Şimdi Ara

The Lord of the Rings: The Rings of Power (2022 - ) | Amazon (102. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
3.249
Cevap
52
Favori
120.882
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
20 oy
Giriş
  • @The VIII Yalın ayak mı? Hobbitlerle karıştırdınız sanırım. Khazad-Dum'a varmek üzerelerken arka planda kamp hazırlığı yapan askerle olsa daha iyi olurdu demiştim zaten önceden. Buraya yapılan eleştiriyle sorunum yok ama devamlı buraya takılmaya da gerek yok. Denize atlamasında problemim yok. Ama numenor'a olacak yolculuğun daha iyi bağlanması gerektiğini de yazmıştım. Orasını hiç savunmadım. Birincisi hergün sağmak zorunda mı gerçekten? İkincisi sağmadığını nereden biliyorsun? Zaten rahatsız olduğunu söyleyerek getirmiş oraya. Artı gelen kan değil yediklerinden dolayı süt yerine oluşan kapkara bir şey. Aragorn'u her yerde sima olarak tanıyorlar mı? Gittiği yerdeki her halk? Tanıyan olarak gördüğümüz yerler Gandalf'ın telkini ile hobbitlere göz kulak olduğundan Sıçrayan Midilli ve bir de Theoden. Halbrand da büyük ölçekli güney diyarlarında her köylü tarafından tanınmalı mı? Aragorn gibi takılmadıysa ve sıradan dikkat edilmeyecek önemsizlikte yaşadıysa kimsenin aklında yer de etmez. Buna takılmak gerçekten çok saçma. Benim bu sana son mesajım olsun. Her yapımı bu şekilde izliyorsan da Allah sabır versin sana daha ne diyeyim.

@SPAWN-TheUndead Diziyi en mantıksız yerlerden eleştirenlere yanlışlıklarını anlatmak onları gömmek mi oluyor? Peki biz beğendiğimizi söylerken bize gelen cevaplar ne oluyor? Neden hala tek taraftan bakıp beğenmeyenlerin beğenenlere tavrını görmezden geliyorsunuz? Bakın sizin köprü eleştirinize karşı bir şey de yazmıyorum. Mantıksız eleştirilere yazıyorum.

• "Adar'ın paketini Galadriel neden kontrol etsin? Adar sahnede o kadar iyi oynadı ki yere düşünce bile pakete uzanarak onun sahte olabileceğine dair hiç açık bırakmadı. Zaten açsa da Galadriel ne anlayacaktı? Daha önce görmediği bir paket ve içinde ne var neden önemli bilmiyor. Hadi dediğiniz gibi olsun açsınlar ne değişecekti? Adar nereye gönderdiğini mi söyleyecekti? Daha çatışma yeni bitmiş ve galip gelmişler. Yorgunluk içinde zafer sarhoşluğu var."

Dostlar şu savunmayı yapan biriyle oturup tartışmaya girmeyin, haklı çıkma ihtimaliniz yok.

Arondir Galadriel'e diyor ki "elindeki o şeyle kaçmamalı!" , Galadriel turbo moduna alıp kovalamaca başlıyor. O kadar mücadele etmişsin, adamı kovalamışsın. Sonra yakalamışsın ve bakmayacaksın o sargıyı açmayacaksın öyle mi? mottosu da şu olacak "baksam ne değişecek ki" , "zaten kazanmışız yav"

Bir de adam yorumlarken kendiyle çelişiyor "Adar sahnede o kadar iyi oynadı ki yere düşünce bile pakete uzanarak onun sahte olabileceğine dair hiç açık bırakmadı."

Hayır şu açıklamayı yapıyorsan Galadriel'in daha çok merak etmesi lazım ne olduğunu. Farkında bile değil kendisiyle çeliştiğinin....

Bu mottoyla Galadriel Sauron'u da kovalamasın "öldürsem ne değişecek ki hepimiz geberip gidicez bir gün" desin.

İşte böyle yorumlayıp savunan insanlarla tartışmamak gerektiğini anladım arkadaşlar, oturup tartışmayın boşuna.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi The VIII -- 2 Ekim 2022; 9:55:17 >

• The VIII T kullanıcısına yanıt

Galadriel'in asıl amacı ne? Sauron'u bulmak değil mi? O eşya ile kaçmaması gerektiğinin söylenmesi Bulur bulmaz dur bu neymiş demesini mi gerektiriyor? Normalde Adar kılıç yerine balta koymasa ve aynı şekilde leden ele Teo'ya gelse o açıp baksa ve kılıcı görse bu durumu bu kadar konuşmazdınız. Adar kılıç yerine balta koydu diye buradan yürümeye çalışıyorsunuz ki Adar orada sarılı baltayı önem verircesine hareket edince kimse dur hemen bir kontrol edeyim belki değiştirmiştir diye düşünmüyor. Bunu anlayamıyor musunuz? Bunun gibi karşısındakini kandırmaya yönelik durumlar çok fazla yapımda var. Kimse de nasıl olur demiyor. Burada Adar'ın yakalanması ile Teo'nun balta olduğunu görmesi arasında çok bir süre de yok. 20 dk civarı bir süreden bahsediyoruz. Geri kalan her şeyi kenara atıp tek bir şeye odaklanarak hata var demek düzgün bir eleştiri mi oluyor? Asıl düzgünce açıkladığımız durumları anlamamak için çabalayan sizlerle tatışmamak lazımmış.

• twitterda amazondan para aldığı belli, her bölümdeki her sahneyi paylaşıp deli öven bir grup çok takipçili yeni türemiş hesap var. bugün görmemle şok oldum, diziyi eleştiren youtuberları ve twitch yayıncılarını rakip firmalardan para almakla suçlamaya başlamışlar. The Lord of the Rings: The Rings of Power (2022 - ) | Amazon 

Spoiler,

mesajı görmek için tıklayın.
    Mordor'un ortaya çıkışını görmüş olduk öyle ya da böyle. En başından var olan simge, kılıç ise seyirciyi şaşırtmak maksatlı ayrıntılar. Bu saatten sonra da Barad Dur'un inşası var haliyle de Sauron ortaya çıkmak zorunda.

öte yandan malum sarılı paket konusunda

Spoiler,

mesajı görmek için tıklayın.
    Aslında Arondir'in uyarısından sonra Galadriel'in merakla paketi açması daha doğru olurdu. Ama ortada bir güven ve Adar'ın kurnazlığı sözkonusu oldu. Nitekim Adarın kaçışı ve yakalanışı peşi sıra gerçekleşti. Haliyle paketi açmak akıllarına gelmedi diyebiliriz.

velhasıl dizi öyle ya da böyle hatalar olsa da, kitaptan ayrı yorumlar olsa da izlettiriyor. Sonuçta Orta Dünya...:)

• Arkadaş hala inatla filmleri eleştiriyorsunuz dizi konusunda, Toplam 12 saatlik bir yapım ile 5 sezon sürecek bir dizinin karşılaştırmasını nasıl yapıyorsunuz hala, Burada yeteri kadar zamanın var herşeyi doğru düzgün anlatmak için 6 bölüm olmuş koskoca 6 saat diyelim buna ne biliyoruz ne öğrendik?

Dizi biz izleyenlere ne gösterdi şimdiye kadar bi açıp bakın ya, Orclar orc değil elfler desen hiç alakaları yok olmaları gereken şekilden, Fragmanlar çıktığında herkesin zenci elfmi olur dediği karakter şuan dizideki belkide en iyi yansıtılan Elf rolünde neyini savunuyorsunuz bu dizinin bu şekilde yani, Hikaye yok, Müzikler berbat, Oyunculuklar yetersiz ama bir kaç tanesi çok iyi, Görsellik dışında ne var bu dizide biri bana açıklasın, Filmleri katmadan.

• Lore ile başladık, içinden geçtiler dedik. Gil-Galad valinor'a giriş izni veremez dedik daha 1.bölümde. Lore'a takılmayın denildi. Başka evrenmiş gibi izleyin dediler. "Based on tolkien's lord of the rings" yazısını es geçtik yani.

Her bölüm senaryonun kendi yarattığı lore'u içindeki saçmalıkları anlattık, her dizide var savunmasına geçildi. Tabii ki var ama sen cherry picking yapıyorsun,dizilerde 50 tane mantıklı olay varsa 5 tane mantıksızlığı görmezden gelebilirsin lakin bu senaryo çarpıklığı breaking bad'de olsaydı , breaking bad bu kadar sükse yapabilir miydi?

Diyoruz ki karakterlerin içi boş dolmuyor, bir karakter karar alırken 5 dakika sonra vazgeçiyor. Bunu defalarca gördük. Bağ kuramıyorsun karakterlerle. Ne hikmetse senaryodaki boşlukları biz dolduramıyor muşuz.

Bir kere rütben ne olursa olsun, bir düşmanı "bu malzemeyi kaçırmasına izin verme" diye kovalamaya başladıysan, yakaladıktan sonra açar bakarsın ne olduğuna. İstersen Breaking Bad'deki Walter White ol, istersen Gotham'daki Bruce Wayne ol, istersen ali ol veli ol farketmez kim olursan ol o sargıyı açarsın bakarsın. Bunu yapmıyorsan seyirci bu davranışı YE-MEZ. Yemez kardeşim bağ kuramaz karakterle. Çünkü robot gibi davranmış oluyorsun. Al paketi git Arondir'e ver. Neden? Çünkü öyle olması gerekti. Bakıp napacak zaten kazanmışız .Bu sadece dizideki minik bir senaryo çarpıklığı.

Duvarları yüksek kaleden kaçıyorsun 4 tarafı açık köyü savunmaya gidiyorsun. Neden ? Çünkü numenor atlıları yarınlar yokmuşçasına koşturarak geliyor. O atlılar kalenin içine nasıl girecek nasıl savaşacak. O yüzden köye kaçıyorlar. Son anda atlılar gelebilsin diye. Çünkü Arondir rüyasında Isildur'u gördü biz gelcez kank sorun yok köye kaçın kaleyi salın dedi, burayı biz dolduracaksak alın doldurdum.

• tnuviel37 kullanıcısına yanıt

Para verseler böyle poliyannacılık yapılamazdı. 3 gemi geldi 10 gemilik süvari vardır. yok köprü ,biraneyi niye savundular, bunların hepsi kafada role play yaptım çözdüm DİYELİM. Paket mevzuu çok saçmaydı. Hint film-dizisi saçmalığındaydı. kÖTÜ YAZILMIŞ, ÇOK KÖTÜ , KASITLI YAPILŞSA BUKADAR OLUR, BU KADAR KÖR OLUNMAZ.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-26E6B5369 -- 2 Ekim 2022; 13:19:19 >

Filmleri katmadan diyorsun ama sizin ve genel olarak insanların yaptığı eleştiriler KOMPLE filmleri baz alıyor. PJnin filmlerinden öyle etkilenmişsiniz ki orclar oradaki gibi olsun, müzikler oradaki kıvamda olsun elfler oradaki gibi olsun istiyorsunuz. Onlar PJnin hayal dünyasından çıkmış şeyler.

Sen buradaki orc'u görüp böyle orc mu olur diyorsun. Neden olmasın kardeşim? İlla pjnin orclarıyla aynı mı olması gerekiyor? Şu dizide eleştirmeyeceğim 2 şey olursa 1 müzikler olur 2 orclar olur

Bu bölüm Galadriel'den şok olanlar var. Niye şok oluyorsunuz ki? Dizide çizilen Galadriel portresine gayet uygun şekilde ilerliyor. Başından beri dedik ki "Galadriel'e bi şekilde karakter gelişimi yapacaklar"

Bilgeliğe bu şekilde ulaşacak demekki. Aldığı kararlardan pişman olacak, yaşadığı savaşlardan ders çıkaracak gibi gibi.

Halen aynı şeyi savunuyorum Hikaye var. Ama sizin beğendiniz şekilde bi hikaye yok. Dizinin başından beri oturtulduğu bi tema ve hikaye var zaten. Galadriel'in abisi ile konuşmasından itibaren. İyidir kötüdür beğenmezsin ama Hikaye var.

Dizi şimdiye kadar ne gösterdi söyleyeyim 2.çağda geçen ANA olayların temelini 5 ve 6. bölüm itibari ile attılar. Geçen bölümdeki anlatılan efsaneyi herkes dalgaya vurdu" ehhehehe efler şarjla çalışıyormuş" bunu yapanda sözde orta dünya uzmanı olan içerik üreten kişiler. O anlatı çok iyiydi ve Mithril'i yüzüklere direkt olarak bağlayacaklar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Nymphetaminê -- 2 Ekim 2022; 12:49:13 >

• Bu arada dizinin %10'u lore a uyuyor diye hemen "bak burası lore'a uygun, lore anlatmışlar" demek yanlış, sen %10 luk uyan kısmı olumlu birşey gibi anlatırsan karşındaki de sana %90'lık lore'a uyumsuzluğu anlatmaya başlar ve altından kalkamazsın. O yüzden bu dizi yorumlanırken hiçbir şekilde lore mevzsuna girilmemesi gerek.

• Hala köyde savaş mı olur, yok o rüyasında gördü söyledi geldiler diye dalgaya alıyorsunuz abi ben ne diyim ki size yani. Savaş sahnesi amaca hizmet etti mi abi? Güzel sahneler izledik mi? Adar amacına ulaştı mı? Küçücük detaylara takılıyorsunuz. Amaç Hüküm Dağı'nın patlaması. O diyar karanlığa bürünecek mi ? evet. Miriel'in oraya gelmesi. Buradaki amaç Pharazon'un ileride orta dünyayı kolonileştirme istemesinin temelini atıyor önceki bölümlerde bunun planını yapıyor. BU TEMEL kitaplarda geçen ana olaylardan birisinin temelini atıyor. NEDİR ABİ O? Numenor'un yıkılışına uzanan olaylar. E hala dizide olay yok, hikaye yok diyorsunuz.

2 gündür gps mi var gps mi var diye dalgaya alıyordunuz. E anlatıyorum. Dikkatli izlememişsiniz. Miriel-Halbrand arasında konuşma geçiyor. "Daha güneye gittiklerini düşünüyorum, oradaki Kuleye doğru". DİYOR ADAM AÇIK AÇIK. Sen dikkatli izlemessen tabi kaçırırsın.

• BİRİSİYİMBENdeniş B kullanıcısına yanıt

Sana 1.bölümden 6.bölüme kadar lore'daki tüm mantık hatalarını tek tek yazarım, kendi kurdukları senaryo içindeki tüm hataları tek tek yazarım. Fake hesabınla bir daha ağzına LotR kelimesini alamazsın.

Yav he he.

Anca böyle ucuz cevap verirsin, işte senaryoyu da senin gibi ucuz takılan adamlara yazıyorlar. O yüzden beğeniyorsunuz.

Beğendiğini söyleyen kim? Sadece sizin çöp yorumlarınızın baydığını ve taraflı olduğunu belirtiyorum.

• Kaç yıldır dizinin çıkmasını bekleyen kişiler var burada. LotR gibi bir eseri böyle çar çur edemezsin. Herkes eleştirmekte haklı , baysın ya da baymasın. Tabii ki taraflı olacak. Ortada orijinal bir eser var, bakıyorsun çekilen dizinin eserle alakası yok.

Galadriel nasıl bir karakter gelişim evresi yaşıyor, faşist portre ediliyor şuan. 3.çağda en bilge en kudretli elf denilen karakter 2.çağda adolf hitler misali.. Bu mu senaryo tutarlılığı.

Evet müzikler kötü bana göre, En basit iki örneği vereyim Arondir ve sevgilisinin ormanda kaçarken arka planda çaldığı o garip müzik ve son bölümde köyde ziyafet verilirken arka planda çalan bildiğin iskoç müziği bir iki tane arada güzel diyebileceğim müzik duydum onun dışında alakasız saçma sapan müzikler hatta bazı sahneleri izlerken sanki zaman çarkı bölümü izliyormuşum gibi hissettim müziklerden dolayı.

Orc yorumum ise tasarım ve görünüşleri değil hocam burada yanlış ifade etmişim tamamen karakter üzerinden yani çok insansı olmuşlar duygular hal ve hareketler vs halbuki hiç alakaları yok bu şekilde değil bundan bahsetmek istedim yoksa, Görünüş olarak çok çok iyi kaldıki zaten daha öncede çok yazdım bu dizinin görsel olarak eleştirilecek pek birşeyi yok gerçekten en çok emek verilen kısımlar görsel kısımlar olmuş.

Bir hikaye var evet ama sorun yani bizim eleştirdiğimiz kısım çok fazla ama gerçekten çok fazla kopukluklar var, Zaman kavramı diye bir şey zaten yok bir sahne geçmeden hop dünyanın diğer ucundalar.

Karakteri bu şekilde gelişecek dediğimiz kişi Galadriel hocam dizinin geçtiği dönemde zaten en bilge elflerden biri hatta başında geliyor diyebiliriz direkt olaylara katkısı olan ve adı geçenler arasında, Zaten bu karakterin orta dünyaya gelmesinin bir sebebi var ve bu çok net, Hadi bu sebebi değiştiriyorsun, Bari kendi içinde bir tutarlılık olsun ama yok bu 18-20 yaşında bir kız değilki bir söylediği bir söylediğini tutmuyor yani eleştirdiğimiz kısım tamamen çok ama çok fazla değiştirilmesi karakterlerin.

Bu kadar bütçe ayrılmış bu kadar ön plana çıkarılmış ve bu kadar sevilen bir yapımın bu şekilde yansıtılması yeterli geliyorsa sıkıntı yok zaten, Tabi bizim eleştirmemizinde pek bir anlamı yok ama forum sonuçta burası, Beğenenler beğendikleri kısımları, Beğenmeyenler ise beğenmedikleri kısımları yazıp konuşacak tartışacak.

Mesela ben evet genel olarak beğenmiyorum ama her hafta merakla bekliyorum izlemeyi, Acaba bu hafta nasıl saçmaladılar diye The Lord of the Rings: The Rings of Power (2022 - ) | Amazon 

• Ya ben cidden anlamıyorum bir insan nasıl savunur.

Çevremde LotR izlememiş kitabını okumamış arkadaşlarım bile saçmalamışlar diyorlar. Benim ruh hastası gibi ilgilendiğimi bildikleri için bana soruyor adamlar Sauron'u öldürmüş olabilir mi Adar diye. :D ya işte gelinen nokta bu.

Orclar özbilinci olan canlılar değiller. Morgoth'un elflere olan nefretiyle işkence edilerek temelleri atılmış , daha sonra erkek ve dişi orc çiftleşmesiyle soyları devam etmiş, sadece Morgoth ve Sauron'a biat eden, kendilerinden bile nefret eden canlılar. Ruhları yok.

Diziye bakıyorsun Adar, orcların da vatanı olacak hep bize zülmettiniz diyor. Halbuki tam tersi. Bu yazacağım şey Adar içinde geçerli, orclar Sauron'a hizmet ederler. Morgoth yokedildiği için biat edecekleri sadece Sauron var. Hatta denir ki orclar Sauron'dan Melkor'dan korktuklarından daha fazla korkarlar. Bir orcun Sauron'u ikiye böldüm demesi, ancak lotr parodi filminde olur.

Sen oturup şu ciddiyetle cevap veriyorsun da karşındaki kitle kendine Tolkien alimi diyen bir maşanın ve bir Twitch yayıncısının duyduklarının ekosunu yapıyor sadece. Kendi fikri yok, kendi düşüncesi yok, ki bunlara sahip olacak kadar kitaplar hakkında bilgisi de yok. Hala daha eleştirenlerin ırkçı olduğuna ve film etkisinde kalarak yorum yaptığına inanıyorlar ve aksine iknaları mümkün değil. Çünkü yayıncı tanrıları öyle buyurmuş, o buyruğun dışına çıkamaz, kendi için düşünemez.

Şimdi tabi bunları da anlıyorum kimseyi bilgisayar kullanmadan önce (her ne kadar gerekli de olsa) bir zeka ve okuduğunu anlama testine tabii tutmuyorlar o yüzden ırkçı teriminin ne olduğuyla alakalı en ufak fikirleri olmamalarına rağmen sırf havalı durduğu için ırkçı kelimesini alelade bir hakaret olarak kullanıyorlar.

Ancak havalı da durmuyor. Bunu söyleyerek sadece benim haklılığımı ispatlıyorlar. Hadi Amerikalıların 7/24 Tv'de gördükleri woke içeriklerle beyinlerinin yıkanmasını anlarım ama bizim Türklerden de böyle tiplerin çıkması çok komiğime gidiyor The Lord of the Rings: The Rings of Power (2022 - ) | Amazon 

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

Elde tutulacak bir senaryo hikaye anlatımı yok hocam, O yüzden herşey havada kalıyor şu durumda düşününce, Şuan tek istediğin şey umarım hiç bir şekilde Sauron'u görmemişizdir şuan izlediğimiz karakterlerden biri çıkarsa'ki büyük ihtimal öyle olacak çok daha sıkıntılı bir hal alacak dizi, Sauron dediğimiz karakter en güçlü Maia bana göre gandalfın açık açık ondan korkuyorum dediği kadar güçlü, Ama dizide bi bakıyoruz kendisi kayıp ne olmuşki diye bekliyoruz ilk Orc ikiye yarmış, 4-5 kişilik elf grubu peşinden arıyor filan bulup öldürecekler akılları sıra, daha ne kadar saçmalık çıkabilirki dediğimiz an yenileri geliyor peş peşe...

Tamam senaryoyu değiştir kimse birşey demez ama kendi içinde tutarlı olmadığı zaman, Herşeyi birbirine karıştırıp çorba ettiğin zaman ve zaman kavramını ortadan kaldırdığın an eleştirilecek tabiki...

Şuana kadar dizide tutarlı bir şekilde giden belkide tek karakter o kılıcı mekanizmaya sokan amca, Gerisini siz düşünün yani.

• 
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.