![]() Allianz nispeten iyi fiyat (21bin) verdi Kasko icin lakin teminat kapsami asiri dar geldi bana. - Bataryadaki en ufak bir sorun bile kapsam disi. - Yedek parcalarin yurtdisindan temin edilmesi teminat disi; ulan zaten tum parcalari yurt disindan gelecek en ufak bir kazada. Burada servisi bile yeni acilacak. Daha kapsamli ve kapsayici bir kasko yaptiran oldu mu? |
TESLA MODEL Y KULLANANLAR KULUBU 2023-2025 (449. sayfa)

-
-
Ben 5 temmuzda odemeyi gectim. Dun 9 temmuz pazar, faturami sayfada gorebildim.
Gumruge girmemis seyi nasil faturalandirabilirler ki? Benim arac, gumruge girdi seklinde yorumladim; umarim yanilmam.
-
Ben de ilk LR sipariş vermiştim, sonra o dönem hızlı geliyor diye P'ye geçmiştim. LR'i test edip P'yi test edemediğim için içimde çok büyük kaygı vardı ama yine de olsun, en kötü 19'luk jant ve lastiğe geçerim diye düşünüyordum. 1 aydır kullanıyorum, iyi ki P'ye geçmişim diyorum. Şehiriçi e5 ve çoğunlukla düzgün yollarda kullanıyor olmamın etkisi büyük tabi. Yolları bozuk olan bir semt/mahallede düzenli kullanıyor olsaydım farklı düşünüyor olabilirdim.
Bence de en mantıklısı herkesin mümkünse hem LR, hem P hatta mümkünse LR'nin 20 inç jantlısını da kullanıp karar vermesi ama eğer yaşadığınız bölgede yollar nispeten düzgünse naçizane tavsiyem P'yi mutlaka deneyerek karar vermeniz. Mesela ben Bodrum'da yaşıyor olsaydım asla P almazdım, bayram tatlinde uçakla gidip orada Skoda Kamiq kiraladım, o araçla bile o kadar rahatsız oldum ki, bir daha Bodrum'a gitmemeye yemin ettim diyebilirim.
-
Selamlar,
Bodrum'a giderken ben de araç kiralıyorum. En son Yalıkavak Gümüşlük yolunda gördüğüm her araca acıdım. Mahvolmuş yollar. Hatta cesur biri Tesla ile daldı oraya. Şok içinde izledim. O yollara asla. Üzülürsünüz.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi berkolo88 -- 10 Temmuz 2023; 14:48:5 > -
bence de girmiştir sizin araç, çok mevzuatı bilmiyorum fakat satış temsilcisi gümrükten çekme işleminde ötv ve kdv ödediklerini ve faturalandırdıklarını söyledi. kdv den etkilenmediğinize de sevindim
-
Arkadaşlar,
Aracını teslim aldıktan sonra FSD yada EOP alan var mı? Yada LR araçlar için Performans yükseltmesi yazılımsal olarak oluyormuş. Bunları almak mümkün mü? Fiyatlar ne kadar?
-
Teşekkürler
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
Ankara sigortadan hasarsızlık indirimsiz 17.500 TL teklif aldık. (4 milyon imm) Batarya hasarlarında aşınma oranı yıllık %10 belirlenmiş. Batarya hırsızlığı ve bu nedenle araca verilecek zarar kapsam dışı. Ankara, Allianz ve anadolu dışında uygun teklif veren yok gibi.
-
Kesinlikle, %100.
Bodrum'un her yeri ayrı kötü.
Yalıkavak - Gümüşlük, Gümüşlük - Turgutreis, Turgutreis - Akyarlar.
Valla Kamiq'in lastiğini yaracağız ve yolda kalacağız diye korkarak sürdük. Tesla olsa herhalde 5 km/s hızı geçmezdim.
Maalesef ülkemizin turizm cennetinin hali böyle, çok üzücü.
-
-
Abi sen araci direk havuza veya denize atmalisin. Sok icindeyim.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Öteki araçlarda bu sıcaklıklarda duruyordu hep. Bunda sadece derece olarak görüyoruz o kötü oluyor .:)
-
3 dk açtım hemen 30 dereceye düştü :)
panik oldum
Bende koruma açık 40 derece olarak. Sen nerdesin Antalya filan mı?
-
dış sıcaklık ile iç aynı değil ama
bende 40 dereceye ayarladım sonra 35'e düşürdüm
-
Bu sıcakta günlük ne tüketiyor paylaşabilirmisiniz bir ara? %6 - %8 paylaşmıştı @vires üstad. Aynı mı durumlar?
Ben parayı ödeyip uygulama üzerinden işlem tamamladı yazısını görmeme rağmen, bugün öğle saatlerinde ilave ödeme ekranı geldi ve ilave KDV yi ödemek zorunda kaldım. :(
bundaki fark , içerideki elektronik sistemlerin zarar görmemesi için belli bir sıcaklığın altında tutuyor aracı. Yani iklimlendirme çalışıyor içeride. Güneş altında kaldığı sürece de elektrikli bir araç olduğu için elektrik tüketiyor.
Tabi ben bu işin mantığını da tam çözemedim , bunun bir yerde duruyor olması lazım. Örneğin %50 şarj ile aracı 10 günlüğüne bir açık alana bıraksak geldiğimizde ne ile karşılaşıyoruz ? Çiçek sulasın diye çalışana anahtar vermek gibi aracın anahtarını bırakacak halimiz yok şarj etsinler diye. Yani bir dakikada artık batarya soğutmayı bırakıyor olmalı biteceği için . Sonra ne oluyor ? . Keşke cam tavanı güneş panelinden üretselermiş. Lucid air gibi.
-
Ben izmir de 22 jant xc60 ve yine 22 xc90 kullandım. o ölçüde artık ne yaparsan yap süspansiyon işi çözemiyor. RR veya bentley conti için bir şey diyemem. Hatta bir tanesi yarıldı lastiğin , jant bıçak gibi kesiyor lastiği .
Bir diğer sorun ise jantların eğilmesi . Yanakları aşırı ince olunca jantlarda oluşan balansı da anında direksiyonda alıyorsun. Uzun süre 35 yanak kullandım. Sürekli jant düzeltme ve balanstaydı araç.
Bu arada bmw süspansiyonu için , g20 de çok takip etmedim ama m süspansiyonlu araçlar da satılıyor arada. Bendeki 18 jant ve konfor süsp m sport. Geçenlerde makyajlı ile değiştireyim diye gittiğimde mevcut araçta m süspansiyonu görünce direk vaz geçtim. Konfor istiyorsanız adaptif alacaksınız ya da M iptalli olan 18 jantı.
-
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X