Oyun aşağı yukarı 20 - 25 dakikada kuruluyor. Kurulduktan sonra 2-3 tane dosya yükleniyor ve Play diyerek oyuna başlıyoruz. Kendimizi bir partide dans ederken buluyoruz ve parti olmadığını kendi doğum günümüzün olduğunu öğreniyoruz. Bizden bi karekter seçmemizi istiyorlar. Seçtikten sonra D. günü hediyesi olarak ferrari california veriliyor. Daha sonrada aslında arabanın bizim olmadığını rüyada ve Vale olduğumuzu öğreniyoruz. eski bir araba alarak oyuna başlıyoruz. Konu gerçekten güzel işlenmiş zaten Buraya kadar sorun yok.
Oyunun en kötü özelliği araç kontrolü, kontrol bölümündeki tüm ayarları en başa çeksenizde araba çok tepki veriyor ve çok dönüyor bu da sizi rahatsız ediyor. Bana göre Tdu 1'deki kontrol sistemi kat kat daha iyiydi. İsteyen istediğini diyebilir ama bu böyle. Ayrıca oyunda motorsiklet olmamasıda ayrı bi konu. Ama manzara, yollar ve grafikler iyi.
Bu kontrol konusunda herkes aynı hatayı yapıyor, söylemiyeyim diyorum ama herkes aynı şeyleri tekrar ettiğinden dolayı oyunu oynamayan arkadaşlar için konuya müdahale etmek zorunda hissediyorum kendimi. Araç kullanımını daha gerçekci yapmak için viraj alımlarında 'shift' ile ilk oyunda olduğu gibi kolay dönememe durumundan ötürü oyunun kontrollerine kötü demek çok yanlış. İlk oyunda da hardcore mod açıldığında aracı standart modda ki gibi kullanmayı denediyseniz aynı şey ile karşılaşabilirsiniz bu da kontrolleri kötü yapmaz! Kötü kontrolden kasıt bu ise yanlış tespitlerde bulunuyorsunuz bunu baştan belirteyim. Herşeyi geçtim oyunu doğru düzgün bir direksiyon seti ile oynamadan bu yorumunu yapanlar daha da yanlış bir tespitte bulunmuş oluyorlar. Direksiyon ile aracımıza daha iyi hakim oluyoruz ama ekstrem hareketler sonrasında ilk oyunda ki gibi rahatlıkla yolda kalacağınızı düşünüyorsanız yanılıyorsunuz çünkü gelişen araç fizikleriyle oyunun kontrolleri özellikle klavye kullanımında çok daha zor bir hale gelmiş. Bu durum hoşunuza gitmiyorsa sorun yok, beğenmedim diyebilirsiniz ama bu durumun getirdiği sonuca verdiğiniz tepki 'kötü araç kontrolü' ise son derece yanlış düşünüyorsunuz haberiniz olsun.
Yanlış düşünmüş olabilirim ama oyun bilgisayara çıkıyor ve herkesin direksiyonu olamayabilir. Bunu düşünmeleri gerek. Ve kontrol konusunda da ısrarcıyım. İlk oyunu katmam doğru değil fakat ilk oyunda bile kontrol ayarları yapıldıktan sonra kullanılabiliyordu. Konuyu daha fazla uzatmak istemiyorum. Herkesin oyunla ilgili bi fikri düşüncesi vardır doğru yada yanlış saygı duymak gerekir. Teşekkürler, saygılar.
quote:
Orijinalden alıntı: atsuma
beyler şu an oyuna giremiyorum. accont oluşturmuştum.böyle bir accounttunuz yok diyor.load yapmıyor yani.new game diyince oyuna sokmuyor.bu nasıl iş ya.hem orjinal alıyoz anlamadım gitti.
valla bıktım böyle saçmalıklarla uğraşmaktan ya.valla bir daha hiç bişey alıcam yetti artık ya.
oyuna giremeyen var mı benim gibi.
peki luşturdugun account la atarinin sitesine ve ya tdu 2 nin sitesine girebiliryomusun. ben sağ olsun invalid nick name diyince server lar açıldıktan sonra yeni profil oluşturdum sorunsuz şekilde girdi. Bu arada askadaşlar ben nick serdar dı ilk öyle ayarlamıştım ve hata vermemişti ama server lar açılınca invalid dedi. muhtemel biri daha önce aldı. böle saçmalama ihtimali olabiliyor. veyron u aldım 10 dk sonra save Patladı... oyun login im asdedeoglu nickim Serdar430TR .. online oynamak isteyenler ekleyebilirler. Arıca arkadaşlar bende steering sensivity en sola çektiğimde artıyor en sağda takoz gibi dönüyor. o da diğer ayarlara göre ters olmuş. en azından ben de. dikkat edersiniz
Klavye kontrolu çok kötü ya bi ayar falan yapmamız gerekiyo mu?
tamamdır service pack 3 sorununu hallettm,yükleniyor oyun
quote:
Orijinalden alıntı: Hicks
quote:
Orijinalden alıntı: KURSAD.
Fps sorunu yaşıyanlar Gölgelendirmeyi Low'a getirsin 15 -20 fps etkiliyor çünkü ultra High 'da . hem low pek bir işe yaramıyor açıkcası gölgelendirme optimizasyonunda sorun var sanırım gölgeler oynuyor çünkü :D ayrıca çok keskin olmasından dolayı A.A kapalıymış gibi duruyor gögelendirmeyi kapatın kısacası.
Golgelendirme dediginiz hangisi?
ENVIRONMENT QUALITY
quote:
Orijinalden alıntı: GaMeSToNeBLuee
quote:
Orijinalden alıntı: ugurcakir
Arkadaşlar oyunu kurdum ve oyuna başlayınca iki sorun ile karşılaştım.
1.El frenini hangi tuşa atarsam atayım el frenine basılı tutmadan gaza basarsam hareket etmiyor.Örneğin el freni "shift" ise,"shift" tuşuna basılı tutmazsam araba sanki boş vitesteymiş gibi ara gaz verip bir ilerleme olmuyor.El frenini farklı tuşlara atadım ama aynı sorun yine var.En sonunda el frenini iptal ettim,böylece sorun düzeldi ama mâlum el frensiz de oynamak biraz sıkıcı. 2.Sola ve sağa bakış komutlarını atadım 1 ve 2 tuşlarına fakat bu sefer de hep sola bakıyor,yani takılı kalıyor.Tuşları iptal edince düzeldi.
Yardımcı olursanız sevinirim,şimdiden teşekkürler. Ayrıca bazı arkadaşlar bu oyun klavye ile mi oynanır diyebilir ama bazı sebeplerden dolayı elimde direksiyon yok.Lütfen "klavye" ile ilgili gereksiz yorum yapmayalım
aynısı bendede oluyor arkadaşlar vamı bi çözümü orjinal değil oyunum söyleyim ama snopy MX-V19 direksiyonuda görmüyo yardımcı oluverin
direksiyonun driverinı değiştirmen gerekiyor daha yeni bir versiyon bul düzelir.
Hantal diyip geçmeyin hardcore modunda sakin sakin takılmak isterseniz yavaş arabalardan güzeli yok vallahi özellikle klasik arabalar süper oluyor
quote:
Orijinalden alıntı: yekilord
Klavye kontrolu çok kötü ya bi ayar falan yapmamız gerekiyo mu?
Kontrol kısmından yaptım ama değişen birşey yok..
quote:
Orijinalden alıntı: Hicks
Merhaba,
Oyunun surus ve kontrollerini acimasizca elestiren kisiler acaba nasil bir sistemle hangi ayarlarda oynuyorlar? Menu'den Hardcore derecesini mi secmisler? TDU ile TDU2'yi karsilastiranlari da anlamiyorum, senelerin oyunu simdiki donanimla elbette daha iyi basarim verecek, bir kac sene sonraki donanimlarla da TDU2 icin ayni seyleri soyleyeceksiniz. Bu gibi oyunlarda oyun deneyimine etki eden en onemli sey tepki suresidir, siz dusunmeden her gordugunuz ayari sonuna kadar acarsaniz ekranda 50 FPS gormenize ragmen oyun o akicilikta olmayabilir. Surus ve kontrollerin kotulugunden yakinanlar grafik ayarlarini dusurup denerlerse cok daha iyi bir oyun deneyimi yasayacaklardir...
Tesekkurler,
Hicks
Ne yazık ki böyle bir problem var. 45-50 frame ile oynuyorum ancak sanki 20 frame'miş hissi veriyor.
quote:
Orijinalden alıntı: GaMeSToNeBLuee
quote:
Orijinalden alıntı: ugurcakir
Arkadaşlar oyunu kurdum ve oyuna başlayınca iki sorun ile karşılaştım.
1.El frenini hangi tuşa atarsam atayım el frenine basılı tutmadan gaza basarsam hareket etmiyor.Örneğin el freni "shift" ise,"shift" tuşuna basılı tutmazsam araba sanki boş vitesteymiş gibi ara gaz verip bir ilerleme olmuyor.El frenini farklı tuşlara atadım ama aynı sorun yine var.En sonunda el frenini iptal ettim,böylece sorun düzeldi ama mâlum el frensiz de oynamak biraz sıkıcı. 2.Sola ve sağa bakış komutlarını atadım 1 ve 2 tuşlarına fakat bu sefer de hep sola bakıyor,yani takılı kalıyor.Tuşları iptal edince düzeldi.
Yardımcı olursanız sevinirim,şimdiden teşekkürler. Ayrıca bazı arkadaşlar bu oyun klavye ile mi oynanır diyebilir ama bazı sebeplerden dolayı elimde direksiyon yok.Lütfen "klavye" ile ilgili gereksiz yorum yapmayalım
aynısı bendede oluyor arkadaşlar vamı bi çözümü orjinal değil oyunum söyleyim ama snopy MX-V19 direksiyonuda görmüyo yardımcı oluverin
yokmu yardımcı olucak olan
quote:
Orijinalden alıntı: *Furious*
Video'ların hepsini izledim.
Onlara göre yorum yapacağım.
Öncelikle sürüş fiziğinden bahsedeyim. İlk oyuna kıyasla daha iyi değil, hatta daha kötü olmuş. En azından ben video'dan öyle gördüm. Yani Midnight Club 2 gibi desem yeridir diye düşünüyorum. Direksiyonu hafif bir çevirme ile araba dönüş yaptı resmen. Bu nedir ?
Oyunda yeni detaylar mevcut. Üst baş alışverişi, kumar oynama, evdeki eşyalar üzerinde değişiklik yapma vs gerisini bilmiyorum. Vardır daha birşeyler
Oyun Sims'e dönmüş gibi hissettim sanki. Bunlarla zaman harcayacaklarına oyunun kendi özüne daha özen gösterseler diye düşünüyorum. Tek umudum oyunun çıkmasına daha var. Yani bu sürüş fiziğini değiştirmeleri için zamanın olduğuna inanıyorum.
Benim yorumum bu yönde. Saygılar...
Test Drive Unlimited 2 cikti dedigin gibi drieksiyon ufacik dokunsan araba donuyor:D Test Drive Unlimited 2 cok bastan savma olmus havok motoru gibi agir bir motor oyuna gitmemis oyun cok hantal olmus bir suru gereksiz detayla oyuna cok yuklenmisler Test Drive Unlimited 1 daha güzeldi allahtan Test Drive Unlimited 2 yi orjinal almadim yoksa oyun elimde kalirdi Test Drive Unlimited 2 orjinal almayi dusunuceklere demesi oyun bastan savma olmus disi süslü ici bos bir bebek arba surme zevki Test Drive Unlimited 2 de cok igrenc
Bu sürüş modlarının farkları ne hardcore, sport vs? ne yararı oluyor hangisini seceyim
Arkadaşlar Logitech Momo direksiyonumu an itibariyle satışa çıkardım. İlgilenenler PM ile Görüşebiliriz.
Arkadaşlar oyunu yükledim bu seferde bu hatayı verdi ne yapmam gerekiyor lütfen yardımcı olun
Trainer çıktmı ya bilen varmı Pm beklerim çıkmadı diye de pm atabilirsiniz
Hem ev hem araba almaya para dayanmıyor yav C4 ve B4'ü bitirdim sadece High challange kaldı yani sırada A serisi var ama 63 bin$ para var bu parayla ne alınabilir arkadaşlar ?
smh 4293 oyunu uplauncher dan çalıştır
quote:
Orijinalden alıntı: kamikaze482222
smh 4293 oyunu uplauncher dan çalıştır
tıklıyorum gelecek gibi oluyor sonra hiçbirşey açılmıyor,diğerine tıkladığımda da hata veriyor
steam den alan varsa bi baksın yükleme başlamış heralde steam forumu hareketlendi
quote:
Orijinalden alıntı: Kraven
Hem ev hem araba almaya para dayanmıyor yav C4 ve B4'ü bitirdim sadece High challange kaldı yani sırada A serisi var ama 63 bin$ para var bu parayla ne alınabilir arkadaşlar ?
A sınıfı için $25K Golf VI GTI aldım. B sınıfı için hangisini alsam diye düşünüyorum.