Şimdi Ara

TESLA MODEL Y KULLANANLAR KULUBU 2023-2025 (1184. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
16 Misafir (9 Mobil) - 7 Masaüstü9 Mobil
5 sn
53.464
Cevap
1.390
Favori
3.547.015
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
103 oy
Öne Çıkar
Popüler Konular listesinde
17. Sırada  bugün en iyi #8
Sayfa: önceki 11821183118411851186
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Lastik basınçlarını biraz düşürün teslada çok fark ediyor. Tabii eqs başla bir noktada ama biraz daha rahat edersiniz. Trim sesleri benim araçta çok az çok şükür sizde dikiz aynasında varsa servis hallediyor orayı.

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Haliltekin35 H kullanıcısına yanıt
    Bende Mercedes kullanıcısıydım Tesla’dan sonra Tesla alırım

İyi akşamlar
    Berlin/Almanya’ya 2016 yılında gitmiştim, Tesla Model S’i KDV avm’de sergiliyordu araç çok hoşuma gitmişti.
    Çektiğim resimlerini paylaşıyorum,

TESLA MODEL Y KULLANANLAR KULUBU 2023-2025

[simage]https://store.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-F6694287A -- 12 Nisan 2024; 20:48:56 >

Eqs yine iyi hocam. Asıl Bmw tarafı fena.

• Ali® kullanıcısına yanıt
    *İnsanlara akıl seviyelerine, istidat ve durumlarına göre hitap edin* Karşındaki anlamıyorsa sohbeti kesmek lazım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-F6694287A -- 17 Nisan 2024; 15:8:52 >

Hocam lastik basincini sogukken 38 veya 40 yapin. Asiri farkediyor.

Trim seslerini cozme konusunda ise servis cok iyi. Bugune kadar cozemedikleri ses olmadi. Bir ses icin de iki defa gitmedim.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • https://x.com/eozpeynirci/status/1776946041167716493?s=46&t=kf26CB9gEUE3utkK6GyoSA

ABD’de araçların değer kayıpları.

Tesla listede yok; %7 civarı olduğundan daha az kayıp mevcut listedekilere göre :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tanriseven -- 7 Nisan 2024; 20:24:15 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: altugbank

Eqs yine iyi hocam. Asıl Bmw tarafı fena.
    Aynı zamanda iX kullanıcısı olduğumuz için EQS sahibi arkadaşa genel anlamda katılıyorum; konfor harici hiç pozitif bir yanı yok diyebilirim.

• tanriseven T kullanıcısına yanıt
    Hocam yanlış hatırlamıyorsam 2022’de 150 euro cıvarıydı ix40 fiyatı. O zamanlarda sıfır araba yok ayağına 300-400 lira da sakal alıyorlardı paşalar hatırlarsanız. Şimdi 2022 ix’ler 100-110 euro anca dimi?

• quote:

Orijinalden alıntı: altugbank

Hocam yanlış hatırlamıyorsam 2022’de 150 euro cıvarıydı ix40 fiyatı. O zamanlarda sıfır araba yok ayağına 300-400 lira da sakal alıyorlardı paşalar hatırlarsanız. Şimdi 2022 ix’ler 100-110 euro anca dimi?
    İnanın hiç takip etmediğim için bilemiyorum.

Bu arada farlara haksızlık etmiş olmayım.

Laser Light’lar gerçekten muhteşem aydınlatıyor.

• Bayramınız Kutlu olsun.

Trugo 'dan indirim geldi. 29 Ekim gibi diğerlerindende bekliyorum :)

• Hiç sıkıntısız yapılır. Bayramda Ayvalığa gideceğim. Yazlıkta saatten direk bahçe duvarında 3x2,5 kablo çektirmiştik. Geçen test ettim 3KW ile sarj ediyor. Tabi daha uzun sürer 11KW yada DC 'ye göre. Akşamdan sabaha 10 saatte 30 kw yükleme yaparsın.

Ben zaten İstanbul'da Aylık 400kw yüklememi evden 25 mt 3x2.5 kablo ile 13A ile yapıyorum ve herhangi bir sıkıntı yaşamadım.

Eğer takacağınız prizden saate giden kablo 2.5mm den ince ise o zaman sıkıntı olabilir o durumda Tesla uygulamasından Amperi düşürerek daha az yükle Sarj edebilirsiniz.

• Dostlar yarın İstanbul'dan Edremite bayram yolcuğu var insallah.

Güzel haber ZES Edremit'te 10 cihazlık bir sarj istasyonu kurmuş.

İstanbul'da Tesla supercharger'da %95 ile yola çıksam sadece bir mola yaparak Edremit'e rahatça ulaşırım diye düşünüyorum..

İlk uzun yol deneyimimiz olacak bakalım :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi xms -- 7 Nisan 2024; 22:37:32 >

• xms kullanıcısına yanıt

Ben geçen ay %100 ile İstanbul'dan çıkıp susurlukta ihtiyaç molası sırasında 15 dk Esarjla Ayvalığa vardım. Hatta elektrik almasamda %20 ile ayvalığa varılabiliyordum.

Sen edremite bence hiç Sarj almadanda (110-120 km hız ile) varabilirsin bence. Olmadı kısa bir Sarj alsanda olur.

Bende Perşembe günü gideceğim. Belki bu sefer Sarj almadanda gidebilirim.

• Eğer ümraniyedeki Tesla superchargerden Edremit'e tek şarjla giderse bu iş bitmiştir :)

Mola verirsem sizce en uygun neresi olmalı? Yani bayram kalabaliğına takılmamak için...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi xms -- 7 Nisan 2024; 22:49:49 >
  • mertshop kullanıcısına yanıt
    Lixiumda doğrudan gönderiyor. Hiç şarj yaptırmıyor. 😃

• Site sakinlerinin haklı olduğu konuların olduğu anlamamız gerekli.

1. Lithium ION bataryalar yanmak için Oxygen’e ihtiyaç duymamaktadir. Bu yüzden herhangi bir fosil yakıtlı araç gibi hava kesilmesi halk tabiri ile boğularak söndürülemez bu da Yangin tuplerini yetersiz kılar.

2. Bataryaların ısındığı durumda Elektrikli araçların Yangin ihtimali artmaktadır. Bu da ben 250km/h ile 200km menzilde gidiyorumculara gelsin. Bu arabalar 250 değil 350km/h hız da yapabilir ama soğutma sıvısı kaybı olur, eğer yeterli soğutma sıvısı yoksa aşırı ısınır ve yanar bu da insanlarda elektrikli araçların sebepsiz yere yandığının algısını oluşturur.

3. Elektrikli araçların yetersiz şarj alt yapısı nedeniyle şarj esnasında yangına neden olduğu doğrudur. Bu yangına neden olma durumunda elektrikli araç yangını başlatmaz kablo veya sigorta kutusu yangını başlatır. Bu neden ile teknik yetkinlik belgesi olan Elektrik mühendisleri odasından onaylı proje ile alt yapı kurulmalıdır.

Elektrikli araç sahipleri bu 3 maddeyi iyi kavraması gerekli.

Bu halk deprem gerçeğini 25 senedir kavrayamamış bir halk, ben olsam ben de Site yönetiminde elektrikli araç şarjları a izin vermem, çünkü sen site yöneticisi olarak çok düzgün kurallar koyabilirsin, ama senden sonra gelecek andaval bir site yöneticisi bu önlemlere dikkat etmez ve yetersiz yeni sarj noktalari kurdurdurursa hepinizin sonu olur.

O yüzden üzülerek de olsa yasakçı zihniyeti haklı buluyorum.
    Çünkü bizim halkımız 100 milyon dolarlık bina yapar 500.000$ demir az kullanır.
    3 milyonluk araba alır 10 bin liralık proje çizdirmez. 20 bin liralık kablodan kacar.

Çözüm elbette yasaklamak olmamalı, belediyelerin bunun için bir process hazırlaması lazım ve belediyenin imar tapu kadastro gibi onay vermesi lazım.

Sen orada 3 milyonluk arabana bedavadan az pahalı şarj çekeceksin diye sitenin tüm arabalarini ve canımızı da riske atamayız.

Üzgünüm ama tüm dünyada bu iş böyle çalışiyor.

Çoğunuz burada kardeşim yaşında, beni trol vs ilan edebilirsin bunda benim için sorun yok. Ama yarın öbür gün işleri daha zora sokarsan, ve bunda senin hatan olursa faturayı hem canınla ödeyebilir/ödetebilirsin hem de hepimizin ve elektrikli araba dönüşümünü daha kötü hale sokabilirsin.

Bu yüzden belediyelerimize bununla ilgili Onay mekanizması talep etmeniz gerekiyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi KingOfAnarchy -- 7 Nisan 2024; 23:50:28 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• 140-150 çok fazla gazlamazsanız Edremite çok rahat varırsınız. Ben babakale tarafından hiç
    Şarj etmeden 458km taparak istanbula geldim geçen yaz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bkerem -- 8 Nisan 2024; 1:48:32 >
  • Buradaki arkadaşların tavsiyesiyle Öznur marka 25 metre 3x2.5 kablo yaptırmıştım. Bayram dolayısıyla Ankara Pursaklar’a geldim, burada maalesef ne dc ne ac hiç şarj aleti yok. Aile evinden kabloyu saldım kapalı otoparka, mis gibi 3 kw ile şarj ettim. Isınma falan da olmadı.

Herkese tavsiye ederim, 15-20 metre kablo yaptırıp ön bagaja atmak çok mantıklıymış, şimdiye kadar niye yaptırmadığıma pişmanım.

Bu sayede İstanbul’dan Ankara’ya Allah ne verdiyse basıp toplam 280 liraya gelmiş oldum, highway’de % indirimli şarj sayesinde. Benim dizel x-trail ile gelsem en az 2000 lira yakardı.

Çocuklu aileler için şarj süresinin de bir dezavantajı yok, o molayı mecburen veriyorsun zaten.

• mertshop kullanıcısına yanıt
    Cevabınız için sağolun aydınlatıcı oldu

• 
Sayfa: önceki 11821183118411851186
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.