Şimdi Ara

TESLA MODEL Y KULLANANLAR KULUBU 2023-2025 (241. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar: raskolinkov
1 Kayıtlı Üye ve 12 Misafir (4 Mobil) - 9 Masaüstü4 Mobil
5 sn
53.523
Cevap
1.390
Favori
3.551.720
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
103 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 239240241242243
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Şöyle bir hesap yaptım. Yanlışım varsa düzeltin lütfen.

Enerjisa tek fiyat tarifesi 1.48TL/kw —240 kw altı kullanım olursa
    Enerjisa tek fiyat tarifesi 2,21TL/kw —240 kw üstü kullanım olursa

Gece tarifesi ise şöyle;
    06-17 arası 2,01 TL/kw
    17-22 arası 2,93 TL/kw
    22-06 arası 1,27 TL/kw

Aylık ev kullanımım 150 kw görünüyor.
    Tek fiyat tarifesinden gidersem ve ayda 85kw depo doldurursam (235kw toplam tüketim) 345TL yapıyor.
    Toplamda 240KW yı geçtiğimiz zaman fatura 530TL oluyor. Bu da benim için 90KW lık dolum demek.

Gece hiç elektrik harcamadığımı düşünerek 75kw gündüz 75kw puant günlük kullanımım olsa ve 1.27 TL lik gece skalasında 85 kw depo doldurursam 478TL yapıyor fatura.
    Toplam tüketimim 240 kw olduğunda ise 484TL oluyor.

Aracın kullanım miktarı ve ev için aylık elektrik tüketim miktarı tarife seçiminde etken olabilir. Araç az kullanılacak ise tek fiyat tarifesinde bile kalınabilir.

Yine de gece tarifesi makul görünüyor.

Not: Yıllar sonra bu post görüldüğünde ‘Vayy be fiyatlar neymiş o zamanlar’ etkisi yapabilir 😁

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >

• karagozgilh K kullanıcısına yanıt

O gemi hali hazırda vın atanmış müşterilerin. Biliyorum çünkü benim aracım o gemide. Muhtemelen fotosu düşer, büyük çoğunlukla siyah performans araçları var o gemide.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Quardon12 Q kullanıcısına yanıt
    Teşekkürler bilgilendirme için beklemeye devam 🙂

Gemi bu hesaptan yazmışlar
    Tesla Owners Türkiye 🇹🇷twitter
    Tesla Owners Türkiye 🇹🇷
    https://twitter.com/teslaownerstrky/status/1662488302778302465?s=46&t=gdOkQVmP-gjCuxXTMYiH2w

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi karagozgilh -- 27 Mayıs 2023; 19:1:1 >

• Mayıs çok kötü geçti haziranda bu kadar teslim nasıl yapacaklar aklım almıyor. 150 araç bile teslim edilmedi hala.

• vires kullanıcısına yanıt

• 6 Nisan'da siparişimi verdim.

• Model Y Long Range Çift Motor Dört Çeker
    • Pearl White Renk
    • 19" Gemini Jantlar
    • Tamamen Siyah Premium İç Mekan

Baktım gelmiyor Internet'den de Hot Wheels Tesla ModelY sipariş ettim :)

Bugün teslim aldım tabi aileyede Tesla geldi diyede şakamı yaptım :) Komik oldu....

TESLA MODEL Y KULLANANLAR KULUBU 2023-2025

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mertshop -- 27 Mayıs 2023; 22:18:3 >

• mertshop kullanıcısına yanıt
    Birebir aynısını yaptım 😁

• Araçlar uzun süre gelmeyince sipariş verenler gülücüğe odaklanmaya başladı galiba😄

• Marksman84 M kullanıcısına yanıt

Bu sistem tek yerden devam ederse teslimata

150 arabada haziranda teslim ederler

• cihanair kullanıcısına yanıt

Vay, alemin kralı Cihan Hava abim, nasıl keyifler? Tesla'ya mı yazıldın sen de?

• Arkadaşlar bişey sormak istiyorum evim elektrikli araç şarjı için uygun değil, eşimin eczanesine kurdurmak istiyorum. Bu işlerden hiç anlamadığım için lütfen beni mazur görün. Eczanenin ön yüzü cam, üç duvar da ilaç rafı ile kaplı. İzleyebileceğim yollar nelerdir?
    Vestelin sitesinde stand da satılıyor sanırım, şimdi Vestel’den bu standı ve de 22 kW sunan modeli aldığımda servisi gelip kuruyor mu her şeyi yoksa benim başka ürünler almam gerekiyor mu?
    İkinci olarak mobil şarj aletleri var sanırım onun için hangi marka tercih edilmeli ve mobil olunca tam olarak nasıl bir avantaj-dezavantajı oluyor? Şimdiden teşekkürler.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Tesla Model Y fiyatları için zam oranları konuşurken, Tesla Türkiye sessiz sedasız Tesla Supercharger şarj istasyonlarının kWh fiyatlarını 7,40₺’den 8,60₺’ye çıkarmış. En azından Tesla kullanıcılarına bir bilgilendirme maili veya bildirim gönderebilirlerdi. Piyasanın hakimi olmadan bu kadar hızlı fiyat artışı göstermeleri, kesinlikle şarj konusunda rekabet olması gerekliliğini ortaya koyuyor. En azından Tesla araç sahiplerine zam yapmayabilirlerdi. Zaten Türkiye’de araçlarına ulaşan 100 kişi dahi olmamışken, bu fiyat artışının mantık dışı bir hamle olduğunu söyleyebiliriz. Türkiye operasyon yönetimi gerçekten çok zayıf…

• Güneş paneli muhabbeti geçmiş. Benim bahçedeki evimde 2x560w ve 1x 370w toplam 3 tane panel var. Bunu sessiz enerji diye bir ürün almıştım ona bağladım. 2560w depo kapasitesi var. Çim biçme makinesinden buzdolabına , hidrofordan led projektöre her şeyi çalıştırıyor ve sonsuz döngünde.

Önce seri bağlamıştım mppt o kadar voltaja uygun değilmiş bir süre sonra yandı :). Sonra paralel bağladım ve voltaj düştü Amper arttı. Şu an sorun yok. Bu tabi araba şarj etmek için kullanılamaz.

Yine de yaklaşık 10 bin dolar bir maliyetle bir villanın evin tüm elektrik giderini fazla fazla karşılayabileceğiniz gibi şebekeye de elektrik satışı yaptığınızda aracınızı gece şarj edebilirsiniz rahat rahat. Muhtemelen elektrik masrafınız sıfıra yakın olur.

• rsameric R kullanıcısına yanıt

Tesla sahipleri için fiyatlar halen farklı, istasyon dan istasyona ve yoğunluga göre değişiyor sanırım ama haklısınız fiyatlar daha uygun olmalı zaten rekabetin cok gerisinde sınırlı sayıda istasyon var.

İstanbul

Tesla Sahipleri İçin Şarj Ücretleri

₺ 7/kWh

Rölanti ücretleri (en fazla)

₺ 20/min

Tesla Sahibi Olmayanlar İçin Şarj Ücretleri

₺ 8,60/kWh

₺ 20/min

Ankara

Tesla Sahipleri İçin Şarj Ücretleri

₺ 6,90/kWh

₺ 20/min

Tesla Sahibi Olmayanlar İçin Şarj Ücretleri

₺ 8,60/kWh

₺ 20/min

• azberk kullanıcısına yanıt

Park asistanı için hw4 ile alakası yok.

Bir yanlış anlaşılma var,

Park asistanı Nisan itibariyle çalışmaya başladı

Ama verimsiz çalışıyor, doğru yönlendirme yapmıyor.

Kameralar ile Türkiye iklim ve yol aydinlatma/Park yeri - hava şartları nedeniyle zor doğru düzgün Park yeri çizgisi dahi yok bir cok yerde.

• wwwengin kullanıcısına yanıt

Siz araci teslim aldınız mı?

Umuyorum yakın zamanda teslim alirsiniz.

Long Range alan da bir arkadaş edilirsiniz kısa zamanda.

3-5 ay sonra bu fikrinizi tekrar değerlendirmenizi ve dürüst olmanızı rica edeceğim.

Elektrik motorlu aracta 400bg olmuş 530bg olmus 504bg olmuş fark etmez gibi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi AIRBOSS -- 28 Mayıs 2023; 12:35:17 >
  • Geçen seçim vın ataması olmuştu
    Bütünde olurmu acaba :)

• cihanair kullanıcısına yanıt
    Herkese olsa da bana yine olmaz gibi görünüyor :’)

• YiğitGöldağı 95WKN Y kullanıcısına yanıt

Aynı şeyi düşünüyorum ya

• ridleyscott kullanıcısına yanıt

Neden off-grid tercih ettiniz?

Bulunduğunuz konumda on-grid desteklemiyor mu ?

Aku bakım maliyeti nedir ?

• 
Sayfa: önceki 239240241242243
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.