Evet |
TESLA MODEL Y KULLANANLAR KULUBU 2023-2025 (2309. sayfa)

-
-
bende beyaz iç tercih ettim sipariş verdim, seramik uygulama felan yapıcam koltuklara, bizim burdan daha önce beyaz iç almış eski kasa biri var 120bin km kullanmış tepe tepe koltuklarda deforme olmuş 2 ci yılın sonunda tesla ücretsiz degişim yapmış, 120 bin km arabada tepinmişler yine iyi dayanmış tertemiz oldugu halde tesla degişim yapmış tüm koltukları.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi arslanplaza -- 15 Mayıs 2025; 14:6:22 > -
Zaten mikro dalgadaymışsın gibi düşüneceksin( Tesla alamayan biri) 😁
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
Elektrikli araba için çok erken de diyebilriim mesela
hem en çok tesla yanıyor
-
3 gün önce konuştum Sahler ile, çalışmalar sürüyor en kısa zamanda üretime başlayacağız dediler. Ama bence çok geç kaldılar ilk gelen test araçlarından bence 3D modeli çıkarıp işi hizlandirmalari gerekirdi
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Ne zaman almıştınız hocam .
allah allah..apple car play..???????
android auto çalışıyormu...????
-
Başlık: Tesla Almayı Düşünenler İçin Kapsamlı Kullanıcı Deneyimi (2 Yıl Sonrası)
Merhaba,
Elektrikli araçlara ilgi duyan ve özellikle Tesla almayı düşünen arkadaşlara yardımcı olmak adına, 2 yıldır aktif olarak Tesla kullanan biri olarak kendi deneyimlerimi paylaşmak istiyorum. Umarım bu yazı karar verme sürecinizde size ışık tutar.
Neden Tesla Tercih Etmeliyim?
1. Aile Kullanımına Uygun Tasarım
Araç oldukça geniş ve pratik bir iç hacme sahip. Hem arka bagaj hem de ön bagaj (frunk) ile ciddi bir yükleme kapasitesi sunuyor. Arka koltuklar yatırılarak düz zemin elde edilebiliyor, bu da kamp yapanlar veya uzun yola çıkanlar için büyük avantaj. Şaft tüneli bulunmadığı için arka koltukta 3 kişi konforla seyahat edebiliyor.
2. Sessiz ve Konforlu Sürüş Deneyimi
Elektrikli motorun sessizliği ve başarılı ses izolasyonu sayesinde araç içerisinde uzun yolculuklarda yorgunluk hissi minimum düzeye iniyor. Sohbet ederek veya müzik dinleyerek keyifli yolculuklar yapabiliyorsunuz. 120-130 km/s hızın üzerinde rüzgar sesi artmaya başlıyor, ama yine de iç ortam rahatsız etmiyor.
3. Etkili Klima ve Hava Kalitesi
Isıtma ve soğutma sistemi son derece başarılı. Uzun yolda konforu artıran önemli bir özellik. Ayrıca HEPA filtre sayesinde dış ortamdan gelen toz, egzoz gibi etkenler filtreleniyor, bu da özellikle alerjik bünyeler için büyük avantaj.
4. Panoramik Cam Tavan
Cam tavan sayesinde iç mekân oldukça ferah ve aydınlık. Özellikle gündüz yolculuklarında bu ferahlık hissi fark edilir düzeyde.
5. Kolay Temizlenebilir Deri Koltuklar
Koltukların deri olması, özellikle çocuklu aileler için büyük avantaj. Temizlik son derece kolay.
6. Kış Konforu: Koltuk ve Direksiyon Isıtma
Soğuk havalarda koltuk ısıtma ve direksiyon ısıtma çok işe yarıyor. Üstelik tüm bu özellikleri mobil uygulama üzerinden uzaktan kontrol edebiliyorsunuz.
7. Gelişmiş Güvenlik Modları
Araçta bulunan güvenlik modları gerçekten iyi çalışıyor. Hırsızlığa karşı kamera sistemleri, hareket algılama ve olay anı kaydı gibi pek çok özellik sayesinde aracınızı her an kontrol altında tutabiliyorsunuz.
8. Uzaktan Erişim ve Anahtarsız Kullanım
Araçla ilgili birçok işlemi Tesla’nın mobil uygulaması üzerinden yapabiliyorsunuz. Kameralara erişim, klimayı çalıştırma, kapı kilitleme/açma gibi özellikler uzaktan kontrol edilebiliyor. Anahtarsız giriş ve çalıştırma sistemleri çok pratik.
9. Geniş Dokunmatik Ekran ve Akıllı Navigasyon
Araçtaki büyük ekran üzerinden tüm kontrolleri sağlamak mümkün. Navigasyon sistemi oldukça başarılı ve sade arayüzü sayesinde dikkat dağıtmadan kullanılabiliyor.
10. Otomatik Şarj Yönlendirmesi
Navigasyon üzerinden şarj istasyonlarına otomatik yönlendirme yapılabiliyor. Menzil planlaması konusunda oldukça yardımcı oluyor.
11. Neredeyse Yok Sayılacak Düzeyde Bakım Masrafı
Yağ değişimi, egzoz, triger kayışı gibi klasik bakım kalemleri bu araçta yok. Bu da uzun vadede ciddi bir maliyet avantajı sağlıyor.
12. 4x4 Performans ve Hızlanma
Araç performans açısından oldukça tatmin edici. Dört çeker sistemi sayesinde yol tutuşu güçlü. Gaza bastığınız anda hissedilir bir hızlanma yaşıyorsunuz, bu da sollama gibi durumlarda büyük avantaj sağlıyor.
13. Yakıt Maliyeti (Evden Şarj İmkanıyla)
Eğer evde şarj imkânınız varsa, yakıt maliyetiniz neredeyse sıfıra iniyor. Bu da uzun vadede ciddi tasarruf demek.
Dikkat Edilmesi Gereken Noktalar
- Evde şarj imkânınız var mı?
- Yoksa en azından yakın çevrenizde hızlı şarj istasyonları var mı? Bunlara dikkat etmek çok önemli.
- Şarj uygulamalarını önceden indirin.
- Yola çıkmadan önce mutlaka ihtiyacınız olacak şarj uygulamalarını (ZES, TruGo, Eşarj vs.) indirip üyelik ve ödeme bilgilerinizi girin. Son dakika uğraşmamak için bu adımı atlamayın.
- Rotanızı önceden planlayın.
- Uzun yolda hangi istasyonlarda şarj edeceğinizi önceden belirleyin. Harita uygulamalarından bu istasyonların konumlarını öğrenin ve bir kenara not alın.
Sonuç:
Tesla’ya geçiş sürecinde benim gibi tereddütleri olan birçok kişi vardı. Ancak 2 yıldır şehir içi ve uzun yol kullanımlarımda neredeyse hiçbir sorun yaşamadım. Elektrikli araç dünyası başta yabancı gibi gelse de, alıştığınızda vazgeçilmez bir konfor sunuyor. Eğer şartlarınız uygunsa ve özellikle evde şarj imkânınız varsa, kesinlikle tavsiye ederim.
-
Sahler şöför tarafı ayak koymayı kesik yapmasın mümkünse , ya da altına cırt falan yapsın kayıyor sağa sola
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Sahler ile bende görüştüm. Elimizde Yeni kasa Juniper yok dedi. Elimize geçer geçmez ölçülerini alıp üreteceğiz dediler.
-
Kalite olarak sahler mi iyi tparts mı?
-
Kalite olarak en iyisi Rizline demişlerdi. Onlarıda aradım fakat onlarda henüz üretime başlamamış.
TPE malzeme ve enjeksiyon yöntemi ile üretiliyormuş.
Diğer firmalar Vakum yöntemi ile şekil veriyorlarmış.
-
Paspas ölçüleri yeni kasada değişmiş olabilir mi? Bence iç ölçüler aynıdır?
Servise gittik aksesuar sormak için;
1- yan kapı altı taş izleri için kısmi ppf gelecek dediler.
2- eski paspaslar uyuyor çok küçük farklar var eskisi kullanılabilir dediler. 1cm gibi fark varmış köşelerde. Junipere çok pahallı gelir paspas setleri ben eskisine uyandan alıp kullanacağım. Orj paspas 8000 TL ye yakın bir fiyatı var. Onun yerine mobile connector alınır.
Ne zamandır beklediğim cevap buydu. 2. madde.
Çok güzel ifade etmişsiniz. Emeğinize sağlık. Tepeye sabitleme yapılacak bilgiler.
1- yan kapı altı taş izleri için kısmi ppf gelecek dediler.
Ben yan taş izleri için temu dan paçalık aldım, kasislerden geçerken sürtme sesi geliyor ama plastik dubel ile bağlı olduklarından bi zarı olduğunu sanmıyorum.
-
Paspas işinde Sahleri tek geçerim. Üzerine Tesla logusu vursun herkes orijinal sanar
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
ben sahler i aldım denedim ama memnun kalmadım sonra orj. Tesla paspas ları aldım arada dağlar vardı. Sahler paspas farklı olanları var da ben alt modelini mi aldım bilmiyorum yanlış da yönlendirmek istemem.
orijinal tesla paspas nereden alınıyor?
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X