Şimdi Ara

TESLA MODEL Y KULLANANLAR KULUBU 2023-2025 (1522. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
15 Misafir (3 Mobil) - 12 Masaüstü3 Mobil
5 sn
53.460
Cevap
1.390
Favori
3.546.488
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
103 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 15201521152215231524
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Model y bana büyük geliyor.. iki kişiyiz zaten.. şuan bu kadar büyük araca gerek yok bence.

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Anladım,

çünkü model3 ile modely usa aynı fiyatlarda o yüzden sordum..

• elfmariachi E kullanıcısına yanıt
    Doğrudur. Benim bildiğim bu şekilde.
    Mavi adaptör denen samayi tipi 32A fiş işe max 32a x 210v=7 kw alırsınız
    3 fax 16a 210 v ile 11 kw.
    Aslında tesla wallbox 32a de destekliyor yani 22kw da alabilirsiniz ama bizim tesla lar 11 kw alabiliyor.

• .i. . kullanıcısına yanıt
    Model Y Standard Range / Rear Wheel Drive

• Aracı aldıktan sonraki ilk uzun yol deneyimimi paylaştım arkadaşlar.

TESLA MODEL Y KULLANANLAR KULUBU 2023-2025M. K.youtube
    1- tüketim verisi 2- konfor 3- hangi araçtan geçtik 4- planlama yapmak zorunda mıyız 5- memnuniyet
    https://www.youtube.com/watch?si=gkLbjaRUXxqkd79A&v=1RJyp85JjQQ&feature=youtu.be
  • .i. . kullanıcısına yanıt

SR: Standart Range

LR: Long Range

P: Performans model

Araç LR. 3 kişi, bagaj dolu. Bodrum-İstanbul Yolunun ilk yarısında Söke Köfteci Yusuf'tan O178'e yaklaşık 350km, %96-->%02.

O178'den Avrupa yakası evime 320km, %96-->%29.

İlk etapta hava çok sıcaktı. Söke'de 37, İzmir-Aydın otobanında 38 dereceyi gördüm. 2. etapta sıcaklık 30-33 dereceydi. Yol boyu klima açık (23 derece)100-140km/st gibi kullandım. Tabii arada ufak ataklarım olduTESLA MODEL Y KULLANANLAR KULUBU 2023-2025 

2 etap arasındaki sıcaklık farkı menzili ciddi etkilemiş.

• O178’den iyi aksamlar.
    Lumicle 180kw cihazda depoyu dolduruyorum. Zes de yeni nesil 400kw sarj istasyonlarindan bes tane kurmus; dordu aktif gozukuyor. Iyi oldu burasi; istasyon sayisi daha da artar umarim.

Lumicle 2tl daha ucuz, o yuzden zes’de sarj etmiyorum.

TESLA MODEL Y KULLANANLAR KULUBU 2023-2025

• EUS E kullanıcısına yanıt

Hocam düşüncenizde hatalı bulduğum noktalar var.

Bu bir insan taşıma makinesi, kullanıldıkça değerinin düşmesi kadar normal bir şey yok. 2.el değerini koruması ne demek yani o pandemi dönemindeki araç karaborsası bitti, arabalar artık araba niyetine alınıyor. 2.elde değerinin düşmesi çok normal bir şey. Bugün hangi marka model motor aracı tescil ederseniz edin 0km bile olsa trink %5-10 düşecek durumda..

sizin şu an benzinden, motor yağından, fren balatasından, şanzıman yağından, hava filtresinden, triger değişiminden , turbo terlemesinden, enjektör sorunlarından, dpf tıkanmasından, egr kurumlanmasından , yanlış yakıt ikmali ihtimalinden , sanayideki iş bilmez suriyeli afgan çocukların aracınızı deneme tahtası yapmasından kurtulduğunuz için dua etmeniz gerekiyor..

Tadını çıkartın, içten yanmalı 3 tane sıfır araç aldım hepsinde de benzin çeki vs vermelerini geçtim hep boş depo ile aldım. Sistemsel bir hata olmuştur ya da alanlar kısmetlidir, nasip para varsın aracımızı şarj etmeyle çıksın sağlıktan çıkmasın..

Bizim pazar olarak normale uyum sağlamamız gerekir, firma neden bize uyum sağlasın ki ? Adamlar global düşünüyor , boya değişen takıntısı tek bizde var, saçma sapan takıntılar , 3 kuruşa 5 takla tek bizim ülkede var..

Dediğiniz senaryonun yaşanmaması için Tesla, Togg v.b markalara destek olmamız gerekir bu sadece kullanıcı olarak değil, bu araçlar bizle öteki dünyaya gelmeyecek, ilerde başka markaya da geçebiliriz bizi bağlayan yok ama rekabet her zaman müşteriye yarar.. Mercedes'de de yüksek ÖTV de E220 CDI 4 matic vardı adamlar satmakta zorlanınca düşük ÖTV ye girsin diye E180 (1.5) motorlu araç getirdi sattı yani ticari işletmeler neticede ben hiç bir Mercedes E220 CDI 4 matic kullanıcısının kızdığını falan görüp duymadım.. Bizim ülkenin ekonomisi çok çalkantılı , adamlar yine de var olmak için, Türk tüketicisini önemsediklerinden pazarda yer alabilmek için çabalıyor

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-FA876DFFE -- 23 Haziran 2024; 3:5:31 >

• Dad's Toys & Carsyoutube
    New Tesla Model Y Electric Sun Shade Upgrade / Must Have Model Y Accessories this Summer! #tesla
    https://www.youtube.com/watch?si=dJm8-i4LR1G1Ssp2&v=j3xtnqcQEPw&feature=youtu.be

Perde işine değişik çözümler

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Arada mantıklı yazan birilerini görmek güzel

• Tokat İstanbul arası yol yapan varmı acaba nerelerde şarj ediyorsunuz.

• epstemolojk_kopus kullanıcısına yanıt
    Günaydın
    Açılır kapanır perde orjinal aksesuar gibi güzel uymuş fakat posta yoluyla sipariş pahalı olur
    Negatif tarafı ise aracın elektrik sistemine entegre edilmesi garanti kapsamından çıkarır aracı

• Tesla'nın ürettiği arabaya neden bir perde koymadığı merak konusu. Abd'nin çoğu yerinde yazları aşırı sıcak bir ülke.

Neyin inadı bu anlamadım.

Millet saçma sapan çözüm uydurmaya çalışıyor, arabanın orjinalliği bozuluyor.

Ben arabada sonradan takılan koltuk kılıfına bile sinir olurken tavana içeriden bir şeyler eklemek...zorunda bırakılmak...?

• elfmariachi E kullanıcısına yanıt

merhaba, arkadan çekiş olan modeli mi aldınız? ben de sipariş verdim temmuz-ağustos teslimatlı ama ne zaman geleceği ve şu ana kadar teslimat yapılıp yapılmadığı ile ilgili bilgi arıyorum.

• ESER14 kullanıcısına yanıt
    Günaydın
    Forumda çok tartışıldı perde konusu, bazı üyeler ihtiyaç olmadığını savundu, bir kısım ise cam tavandan çok sıcak geldiğinden şikayet etti, Tesla cam tavanın UV ışınlarını süzdüğünü belirtiyor ama kendi mağazasında tavan için perde satıyor, Tesla’nın amacı en az masrafla araç üretmek, ABD’de orta sınıfın rahatlıkla satın alacağı fiyattan satılıyor, bizde ise ÖTV,KDV,MTV eklenince pahalı araç sınıfına giriyor

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-F6694287A -- 23 Haziran 2024; 11:30:27 >
  • Hocam ya ben anlatamiyorum yada karsi beyandan hoslaniyoruz bilmiyorum cokta uzatmak istemiyorum bu konuyu fakat orneklendirmeniz icin yorum yapayim.

Arabadan kar etme ile ilgili bir beyanim olmadi,sifir ile ikinci elde ki durumdan bahsediyorum,

Bizde ki dusus %5 %10 civari degil bugun sifirindan %40 civari ucuza satiliyor 2.eller , bu normal bir makas degil 1 yasindan ki yepyeni arabalar icin.

Senelerin E serisi orneklendirmeniz pek ayni durum degil 50 yildir yuksek motor gucuyle araba sattiktan sonra surda 10 yil once E180 getirmeye baslandi onuda fiat parasina satmadilar.Yani Bazilarinin yalvar yakar sr’a ozel yazilim gelistirip bugun daha 1.senesinde hic bir piyasa olusturmdan satisa gectigi gibi olmadi.

Bugun acin bakin e180 uzerine %38 koyarsaniz e220 alabiliryorsunuz.

Peki SR yerine performance veya lr almak icin P icin %80 civari Lr ici. %70 civari ek odeme gerekiyor.(otv demeyin konumuz satis politikasi) Kim alir bu farkla lr veya p ve 40bin mtv verir.Kimse almaz , bugun chery toggo 8 4.500 cc motor getirse kimsenin almayacagi gibi.

Biz bunu gorduk yaptiklari yanlislari belirtiyoruz,%10 dilimden sr alan kesim halinden memnun 20bin km sarji bir kismi almis diger kisim alamamis(sacmalik)sene sonuna dogru daha guzel kampanyalar gelecektir ozaman savunan kitle gerceklerle yuzlesmeye baslayacak zaten oyuzden uzatmayada cok gerek yok.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi EUS -- 23 Haziran 2024; 11:37:50 >

• KF5008 K kullanıcısına yanıt

Teşekkür ederim hocam, bazen arabayı gördüğünden bile şüphe duyduğum sahibiymiş gibi mantık dışı yazan kişiler olduğunu düşünüyorum. Sanayi esnafı, yedek parça ithal edenler, petrol ofisi sahipleri vs olabilir. Spekülatif senaryolar üretip yaşamışlar gibi insanları elektirikli araçlardan uzak tutmaya niyetliler.

Gaziantep'de 1 tane Togg yandı diye yerden yere vurdular , yahu instagramda görüyorum her gün rahat 1 BMW yanıyor, 0 km yepyeni Hyundai Tuscon dizel runaway arızası veriyor etrafı toza dumana boğuyor..

Makine neticede bunlar Tesla da 4 4 lük değil ama bu bir çeşit geliştirme süreci, Carl Benz ve Henry Ford döneminde de benzinli araçlar çıkarken eminim at , at arabası üreticileri ve saman fabrikası sahipleri bu tarz haberler yayıyordu.. İnsanlığın ileri gitmesini yine insanlar yavaşlatıyor :)

Youtube da da saçma sapan başlıklar var, aldığı seyin makine olduğunu idrak edemeyecek kadar tuhaf tipler "onun rezaleti , bunun şusu" gibi başlık atıyor sırf izlenme uğruna.. Garantisi var adamlar onarıyor, onarılmayacak gibiyse yenisini veriyor ve bu sürede ikame de sağlıyor.

TESLA MODEL Y KULLANANLAR KULUBU 2023-2025 llk başlarda ben de çok önyargılıydım bu yazıp çizenler sebebiyle ama gelecek net artık elektirikli araçlarda.. Güneş panellerindeki ve rüzgar tribünlerindeki verim gelişmeleri sayesinde küresel ısınma umarım yavaşlayacaktır.

Elektirikli araçların çevrecilik konusundaki tek sorun şu an lityum gibi değerli elementleri çıkartan Caterpillar gibi delici makinelerin ve Volvo gibi koca taşıyıcı kamyonların dizel olması bunlarda yakında elektirikli olduğunda üretim sirasında çıkan co2 değerleri de düşmüş olacaktır, o zaman kimse ok atamayacak bu konuda da

Hocam tabii ki benim amacım da polemik yaratmak değil , 2.el değerini sahipleri belirliyor gerçi çer çöp bir çok firma türedi onlar ucuza verince ve asılsız ya da abartılan iddialarla insanlar elektiriklilerden soğutulmaya çalışılınca konvansiyonel motorlu bir araca göre daha fazla düşme olmuş olabilir.

Çer çöp markalar temizlenince ki hükümet bu konuda belirli adette bayi ve yetkili servis açma zorunluluğu vs getirdi ayakları kesilecektir, sizin gibi piyasasını önemseyenler için de taşlar yerine oturacaktır. Bir de petrolhead tayfasına karşı güçlü bir duruş sergilemek gerekiyor. Tabii ki kusuru örtme gibi anlaşılmasın ama Volkswagen'i bu ülkede Volkswagen yapan sahipleri, DSG kronik sorun , yolda bırakıp 3 haneli onarım masrafı çıkıyor ama " ne olcak yaa sorun olursa baskı balata değişir, robot ve mekatronik arızalar onarılır geçeriz" diyorlar..

Tesla da kocaman bir cam tavan var adamlar ne de güzel yapmış akvaryum gibi mis gibi , uzan yıldızları seyret ama sahibi öyle anlatmıyor güneşte çok ısınıyormuş :)

Bu araç özelinde örneklemem gerekirse Volkswagen üretmiş olsaydı Model Y ' yi emin olun sahiplerinden gelecek cevaplar " Tül çek ya da konfor modunu aç soğut " olurdu :)

Özetle değer konusu sahiplerde bitiyor ama benim için bir önemi yok ben sanayideki , servisteki cambazlardan sıkıldım ve bir tane dünya var o da her geçen gün aşırı ısınıyor , çözümde tuzum olursa ne mutlu bana..

Ben bu arada henüz araç sahibi değilim uzun bir test sonrası almaya karar verdim ve sipariş geçtim tüm bu yazdıklarımı göze alarak.

Empati yapamıyorlar, ilk Tesla alanlara ( güvenip cesaret edenlere ) beceriksizlik-aymazlık ve kurnazlıkla güzel anılar yaşatmadılar.

Yoğurdu üfleyerek yiyeceğiz artık, kaldıki kendi marka imajlarını orta segmente bile konuşlandıramayacaklarını üzülerek göreceğiz.

Altını çizerek belirtiyorum,

“Satış tarafının zihniyeti sapla geç olduğu sürece bugün alanlar da yarın ağlayacaktır” ( böyle yazan kişinin argümanı ile )

Bu arada yollarda adalet dağıtmaya devam ediyorum ve çok keyifleniyorum. En son Aksaray Ankara arasında sol şeritte 130 ile giden 2023 model merc. cls 300’e yol vermemesi sebebiyle tampona yapışıp 180 den sonra sağından geçerken 255 km hızlı-elektrikli ve öfkeli Tesla’yı tanımış oldu. ( geçemesin diyede Ankara’ya %10 şarjla girmek zorunda kaldım TESLA MODEL Y KULLANANLAR KULUBU 2023-2025 

• justery kullanıcısına yanıt

madem öyle burada dedikodusunu yapayım. bilen bilir ataköy tarafında beton kaplı boş servis alanından geçtiğimiz bir yer var; yeni havaalanı caddesine çıkıyor. birkaç ay önce orada 4 araç yol ağzında karşılaştık, herkes normal şekilde durup hak bende oluğu için yavaşça ilerlerken son derece çirkin ve tehlikeli bir hareketle öne atıldı, benden sonra geçmeye hazırlanan birkaç araç sert fren yapmak zorunda kaldı hepimiz korna çaldık, ağız yüz yaptı millete ukalaca. ben de gittim twitter'da laf soktum, engelledi. o gün verdim puanını. bunlar biraz şöhrete kavuşup şımarmış insanlar. videolarda sempatik görüp kimse aldanmasın derim.

• 
Sayfa: önceki 15201521152215231524
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.