< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi arslanplaza -- 27 Mayıs 2025; 10:21:30 > < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
TESLA MODEL Y KULLANANLAR KULUBU 2023-2025 (2367. sayfa)

-
-
Bu ne ya
gitti tosladı ağaca,
-
Hocam aracımı 1740 sattım Kasım 2024 çıkışlı. Evet tesla aldattı bizleri hem aracı erken getirdi hem de ucuza. Bu durum bizim gibi son dakika araç alanları zarara uğrattı. Ama bu değil sen bu aracı 1500 veya 1600 e alabilesin. Aracı ilana kaydım 2,5 saatte satıldı ne yüksek ne ucuz. Yüzlerce kişi mesaj yazdı telefonum manukyan'ın telefonuna döndü. Hatta fiyata artık anlaştığım halde daha önce daha az fiyat veren arkadaşlar 1750 ye kadar çıktılar ama söz verdiğim için vazgeçmedim. Yazışmalar duruyor istersen gösterebilirim.
Yani demem o ki evet yeni kasa 1866 ya satılırken eski sr larda fiyat düşüşü zaten normal. Ancak bugün konuştuğumuzda yeni kasa sr için binler sıradayken ve alamıyorken eski kasa sr larınızı sakın 1700 altına vermeyin. Mutlaka gelip alan olacaktır. Ben beklemek istesem 1780-1790 da satardım ama zaten parayı faize (haram severim) koyup o sürede o parayı çıkaracağım için hiç düşünmeden hemen sattım.
Gelecekte yeni sr'larda stok sıkıntısı olmadığı durumlarda ve ikince elde de satışının çoğaldı senaryolarda eski sr ların düşeceği dip fiyat 1600 dür. Altına satanda olacaktır ancak ben 1600-1650 bandının altına kazasız bir eski kasa sr satılacağını zannetmiyorum.
Ayrıca %10'luk ötv matrahı yukarı yönlü güncellenirse 1800-1950 bandında sıkışan tüm elektrikli araçlar 2000-2100 bandına kadar çıkacaktır. Bu da eski kasa sr ların yine 1800-1900 bandında fiyat oluşturmasına sebep olur.
Tabi galerici ve al-sat yapan bu işten para kazanan arkadaşlar 1500'e araba kovalasınlar. Bulabilirlerde ama bunlar tek tük olur zaten kendileri 1500 bağladıkları aracıda yine siz binicilere 1700-1750 altına vermeyeceklerdir.
-
Bir aracın 2.el fiyatını alıcı değil o aracın sıfırının fiyatı belirler. Evet tesla yenisini ucuza getirdiği için biraz düşüşler oldu ama 1700 altına inen yok. Boşuna heves etmeyin. 1350 ortadan birleştirilmiş araçlar ile ilgilenebilirsiniz.
-
1890 a 14binde Longrange arac satıldı hatasız hocam
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Ben de öyle dusundum ilk olarak ama biraz bekleyip test surucu yaptiginda hatayi tekrar edemedim, bunu aciklayamiyorum. Bir de öyle sadece fren sivisı eksigi olsa ayni gun tamamlayip gonderirlerdi diye düşünüyorum.
Hocam long range tarafında fiyatların bu şekilde olmasının tek sebebi MTV. Kimse aynı aracın 100 km. az menzili olan ve yıllık mtv si 14 bin tl olan bir araç var iken 65 bin tl yıllık mtv ödeyip o aracı almak istemiyor. Ama vergiyi sorun etmeyen hız seven zengin bir kısım için tabiki bu sorun değil. Bu durum doğrudan arz-talep dengesini bozuyor. Normalde bu araçın hem ötv'si hem mtv'si makul olsa zaten bu seferde kimse sr tercih etmezdi. Tamamen vergiden kaynaklı bir durum.
Tesla model y long range olanlar ilk tesla Türkiye'ye getirdiğinde 1700-1800 sıfır sattığı dönemde alanlar araçlarını ikinci elde 2200-2500 arasında satıyorlardı araç ulaşılamadığı için. Sonra devlet ötv ve mtv tarafını değiştirince satışlar bıçak gibi kesildi. Hatta yurt dışından paralel ithalat gelen 2700-3500 bandında satan bazı akıllı galericilerin ellerinde patlamıştı araçlar.
Ve eğer SR bu fiyata geliyor olmasaydı, bugün long range olanlar 2800-3100 arasında ancak ulaşılabilir olacaktı.
-
Potansiyel bi Tesla müşterisiyim hocam. Juniper alabilirsek ne ala alamazsak diye gözümüzün bir ucu 2. el piyasasında. Juniper ilk hedef olduğu için 2. Elde açıkçası fırsat kovalarım. Fiyat beklentilerimiz harici aslında paralel düşüncelere sahibiz.
Benim gibi olan arkadaşlar içinde sattığınız aracınızın KMsi, aksesuarları, PPF varsa vs. Gibi bilgileri de eklerseniz karşılaştırma için iyi olur.
https://x.com/mesutcevik/status/1927270911645773956
ilk partilerde kalite kontrol sorunu var belli ki.
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
Kalite yokki zaten, plastik kalitesi yelerde iscilik desen yok. Onceki saylarda bir arkadas kapilardaki birlesim yerlerini atmisti o hatalar hindistan mali otomobillerde bile yok. Ama insan isine geleni gorur isine gelmeyeni gormez
2024 uretimlerinde duzeltmişlerdi, bunlarda 3 4 aya düzelir geri dönüşler başlasın,
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi amadeus99 -- 27 Mayıs 2025; 12:36:54 >
-
Onlar düzeltildi 2024 lerce hocam bu arada en rahat düzeltilecek şeydir üretimde, kullanıcı geri dönüşü ile de düzeltilir. Bundan şikayet var derler üretim gözden geçirilir.Tesla ABD mantığında başladı,
Alman üretimi sonunda galip geldi ha o kivrim halen var sadece cok daha temiz,
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi amadeus99 -- 27 Mayıs 2025; 12:57:12 >
-
Bende otopilot 'u bayağı kullandım ama bu şekilde ani bir şerit değiştirme sanki dışarıdan bir müdahale gibi geldi bana.
Önündede herhangi bir engel v.s de yok. Bir engel görse bence ani fren yapardı Tesla...
-
Tüm Teslalarda olan durum. Kullanıcılar bunu görerek ve bilerek alıyor araçları. Dolayısıyla kimse görünce şaşırmıyor.
-
hayırlı olsun, allah kaza bela vermesin..
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X