< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > |
The Last of Us Part II Remastered (Çıktı) [PC ANA KONU] #Türkçe (58. sayfa)



-
-
Merhaba Serafi
,
Cılız Lezbiyen ile Bodyci Kezban'ın intikam hikayesine hoş geldiniz. Oyunun Başarımlarında da belirtildiği gibi "İntikam alacaksan, iki mezar kaz."
Yapımı Afetzede zorluk seviyesinde ve oyun-içi süresi olarak 40 saatte bitirdim. Permadeath için başarım olduğunu biliyordum fakat en zor seviye için de başarım olduğu oyunda bayağı ilerledikten sonra farkettim. Kendime ceza olarak en zor seviye ile kalıcı ölüm başarımlarını tek ilerleyişte halledeceğim. Ardından da No Return DLC'sine girişip oyunu fullemeyi planlıyorum.
Öncelikle oyunun olumlu kısımlarından bahsedeyim. Çünkü Olumsuz bölümlerine girdiğimde büyük ihtimal kendimi kaybedeceğim. Bunun nedeni bu kadar kaliteli bir yapımı Woke saçmalıkları ile harcamaları. Bu yüzden önce oyunu övmeye başlayayım. İlk çıktığı günden beri Red Dead Redemption 2 ile birlikte en iyi animasyon kalitesine sahip oyun ifadesi oldukça sık kullanılıyordu. İlk oyun PC tarafına gelmese eninde sonunda Eniştemin PS4'ünü ilk ve bu oyun için gasp edecektim.
Neyse, bu kez kesin başlıyorum.
Oyundaki mobilite ve hareket kabiliyeti kontrol ettiğimiz karaktere göre değişiyor. Ellie daha kıvrak ve seriyken, Abby daha oturaklı ve oturaklı olarak hissettiriyor. Açıkçası Animasyon geçişlerindeki doğallık konusunda şoke oldum. RDR2 ne kadar başarılı olsa da geçişlerdeki doğallığı bu kadar hissettirmiyordu. Sağlanan bu doğallık oyunun Combatı ve Mobilitesini farklı noktalara taşımış. Bu kaliteyi görünce iki firmanın sıradaki oyunları olan GTA VI ve Intergalactic'i hayal edemiyorum.
İlk oyunda gayet iyi olan Gore seviyesi ise ultra, mega, deluxe seviyelerine ulaşmış. Sağlam ve temiz Gore'u her zaman severiz.
Grafikleri için pek bir şey söylemek istemiyorum. Sonuç olarak her ne kadar Remaster olsa da özünde 5 yıllık bir yapım. Bu yüzden kaplamalar bazı yerlerde nispeten göze batıyor. Fakat Animasyonlarındaki doğallık her şeyi görmezden gelmenizi sağlayabiliyor. Yüksek yerlerden kendini bırakmak hiç bu kadar göze hoş gelmemişti.
İp kullanma fiziği veya Abby'nin yükseklik korkusu yüzünden yüksek noktalardaki nefes alış-verişlerinin değişmesi gibi ince dokunuşlar basit ve etkileyici benim için.
Oyunun optimizasyonu ise görece başarılı diyebilirim. Güzel grafikler ve sabit FPS ile oyunu sorunsuz şekilde oynayabiliyorsunuz bir noktaya kadar. Sorunlar yok mu, Klasik Sony Portu derim.
GPU hatası yüzünden oyundan atmaları mı dersiniz, bazı mekaniklerin buga girmesi mi dersiniz. OneDrive nedeniyle oyunu save edememe ve 1 saatlik oynanışın hiç olması mı dersiniz. Ama ilk oyundaki sorunların hala çözülmediği yerde ölümü gösterip sıtmaya razıyız diyebiliriz. Çıktığından beri en azından düzenli güncellemeler alıyor.
Oyunun bir diğer başarılı olduğu kısmı ise Hikayesi ve Karakterleri. Çıktığı dönemde bu iki etkenin yoğun tepkiler aldığını hatırlıyorum. Benim için ise Hikayesi kusursuza yakın, karakterleri ise Woke'dan arıtılınca epey gerçekçi ve oturaklı. Dina(SJW hariç), Jesse, Owen, Yara, Manny gayet sağlam yazılmış karakterler. Dublajlı oynamama rağmen Manny'nin yaptığı esprilere bayağı güldüm.
Karakterlerden bahsetmişken Serafiler'den bahsetmemek olmaz. Lost'daki Diğerleri(Others) grubu gibi gizem yaratma, Fallen Prophet kıvamındaki arka plan hikayesi ile merak unsuru güzel işlenmiş.
Hikayenin sunum şekli bayağı hoşuma gitti. Lost yüzünden Flashback kavramından ne kadar nefret etsem de oyundaki kullanımı iyi olmuş. Hikaye iki karakterimizin yaşadığı gel-gitler ile oldukça yalın bir dille anlatılıyor. Yaptığınız her şeyin ve aldığınız her kararın bir etki/tepkisi vardır. Bu yüzden her ne kadar
Spoiler,
mesajı görmek için tıklayın.Joel gibi sağlam bir karakteri erken harcasalar da hikayenin başlangıç noktası olarak bunu seçmiş Yapımcı. O yüzden Abby'nin aldığı intikamı haklı buluyorum. Hikaye anlatımında daha önce iki ayrı karakteri kontrol ettiğimizi oyunlar oynamıştık. Hatta ilk oyununda kontrol ettiğimiz karakteri diğer oyunda avlamaya/öldürmeye çalıştığımız yapımlar da olmuştu.
Ama ilk kez aynı oyun içerisinde paralel şekilde iki ayrı hikayeyi oynayıp birleşme noktasına geliyoruz. Yapımcı firma bu noktada aldığı riskli karar ile bence oldukça başarılı bir işe imza atmış. İki ayrı oynanış ile karakterlerimizin yaşadığı değişimleri çarpıcı şekilde hissediyoruz bizde. Bu noktada;
Spoiler,
mesajı görmek için tıklayın.Abby olarak serinin ana karakteri olan Ellie ile yaptığımız Boss savaşı bayağı epikti. Basit görünse de bu kadar başarılı bir sekansı uzun zamandır bir oyunda görmemiştim. Aynı şekilde Tommy ile oynadığımız Köşe kapmaca güzel kurgulanmış. Gayet "vurucuydu". Oyunun finalini de çok sevdim ve oldukça etkilendim.
Spoiler,
mesajı görmek için tıklayın.Ellie yaşadığı travma nedeniyle ara ara Joel'un ölüm anını görüyordu. En sonunda ise ölüm anı yerine onu ne kadar sevdiğini anladığı Veranda'daki Gitarlı halini anımsayınca Abby'i bağışlamayı seçti. Sonuçta ikisi de "babalarını" kaybetmişti. Gelelim Dananın kuyruğunun koptuğu yere; Woke
ve Social Justice Warrior(SJW) saçmalıklarına. Yaklaşık 10 yıldır PlayStation markası; Netflix, Disney ve Amazon'a nispet yaparcasına artık Hold my Beer seviyesine geldi. Öyle ki(Bundan sonrası Horizon serisi ve Ghost of Tsushima oyunları için spoilerdır)
Spoiler,
mesajı görmek için tıklayın.Horizon serisini özellikle ikinci oyunu ele alalım. Yahu İnsan nüfusu komple yer yüzünden silinmiş, yaşam zor zar tekrardan başlamış. Bir kadın savaşçı ile karşılaşıyoruz. Diyor ki evdeki karımı çok özledim. Ulan İlk Çağ koşullarında yaşıyorsunuz, en büyük misyonunuz üremek olmalı normalde. GoT deseniz tam evlere şenlik. Biseksüel Shinobi Ninemiz vardı oyunda yahu. Granny çıldırmış. Orta Çağ Japonya'sından bahsediyoruz.
İlk oyun nispeten eski bir yapım olduğu için Yönetmen Neil Druckmann'ın bıyıkları yeni terliyordu. Bu oyun ise kendisi artık baskın bir Yönetmen olduğu için yardırmış durumda. Daha oyunun ikinci sahnesinde Ellie olarak Bara gidiyoruz ve arka planda iki erkeğin konuşmasına denk geliyoruz. Diyor ki dün gece çok iyiydi, tekrar yapar mıyız. Çok önemli değil ama Kıyamet kopalı 25 yıl oldu, 3-5 kişi kaldı Dünya'da.
Bunlar yetmedi mi. Sorun değil. Oyundaki diğer ana karakterimiz Abby var. Böyle VOCAAAT şeklinde yapılı bir arkadaşımız malum. Peki bu karaktere ne olsun. Kulağına fısıldasınlar.
Spoiler,
mesajı görmek için tıklayın.30 yıllık oyunculuk hayatımda ilk kez kulağıma fısıldandı bu şekilde. Genelde RPG oyunlarında da Romance vardır fakat hiç biri zorunlu değildir. Neyse en azından Abby'nin neden "köpekleri" sevdiğini anlamış olduk.
Dina desek tam bir İsviçre Ordu Çakısı. SJW kelimesinin sözlük karşılığı direk. Biseksüel?, Yahudi, No bodyshame. Forumdaki bir arkadaşın dediği gibi benim koltuk altımda o kadar kıl yok.
Diğer tarafta 13 yaşında varoluş sancısı yaşayan bir çocuk olarak vurgulanan Lev. Sevdik değil mi.
Evet, ne kadar sempatik gelse de karakteri canlandıran kişinin Trans bir birey olduğunu öğrenince bütün hevesiniz kaçabilir. Bu kadar çirkinlik ve mide bulantısından sonra oyunun müziklerinden bahsederek kapanışı yapalım. Yoksa daha da söveceğim.
Serinin en başarılı olduğu kısımlar bence Müzikleri. İlk oyunda Yalnızlık ve Çaresizlik duygularını müzikler ile çok başarılı aktarmışlardı. İkinci oyun ile birlikte gelen Sevgi ve İntikam temalarını ise harikulade yansıtmışlar. Bazı noktalarda Ünlü yönetmen John Carpenter esintileri hissettim. Bildiğiniz gibi genelde filmlerinin müziklerini de kendisi yapıyordu.
İlk oyun gibi ikinci oyunu da Dublajlı olarak oynadım ve gayet beğendim. Türkçe Altyazıyı geçtim, insanın kendi dilinde oyun oynaması gibi bir keyif yok. Bunun lüks değil de gereklilik olduğu günleri de görürüz umarım.
Günün sonunda Yaramaz Köpek şaheser olma potansiyeli olan yüksek kalibre bir yapım ortaya yokmuş. Serinin gelecek oyununda umarım Woke saçmalıklarından bir nebze uzak dururlar. Daha anlatılacak çok hikaye var.
"Mücadelen uzun olsun - Ve Ölümün de çabuk."
SonySoundtracksVEVOyoutube
"Beyond Desolation" from The Last of Us Part II (Original Soundtrack) Music by Gustavo Santaolalla and Mac Quayle ► Listen to the full THE LAST OF US PART II soundtrack here: https://soundtracks.lnk.to/TheLastOfUsPartIIAY ► Ask your voice device to play "The Last of Us Part 2" ABOUT THE LAST OF US PART II Set five years after the events of The Last of Us, players enter the role of 19-year-old Ellie, who comes into conflict with a mysterious Christian cult in a post-apocalyptic United States. The game contains survival horror elements and is played from the third-person perspective. Players can use firearms, improvised weapons, and stealth to defend against FOLLOW SONY SOUNDTRACKS: ► Facebook: https://www.facebook.com/SonyMusicSoundtracks/ ► Instagram: https://www.instagram.com/sonymusicsoundtracks/ ► Twitter: https://twitter.com/sonysoundtracks/ ► Discord: https://discord.com/invite/DCKp3RYRK3 ► TikTok: https://www.tiktok.com/@sonysoundtracks ► Newsletter: https://forms.sonymusicfans.com/campaign/soundtracks-newsletter-sign-up/ ► Spotify: https://thelastofus.lnk.to/playlist/spotify ► YouTube: https://thelastofus.lnk.to/playlist/youtubemusic SUBSCRIBE to our channels for more: ► https://soundtracks.lnk.to/sonysoundtracksvevoID ► https://milanrecords.lnk.to/youtube THE LAST OF US PART II (ORIGINAL SOUNDTRACK) TRACKLISTING 1. The Last of Us Part II 2. Unbound 3. Longing 4. Eye for an Eye 5. It Can’t Last 6. The Cycle of Violence 7. Reclaimed Memories 8. Cordyceps 9. Longing (Redemptions) 10. Restless Spirits 11. Chasing a Rumor 12. They’re Still Out There 13. Unbroken 14. The Rattlers 15. The Obsession 16. Soft Descent 17. The WLF 18. A Wolf’s Ghost 19. Masks On 20. It Can’t Last (Home) 21. Inextinguishable Flames 22. Allowed to be Happy 23. Collateral 24. The Cycle Continues 25. All Gone (The Promise) 26. Grieving 27. The Island 28.Beyond Desolation #TheLastofUs #TheLastofUsSoundtrack #TLOUhttps://www.youtube.com/watch?v=35UTD2Sm4NU
-
Oyunun hikaye kısmına daha önce 1 puan vermiştim. Vazgeçtim, 0 puan veriyorum. Hakkı aslında -5 falan.
Abby ile o kadar çok oynuyoruz ki artık konuyu da intikamı da senaryoyu da unuttum. Yola niçin çıkmıştık onu bile unuttum. Ellie, Joe falan kimdi unuttum. Abby ile herhalde 6 saattir aralıksız oynuyorum.
Gelmiş geçmiş en saçma senaryo ve senaryo işleyişi bu oyunda.
Getirin oradan Druckman'ı... Oyunun satışlarını iyice düşürdün. Abim benim... 30 milyon satacak oyun 15 milyon bile satamadı.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Yurtsever1453 -- 29 Nisan 2025; 6:0:52 > -
Benim için gelmiş geçmiş en iyi 3 oyundan bir tanesidir net senaryoya falan bu kadar takılanlar oyundan falan anlamıyor oyna geç tadını almaya bak 2 tane sahne için oyunu gömme sadece satış rakamlarına bakarak da oyunu değerlendirmeyin...beğenmeyen cs:go da falan devam etsin.
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Oyunu daha bitirmedim ama oynanış sürem 18 saati aştı.
İlk grafiklerden bahsedeyim. Çıkışında harika görünen grafikler artık bazı yerlerde eskiliğini belli ediyor. Ama çoğu yer hala çok çok güzel. Animasyon kısmına olumsuz birşey diyemem. Zamanının en iyisi.
Ellie kısmının yarısına yakını çok bayık maalesef. Özellikle Ellie ile Dina arasındaki diyaloglar ve olaylar çok kolpa çok yapmacık. Şu oyundan Dina yı çıkarsan Ellie nin lezbiyenliğinide bu kadar göze sokmadan anlatsan oyunun ilerleyişinde zerre değişiklik olmaz. Sjw salaklığı çok göze sokuluyor. Bu sebeple hikayenin ciddiyeti balon oluyor. Ellie düşman kesmeye gidecek ama dur bi önce Dina şans öpücüğü versin evin direği muharebeye öyle gitsin. Acayip romantik yani. Evde çocuk yerine kedi besleyen şişman gözlüklü 80 küpeli sjwler ayakta alkışlıyor şuan.
Gelelim Tarkan Viking Kanına. Pardon Abby e. Bu kadar abartı kasıntı bir karakter olmasa kesinlikle başrol olurmuş. Ellie ye göre daha atik ve oynanışı zevkli bir karakter. Birde nedense bu karakterle oynadığımız bölümlerin grafikleri daha güzel ve daha aydınlık geldi bana.
Özet: Grafikler ve animasyonlar yılına göre harika. Hala bile aşırı başarılı. Ama hikaye ve karakterleri at çöpe gitsin. Ve son olarak Abby ile oynamak çok daha keyifli. Silahlar az bence ve geliştirme kısımları çok az. Daha fazlası olmalıydı.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gokhans19 -- 29 Nisan 2025; 17:39:38 >
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
Şu tarz bi başyapıt belki 10 yılda 1 anca denk gelir ama olur mu ya oyun istediğimiz gibi bitmediği için hadi konuya 2 günde bir gelip hikayeyi gömelim
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
-
inFAMOUS Second Secon PS+ kütüphanesinden kaldırılmış sanırım. Geçen sene Nixxes'ın sızdırılan PC Port listesinde vardı. Muhtemelen Nixxes'ın bir sonra ki PC portu olucak. GT7 ve Demon's Souls'un gelmeyeceği söylenmişti. Yine de fikir değişir mi göreceğiz ilerleyen zamanlarda.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
-
İlk oyunun hikayesini yazan yazmıştır ama ikinci oyun için tahminen senaryo üretemedi. İşin aslı bence ilk oyunda hikaye olarak çok başarılı değil. Bu serinin hikayesi çok klişelerle dolu zaten.
Ama ilk oyunu başarılı yapan unsur hikayesini anlatma ve işleme şekliydi. İkinci oyuna gelirsek aynı başarılı anlatış yer yer var yer yer yok. Olmama sebebi de oyunun süresinin ilk oyuna göre 3 kata kadar çıkartılmış olması.
İlk oyun 8 saatti ikinci oyun da bu süre oynanışa bağlı olarak 28 saat. Hal böyle olunca oyunun senaryosunu yazanlar biraz saçma sapan şeylerde yapmışlar.
Appy kısımları gereğinden fazla tutulmuş. Bazı görevler gereksiz. Oyunun süresini uzun tutmak için yapılmış şeyler var. Zaten bu sebeple gecen haftalarda bir yorumumda oyunu yazanlar Türk dizilerini mi izlediler diye yazma sebebimde buydu.
Yani oyunun yapımı için parayı veren kimse ben 28 saatlik oyun istiyorum ve bu sürenin altına inmeyin nasıl doldurursanız doldurun demiş gibi. Yani oyunun süresi 18 saat olsa belki daha başarılı bir yapım olacaktı ama 28 saat olunca oyun kalite anlamında zarar görmüş gibi.
-
Grounded zorluk ve bölüm başı Permadeath şeklinde Ellie kısımlarını akşam bitirdim. En çok zorlayan ölüm sonrası 30-45 dk'lık oynanışın başına dönmekten ziyade oyunun çökme sorunları ve bugları oldu.
Spoiler,
mesajı görmek için tıklayın.Oyunun başlarında Dina ile sığındığımız Kütüphane'de alt kata açmak için dolap gibi bir şeyi çekmemiz gerekiyordu. Orada Dina'nın animasyonu bir türlü başlamadı. Script bazlı olduğu için ben de tutmayı bırakamadım. Haydee bölüm başına. Sonra Jesse ile ilerlemeye başladığımız görevin başında bir çıkıntıda kendisini kaldırıyoruz ardından bizi çekiyor. Orada 2 kez crush yedi oyun. O yüzden temkinli oynamaya başladım. En sonunda da Abby ile oynamaya başladığımızda araç ile giderken pusuya düştüğümüz yerde atların başından vurdum. 2 atı vurduktan sonra crush yedi yine oyun. Merak ettiğim benim kadar crush yiyen oldu mu oyunda.
Anladığım kadarıyla animasyonların geçişlerinde ne kadar doğallık olsa da scrip bazlı sahne geçişlerinde crush yiyor oyun. Herhangi bir FPS drop olmadan.
-
İlk çıktığında olmuştu birkez çökme sonra sorunsuz bitirdim sinematik yorumlarıyla ikinci kez oynamamda hiç çökme olmadı.
Sistem stabil değildir. Bu oyun güzel bir stres testi oc denemeleri için.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Donanım donanım değişiyor sanırım crash sorunu. Nette baya denk geldim crush problemiyle uğraşanlara ama bende ilk çıktığı gün başlamama rağmen oyunun sonuna kadar bir kez bile çökmedi.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Optimizasyonunda hiç sorun yaşamadım açıkçası, sanırım sistem seçiyor. Doom'da bir problem yaşarsam format zamanı gelmiş diye yorumlarım. Hoş, o da sorunlu id Tech Engine kullanıyor.
-
Dedi empati yeteneği iş-ev veya iş-ev-oyun arası olan ortalama bir algı yeteneğiyle büyük resmi görüp yargı dağıtacak kadar cüretkar bir babayiğit. Keşke her sektör senini gibilerin elinde olsa, dünyanın sırtı yere gelmez.
-
Sen beni nereden tanıyorsun ki hayatımın iş-ev arasında geçtiğini söyleyebiliyorsun ? Engeli yedin.
-
-
TLOUPartII(PC) için hiç kitlenmeden çökmeden gayet güzel oynanıyor diye söyleyenler var ama buna rağmen oyun ikidebir çöküyor kitleniyor bir türlü doğru düzgün oynanmıyor diyenler var. Bu oyunu PC'de sorunsuz hatasız şekilde oynayanlar ile oyunu kitlenen çöken crush sorunu yaşayanlar sistemlerini özellikle ekran kartını (Nvidia, AMD) ve kullandığı driver sürümünü yazarsa çok iyi olacak.
RTX 40 serisi kart kullanıyorum Ocak 2025 tarihli 572.60 driver'da kaldım, sonrası çıkan her yeni sürüm Nvidia driver (özellikle RTX 50 serisinde) çok aşırı sorunlu hatalı sürücüler diye yazılıyor (Nvidia forumları Reddit mesajları) gözüm korktu. Birde 572.60 sonrası çıkan yeni driverlar ile TLOUPart2 desteğini uyumluluğunu Nvidia belirtmişti.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ravenholm -- 4 Mayıs 2025; 17:3:9 >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X