Şimdi Ara

The Elder Scrolls IV: Oblivion Remastered {PC ANA KONU} {Çıktı/2025} (12. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
669
Cevap
25
Favori
20.926
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
6 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1011121314
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Evet grafik katmanı olmuş. Tabii ui animasyonlar falan da değişmiş. Ama tamamen remake değil evet. Remaster - remake karışımı. Loading screen immersion denen olayı epey bozuyor ama idare edicez artık.

• JePinkman kullanıcısına yanıt

İşte animasyon gibi görsel olarak gördüğün her şey (insan vucudu dediği o) yenilenmiş durumda ama arkaplanda oblivion çalışıyor. Çünkü mekanikler(beyin) aynı. Bu aslında mod desteğinin de önünü açıyor ancak insanların ue5 öğrenmesi gerekiyor olabilir. Belki de ue5'e harici bir mod tasarım programı yayınlayabilirler ileride. Yani aslında bu iyi haber..

• Geçemediğim bölümlerde açıp tgm yazdığım, daha sonrasında da pişman olduğum o konsol duruyor mu acaba :D

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • TES oyunlarını oyun yapan gerçek RPG öğeleri barındırması. İzlediğim kadarıyla Oblivion bu konuda bayağı iyi eski olmasına rağmen. Belki Skyrim'den bi tık bile iyi olabilir hatta. Bu tarz RPGnin gözünden vuran fazla oyun yok, kendisini RPG diye tanıtıp çıkan oyunlar sadece zibilyon tane dialog atıyor önüne kendisine rpg diyor bu yüzden.

Önemli olan o öğelerin hepsini barındırabilmek. Çok keyifli saatler geçireceğim bu oyunda belli  

• Kage. kullanıcısına yanıt
    Bu oyunun dünyasının yanında Skyrim bile gölgede kalıyor Oblivion bambaşka bir seviye aslında Morrowind hepsinden güzel ama bir gün inşallah ona da çıkar bi remake :D

Ben yama bekleyeceğim İngilizce oynanmaz bu oyun umarım tez vakitte adam gibi bir yama çıkar oyuna

• Cemo94 kullanıcısına yanıt

Açık dünyası nasıl hocam? Remastered haliyle tatmin eder mi büyüklük ve doluluk olarak merak ediyorum

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Mr.Prestige kullanıcısına yanıt
    Hocam Oblivion açık dünyası dolu dolu ve yeterince büyüktü. Yeterinceden kastım olması gerektiği kadar büyük yani Ubisoft oyunları gibi kocaman ama bomboş açık dünyası yok. TES oyunlarının en güzel yanlarından birisi keşif hissidir acaba şurdan ne çıkacak diye girdiğin bir yerden kocaman bir hikayeye sahip daedra görevi çıkabilir mesela :) Remastered da orijinal oyunla aynıdır oynasam mı diye düşünüyorsanız hiç beklemeyin başlayın.

• Bethesda'nın açıklamasına göre oyunda şu an resmi olarak mod desteği yok arkadaşlar ama bu demek değil ki modlanmasın. Nexus'a bakınca yakında bu oyun içinde sağlam modlar çıkacak gibi durduğunu görüyorum ama işte bu modlar PC'ye özel kalır. Mod konusunda endişeniz olmasın.

Alacağım sanırım playstation a

Teşekkürler

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Mod konusunda bence endişelenmeyin.. Mutlaka çıkar hatta daha önce oblivion için yapılmış olan tüm modlar daha hızlı bir şekilde portlanacaktır bu oyuna. Sadece bunu yapacak bir araç programın yazılması gerekiyor. Bethesda bence çoktan bu işe el atmıştır gibime geliyor.

@Mr.Prestige Bir tes serisi oyunun mesela skyrim olsun haritasının boş olduğunu söylesem sen inanır mıydın? :) Gönül rahatlığı ile alabilirsin oyunu çok uzun saatler oynayacağından şüphem yok.

• Cidden şaka gibi bir günde goty adayı olabilcek bir oyuna kavuştuk.Oblivion hep oynamak istediğim rpglerdendi.Bethasda toparlamaya başlaması çok sevindirici

• bu shadowdrop işi çok iyi bence. hiç beklemiyorsun, beklerken ilgini kaybetmiyorsun, videolarla, incelemelerle gözünü doyurmuyorsun. direk çıkıyor ve alıp oynamaya başlıyorsun. en azından remastered - remake oyunlar için bu yolu izlesin firmalar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi edwardweo -- 22 Nisan 2025; 22:4:38 >
  • Dostlar şu ekranın ortasındaki crosshair'ı kapatma ayarı yok mu? Şaka gibi sinir oluyorum şu olaya.

• İlk izlenim gayet başarılı. Bu oyun bildiğiniz oblivion ama bazı ufak iyileştirmeler yapmışlar lakin bu iyileştirmeler çok fazla değil. Görsel olarak inanılmaz görünüyor ama insan şaşırıyor bazen..

Ufak bir ipucu: Biriyle konuşurken sizinle olan iletişim durumunu anlamak için önce sol alt kısımda ki kafa işaretini tıklayın. Gelen rakama göre size karşı tutumunu belli edecektir. Gerçi yüz ifadelerinden de anlıyorsunuz. Mini oyun ile bunu yükseltmeniz sizin elinizde tabi. Birilerini ikna etmek için lazım olacak aklınızda bulunsun.

Şuan gördüğüm tek sorun optimizasyon dengesizliği. Bazen FPS uçuyor bazen de dipe vuruyor. Bunu zamanla düzelteceklerdir. Gerçi nvidia bile henüz oyun için bir sürücü yayınlamadı. Özetle zamanla düzelecektir.

The Elder Scrolls IV: Oblivion Remastered {PC ANA KONU} {Çıktı/2025}

• undy1ng kullanıcısına yanıt

Ayarlar da yetersiz. Hud ayarı yok, crosshair ayarı yok vs. Ek olarak evet Nvidia tanımıyor şu an. Driver gelir onların önden haberi vardır muhtemelen.

• JePinkman kullanıcısına yanıt

Crosshair gibi o tür HUD ayarları orjinal oyunda vardı o da gelecektir. Biraz güncelleme alması lazım. Görselliği bozan (daha doğrusu sırıtan diyelim) çok şey var aslında şuan. Tertemiz bir görüntü ile oynamak harika olurdu.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi undy1ng -- 22 Nisan 2025; 23:24:39 >
  • undy1ng kullanıcısına yanıt
    Fps 38’e anlık mı düştü yoksa o seviyelerde mi oynatıyor hocam sistemin nedir?

• Modçular şov yapıyor

nexus mods :: oblivion remastered
    A Painted World Remastered - Color Corrected Reshade Preset
    https://www.nexusmods.com/oblivionremastered/mods/44

Oyun tam anlamıyla mükemmel bir remaster olmuş, görsellik günümüze uyarlanmış fakat oynanış (gameplay) hemen hemen aynı. Değer mi kesinlikle değer. 152 dakikadır kesintisiz oynuyorum anca duraklayabildim. Ayrıca fiyatları bize uygun yapan bethesda ve bunu sağlayan steame teşekkürü borç bilirim.

3060 ekran kartı ile dlss balanced, medium ayarlar, texture ultrada içeride 80 90, dışarıda 55 60 fps alabiliyorum. Bence çıkış haline göre gayet iyi.

The Elder Scrolls IV: Oblivion Remastered {PC ANA KONU} {Çıktı/2025}

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

Bende 3060 max-p laptop var hocam. Ayarlar dlss kalite modunda ve genel ayarların tamamı yüksekte. (ultra'nın bir altı) Dışarıda 30-40 içeride 70'lerde geziyor. Henüz oyunu oynamaktan ince bir ayar yapmadım nvdia sürücü çıkarsın bir sonrası kolay.. Bu arada hakikaten modcular çoktan çalışmaya başlamış.

The Elder Scrolls IV: Oblivion Remastered {PC ANA KONU} {Çıktı/2025}www.nexusmods.com
    Oblivion Remastered Mods - Nexus Mods
    https://www.nexusmods.com/games/oblivionremastered/mods
  • 
Sayfa: önceki 1011121314
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.