Şimdi Ara

The Last of Us Part I {PC ANA KONU} {Türkçe} {Çıktı/2023} (38. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
2.069
Cevap
57
Favori
121.164
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
15 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 3637383940
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • bende 16 ram ve 6900xt ile oyun oynarken fps drop sorunu yok. ilk sürüm oyun ama. loading deyip kalıyor 30 saniye sonra geliyor. bu sorun dışında bir sorun yok.

32 ram. yedek makine var ona takmıştım. ryzen 4300ge ye 8 gb vram verdirebiliyorsunuz 32 ram takınca. o yüzden ona takmıştım ama geri alacağım gibi :)

• hwmania kullanıcısına yanıt

Senin sistem cpu ve ram miktarı açısından sağlam. Ben dahil çoğu kişi de 16 gb sistem rami var.

• Bende RTX 4090 + Ryzen 7950x3d var oyunu daha almadım sorun yaşamam herhalde 4k ultrada bile değil mi??

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Oyun kodunu hediye aldım ama ps4te bitirmiştim sizce tekrar oynamaya değer mi?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Weycell 61 kullanıcısına yanıt

Yok yaşarsın, 5090'ı bekle..

😁 uçarak oynatır

• Yabancı forumlarda normal oynadıklarını söyleyenlerde var ama.

• haktan24 kullanıcısına yanıt
    Hocam soru eksik oldu belki bu sistemle yüksek fps almada sorun yaşar mıyım oyunu sonra mı alsam güncelleme vs beklememe gerek var mı açısından sordum yoksa anasını ağlatır biliyorum da...😀

60 fps olsun full detay oyna yeter o rtx 3060 ti var bende de High ayarlarda 40 50 arası oynuyorum siz rahat o sistemde çok çok rahat üst ayarlarda oynarsınız.

• 10 yıllık oyunu ne köklemişler ya? Bu kadar da sistem gereksinimi olur mu?

2013 yılından haber

Daha GTX 7xx modeller duyuruluyordu, GTX 680'in vadesi dolmuştu, millet oyunu Playstation 3'de bile oynuyordu.

Bir de vram mevzuları var. Nvidia için 12 yada 16 gb ram mevzusunu 3xxx serisi kartlar için de konuşuyorduk forumda.

Resident Evil Nemesis Remake bile ayarları yükseltince 10gb vram sınırına dayanıyordu 4000 serisinde hala 12gb ram koyuyorlar.

İnsan gider bi 16 koyar da rahat ettirir.

• @Trakyacus RTX 4080 ile oynuyorum. Ben bir sıkıntı yaşamıyorum, ilk başta shader yüklemesini bile hızlı yaptı. Fakat FPS sabit değil, grafik olarak yoğun alanlarda değil bazen kafasına göre düşüşler oluyor. Yine 100 FPS altına düştüğü nadir oluyor fakat internette okuduğum kadarıyla daha büyük sorunlar yaşayan varmış.

@asko56 Bunu forumda çok kez yazdım ama birkaç ay önce RTX 3080'i arkadaşıma sattım. Satarken işte Cyberpunk ve Portal RTX'de sıkıntı yaşarsın yoksa zorlandığı oyun yok diyerek sattım. Hemen anında RTX 3080'in zorlanacağı bir sürü oyun çıkmaya başladı. İnsanlar DLSS 3 pek umursamadı ve fiyatlar ucuzlamışken 3000 serisi kartlara yöneldi. Nvidia'da bunun olmasını pek istemediği için zorluyor gibi geliyor. Oyun gerçekten çok iyi gözüküyor fakat öyle ortada pek bir şey de yok. Tıpkı yılların oyunu Witcher 3'e RTX geldi diye DLSS 3 açmadan çoğu oyunun zorlanması gibi.

• 2K kullanıcısına yanıt

hocam nvdia nın en sıkıntılı çıkardıgı seridir bana göre 3000 serisi artık yeni nesil ile anladık next gen demek minimum 12 gb vram demek artık

nvdia nın 3000 serisinde bu durumu karşılayan kartlar ortadadır

rtx 3060,3080ti,3090,3090ti dır

4000 serisinde ise 4060ti ve 4060 hariç her ürün vram açısından yeterli

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi asko56 -- 31 Mart 2023; 16:23:21 >
  • Cpu kullanımının fırladığı yerlerden biri normalde işlemci 120w civarı dolanırken burda 205w.

Bf2042 bile 160w da takılıyor benim işlemcide.

The Last of Us Part I {PC ANA KONU} {Türkçe} {Çıktı/2023}
  • Şuan bende gölgeler oluşturuluyor son durum bu....

The Last of Us Part I {PC ANA KONU} {Türkçe} {Çıktı/2023}buildeggyoutube
    After the first explosion took out the hard drive, we reinstalled Windows XP and 3DMark on a new drive, and blew up the computer again. See buildegg.com for the write-up.
    https://www.youtube.com/watch?v=sxEXBXG0ymg

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BulutKedisi -- 31 Mart 2023; 16:59:42 >
  • asko56 kullanıcısına yanıt

12GB VRAM ve next gen mi? yok daha neler.

Kıytırık FC6 HD texture ile 11GB VRAM istiyor, COD warzone ne kadar VRAM varsa sömürüyor 4090 da 22GB VRAM kullanımı görülüyor, Hogwarts Legacy yine 12GB VRAM kullanımı sınırda ve daha aklıma gelmeyen bir sürü oyun ultra texture da çok yüksek VRAM kullanımları görüyor.

Yani özetle 12GB next gen falan değil artık, hele ki alayım da uzun süre kullanayım diyorsanız 12GB VRAM ölü yatırımdır. Sırf bu yüzden 4070 Ti ı aldığım gibi kutusunu açmadan sattım.

Şuan 4070 Ti ve 7900XT aşağı yukarı denk kartlar ama çok değil 2 sene sonra 7900XT VRAM avantajı sayesinde bariz şekilde daha güçlü ve güncel bir kart olarak kalmaya devam edecek. Benzeri 3070-RX6800 de yaşandı, defalarca kez farklı forumlarda RX6800 varken 3070 almayın 8GB VRAM ileride sıkıntı çıkarır dedim şuan 3070 sahipleri VRAM yetmiyor diye zırlarken RX6800 sahipleri kafa rahat ayarları sona köklüyor hatta şuan RX6800 VRAM avantajı sayesinde 3080 e kafa atan bir kart 3070 Ti ı da geçti incelemelere bakabilirsiniz.

Özetle 15-20 bin TL para bayılıyorsanız bir karta mutlaka 16-20-24GB VRAM olsun bunun altı paranızı çöpe atmaktır.

• İki sistem var .
    Birinci sistemde ryzen 5600g RX 6700 ve 16 ram ile orjinal tlou part 1 de 2k high fsr kalitede kullanılan ram miktarı max 9 gb min 4.5 GB ve VRAM ise 8000 mbı geçmiyor . Akıcı ve çok hoş . Kalabalık ve çatışmalı yerlerde 50ye düşüyor.

2. Sistem ise i5 11400f rtx 3060 ve 16 ramde kürekli son güncellemeli tlou part 1 var . 2k dlls normal high ayarda da 60 FPS sabit alıyor. Fakat ram kullanımı 14-15 GB . Sorun nedir acaba ?

İki sistem aynı performansta yaklaşık olarak ama birinde Ramin çok olması kürekli olması mıdır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Babangida Babayaro -- 31 Mart 2023; 17:23:19 >
  • RTX3080Ti kullanıcısına yanıt

bakın next gen 12 gb minimum artık sabitlendi eger ben oyun oynayacam 1080p de beni üzmesin diyor ise kişi 12 gb şart öyle düşünün yoksa dediginiz gibi uzun soluklu 3-5 yıl kullanıcam kafasında isen minimum 16 gb

• asko56 kullanıcısına yanıt

Evet üstadım . Artık en az 16 veya 20 GB üstü kartlara yönelmek lazım. Malum grafik seviyoruz ve yeni çıkan oyunlar yüksek bellek istiyor.

• Laptop gpuları direkt çöp oldu. 4090 falan kurtarır diyeceğim de ona da genelde 2k ekran takıyorlar. Nvidia bildiğiniz planlı eskitme yapıyor. Bundan önce de 2 gb'lik gtx 770 kartlarıyla iyi kazıklamıstı.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 3637383940
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.