İkinci el piyasasında belli aksesuardan sonrası para etmez. Asgari fiziki ve manevi ihtiyacı karşılayan araçlara yönelir insanlar. Atıyorum M paket BMW'ye para verir standart yerine, ama sizin ekstra 8 opsiyonlu M paketiniz varsa, istediğiniz yüksek parayı kolay kolay kimse vermez. Adam o paraya bakımını yaptırır, lastiğini değiştirir, vergisini öder, üstüne de yeni arabasıyla tatile gider. Sınırsız parası olan adam zaten ikinci el ile uğraşmaz, ikinci eldeki adam hesaplı araç arar, eleştirmek için söylemiyorum ben de öyle yaparım. İkinci elde kimin işi yok, aracı şirkete alıp masrafını düşecek adamın işi yok mesela, onlar ayrı kategori. Tesla'da önemli gözüken opsiyonlar jant ve koltuk. Bunun dışındakileri kimse çok takmaz bence. Ben severim ama açık renk koltuğun da sevmeyeni çoktur ülkemizde mesela, çok kir gösteriyor diye. Siyah koltuklu 7 serileri görüyorum mesela, bana sinir basıyor |
TESLA MODEL Y KULLANANLAR KULUBU 2023-2025 (1190. sayfa)

-
-
Tesla MYP’ı 6 Eylül 2023 te teslim aldım 2.866.195₺ ödedim ben de o fiyatlara vermem
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
Çok doğru, önceki sattığım E200 araçta alıcılar extra aksesuarları fazla önemsemediler aracın km. hasarsız olması, rengi vs. daha öne çıkıyor
Trugolar %50 indirimli
ama hangisi 300 kW’lık onu çözemedim
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
1 ekimde 2950 ödedim bende vermem :))
Rakamsal olarak bir getirisi olmasa da opsiyonlar çabuk satılabilirlikte etkili oluyor. Hemen hemen yakın fiyat olmasına rağmen iki temiz araçtan dolu olanı daha çabuk satılır ki bu da çabuk nakde dönülebilirlikte insanların gözardı ettiği bir husus. İlanlarda birbiriyle aynı çok fazla araç varsa farklı ve daha dolu olan aradan sıyrılarak önce gider genellikle. Opsiyona ödenen paranın illaki para olarak ikinci ele değer katması gerekmiyor yani. Ancak bunlar Tesla için pek geçerli değil çünkü araçlar LR de olsa P de olsa donanımları hep aynı. Renk bir farklılık yaratabilir tercihlerde. İçi beyaz veya dışının koyu renk olması belki kaçınma veya tercih sebebi olabilir.
Aynı araçların düşük km. hasarsızlık, renk vs. yanında aksesuarlı olanın tercih sebebi olması gayet tabi, dediğiniz gibi Tesla LR ve P arasında çok fazla fark yok. kazasız kullanalım önemli olan sağlık, maalesef tatilin ilk dört gününde 26 ölü 2453 trafik kazası var
iyi bayramlar Forum üyeleri. Tekerinize taş değmesin :)
-
👍
Çok güzelmiş güle güle kullanın. İç mekan paspaslarını gafat’ın düzü değil de diğer çizgili olanından aldım. Ön arka bagaj seti sizinkiyle aynı. Gelsin bakalım bende foto atarım.
Sağlıkla kullanalım, ön koltuklar arasına şişe vs. koymak için Amazon’dan kutu almıştım kapak koymamışlar iade ettim, Aliexpress’ten kapaklısını aldım, bunu belirtmemdeki neden, sebep göstermeden bile Amazondaki satıcıya iade edebiliyorsunuz, iade kısmındaki barkodlu belgeyi doldurup en yakın DHL bürosuna gidip teslim etmeniz yeterli, bir hafta on gün içinde hesabınıza para iade oluyor,
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-F6694287A -- 10 Nisan 2024; 18:46:48 >
Benim kafama takılan durumda, hatırladığım kadarı ile ilk 3 versiyon olarak çıkmıştı. arkadan çekiş, Lr 4 çekiş, Performans 4 çekiş. Özellikle en ucuz fiyatlı olanlar, her ne kadar 4 çeker denilsede, acaba bu 2 çeker versiyonlar mı? Ben mi yanlış hatırlıyorum en ucuz olan versiyonu arkadan itiş olan vardı sanki. 2.el araç alırken bu arkadan mı çekiş, yada 4 çeker mi olduğunu direk araç bilgilerinden yada ruhsattan mı teyit etmek gerekir acaba.
-
Arkadan itiş Türkiye’de satılmadı en ucuz olan 220kw Ruhsatta motor gücüne bakarsınız
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-F6694287A -- 11 Nisan 2024; 10:44:51 >
-
Güzel değerler.
ancak 27% daha hızlı gitmek için yaklaşık 50% fazla tüketim yapmışsınız.
Zaten gireceğimiz maksimum hız bu. Daha fazlasında bu makas daha fazla açılacak.
bunu yaparken iklim koşullarının da ideal şartlara yakın olduğunu düşünüyorum.
Bir sonraki seferde,
Toleranslı hız limiti 153km/h ile gidebilirsiniz aynı rotayı ama yine bir aşağı doğru eğim olduğunu da göz ardı etmemek gerek.
18kW -27kW -42kW civarı olacak gibi düşünüyorum
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi KingOfAnarchy -- 10 Nisan 2024; 22:50:57 >
Otopilot 140 tan sonra çalışmıyor yoksa öyle yapardım.😀Full otopilot ile gittim. Bir sonrakine sadece hızı sabitleyip deneyim.
Evet ben de cikabilecegimiz max hız bu demiştim ama tabi test ve merak çabası ile cesaretlendirmek istiyorum :)
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi KingOfAnarchy -- 10 Nisan 2024; 22:53:13 >
Dun Akhisar 320’den 130 km sabit hizla Istanbul yonune dogru yola ciktim. Neredeyse tamaminda otopilot ve tacc kullandim.
320 SC’de %95 doldurdum ve %4 ile O3’e vardim.
Son 100 km’yi 115-120 ile devam ettim.
O3’de %91 doldurdum(4-95) ve 72 kw aldi.
- Net batarya yaklasik 79 kw
- Otopilot/Tacc %10-15 daha fazla tuketiyor. Bazi durumlarda regen yerine fren kullandigini gozlemledim. Yokus asagi daha az regen kullaniyor.
- 130 KM ile 120 km arasinda otopilot ile %20 tuketim farki gozlemledim.
- 130 km sabit hiz ile yaklasik menzil 300-320 km (100-0)
- TACC’in tepkileri otopilot a gore daha isabetli. Yol yogunken otopilot yerine kullanmak daha guvenli.
- Yaninizdan cok hizli (200km+) bir arac gecerse arac hafif savruluyor ve otopilot az miktarda ani fren yapiyor. Dikizden hizli gelen bir arac gorurseniz ayaginiz gazda olsun.
Otopilot son guncelleme ile biraz bozuldu. Tesla’nin artik FSD12 ile otopilot u birlestirmesi lazim. Yil sonuna kadar AP 2.0 sart.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ali® -- 11 Nisan 2024; 11:37:26 >
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X