< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > |
TESLA MODEL Y KULLANANLAR KULUBU 2023-2025 (239. sayfa)

-
-
Frunk kapatma konusunda tekrar aydınlandım😁.
Bizde ilgisizlik yorumları var ancak orda farklı bir algı görünüyor ayrıca.
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
Aynen tercihlerimiz başkasını alakadar etmez, tartışmak İçin yazmadım hocam. Endişe duyup duymamakta kişisel bir karardır diyeyim:)))
Baylar araç 90.000 ise kur düşsede 90, çıksada 90.
Aracın fiyat ayarlamasını kur üzerinden yapmaz, Tesla maliyet-kâr-pazar kriterlerine göre değerlendirir.
Neden birbirinizi kırıp döküyorsunuz. Bilende bilmeyende aşırı mütevazi oluyor ya
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Evde sarj adaptörü kurmak isteyenler için elektrikçiye göstereceğimiz rehber hazırlamış vestel. Altyapıyı hazırlayınca gelip kuruyorlar.
https://statik.vestel.com.tr/webfiles/vestel-evc-kurulum-rehberi.pdf
çok güzel paylaşım teşekkürler..
Peki mobil olanı mı almak lazım yoksa pano kurdurup stabil olan mı ?
Ben sanırım mobil olandan alacağım tri faz gittiğimiz yerlerde buluruz gibime geliyor
-
Ben de mobil olanlardan düşünüyorum. Go-e markasının var doğrudan prize takılıyor. Elektrikçiyle konuştum ekstra abonelik vs gerekecek mi diye, eve kadar trifaze geliyor elektrik (yeni evlerde böyleymiş) evde monafaze dönüştürülüyor dedi (çok anladığım işler değil). Sigorta paneli ve kablolama masrafı 10 bin tl gibi tutacak. Bir de sarj cihazı masrafı olacak toplam 30 bin lira gibi mal olacak.
İşte bende ona baktım. Güzel bir alete benziyor.
sigorta kutusu ve hat için site 1000 TL kablo parası istedi. bir de eğik uç takarsın kutuya gerek yok dediler. Komşum benim hattımdan şarj etmez herhalde :)
Go-e min güzelliği taşınabilir olması. ama acaba başka bir yerde kullanır mıyız yoksa her akşam iki aleti yuvasına takmak can sıkar mı bilemiyoru. olmadı takılı bırakırım o zaman da çalınırsa :)
Yanında taşımanın güzelliği anadoluya gittin şarj ihtiyacın oldu sanayiye gidip bie yerden tri faz Elektirik rica edersin. ya da yazlığa da tri faz yaptırdın oraya kutu almana gerek yok.
Bakalım araç gelsin de karar vereceğim.
-
Önceki bir çok mesajda da irrite edici söylemleri mevcut. Kendi ufak çıkarları için dünya yansın diyen kişilerin mantığı bu. Düşünemiyor ki aslında kendisi de zarar edecek bu durumdan. Sadece aldığı aracın fiyatının arttığını sanıp mutlu oluyor.
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Yeni vın atamaları ne zaman olacak ?
Özellikle ilk gün sipariş veren long Range teslimleri ?
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Arkadaşınızın durumu ne oldu? Ödemeyi yaptı mı?
Vin atananlar ortalama kaç gün sonra ödeme istendi ve aracı teslim aldılar? Bu ödemesini zamanlayacak kişiler için en önemli veri olacak.
3 günde fiyatı kabul etmeniz gerekiyor. Pazar gece atandı ptesi sabah mail geldi. Fiyatı kabul ettikten sonra ödeme için 5 gününüz var.
Hayıt yapamadı ödemeyi,kapora için mail attı sonuç bekliyor şuan
Şuan iş yerime GES kurduruyorum. yaptığım araştırmaya göre güneş enerjisi ve şebeke enerjisini harmanlayarak çalışan invertörler dahil çeşit çeşit ac adaptör var. yine güneş enerjisi ve şebeke ve süper capacitor dc adaptörlerde var ( tabi kurulum maliyeti çok yüksek daha) Müstakil eviniz veya iş yerinizde bu tür bir imkan var ise biraz daha araştırın derim. ac den gidecekseniz 22kwyı tercih edin BYD, Mercedes, BMW yavaş yavaş 22kw ac araçlarını tanıtmaya başladı 3,5 seneye piyasada 11kw araç kalmayacak gibi...
-
İrite etmek için değil,
Buradaki gereksiz söylemlere bir hiciv sanatı olarak o yazıları yazıyorum.
Kısacası P araçların tekerlerinin rotasyon problemini dert edinmiş kişilere
P modelinin TR için gereksiz olduğunu savunanlara
Elektirikli arabaların dizel arabalarla göre saçma olduğunu yazanlara öyle bir dil ile hicap duymaktayım.
Hani değerli dostum, irite ki İngilizce irritated ten gelir ve rahatsız etmektir.
Söylemleri ile yeni araç almış heyecanlı kimseleri rahatsız edenleri araçlarını teslim alamadıkları / böyle bir hayali olmayıp burada bizlere yorum yapanları ben de rahatsız ediyorum. ÖTV yorumum da o insanlara biraz olsun ne kaçırdıklarını araçlarını haziranda teslim alacak kişilerin heyecanına ortak olmak yerine kursaklarında bırakmaya çalışanlara bir atıf. ÖTV artarsa da (ki az önce twitterde seçim sonrası akaryakıt dahil bir çok kalemde çıkacağı konuşuluyor) ben de onlarla kendimce dalga geçiyorum.
Olay bundan ibarettir.
Sevgiler.
-
Tekrardan yazacak olursam 500 bg olduğu tahmin edilen bir aracın %50 vergi diliminde olması rüyadır. basit bir içten yanmalı araç %80 de iken bu araçlar %60 çin vergi dampingi ile satılan çinli rakiplerinden bile ucuza gelmesi rüyadır.
Ben aracı kullanmak için aldığım kadar 2 sene sonra içinde aldım. Pek tabiki alıktan sonra değerinin düşmesini değil artmasını talep ederim. Bu sizin zararı girmenizi istemek değil.
Aynı şekilde Mercedesin modellerinin %10 olması da rüya içinde güzel bir rüya görmek gibidir. Alabilen hemen alsın.
TR nin önümüzdeki dönemine bakıyorum da Allah sonumuzu hayır etsin. Ancak 20 yıllık bir iktisatçı olarak diyebilirim ki Mercedes'te Pazarlamada çalıştığım zaman 2004-2008 %84 ötv ile S serisi satıyorduk. Hani benim gençliğim nerde...
Sevgiler.
-
Bende 300w 16 panel var bir halta yaramıyor. 48v 100a lifepo4 aküye depoluyorum. Araç şarj etmek hayal.
Size katılıyorum.
Astarı yüzünü geçmeyen bir güneş şarj işlemi herhalde anca Tesla'nın durduğu garajın aydınlatmasını sağlar. Ya da Günlük %3-4 batarya dolumunu belki (2-3 KW) dolum yapabilir.
300 W 10 saat güneşlenme ile 3 KW yapar tam performans ile. Kayıpsız akrtasa bize herhalde 20-30 km menzil sunar. Doğru mu hesaplama sizin kontrolünüzü rica ederim.
Sevgiler.
-
Teşekkürler.
16 adet 300w panel. Evde anlık 300-500w sabit tüketim zaten var. Toplamda 4.5kw depoluyorum. Yine de hayal.
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X