tane gemiyle orta dünya'ya geldiler, kaç tane at çıktı geminin içinden.


    Daha geçen bölüm Galadriel, orklar nasıl öldürülür diye ders verdi, bu bölüm hayatında savaşa girmemiş köylüler halletti orkları.


    Sen dizi başından beri Sauron'u arıyorsun, önemli birini yakalamışsın ve elinde bir şeyler kaçmış bu adam, açıp içine bakmıyorsun bu ne diye.


    Amazon'un yayınladığı haritada Numenor daha batıda. Yani Galadriel ve birlikler batıdan geliyor ama gemiden inip at sürerken güneş doğmuş, doğudaki köyde ise hava daha karanlık.


    Bunlar sadece bu bölümde olan mantık hataları bir de.

    _____________________________
  • Jeff Bezos un bu dünyaya yaptığı en büyük iyilik expanse in bitmesine izin vermeyip, haklarını satın alarak finale kadar götürmek oldu. Neysek o dizinin de kendi senaristleri, düzgün yazılmış kitapları ve kaliteli oyuncuları vardı.

    Ama maalesef bu fantastik edebiyatta cuvalliyor adamlar. Kafaları günümüz popcorn diziler gibi çalıştığı için koca evrenleri b.k ediyorlar.

    Herşeyi geçtim isimleri kısaltmak nedir arkadaş. Isildur a isil niye diyorsun, Allah tan Finarfin veya fingolfin hayatta değil, kim bilir onlara nasıl bir saçma kısaltma yapılırdı. Sırf lotr filmlerinde yüzüğü yokedemedi diye isildur u z kuşağı gibi hiç bir is beğenmeyen bir tip yapmışsın. Orklara asrın projesi kanal İstanbul gibi yer kazdirmissin ki sırf o kılıcı sokup barajı patlatmak için.

    Çok zor değil seyircinin anlam veremediği yerler için 2 kelam etmek. En fazla 2-3dklik fazla çekim yaparsın ama en azından dersin ki "kule sauron zamanında yapılmış, ama biz elfler gizli bir geçit inşa ettik", altyazi geçersin "Numenor sahneleri köyde geçen ork olaylarından 2 hafta öncesinde yaşanıyor, bu nedenle gemiden inip savaşa yetistiler", köyü eliyle koymuş gibi bulmalarını da halbrand çıksın desin "oralarda bir gözcü kulesi vardı, orada kamp kurarak bölgeyi kontrol edebiliriz", veya adar i kovalarlarken konuşmasına bile gerek yok, galadriel dörtnala giderken Mizragi alıp sağda solda bir yola baksın ki biz anlayalım "nereye gideceklerini biliyor bu yüzden kestirmeden yetişti" diyelim.

    Zor değil bunları yapmak, 30 sayfa diyalog istemeyen 2dklik şeyler. O kadar değiştirir ki dizinin gidişini. Biz kitaba lore uygun olmamasına değil, "önlerine ne koysak izlerler" diye aptsl yerine konmaktan rahatsızız.

    Aynı saçmalığı walking dead yaptı, gül gibi giden diziyi öyle bir hale getirdi ki eskiden çıktı mı diye heyecanla beklerken şimdi son 4-5 sezona bakmadığımı görüyorum...

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
    _____________________________




  • Gittikçe iyice zevk vermeyen bir dizi oluyor. Gerçekten yazık oluyor.

    _____________________________
  • SouL InvictuS kullanıcısına yanıt

    Hocam dediğiniz diyalog tam olarak geçiyor zaten Miriel ve Halbrand arasında. "Düşman nereye gitti" diye Halbrand'a soruyor ve Halbrand "Daha güneye, sanıyorum Ostirith'deki kuleye doğru" diye söylüyor haritada işaret ederek.



    Bu arada bu dediğinize tamamen katılıyorum "Numenor sahneleri köyde geçen ork olaylarından 2 hafta öncesinde yaşanıyor, bu nedenle gemiden inip savaşa yetistiler" Orta dünya ve Numenorda geçen olaylar zaman açısından paralel değildi. Dediğiniz gibi 2 hafta 3 hafta belki daha fazla zaman öncesinde geçiyor olaylar Numenor'da. Gemi yolculuğu ile aradaki fark kapanıyor. Güneyde olaylar başlayacağı sıralarda gemi ile yolculuğa başlıyorlar.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Nymphetaminê -- 2 Ekim 2022; 0:56:26 >
    _____________________________
  • Yazar kadrosu:


    The Lord of the Rings: The Rings of Power (2022 - ) | Amazon
    The Lord of the Rings: The Rings of Power (2022 - ) | Amazon
    _____________________________
  • The Lord of the Rings: The Rings of Power (2022 - ) | AmazonFilmlerin Gücü Adınayoutube
    Yüzüklerin Efendisi filmindeki bu sahneye dikkatli bakarsanız Galadriel'in gözlerinin içinde yıldız ışığı olduğunu fark edersiniz. Çünkü Galadriel Orta Dünyada Valinor'un ağaçlarının ışığını gören son elftir o yüzden gözleri serideki tüm karakterlerden farklıdır. Bu detayı ekleyen görüntü yönetmeni Andrew Lesnie durumu şöyle açıklıyor: #lordoftherings #galadriel #fellowshipofthering
    https://www.youtube.com/shorts/EQw-Joec5WI
    _____________________________
    Donanım Haber Steam Topluluğu

    CPU: AMD Ryzen 5 2600 | GPU: MSI RX 5700 MECH GP OC | RAM: 2x16GB Kingston Beast 3200MHz | Anakart: MSI B450-A PRO | SSD: Samsung 860 EVO 250GB | M.2 SSD: James Donkey JD1024 1TB | HDD: Seagate Barracuda 2TB | Kasa: Cooler Master MB520 | Monitör: Samsung C27HG70 | Fare: Logitech G102 | Klavye: Aula F75 | Kulaklık: SteelSeries Arctis 3 | Pad: GamePower GP700 RGB | Gamepad: Dualsense Controller | Ses Sistemi: Logitech Z506 | Telefon: Poco X3 Pro 8/256GB
  • Bazılarınız fazla abartıyor tamam eleştiri yapında mantık hatası olmayan yerden bile mantık hatası çıkartmaya çalışıyorsunuz.


    Bugün açıp efsane dediğiniz 3 filmde olan mantık hatalarını yazsam aklınız durur. Rings of Power dizisi kadar olmasa da aynı şekilde lorebreaking, mantık ve kurgu hataları mevcut.


    Bu arada senaristler kesinlikle lore hakim ki zaten hakim olduklarını söylüyorlar ama saçma bir fanfiction yazıyorlar. Ha tabi bu içinden geçmelerini değiştirmiyor daha önce de dediğim gibi bu dizi fanların istediği gibi değilse tüm suçu gidip rahatlıkla Tolkien Vakfına atabilirsiniz.


    Sen gidip yüzüklerin efendisi haklarını ver oradan Morgoth'u bile kullansınlar. Çünkü Gandalf balrog'u öldürdüğü sahnede Balrog of Morgoth dediği için oradan Morgoth ismini kullanabiliyorlar (Melkor kullanamazlar) ama neymiş Silmarillion'dan alıntı yapamazmışsınız ya bi sg. Ne değişti şimdi tolkien vakfı?


    Annatar çıkacak diyenler dizide annatar'ın hakları bile yoktur öyle söylüyim, annatar rolünü halbrand üzerinden yüklüyorlar. Halbrand, Sauron ise niye bu kadar insansı davranıyor diyorsanız orklar bile öyle davranıyor bu dizide sauron mu öyle davranmayacak neyin kafasındasınız :)


    6.5/10 dizi. Boktan animelere ve diğer dizilere tercih ederim yine de.


    Bu diziye 2-3-4 diyen hayatında kötü bir şey izlememiş

    Bu diziye 8-9-10 diyen de hayatında iyi bir şey izlememiş.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-E94B9CA23 -- 2 Ekim 2022; 2:47:51 >
    _____________________________




  • Yüzüklerin efendisi evreni benim için ilk 3 film ile bitmiştir. Hobbit ve bu seri tamamen çerezlik, çok takılmamak lazım izle geç işte.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
    _____________________________
  • Heyecan ve izlenirlik iyice arttı son bölümle.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
    _____________________________
  • The Lord of the Rings: The Rings of Power (2022 - ) | Amazon
    The Lord of the Rings: The Rings of Power (2022 - ) | Amazon9gag
    Rings of power - Funny
    https://9gag.com/gag/avQpmLX
    _____________________________
  • Batman kullanıcısına yanıt
    The Lord of the Rings: The Rings of Power (2022 - ) | Amazon
    _____________________________
  • Sen bu diziye karşı garezin olduğunu itiraf et bu iş bitsin. HotD sayfasına kral nasıl bu kadar süredir hayatta diye uzunca yazmışsın. Her detaya girip bu şekilde senaryo açıklarını kapatıyorlar demişsin. Orada nasıl olmuş diye düşünen sen bu dizide ise bunu mu düşünecem ben diyorsun. Tam olarak anlatmak istediğim durumu ortaya koyuyorsun. Başka yapımlarda ufak ufak bazı yerlerde verilenlerle çıkarım yapılır ve bazı cevaplara ulaşılır ama konu RoP olunca herşeyi ayrıntısıyla açıklayacaklar diye tutturuyorsunuz.


    @Glorfindel1907 Tamam da önce beğenenlere laf söylenmiyor dedikten sonra şimdi niye laf çeviriyorsunuz? Yine aynı şekilde siz rastlamamış olsanız da filmler üzerinden dizi çok fazla eleştiriliyor. Mesela 3. filmde Rohirrim Pelennor Çayırlarında saldırıya hazırlanırken güneş nereden doğuyor dikkat ettiniz mi? Filmdeki bir çok hatadan biri bu ama siz bu konuda ne düşünüyorsunuz acaba? Eleştirin bunda sorun yok ama çok ufak sahnelerde verdikleri bilgilerle anlaşılacak şeylere dikkat etmeden hataymış gibi göstermeyin.


    @Makaveli NRFP Filmde en saçmaladıkları yerlerden biridir Eomer'in sürülmesi. Etrafında çok sayıda kişiyi toplayıp sana sorun yaratacak en önemli kişiyi git sür! Kitapta hapsedilmişti. Kitaba yine uyma ama mantıklı bir iş yap. Önce hapset ama sonra Eomer'e sadık olan birileri tarafından kaçması sağlandı de. Mantıklı olsun. Onun yerine Saruman aptal gibi gösterilsin tercihi nedir? Son anda kurtarma kısmında da Miğfer Dibi'ne giderken yedikleri pusuda aynı sahnede kaç kez Gimli'yi kurtardılar son anda? Savaş sahnelerinde filmlerde de neler var neler. Ama onlar incelenip ortaya dökülmüyor. Çok benzer durumlarda filmlere toz kondurmayıp dizi yerilirse biz de bu sonuca varabiliriz sanırım. Ayrıca filmleri ilk öne sürenler diziyi gömenlerdi. Numenor'un Miriel yönetiminde iken ne kadar büyüklükte donanma ve askeri vardı biliyor musun? Asıl resimdeki gibi bir donanma ve askeri güçle yola çıksa saçmalık olurdu. Sauron tek yüzüğü yapıp Orta Dünya'yı ele geçirmeye başladığında yardım isteği alınca 10 yıl gibi bir sürede hazırlanıp büyük ordu kuruyorlar yoksa öncesinde ada güvenliğini ve denizde korsanlara karşı güvenliği sağlayacak kadar ufak bir askeri güçleri var sadece. Adamlar savaş halinde değil ki ona yoğunlaşsınlar. Ellerindeki gemi sayısına göre deniz güvenliğini sekteye uğratmayacak şekilde 5 gemi ayırmışlar ama 2 gemi patlayınca elde 3 gemi kaldı. Bu durumda zaten bunu onaylamayanlar da varken nasıl 2 gemi daha ayarlayalım desinler? Adanın güvenliğini azaltmak olmaz.


    @Long Nightt Kulenin bulunduğu konum ve baraj tamam Morgoth döneminden kalmış ama kale ve kule de o zamandan mı kalma bilmiyoruz. Hadi onlar da o zamandan olsun. Hangi orc ve insan yüz yıllar boyunca yaşayabiliyor? Orayı bilenlerden kim hayatta kalmış olabilir? Buraya da takılmamalı. Filmlerde Rohan ordusu nasıl Gondor'a farkedilmeden ulaştı? O büyüklükteki bir orduyu kimse nasıl farkedemedi? Kitapta bunun nasıl olduğunu biliyoruz ama filmlerde açıklanmadı ki yardıma geldiklerinde de hemen arkalarından güneş doğuyordu ki tam bir saçmalıktı. Sahneyi daha epic göstermek için Güneş'in yörüngesi değiştirildi. Ayrıca kitapta Miğfer Dibi'ne sığınılmasına Gandalf karşı değildi ki 10000 kişilik düşmana açık alanda bir şey yapamazlardı. Ama filmde sanki oraya gidilmesi hata gibi gösterildi. Adar'ın paketini Galadriel neden kontrol etsin? Adar sahnede o kadar iyi oynadı ki yere düşünce bile pakete uzanarak onun sahte olabileceğine dair hiç açık bırakmadı. Zaten açsa da Galadriel ne anlayacaktı? Daha önce görmediği bir paket ve içinde ne var neden önemli bilmiyor. Hadi dediğiniz gibi olsun açsınlar ne değişecekti? Adar nereye gönderdiğini mi söyleyecekti? Daha çatışma yeni bitmiş ve galip gelmişler. Yorgunluk içinde zafer sarhoşluğu var. Sonrasında her şeyi düşünmek için bolca zamanları olduğunu düşünüyorlarken neden hemen bakmadılar diye zorlamanın anlamını göremiyorum. Ayrıca Galadriel Adar'ı yakaladıktan sonra Teo'nun paketi açması arasında sizce ne kadar zaman geçti ki size bu çok saçma geldi?

    _____________________________




  • 
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.