< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > |
TESLA MODEL Y KULLANANLAR KULUBU 2023-2025 (66. sayfa)

-
-
Parası dolar, Euro dövizde olanlara sıkıntı olur mu bilemedim. Sonuçta Tesla aracı belirli bir miktar döviz tutarı üzerinden satıyor. Vergiler vs vs eklenip güncel kur üzerinden hesaplama yapılıp rakam bu deniliyor. Arada bayi, komisyoncu vs olmadığından da öyle kafasına göre rakam değişmiyor. Dövizde olan adam döviz artarsa bir zarar uğramıyor ki? Ben mi yanlış düşünüyorum??
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
Tam hesaplamadım ancak Euro 25'li rakamları geçtiğinde aracın ÖTV matrahı %50'den %60 a çıkıyor. Aracın KDV ÖTV hariç fiyatının 1.35 M seviyesini geçmesi durumu.
Dolayısıyla fiyatta ek % 11.8'lik artış olur.
-
Bu açıklama mantıklı. Çünkü kur arttığında vergi dilimi değişiyor. Buna ok ama diğer türde dövizde kaldığında bir sorun yok bence.
Bir de tabi 80.000 doları kur 20’yken araca bağlamakla kur 30’ken bağlamak arasındaki psikolojik fark var :)
Elektrige nisan ayi itibariyle %15 indirim gelmis.
Sifırdan alan kaç kişi var ki ? Paranın büyük kısmı zaten başka araçlara bağlı şu anda büyük çoğunluğun.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
😂😂
O da var tabi ki…
Ben de Deep Blue LR siparişi verdim…
Quicksilver renk çok güzel hiç terettüt etmeyin. Baştan sipariş verip sonradan yorumlar ile değiştirmeyi düşünen varsa bence sorun etmesin gayet şık bir renk arabaya çok yakışmış. Artık teslim tarihi söylemiyorlar (fsd ve iç rengi değiştirmiştim), baştan aldığınız tarih sonradan yaptığınız değişikliklerden etkilenmez sadece beyaz ve siyah dışında mayıs-haziran teslim yok dediler. Performance paket lastikler zaten mevcut kullandığım araca benzer. Ancak havalı süspansiyon olmaması beni düşündürüyor. Araç aşırı sert olacak her kasisi hissettirecek. Beyaz iç mekanı siyaha göre daha çok beğendim ancak baya kir gösteriyor belki değiştirmesem de olurmuş. Showroomda inen binen o kadar çok ki başı bir dakka boş kalmıyor. Bir premium alman arabası (bmw, mercedes, vs) iç kalitesi beklemeyin daha basit tasarım, ortalama kalite malzeme kullanılmış. Ön kamera yok onun için park ederken 360 kamera kolaylığı olmayacak. Almanya’da yaşasam herhalde i4 m50 alırdım bizdeki gibi fiyat farkı da yok. Ama oradaki tüketici de tesla’yı tercih ediyor demek ki kullanmak lazım sadece dış görünüşle yargılayamayız. Ülkemizde ise tamamen f/p ürünü her türlü tesla alınır. Kurdan dolayı fiyat artarsa sadece tesla artmıycak bütün araçlar artacak sonuçta tesla yine oransal olarak avantajlı olacak.
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
-
Ben quicksilver seçmiştim canlı görünce terettütsüz beyaza çevirdim. Şiddetle söylüyorum lütfen aracı canlı görmeden renk seçmeyin. Gri renk fotoğraflarda harika ama canlı hayal kırıklığı.
Ben canlı gördüm bugün, beyazdan daha çok beğendim. Tabi kişisel görüştür herkesin tercihi farklı olur ama iki arkadaşım daha vardı yanımda onlar da çok beğendi.
Renk çok kişisel, canlı görün karar verin. Avantaj ve dezavantajları ise yazışıldı.
Ama beyaz ve quicksilver var herhalde gösterimde.
Hatta LR bile yok.
Akasya'da da popup açacaklarmış, ne zaman acaba, hem LR hem diğer renkler gelse keşke ama kırmızı daha Almanya'da bile satılmadı sanırım.
-
Ben de QuickSilverı çok istememe rağmen fiyat farkı çok diye beyaz aldım. İyi ki fiyat farkı varmış. QuickSilver alsam kesinlikle geri değiştirirdim (normalde gri araba çok severim) ama Tesla beyaz ile çok daha güzel olmuş
Evet canlı görünce hem beyaz çok güzelmiş hemde dedim 93k neden veriyorum o saniye hiç düşünmeden rengi beyaza çevirdim.
Bir önceki aracım sedefli beyaz f30 bmw markaydı. Şimdiki aracım bu tesladaki laciverte benziyor midnight blue. Tecrübelerime göre tartışmasız beyazı seçtim çünkü koyu renkleri kullanmak zor oluyor yıkatınca o gün çok güzel fakat kapalı otopark olmasına rağmen ertesi gün toz içinde ve hareler çizikler çok belli oluyor. Sedefli beyaz diğer beyazlar gibi olmuyor gece ve gündüz canlı görmek lazım çok harikadır.
kendi soruma cevap olacak örnek bir video buldum, diğer merak eden arkadaşlara da faydalı olur diye paylaşıyorum:
Site ortak elektrik panosundan 3 faz elektrik çekip süzme sayaç takmışlar, her ay siteye gelen elektrik faturasından, süzme sayaçla ölçülen miktarı yansıtıyorlarmış, aidat gibi ödüyormuş. yorumlarda benzer bir soru sorulmuş bu konuda, oradan öğrendim.
Murat Gültekinyoutube
e şarj ev tipi 3.7kW monofaze şarj istasyonunun yerine ZES EVC04-AC22 trifaze şarj istasyonu kurulumunu bütün detaylarıyla anlatmaya çalıştım. Elektrikli araç düşünenlerin ilk yapması gereken şey evlerine şarj altyapısı kurmaları. O nedenle bu videonun önemli bir ihtiyacı gidereceğini umuyorum. Lütfen beğenmeyi ve abone olmayı ihmal etmeyin. Iyi seyirler👋 Kablo seçimimizi 22kW a göre yaptığımız için sadece sigorta ve kaçak akım rölesini 40A likler ile değiştirerek ve şarj istasyonu dip switch'den 11kW'dan 22kW'a ayarlamak suretiyle AC Şarj gücünü 22kW'a çıkartmış olduk.⚡ ZES ekibine bir kez daha teşekkür ediyorum👍https://www.youtube.com/watch?v=H8oXX_bh-EE&ab_channel=MuratG%C3%BCltekin -
Bunu ben de izlemiştim, başarılı bir video
Tesla cam kalitesi ve oluşturduğu sessizlik. Muazzam Teslayoutube
Tesla Glass | The Secret to a Quiet Cabinhttps://www.youtube.com/watch?v=CorrbelUSIE&feature=youtu.be
Acayip bir boyut
Diğer markalar buna yakın mı acaba ?
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X