Şimdi Ara

TESLA MODEL Y KULLANANLAR KULUBU 2023-2025 (1520. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar: tt38 , edi3477 , vs-fb
3 Kayıtlı Üye (1 Mobil) ve 13 Misafir (7 Mobil) - 8 Masaüstü8 Mobil
5 sn
53.461
Cevap
1.390
Favori
3.546.691
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
103 oy
Öne Çıkar
Popüler Konular listesinde
47. Sırada  bugün en iyi #8
Sayfa: önceki 15181519152015211522
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    İnsan nasıl kendini bu kadar iyi tarif eder “beyin sis”

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-F6694287A -- 22 Haziran 2024; 11:56:39 >
    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • berkolo88 kullanıcısına yanıt

Bilirkişi tarafından paylaşım yapılıyor sanki. Yorumlar da ayrı saçma. Aracı deneme yoluyla almak vallahi daha sağlıklı. Hangi aracı alacaksan ya kirala ya bayide test et, hiç okuma video izleme, en temizi bu. Tenekelerle mücadele ediyoruz 3 - 5 kişi prim kasacak diye. Koskoca Koç şarj ağını büyütemiyor / büyütmüyor ülkede. WAT sıkıştı kaldı, OVolt ( Opet tarafı )'ta da hareket yok hala. Pazar %10'a yürürken biz bunları tartışacağımıza nelerle patinaj çekiyoruz.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • M.L.Crassus kullanıcısına yanıt
    Ben teslayı test ettikten sonra farkı daha da hissetim Tesla sert diyorlar ya 19 luk olanlar için cuprayla kıyaslayınca yumuşak geldi bana . Yol sesinden rahatsızsanız şuan için formentorden uzak durun ama motor şanzıman uyumu çok iyi yola çok iyi tutunuyor. Islak kavrama dsg var. Tiguanda yok diye biliyorum . Yani aracın olumlu ve olumsuz yönleri var. Tasarım dikkat çekici bu arada temmuzda makyajlı versiyonu gelecek belki bazı şeyler değişmiştir. Size göre Tesla nasıl ben sipariş verdim beklemedeyim . Test sürüşünde çok beğendim ama bakalım .

• berkolo88 kullanıcısına yanıt

Bende takip etmiyorum.

Eskiden bir şey öğrenmek istediğimde youtube bakardım.

Şimdi istediğim bilgiyi nokta atışı chatgpt ve reddit veriyor.

Inanın youtube halkın en alt kademesine hitap eden videolar ile doldu. Bir çoğu clickbait. Hele yerli Tesla videoları tam bir facia.

Bu halkın alt kitlesi de eline kameralı telefon alanı kanaat önderi ilan edip her söylediğini doğru sanıyor.

Neyse söyleceğim o ki. Şu Tesla TR grupları buluşup çay kahve içip Elon abilerini yücelteceklerine, şu Tesla ya temiz bir eylem yapsalar her yer SC olacak ve güzel bir temizlik olacak.

• Telegramda teslayla yakınlığı olan birinin paylaşımı ne kadar gerçekçi bilmiyorum .

TESLA MODEL Y KULLANANLAR KULUBU 2023-2025

• çaylak52 Ç kullanıcısına yanıt
    Mart’ta açılacak denen Gemlik ve Balıkesir SCler halen servis dışı yeni istasyonlar bütün O2’lerde faaliyete geçerse büyük rahatlık olur

• TESLA MODEL Y KULLANANLAR KULUBU 2023-2025

• Bazı Teslalarda kaporta birleşim yerlerindeki uyumsuzluk, iç mekandaki işçilik düşüklüğü gibi şikayetler mevcuttu. Benim aracımda kaydadeğer bir sorun dikkatimi çekmedi bugüne kadar. Araçtan premium seviyesinde yuvarlanma sesi yalıtımı beklentim de olmadığı için bu başlıklardan şikayetim olmadı. Artılarını saymaya başlayınca eksilerinden fazla olduğu tartışmasız. İç mekanının genişliği, sadeliği, kullanışlılığından çok memnunum. Araca eleştirilerimiz genel olarak hep Tesla TR ekibinin saçmalıklarından ileri geliyor. Araç daima güncelleniyor, teknolojik, sessiz, titreşimsiz, spor oto ataklığında keyifli bir alet. Keyfimizi kaçıran hep alınan operasyonel kararlar, satış pazarlama tercihleri oldu.

Aracın eksileri yok mu, var. Fakat gözardı edilebilecek ve kabullenilebilecek şeyler. Kendimce eksik bulduğum yanların üzerinden geçecek olursak; araç dar alanlarda dönmüyor, belki bizim ön motor nedeniyledir ve RWD daha rahat dönüyordur, deneyimlemek gerekli ( Berk Hocam net / doğru bilgi verebilir ) , klima havalandırmalarının yönlendirmesinden memnun değilim, ya göğüs bölgeme vuruyor ya tatmin edici hava alamıyorum, yol sesi yalıtımı daha iyi olabilirdi, kötü değil ama çok iyi de değil, vasat diyebiliriz belki, iki yerden trim sesi alıyordum serviste halledildi, ön takımlar yaylı divan gibi ciyk ciyk ediyordu serviste halledildi, eminiyet kemeri tokası koltuğa sürtüyor, gıcırtı yapıyor ancak servis buna müdahale etmiyor emniyet kemerine müdahale edemeyiz diyerek, oraya bir kumaş parçası bularak sesi ben çözeceğim. Toplam menzil 150 - 200 km daha fazla olsun isterdim çünkü genel güzergahıma ara şarjsız çok rahat erişirdim, DC şarj hızı beni rahatsız etmiyor, genellikle AC şarj ile yürütüyorum, bu nedenle AC 22 kW çekebilsin isterdim, koltuklarda ısısı ayarlanabilir hava üfleme olsa çok iyi olurdu yine de özel bir şikayetim yok çünkü diğer aracımda da sırtım ter içerisinde kalıyor. Yan aynalarda kör nokta uyarı ışıkları olabilirdi, ön tamponun ucunu görecek şekilde islevsel bir 360' kamera sistemi olabilirdi. Aracın park desteği gelişiyor ancak yeri geldiğinde bel hizasındaki duvarı bile göremiyor, bu nedenle güvenilmez hissettiriyor. Güneşliklerin sabit olmayan tarafları en ufak yönlendirmede yerinden çıkıyor, diger araclardaki gibi geleneksel derin klips kullanabilirlermiş. Tavanda yanlarda tutma kolu olmaması yolcularca yadırganabiliyor. Kaporta alüminyum olması nedeniyle narin. Kaporta sorunlarında servise erişim, müşteri hizmetlerine erişim daha kolay olabilmeliydi. Bu konuyu şöyle örneklendireyim; 2 sene kadar önce bir bayram günü 2008 aracımızın Sunroofu açık olarak takılı kaldı, ne yaparsak yapalım kapatamadık. Telefonla PSA müşteri hizmetlerine hemen ulaşabilerek mobil destek talep edebildik. Servise erişim bir telefon yakınlığında olabilmesi büyük bir güvence oluyor. Şimdilik aklıma ilk gelenler bunlar hocam.

• Arkadaşlar abrp uygulaması ile araç bağlantısı mı kuruluyor kullanan var mı?

TESLA MODEL Y KULLANANLAR KULUBU 2023-2025

• redbee R kullanıcısına yanıt

Hocam gidisati gecen sene ilk indirimleri basladiginda yazdim 2.el oturmadan yanlis hamleler yaptilar cok hizli fiyat artisida yanlisti cok hizli fiyat dusurme de basli basina hataydi.Ne oldu 2.eli bitirdi sifirini satamadi kimse 2.elde 5 10bin km’de %40 ucuzu varken sifirini almaz cunku.

Ayrica 40 bin mtv veren kitleye birebir ayni aracin tek motorlusunu nerdeyse %50 ucuza getirmek apayri bir amatorluk ustune sarj destegi tam fiyasko.

Amac dunyada ucuz araba satmak vs geciyorum onlari.Cogu ulkede insanlar 2 3 senelik asgari ucrete alabiliyor bu arabalari bizim ulkemizde 10yillik asgari ucret sen dunyada oynadigin politikayi burda uygulayamazsin uygularsan faturasi agir olur,burda olay sadece otv’sel degil bu ulkede astronomik vergiler senelerdir var ve markalar bu sisteme gore politika uyguluyor.Mercedese bmw’ye herkes kizdi %10 dilimden calisan filo harici araba vermiyor diye bu adamlar o fiyatlara araba vermeyi bilmiyormu salak mi bu adamlar satis rekoru kiracakken yapmiyor.

Bu ekip gecen sene lr ve p alanlara omur boyu veya 5 senelik sarjdi vs tanimlamayip musteriye sadakatini gostermezlerse 2.el piyasasini biraz olsun haraketlendirmezse kenara yazin bir kac aya sr’a kampanyalari baslatacaklar otv sabit kalsada zaten otv artarsa sr’in hic bir anlami kalmayacaktir yine satislari duracaktir ve arkasindan onumuzdeki 3 sene icinde Turkiyeden cekilmek durumunda kalacaktir.

Bir pazara girmeden pazar kulturunu tanimak bu temel derstir isletme dersi alanlar YL yapanlar bilir.Youtuberlardan ekip olusturursan onlar bilmez bunlari.

• çaylak52 Ç kullanıcısına yanıt
    Belki de diğer firmalar tarafından engelleniyor

• EUS E kullanıcısına yanıt
    Boş yapmışsın anlattıklarının hiçbirinin suçlusu tesla değil. Git bunları hükümete saçma sapan ötv alan güzel ülkene anlat. Teslanın tabiki tek derdi daha fazla araç satmak olacak. Nasıl ki devletin tek derdi daha senden benden daha fazla vergi almak olduğu gibi.

• oskywalker O kullanıcısına yanıt
    Ankara da bir cherry bayisinden tanitim icin 150.000 lira istemis :)

Kimin gemisine binerse onun bayragini salliyor hepsi. Objektif degiller, olamazlar da.

İnceleme konusunda bir tek Yalin Gulmez iyi yapiyor bu isi, gerisi hep fon derdinde.

• Su uslubun bile ofsayt ama yadirgamiyorum anlaman mumkun degil cunku.

Chery parasina tesla satilinca cok fazla birsey beklememk lazim.

Bir ay sonra chery den daha ucuz olacak :)) o zaman daha çok ağlarsın burada takipteyim ağlamalarını

Bugün 3. Teslamı teslim aldım. Şu an hesabımda 3 araç var. Bugün teslim aldığım SR için değil 20K, 150km ücretsiz şarj bile tanımlanmadı!
    Tesla farklı bir firma. Sadık müşteri falan yok öyle şeyler. Bu nasılsa alıyor, numa 150km de vermeyelim dediler herhalde.

• bkerem kullanıcısına yanıt
    Öncelikle iyi günlerde kullanın, Tesla’nın promosyonuna takılmayın, kendilerinin olsun

• oskywalker O kullanıcısına yanıt

Aman hocam Lexus konusuna dikkat!.. Yeni modellerde değişti mi bilmiyorum ama eski Lexus EV'lerde AC şarj hızı çok düşüktü (sanırım 7.4) bir de hızlı şarj soketi Japon standardı olan ve 100KW'yı geçmeyen "CHAdeMO" soket tipiydi. Türkiye'de ve Avrupa genelinde bu soket uyumlu DC şarj ünitesi pek bulunmuyor.

Silecek konusunda ben bir sıkıntı yaşamıyorum. Geçen yıl bu konu sıkıntıydı ama son güncellemelerden sonra gayet iyi çalışıyor.

• Herkese selamlar. 30 haziranda aracımı teslim alacağım. İş yerimde şarj etmeyi düşünüyorum. İş yerimde aracı şarj edebileceğim sanayi tipi primiz mevcut küçük bir pano ile. 380-400 v ve 25A çıkış yazıyor. Mavi adaptör ile bağladığımda 7kw ile mi sarj edecek yoksa 11kw ile sarj etme ihtimali var mı?

• elfmariachi E kullanıcısına yanıt
    Mavi adaptör 32 ampere kadar destek veriyor yani 7 kw. 11 istiyorsanız wallbox almanız lazım

• 
Sayfa: önceki 15181519152015211522
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.