< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-F6694287A -- 12 Nisan 2024; 1:5:24 > < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > |
TESLA MODEL Y KULLANANLAR KULUBU 2023-2025 (1194. sayfa)

-
-
Ismarladım teslimatı bekliyorum
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-F6694287A -- 12 Nisan 2024; 1:32:25 >
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
Nerden ne kadara aldınız?
Amazon’dan
Basenor marka 1918₺
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-F6694287A -- 12 Nisan 2024; 1:37:43 >
Torres %10 ötv den satıldığı sürece Tesla falan kimsenin aklına gelmez.
2.5 milyona satış rekorları falanda kıramaz.
Şuan öncelik 2 milyon altı araçlar
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
ben de yükledim ancak uygulama halen güncelleme var der. bela mı oldu acaba ekrana
-
Bende sorun yok.quote:
Orijinalden alıntı: fuhayerrben de yükledim ancak uygulama halen güncelleme var der. bela mı oldu acaba ekrana
Hepimizin etrafında varlar işin daha garibi bazıları lpg kullanıp 300 km anca gittiği halde 1000km olması lazım demesi
Gören de hergün 1000 km yol yapıp hiç durmadan vakit kaybetmeden bozulacak ürün nakliyesi yapıyormuş gibi davranıyorlar
Max 250 km mesafe durmadan gitmek bile yeterli illa mola vermek istiyorum şahsen coğuzaman 200km de mola veriyorum 15 20 dk yeterli oluyor eve varacak kadar şarj oldu mu devam ediyorum
Hiç sunun farkında değiller benzinlik gidiyordun pompacı baska aractaysa bıkac dakika bekliyorsun pompacıya sukadar benzin yada mazot at diyorsun içeriye giriyorsun kredi kartı geciyorsun cıkıyosun fişi pompacıya veriyorsun 10 dk gidiyor çoğuzaman
elektrikte taktığın anda baslıyor evde hep doldurabilme lüksün var yolda vakit kaybetmeden
Bugun 500 beygir üstü bir araç kaça alınabilir? Yakıtı ne kadar? Bakımı nekdar ?Mtvsi ne kadar? Kaskosu nekadar? Bu açıdan bakmak lazım bir de
Güzel video olmuş elektrkli önyargısı olanlara tavsiye edebilirizDoğan Kabakyoutube
Elektrikli Otomobil Alırsak Satarken Zarar Eder miyiz? | w/Ferhat Albayrakhttps://www.youtube.com/watch?si=ypxPiJzbLgiS_XME&v=oa0DTTwIJe8&feature=youtu.be
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi niyyoo -- 12 Nisan 2024; 3:50:28 >
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
-
Torres kimsenin umurunda değil. Etrafımda Torres'in fiyatı ile ilgilenen kimseyi duymadım
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Son iki haftadır US'de kiralamış olduğum Tesla Model Y LR hariç test sürüşü yaptığım araçlar şu şekilde:
Lucid Air Grand Touring, Rivian R1S, Tesla Model S, Tesla Model X, Tesla Model 3 Highland, Kia EV9, Kia EV6 GT, ve bir günlüğüne kiraladığım Corvette C8 ZS01 :)
Corvette yi ayrı bir yere koyuyorum tabi. Her geldiğimde kiralarım mutlaka bir kaç gün. Bu sefer eşim doğum öncesinde olduğu bir günlüğüne kiraladım erken doğum yaşamayalım diye :)
Diğerlerine gelirsek hepsi birbirinden güzel araçlar ve her biri farklı beklentilere hitap ediyor. Gerisi kişinin zevki ve bütçesiyle ilgili. Ne yazık ki bizim ülkemizdeki vergi gerçeği ile bizim içim Model Y bile bir çok insan için ulaşılmaz noktada.
Ben Türkiye'de Model Y Performance ve Hyundai İoniq 5 AWD kullanıyorum. Burada ise bu araçlar peynir ekmek gibi satılmış durumda. Her yer Tesla, Hyundai ve Kia EV'leri ile dolu.
Bizim ülkemizde çok abartılan Mercedes, BMW ve Audi EV araçları neredeyse yok gibi. Ancak belli bir maddi gelirin üstünde olan insanlar statü gereği tercih ediyorlar ayrışmak için.
Ama bizde adamın evi yok oturmaya gidip BMW Mercedes almaya çalışır :))
Ben 10 yılı aşkın fanatik bir Audi kullanıcısı olarak 2 sene önce İoniq 5 i ilk aldığımda yıllardır bu markalara boşa para verdiğim izlenimine kapılmıştım.
Teknoloji ve bir çok alanda araçlar arasındaki farklar çok hızlı kapanıyor günümüzde. Şu anda PSA grubu Renault dahil tüm markalar çok iyi araçlar üretiyor. Forumda ki yazışmalara ve bazen you tube da çekilen videolara bakıyorum da çok ilginç geliyor. İnsanların işi gücü yok izlenimine kapılıyorum. Herkes benim dediğim doğru benim seçimim en iyisini ispat etme yarışında.
Herkesin seçimi her zaman kendisi için en iyisidir :) Bunu kimse değiştiremez. Zaten adamın kafasında bunun bir rasyoneli olmasa almaz.
Ha sen arabayı alıp geçen iki yıl olduğu gibi ertesi gün sıfırından pahalı satarım derdinde isen şu anda hangi marka ve modeli tercih ettiysen geçmiş olsun zaten.
Neyse yazma amacım bu değildi.
Şunu söylemek isterim Tesla Model 3 te güzel bir gelişim sağlamış yalıtım vs anlamında ama bunu çok abartılı beklemeyin derim. Hatta bu beklenti ile araç almayı erteleyenler vardı. Boşa ertelemişler.
Ama erteleme sebebi sedan olması ve SUV bir araca ihtiyaç olmaması ise şu anda o sınıf ve güçte bir araç olarak verimlilik konusunda çok iyi bir araç.
Geçenlerde yazmıştım zaten burada Tesla deneyimi farklı bir boyutta yaşanıyor gerek autopilot gerek self drive konusunda Tesla açık ara farklı bir noktada duruyor. Supercharger ağı ile birlikte Tesla benim için burada da çok güçlü bir seçenek olurdu.
Eğer arabaya ayırmak istediğim bütçe biraz yukarıda olsun dersem Model X ve Lucid arasında bir tercih yapardım.
Off road tarzı hobilerim olsaydı da Rivian derdim.
KİA Ev 9 beni acayip etkiledi. Büyük, konforlu fakat daha ulaşılabilir bütçe de bir araç alacak olsam da onu alırdım.
Kia EV 9 yalıtım ve konfor anlamında farklı bir ligde oynuyor arkadaşlar. Yalıtım anlamında neredeyse Mercedes S serisine denk diyebilirim.
Kia vs Hyundai fiyatlamasında burada dikkatimi çeken diğer bir konu ise Hyundai Kia'dan daha pahalı fakat nedense bizim ülkemizde markaların konumlandırmaları tam tersi. Bizde Kia anlamsız derecede daha pahalı :(
Kia EV6 GT ve kendi Model Y Performance aracımı kıyasladığımda EV6 Gt daha sportif hissettiren bir araç ama aynı anda bagaj ihtiyacın varsa Model Y Performance daha avantajlı. Bir de dediğim gibi KİA Türkiye'de çok pahalı konumlandırdı araçlarını bence bu da satışını negatif etkiliyor.
Şimdilik benden bu kadar. Herkese iyi bayramlar ve sahip olduklarınızın tadını çıkarmanızı dilerim.
-
Güzel bilgiler sağolun, özellikle daha önce Tesla Model Y batarya ömrü ile yapmış olduğunuz yorum Tesla kullanıcısı olarak sadece beni değil ikinci el Tesla almak isteyenleri oldukça cesaretlendirdi.
-
Normal satış olsa. İnsanlar direk alacak da. Değişik bir satışları var. Yakında bolca görürsün. Çok iyi araba.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Tesla fiyat istikrarsızlığı nedeniyle çok müşteri kaybetti. Zamanında dedik bir anda 500 bin tl indirim yaparsan müşterin Mercedes e , Bmw ye kaçar niteki öyle oldu. Glb , İx1 ikiside Tesla ile başa çıkamaz ama sonuç ortada.
-
Tesla kendi satışını düşürdü, ancak Torres ile kıyaslanacak kadar değil,
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-F6694287A -- 12 Nisan 2024; 12:2:42 >
Torres bakan adam Model Y almasın zaten. Megane bakan adam C kasa ile ilgileniyor mu? Megane çok satıyor diye C kasa da mı çok satmak zorunda?
Ayda 30 mu satacak 50 mi satacak o Tesla'yı ilgilendirir. Bizi ilgilendirmez. Isterse 5 tane satsın beni ilgilendirmez.
Yeter ki ani ve sert fiyat değişikliği yapmasınlar. Ki bu saatten sonra zor. Tesla bu fiyat değişikliği yüzünden dünya çapında hayatının tokatını yedi.
Öyle herkes de binmesin Tesla'ya. Sonra gidip Torres ile kıyaslayan Sümbül ile kıyaslayan kitlelerin eline ulaşıyor. Arabayı rezil ediyorlar.
-
👍
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X