Şimdi Ara

TESLA MODEL Y KULLANANLAR KULUBU 2023-2025 (451. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar: M0meNtS , _EUA_ , _EUA_
3 Kayıtlı Üye (1 Mobil) ve 29 Misafir (3 Mobil) - 28 Masaüstü4 Mobil1 iOS
5 sn
53.899
Cevap
1.388
Favori
3.587.787
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
103 oy
Öne Çıkar
Popüler Konular listesinde
11. Sırada  bugün en iyi #5
Sayfa: önceki 449450451452453
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Geçen perşembe ödememi yapmıştım fakat bugün 1 gibi mail geldi. KDV deki artıştan dolayı ek ödeme yapmanız gerekiyor diye. Yarın sabah ödemeyi yapacağım. Acaba bugün mü yatması gerekiyor süre ile ilgili sıkıntı olur mu

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Arkadaslar herkese merhabalar,

Ben de bugun TESLA Model Y standard 19luk teslim aldim. Arac ile 400-500km yol yapip Ankaraya geldik. Size bu gunluk tecrubelerimi anlatayim, sonradan teslim alacaklara faydam olsun.

Havaalanından Ilk bindigim taksici baskasina yonlendirdi. 2. taksiciye adres Intercity Park dedim. Anlamadi. Beni baska bir yone goturecekti. Orada da baska bir intercitynin oldugunu iddia ediyordu. Google mapsten haritayi acip yonlendirdim. Mutlaka adresi tam olarak kaydedin.

Randevum 16.30daydi ama ucagin saatine gore 1-2 saat daha erken gittim. Ayni gun oldugu surece bir sorun olmuyor galiba ama belli de olmaz. MT boş vaktime denk geldiniz yoksa beklerdiniz vs gibi bireyler dedi. Vaktinde gitmenizde fayda var.

Arabayla ilgili butun videolari izleyin. Ben izlemedim. Deneme yanilma yontemiyle ogrendim bircok seyi ama izlemis olsaydim daha rahat olurdum.

Teslimat sirasinda birsey beklemeyin. Ortam 2.5milyonluk arabayi satin aliyormussunuz gibi degil de cekiciyle cekilen arabanizi otoparktan geri almaya calisiyormussunuz gibi. Birileri hayrına su koymus neyseki susuzluk çekersiniz şarj sirasinda. En fazla 2-3 dakika tanitim yapip, videolari izleyin diyor Musteri Temsilcisi. Hersey applikasyon uzerinden yapiliyor. Mutlaka telefonunuzun sarji full olsun. Telefonunuz yoksa araci teslim alamazsaniz. Teslim alsaniz bile sarj vs sirasinda telefon sart.

Aslinda hic hizli sarj beklemek niyetim yoktu ama bana %13 sarj ile teslim edildi arac. EVET %13!!! Hizli sarj olmadan hicbiryere gitmemeye karar verdim. Onumde yalnizca 5-6 arac vardi ama maalesef para ile zeka bu ulkede her zaman dogru orantili degil. Bu yuzden 2 saatte ancak sira geldi. Sarjiniz %70-80e ulasmissa hala o hizli sarjlari (zaten 2 tane) isgal etmek, bencillik otesi, zeka yoksunlugu gostergesidir. Ama iste para ve zeka ters orantili olabiliyor canim ulkemde. Neyse sira bana geldi. 15-20 dakikada %13ten %60a cikti ben de yola ciktim. Çok mu zor oraya bir MT koyup %60a gelince siradakine yönlendirme yapmak?

Zaten 20km ötede Kuzey Marmara otoyolunda Istanbul park alaninda onlarca sarj istasyonu var. Birini denedik beceremedik. Neyseki bekleyen baska birisi yardim etti. O da Ankara yolcusu doktormuş. Kendisine tekrar teşekkür ederim buradan. Birsekilde %55ten %90a kadar sarj oldu. Bu is yarim saat surdu. Sonra bastik Bolu Highway tesislerine. Teslanin hazir superchargerlari var. Hicbir islem aplikasyon vs gerektirmeden direkt sarja baglaniyor. Gene yarim saatte %45ten %90+ cikti. Sonrasinda yola sakin devam ettik. Ankaraya geldigimizde %45 gibiydi. Applikasyonlarin gosterdigi istasyonlar cok sacma yerlerde oluyor. TOGG merkezine gittik Trugo icin. Sarjlar kapali. Baska bir AVMnin alt katina gittik ZES var diye. Internet cekmiyor. 4 cikis yeri var ama tek arac icin park yeri var. Oraya da biri park etmis. Neyse oradan da ciktik. Evin yakininda Mercedes galerinin icinde Esarj varmis. Orada yarim saatte %85-90a cikarttik. Suan bu mesaji yaziyorum. 

Kesinlikle ZES + Beefull + Trugo + Esarj + Tora + Sharz + Lixhium + oncharge uygulamalarini indirin. Kimlik + adres + kredi karti kaydinizi yaptirin. Fiziki Kart taleb edin ve yaniniza alin. Hangisinin ne zaman lazim olacagi belli olmuyor. Ben ZES ve Trugo kullanirim diyordum. Oncharge ve Esarj kullandim TESLA superchargera ek olarak. %40-50 x 3 kadar batarya sarji (110kwh) icin ortalama 150-200 TL verdim. 

Soru: Taksiciyi tam olarak nereye sikayet edebiliyoruz (musteri reddeden ilk taksiciyi)?

• odda O kullanıcısına yanıt

Bence hepsini çıkart. Bir ihtimal %50 OTV limitinde kalırsın. Yoksa %60 OTV kesin gibi.

Not: Otopilot zaten yazılımla istenirse sonradan yüklenebilir.

• KG K kullanıcısına yanıt

Suana kadar 2 tanidigim iptal etti. İkisi de kaporasini geri Aldi 1-2 hafta içerisinde.

• Zafer üzer Z kullanıcısına yanıt

Zafer Bey, Geçen perşembe ödeme yaptıktan sonra fatura kesimi sizin sorumluluğunuzda değil.

Fatura kesmek araç satışının ilk adımı. Parayı alıp isleme vade koyup müşteriden fark istemek doğru degil.

Tepkinizi göstermenizi tavsiye ediyorum. Herseyi online akışları ile yapıp, araç teslimini bile kargo dağıtım noktası gibi yapıp, Tesla Türkiye'nin keyfine keder kdv uygulamasına sokması en azından musteri memnuniyet açısından doğru değil ki yasal dayanağı olduğunu da sanmıyorum.

Siz ödeme yaptıktan sonra musteri temsilcinizin sureci ilerletmesi ve Finans ekibinin onay vermesi 2 gün almaması gerekiyordu.

Koskoca Tesla banka ile basit bir api entegrasyon kurup zaten programatik olarak paranın geldiğini goruyor.

Bundan sonraki adımlardan etkilenmemesi gerekiyor.

Fatura ve OtV kdv sistemleri zaten online ve kesinti yoktu sizi kesinlikle baglamamalı gerekiyor.

Perşembe ile pazartesi arasında 3-4gün var.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi AIRBOSS -- 11 Temmuz 2023; 6:19:45 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• ogulsev O kullanıcısına yanıt

Hayırlı olsun.

standart teslim proseduru Ben isteyken evimin önüne bırakıp gittiler arabayi. Yani teslimat bildiginiz bir kargonun teslimi gibi. Türkiye'de de farklı bir prosedür yok.

Ilk Şarj konusu, korku+endise+bilgisizlik toplamı.

Bence de oraya bir Tesla ekibinden arkadaş en hızlı şarj verimliliği 80- 70%e kadar şarj etmeyi önerebilir.

Ama bu sefer gereksiz tartışmalar olacaktır, şarj ısı kurban kesim sırası gibi, kimi kasaba dini vecibe demeden en ufak ise kadar yaptırıp kasabı meşgul eder, kimi başkasını düşünür.

Toplum problemi.

ZES + Beefull + Trugo + Esarj + Tora + Sharz + Lixhium

Bu abonelikler sürdürebilir değil, bence bir firmanın ortak bir uygulama ve arayüz ile birlikte tüm sistemlerr otomatik entegre olarak bunu çözmeli.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi AIRBOSS -- 11 Temmuz 2023; 6:7:15 >
  • ogulsev O kullanıcısına yanıt

Hayırlı olsun. Fiziki kartlar şart. Ben de bugüne kadar telefondan hallediyordum ancak ZES, eŞarj ve Voltrun'ın kartları geldi, çok daha pratik oldu bence de. Başka hangi firmalalrda fiziksel kart var bilmiyorum.

Teslim yerindeki Supercharger'da normalde 20 dk sınırı vardı, bir görevli takip ediyordu ancak size kötü denk gelmiş.

• Herkese günaydınlar

Dün itibariyle mobil veri bağlantısı gitti. 22 Mayıs teslimat. Premium bağlantı süresi dolmuş olabilir ancak hiç bağlantı olmaması normal mı? Navigasyon konum çalışıyor ancak trafik verisi yok.

• Cihaza ilk defa bağladım
    Şarj etmiyor
    Sanırım bağlantıda sorun oldu
    TESLA MODEL Y KULLANANLAR KULUBU 2023-2025

• cihanair kullanıcısına yanıt

Bu sorun yan komsumda da oldu. Elektrikciyi cagirdi ama daha gelmedi. Sanirim baglantida bir sikinti var.

• Günaydın, plaka teslimden kaç gün önce edevlete düşüyor.

• SuperVeloceJota kullanıcısına yanıt
    Bmw 4 serisinin kendisi ne ki i4 sürüş kalitesi yüksek olsun. Şaşırdım bu yorumunuza ben hiç beğenmemıştim i4’ü. Tesla ile kıyaslancak bir araç değil.

• berkolo88 kullanıcısına yanıt

Cihazı tanıtmak lazımmış ondan olmuyor bende yapamadım ya

TESLA MODEL Y KULLANANLAR KULUBU 2023-2025

• cihanair kullanıcısına yanıt

Abi bulursan bir yolunu bize de soyle. Cunku ben de ona gore komsunun wallboxi cozerim. Durum ayni. TESLA MODEL Y KULLANANLAR KULUBU 2023-2025 

• docmclk D kullanıcısına yanıt

Premium bağlantıyı nasıl alacağımıza dair bilgi bile yok... Tesla'nın çok acil el atması lazım. Şu an sadece olabildiğince hızlı teslimat yapmaya odaklanmış durumdalar ancak teslim almış olan müşterilerin sorunlarıyla ya da sorularıyla pek ilgilenmediklerini düşünüyorum. Başımıza bir şey gelmemesi için dua edeceğiz : (

• BTMWTMP B kullanıcısına yanıt
    Ben henüz teslim almış değilim. Çok da sıkıştırmayın şimdilik teslim alalım hep beraber yükleniriz.

• BTMWTMP B kullanıcısına yanıt

Gunaydin, Katiliyorum. Zaten belli seyler hala acilmadi. Tesla shop urunleri bile gelmedi. Umarim hizlica bunlari hallederler. TESLA MODEL Y KULLANANLAR KULUBU 2023-2025 

• berkolo88 kullanıcısına yanıt

Hocam çok zor ben hala yapamadım

• vires kullanıcısına yanıt

ben 4 serisinin kendisini bilemem, kullanmadım..

İ4 40i kullandım, hemde ciddi bozuk yollarda denk geldi, sımsıkı bir araç. ve malzeme işçilik kalitesi çok iyi.

Tesla'yı da kullandım, i4'ten sonra geleceğe gitmişim gibi ama çok basit kalıyor Bmwye göre ve merkez ekran arkasından, arka bölümlerden cızırtı ve bızırtılar geliyor çukurlarda.. enine çizgilerde yola çarpıyor araç. araç. Bmw çok daha tok hissettiriyordu.

teslanın yol tutuşunu deneyimleyemedim ama İ4 o ağırlığa rağmen çok dengeli ve güven verici idi.

Ben kişisel olarak otomobillerin sürüş özelliklerine ve hissiyatına çok odaklanıyorum.. teknoloji ve elektrikli otomobil uyarlama kısmına, menzil, alan kullanımı konularında odaklanırsanız tesla dediğiniz gibi net üstün.. i4 biraz eski kafa bir araç.

• Tüm marka şarj istasyonlarını tek noktada gösteren uygulamalar mevcut. Burada önemli olan konu tek uygulama üzerinden anlık doğruluk bilgilerinin gösterilmesi ve gidilen istasyonda ek bir abonelik gerektirmeden o uygulama üzerinden şarj başlat, bitir ve ödeme işleminin yapılabilmesi. Bunun için çalışan (VOLTLA) bir firma mevcut. Henüz yeni kuruldu ve arkasına büyük bir bankanın ortaklığını alarak ilerliyor.

Burada kritik nokta, şuan piyasada 130 civarı aktif şarj istayonu firması mevcut. Hepsi ile tek tek görüşülmesi gerekiyor. Anlık verilerin gösterilmesi için roaming anlaşmasının, ödeme işlemi için de full entegasyonun yapılması gerekiyor.

İlk etapta, tüm firmalar ile full entegrasyon kurulmasa bile, yakın zamanda (yıl sonu) çoğu firma ile roaming anlaşması yaparak, tüm istasyonların %90 üstü oranda anlık doğruluk verisi VOLTLA'da gösterilecektir. Full entegrasonlar ile ödeme ağı da genişleyecektir.

• 
Sayfa: önceki 449450451452453
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.