Şimdi Ara

TESLA MODEL Y KULLANANLAR KULUBU 2023-2025 (208. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar: teragigabyte , teragigabyte , Munika
3 Kayıtlı Üye (1 Mobil) ve 13 Misafir (3 Mobil) - 12 Masaüstü4 Mobil
5 sn
53.552
Cevap
1.390
Favori
3.553.826
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
103 oy
Öne Çıkar
Popüler Konular listesinde
82. Sırada  bugün en iyi #3
Sayfa: önceki 206207208209210
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Yıllar önce donanımhaber de Overclock ile yazılım arasında kaldım. Yani Donanım ve software arasında. ve 20 sene önce anladım ki donanım meselesi çöp ama yazılım ise herşey. 20 sene önce forumda Laptoplar gereksiz denirdi. Tüm gün evdeysen ne işin var desktopla diye... Şmdi ise masaüstü PC mi kaldı allah aşkına çok niş özgün bir pazarı var.

Arabalarda öyle olacak. Merso CLA 200 4 Matic var alsın deri koltuklarını ambiyans ayınlatmasını bana yarı fiyatına 2 katını veren cihaz gelsin.

iPhone kullanma nedenimiz ne ise Tesla da odur.

• Janissary. J kullanıcısına yanıt
    Siteyi biraz kurcaladıkça şaşkınlıklar daha da artıyor 😊
    Tasarımı gereği fotoğraf ve videolarda B segment suv gibi görünse de ebatlar çok farklı.

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • x_trememir X kullanıcısına yanıt
    Çok güzel paylaşım çok teşekkürler

• wwwengin kullanıcısına yanıt
    Performans sanattır katılıyorum ama pişmanlığı hangi versiyon getirir koşullara göre değişir üstadım :)

• x_trememir X kullanıcısına yanıt
    Uzunluk olarak D sınıfı bir araç ama genişlik olarak E sınıfı araçlara rakip. Volvo xc90’dan bile geniş olması şaşırttı açıkçası. Bagaj hacmi de çok çok iyi kendi segmentinde rakipsiz.

• Yazdıklarınızın hepsine katılıyorum.

Aracı gerçekten kullanmak için alanların çoğu hyundai, kia, skoda, vw vs orta segment araçlarını şu anki ekonomik koşullardan dolayı olması gerektiğinden fazla fiyata satıp model y e geçecek kişiler. Sonuçta üzerine çok az veya hiç para vermeden teknoloji harikası bir cihaz alıyor. Zaten ekonomi kaygısı olmasa sipariş edenlerin %90 ı tesla neymiş teneke diyip bmw mercedes fln alır. Kendimizi kandırmaya gerek yok.

Mevcut araçları da performans ve teknoloji açısından teslaya göre fersah fersah geride. Ama atladıkları konular çok. Onu da yaşayıp görecekler

Zaten güncel premium model kullanıcıları tesla yı meraktan 2. veya 3. araç olarak oyuncak niyetine alır. Kafası almazsa da satar. Ama diğer grup yarın araçlar yığılıp ben bunu beğenmedim satayım dediğinde akıllara durgunluk verecek şekilde

zarar edecek.

Siz iyi niyetle uyarmışsınız, herkes kendi doğrularıyla karar versin.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

👍👍👍

• Youtubeda gezerken bi tane videoya denk geldim.

Taylor Mooreyoutube
    Tesla Model 3 Performance: What I Wish I Knew Before Buying!
    https://www.youtube.com/watch?v=95PnFRjh-IE&feature=youtu.be

Beyaz deri ile ilgili bir kac konusma gecmisti. Burada da beyazi onermemis. 6.47'de basliyor

Gorunce foruma yazayim dedim

• Hiçbir tesla’nın pişmanlık olacağını sanmıyorum.

Fiyat/performans olarak performance’ın en iyi model olduğuna inandığım için performance siparişi verdim.

• emreq E kullanıcısına yanıt

çok bilmeden yazıyorum çok dip fiyat olamaz inşallah bu sene 1,8 milyona alsak seneye enflasyondan dolayı 2.5 milyon olur gibi

• Şiparişim ve sipariş numaram şu şekilde:

TESLA MODEL Y KULLANANLAR KULUBU 2023-2025

4/4 saat 11:20’de sipariş verdiğimde Ekim-Aralık teslimi görünüyordu.

Yani sipariş verirken 1-2 saat geciktim maalesef.

Ancak benden 1-2 saat sonra sipariş verip araçlarını teslim alanlar olduğunu görünce heveslendim.

Sizce Temmuz gibi teslim alma şansım olur mu?

• Konu ilginç yerlere gelmiş. Görüşümü paylaşayım:

Ben BMW 520den geçiyorum. Her çeşit araçtan geçiş olur çünkü fiyat politikası çok mantıklı. Mercedes 3milyondan fazla fiyat biçiyor. En ucuz EQA 2 milyon. Online sipariş açtı güya ama araç yok diyor .

Şimdi ben şöyle alınmaz böyle daha olmamış diye yorum yapan arkadaşları 2007-2008’de ilk iPhone piyasaya sürüldükten sonraki anti-iphoneculara benzetiyorum. Hepsinin argümanları geçerliydi: sarjı az gidiyordu, pahalıydı, tuş yoktu… Ama herkes aldı sonuçta. Çünkü iphone nokialardan genel anlamda kat kat daha iyiydi.

Arkadaşlar, bir paradigma değişiyor. Arabalar artık değişiyor. Bunu siz göremiyor olabilirsiniz ancak satış rakamları öyle demiyor.

Bu araç avrupada en çok satan araç oldu. Almanya’da çok övdüğünüz araçların evinde daha çok sattı.

MVP (Minimum Viable Product) benzetmesine de ağır gülünür. Tesla’nın MVP’si ilk roadsterdı. Sadece haftada bir fabrikasında 5bin adet üretilen araca MVP denmez.

Altyapı eksikliği konusuna değinenler var. Ben olaya şöyle bakıyorum: Türkiye’de elektrik her evde var. Altyapı var yani. TR’nin o kadar elektrik üretimi yok deniyor. Elektrik arzı dinamiktir, eğer ihtiyaç olursa dış ağlardan satın alınır.

• asures A kullanıcısına yanıt

Diğer araçlara kıyasla demek istemiştim. 2. El fiyatlar neden yüksek? Araç yok talep fazla vs…

Model y kur kaynaklı 2 milyon olduğunda ikinci elde 1.6-1.7 e anca satarsın.

Basit bir örnek vereyim, bmw i4 edrive 40 sıfır ı 3.6 milyon’dan başlıyor bayide (liste fiyatından satıyor). İkinci eli bayide araç olmamasına rağmen 3 milyon a var sarı sitede. Ama sıfır 2.3 milyondan başlayan muadil 320i en ucuz ilan 2.5 milyon.

Ben alayım bineyim üstüne de koyar diye düşünen hüsrana uğrar benden söylemesi.

• andich A kullanıcısına yanıt

Kaç model 520 den geçiyorsunuz?

• Audi a4 40tdi quattro var bende. Tesla kadar heyecanlandırmamıştı. Benim hep hayalim 0-100 4sn altında bir araca sahip olmaktı. Taycan’ı kıl payı kaçırmıştım. Tesla ilaç gibi geldi.

• Janissary. J kullanıcısına yanıt
    Taycan mı? 06:50 Bye bye mr porşaaa:)

Edmunds Carsyoutube
    Drag Race! Tesla Model Y vs. Porsche Taycan | Reviewing & Racing Performance EVs | 0-60 Performance
    https://www.youtube.com/watch?v=xNT20UGlNO8&feature=youtu.be

• zylinderkopf kullanıcısına yanıt
    Emin olmamakla birlikte geçenlerde burdan bi arkadaş sipariş numarasının şifresini(!) çözmüştü.1188-6-… diye devam eden numarada 6’nın yılın 6.ayı olabileceğini söylemişti.Benimki 1188-9… diye devam ediyor,Ekim-Aralık teslim görünüyor.Belki sizinki daha erken gelebilir ama dediğim gibi bu sadece basit bir teori :)

• YiğitGöldağı 95WKN Y kullanıcısına yanıt
    Benimkide Ekim Aralık teslimat ama bu teoriye göre rakam 7 yani Temmuz ayı çıkıyor :)

• DrDeltaSierra kullanıcısına yanıt
    Bekleyip görmekten başka çaremiz yok 🤷‍♂️

Lr ye app üzerinde Performance yazılımı alabiliyorsunuz Haziran sonu itibari ile 3.7sn değilde 4 sn oluyor hem az kw harcıyan 19 jantlarla hemde Ötv, mtvi, kdv farkı doğmadan. Bence hele bir gelsin 5sn ye ye alışalımda sonra 4sn yesine bakarız. Teslayı asıl seçmemde ki sebepde bu bugüne kadar 7 sn den iyi kalkan 4x4, 500 bg lik aracım olmadı fiyat performans kriterimi fazlası ile karşılıyor. Ha on off switch gibi kullanırım 250km gider sakin kullanırım 450 gider o bana kalmış işyerimde de evimde de 3 faze şebekem hazır okuduğum yorumlar ve inceleme videolarına göre ki mutlaka aralarında tarafsız olanı vardır normal kullanımda 450 km gibi şehir içi/dışı karma gidiyormuş ki bu benim 2 haftada yaptığım yol. 3 arabamdan birini satıp alacağım muhtemelen alt yapısı genişleyinceye kadar uzun yolda kullanmam.

• 
Sayfa: önceki 206207208209210
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.