İnşallah gelir %100 olur ÖTV olur. @kanmet çok acele bugün çıkarması lazım devletimizin yoksa biz teslimat tarihini de aldık. Ancak senin arzu ettiğin gibi vurması için ekonomi bakanını atanması gerekiyor. Gelirse de 500.000 Farkı da öder alırım. Lakin giriş fiyatını dolar 19,65'ten hesaplanan bir şekilde ödememizi yaptık. Biraz daha öderiz sorun değil. Ben ÖTV artışını Seni tadınığım için değil mantıklı olarak bakıyorum. Cari açığa bakıyorum. Yoksa banane senden ;) Olması gereken ÖTV %130 aynı 1.8-2.0 litre araçlar gibi hatta onun en üst dilimi olan %150 olmalı. Birde dolar 30 TL olursa değeli @kanmet aracı alırsın 5 Milyon TL ye.. O zaman ben de umarım sen de aradaki farkı ödeyerek alırsın diye dua ediyorum. Bakalım hangimiz taha takvalıyız ve duası tutacak.. Tekrar edecek olursam dünya standartlarında değil TR gibi dolaylı vergilendirme yapan bir ülke için %50 ÖTV çok düşük. EGEA'dan düşük ÖTV li böyle bir araç alabilmek TR'de mantıklı düşününler bir fırsat olduğunu bilir. Yoksa ihtiyaçtan değil. Sen de o yüzden aldın hepimiz o yüzden aldık. Ben yazdım diye olacaksa ÖTV %10 a düşsün Tesla'da kullanacağım krediyi de iptal etsin ve aradaki farkı bize iade etsin. Hatta ben %50 ile alayım sen %10 ile al.. < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi wwwengin -- 29 Mayıs 2023; 12:6:23 > |
TESLA MODEL Y KULLANANLAR KULUBU 2023-2025 (246. sayfa)

-
-
Hocam insanların fiyat artışlarına, ucuza çalışan kaçak kayıtsız işgücüne, adaletsiz dolaylı verginij ana vergi geliri olup da şirketlerin milyarlarca liralık borçlarının affına neden tepki göstermediğine bu örnekler uzar gider ama, şimdi daha iyi anlıyorum neden tepkisiz bir toplum olduğumuzu.
Şahsınızı tanımam etmem ama zihniyetinizi tasvip etmem mümkün değil. Ülke gerçeği diyip bu çarka ayak uydurmak tarzım olmadığı için Sizi de incitmemek, kırmamak adına sizin mesajlarınızı görmemek benim.icin cehaletin verdiği huzuru yaşatacak. Tıpkı toplumun yaşadığı gibi. Saygılarımla.
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
DSC 445 plakalı araç sizin mi hocam Maidan’daki?
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Böyle bir yaklaşım için +1 vermemek olmaz. Destekliyorum.
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
Ötv’nin artabileceğini burada daha önce konuştuk hatta porche taycan örneği verdik, togg lansmanından önce çin üretimi elektrikli araçlara yüzde 60 gümrük vergisi geldiğinden bahsettik. Öngörülü olmak başka şey temennide bulunmak başka. Kimse ötv artsın istemiyor ama olayların gidişatı artabileceği öngörüsü yaratıyor. Bizim araçların gümrüklemesi daha yapılmadı şu an resmi gazetede yayınlanacak herhangi bir değişiklik bizi de etkileyecek.
Gece de kullanabilmek için. Elektrik başvuru yapmadım hiç. Akü lityum akü, 1800 şarj deniyor ama zaman gösterir tabi.
bataryası olan her üründe olduğu gibi bir kullanım ömrü var. Şu an buzdolabı hidrofor ışığı sabaha kadar rahatça çalıştırıyor ama muhtemelen belki 1 sene 2 sene sonra yapamayacak.
Elektrikli araçlar artıkça ve bataryaları eskidikçe piyasada çıkmaların bulunabilirliği artacak buda off grid projelerde yeniden hayat bulacak gibi görünüyor önümüzde ki yıllarda...
Dala's EV Repairyoutube
For more info on how to connect a LEAF battery to a BYD compatible inverter: https://github.com/dalathegreat/BYD-Battery-Emulator-For-Gen24 Massive thanks to all my Patreon supporters. Like the content? Consider becoming a supporter: www.patreon.com/dalahttps://www.youtube.com/watch?v=XHZWGLzT7gg -
İşte bu benim mantığımdır. Doğru söze ne denir ki ?
Hep birlikte ÖTV insin diye yazalım aynı yukarıdaki gibi olacak. Bizler devlete lobi faaliyeti yöneten insanlar değiliz. Sadece durum tespiti yapıyoruz.
Yok @wwwengin ÖTV artmasını istedi yazıklar olsun.
Değerli dostlarım ben neden isteyeyim. Proche %10 vergili iken almadığıma üzülen birisiyim sadece. SKYWELL'i 700 K ya vergi öncesi almadığıma üzülenlerdenim.
Şimdide üzülmek istemiyorum. Artsın desem de artmasın desemde bir TR ekonomi gerçeği var.
-
Aynı şekilde bende Taycanı kaçırdım o tarihte. Bedavadan hallice Porche satıyordu :)
-
Baz modeli 900 dolusu 1.2 idi kur 8di
yani 115.000 dolara halledecektik şimdi sanırım 250.000 dolar oldu.
-
Bende ki quick silver, geçen hafta istanbuldan aracı alıp gelmiştir olabilir :)
Özellikle 4-5 gün sonra farklı bi bağımlılık yapıyor. İlk 2-3 gün kurcalamaktan 0-100 yapmaktan midemiz bulandı :)
Benim plakam KS :) Ayırtmıştım plakamı
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi smskdr -- 29 Mayıs 2023; 13:9:47 >
herkese selamlar 06.04 LR siparişi vermiştim ekim-aralık görünüyordu tahmini teslim tarihi beklemeye devam edenlerdenim. Telegram grubundan süreci takip edebilmek için link alabilirmiyim?
-
Arkadaslarada teslim randevulari gelmis. Bize daha vin yok sozde ilk siparis verenlerdenim
Aynı durumdayım, MYP Quicksilver içi beyaz siparis vermistim henuz VIN yok, teslim alanlardan içi beyaz pek gormedim heralde o nedenle gelmedi diye dusunuyorum.
-
Ben 22.05 te teslim aldığımda sanırım içi beyaz olan 1 tane araç vardı. Siyah ve performance modeller daha hızlı geldi
Ben 40.000 km’yi dizel aracımla 2 senede yapıyorum. Birileri 5 ayda başarmış 👏
Tertemiz bir model y long range İlan No: 1102211833https://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-tesla-tertemiz-bir-model-y-long-range-1102211833/detay
İlan Istanbul çekme köy. Orda en yakın yer 30km. Bir arkadaşım Merterden silivriye hergün iş için gider gelirdi iş eve 130km tek yön tutardı. Yine iş ev Anadolu Avrupa yakası olanların çoğu senede enaz 40bin gider. Ben şuan senede 15bin anca yapıyorum
-
Merter - Silivri arası tek yön 60 km.
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X