50 mt kablo 3x2.5 kullanılsa yaklaşık 2,500 TL civarı tutar. Ek sigorta, kaçak akım v.s de varsa fiyat iyi. Zaten artık saatten 2mt bir kablo çektirmek için 1500-2000 tl civarı bir ücret istiyorlar. Geçen ay babamlar ayvalıkta su motoruna saatten 2 mt elektrik çektirdi 1500 TL ücret aldılar. Bence malzemelerle ve işçilikle fiyat iyi ama mutlaka sigorta v.s takmalı. |
TESLA MODEL Y KULLANANLAR KULUBU 2023-2025 (1527. sayfa)

-
-
Valla iyi cesaret :)
-
Merhaba hocam,
Aracın matrahı şu an 1.352.160 TL eğer bu 1.450.000TL olursa araç bir üst ÖTV dilimine girmiş olacak. Öyle olursa ötv ve kdv dahil 2.436.000 TL ye yükselmiş olur.
Sözleşmeden cayarsanız kaporayı alamıyorsunuz ama yasalarda yeri var mı bu konunun bilmiyorum. İlçedeki tüketici hakem heyetine bir sormanızı öneririm.
Kasko trafik sigortası v.b ne olur ne olmaz artı olarak bir 30 - 40 bin TL cebinizde bulunmalı
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
İyi bir işçilik oldu. Beğendim ben
bulunduğumuz bölgede daha iyisini bulmamız inkansız dı
Hayırlı olsun şimdiden.
Bence hiç Wallbox almanıza gerek yok.
Wallbox trifaze bağlantı gerekiyor ve ekstra maliyet.
Tesla 'nın içinden mobil Sarj çıkıyor. Normal prizle 3 KW Sarj edebiliyorsunuz. Tesla servislerinden 1,500 TL 'ye alacağınız mavi konnektörle Sarj hızınız 7.4 kw 'ye çıkıyor ve sadece monofaze standart bağlantıyla bunu yapıyorsunuz.
Eve ve yazlığa direk saatten 3x6 TTR kablo, 40a sigorta, Kaçak akım rölesi ve 32 amper mavi norm dişi fişle 7KW çok rahat alırsınız.
Hem evde hemde yazlıkta bağlantılarınız hazır olur. Mobil Sarj cihazınızı arabaya atar istediğiniz yerden Sarj edersiniz. Çok daha ucuza gelir.
Tesla zaten wallconnektörle maksimum 11KW alacağından 7KW bile size gerekli hızlı ve sarjı verecektir.
Bende 25,000 km 'nin 21,000 km 'sini evden 3KW ile Sarj ederek yaptım. Üste anlattığım mavi adaptör ile iglili malzemeleri topladım müsait zamanında 7KW 'ye geçeceğim.
İlla 11KW istiyorsanız 11/22KW destekli mobil çeşitli wallboxlar var. Bir tane Mobil Wallbox alıp uygun trifaze bağlantı ile 11KW alırsınız. Mobil wallbox'ınızda arabaya atarsınız. Olurya ileride 22KW destekli başka araç içinde gerekli altyapı hazır olur. Marka olarak GO-E öneririm. Youtube 'da Engin Özeren 'in videolarından bu sistem ile ilgili ek bilgilerde alabilirsiniz.
Kazasız kullanımlar dilerim.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mertshop -- 24 Haziran 2024; 22:22:3 >
-
Zesi biraktim sitenin anlasmali istasyonu var aksam takiyorum en kisikta sabaha kadar doluyor,onun haricinde trugo kullaniyorum.
Zes olayi tekele dondurdu biraz kw fiyatlarida yuksellti,benzin gibi elektirigin kalitesel bir durumuda olmadigi icin zes hizaya gelene kadar ara verdim acikcasi.
Twitter ve Facebook'ta gördüğüm kadarıyla Sarj hediyesi yanlışlıkla verilmiş. Sadece avrupa için geçerliymiş. Bakalım hediye atananlarda iptal olacak mı. Umarım olmaz. Bence SR alanlar en kısa sürede Tesla supersarj'e gidip ilk sarjı alsınlar. O zaman hediye aktif oluyormuş. Belki iptal olmaz:)
-
Bayram sebebiyle boş trafiğin faydası olmasın :)
-
İşin ilginç tarafı bu araçlar boş trafikte daha çok yakıyor. 😃
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
Mevcut ÖTV oranının değişmeyeceğini umarak diğer risk döviz artışı için aşağıdaki şekilde hesap doğru mudur?
Güncel olarak 1€=35.10 ve 1$=32.85 >>> Döviz cinsinden matrah karşılığı 1,352,160/35.10=38,525€ veya 41.160$
Araç Almanya'dan geldiği için herhalde € kuru üzerinden hesap yapılmalı.
1,450,000 TL / 38,525 = Kur 37,63 seviyesine gelmedikçe üst ÖTV dilimine girmeyecek. Gidişata göre yıl sonundan önce bu seviyelere gelmesi zor.
-
Şu mesajla konuyu bu kadar basit ve net olarak yazarak eminim benim gibi "neyi nasıl yapalım, nasıl bir elektrik malzemesi vb ihtiyacımız var" diyen birçok Tesla sahibinin derdine derman oldunuz.
Çok teşekkürler.
-
MYRW ile ful donanım Renault Megane aynı fiyat oldu. Bu paraya zaten lüks araç da yok artık.
-
İzmir-Aydın otobanında bildiğim kadarıyla hiç şarj yok. Aydın'a Tesla SC açılacak ama kim bilir ne zaman.
-
Kalktı. Klasik Tesla Türkiye saçmalaması.
-
Bugün eşimin aracının teslimatında 8 kişilik TOGG'la gelmiş bir Tesla müşterisi gördüm. 5 Erişkin araçtan, 3 çocuk bagajdan çıktı
-
Shell yazdığınızdan ufak bir ekleme yapayım. Shell istasyonlarında "shell recharge" DC üniteleri var. Şark kurnazı fırsatçılar. Mecbur kalmadan kullanmamak gerek.
En ucuz DC şarj bildiğim kadarıyla Tesla SC (tesla araçlara 7,2 gibi, Tesla dışı 8,6), WATT 7,99TL, Enyakıt 8TL, Lumicle 8TL, Trugo 7.99TL, Efish 8,7TL, E-şarj 9TL, ZES 9,99TL
Ama Shell Recharge 11,99/kw'dan satıyor. Louis Vuitton Mübarek!..
-
Yanıtınız için teşekkürler, çok riskli gözüküyor ortalama kur %6 artsa otv matrahı değişicek sanki. Peki sipariş verdikten sonra fiyatın sabitlenmesi gibi mesajlar okudum bu konuda bilginiz varmı? Veya bilgisi olan?
Dad's Toys & Carsyoutube
Here is the link for New Electric sun shade / Use Code: DAD for 20% OFF! https://www.hautopart.com/collections/model-y-accessories/products/hansshow-model-y-integrated-electric-retractable-glass-roof-sunshade?sca_ref=6107275.Y73ntDflmLN0B0 Enjoy the Video? Support the channel by buying me a COFFEE to fuel my creativity ☕️https://www.buymeacoffee.com/dadstoyscars Thank you for your awesome support! ❤️ #thenewaero #tesla #teslamodel3 #model3accessories #modelyaccessories #teslamodely Thank you for watching! Facebook: Dad's Toys & Cars Follow me on Instagram: dadstoys_cars Please LIKE, SUBSCRIBE & SHARE :)https://www.youtube.com/watch?v=j3xtnqcQEPw -
Günaydın
Aile boyu teslimat
Günaydın
Tesla yeterli SC açsaydı diğerlerine ihtiyaç kalmazdı
Kat otoparkında Voltrun indirimli kullanıyorum
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X