Şimdi Ara

TESLA MODEL Y KULLANANLAR KULUBU 2023-2025 (1182. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
17 Misafir (9 Mobil) - 8 Masaüstü9 Mobil
5 sn
53.464
Cevap
1.390
Favori
3.547.015
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
103 oy
Öne Çıkar
Popüler Konular listesinde
17. Sırada  bugün en iyi #8
Sayfa: önceki 11801181118211831184
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Size de iyi bayramlar. TESLA MODEL Y KULLANANLAR KULUBU 2023-2025 

Bu vesileyle herkesin bayramı sağlıklı ve huzurlu geçsin temennimizi de paylaşmış olalım. TESLA MODEL Y KULLANANLAR KULUBU 2023-2025 

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • tunatek kullanıcısına yanıt
    Canım sıkıldı bu habere, biri Tesla diğeride benim şirkete ait MG4 EV var, ikisinide garaja park edip orada şarj ediyoruz, akıl almaz -8 kat bizim otopark -4 ten -7ye AVM otoparkı buralarda Eşarj istasyonu, CarVak lastik deposu ve araçları var sadece kafayı konut otoparkına taktılar, birde yanan kasıtlı Tesla haberini okuyunca iyice kıllanıyor daire sahipleri, kısmet elektrikli araçlar çoğalırsa belki alışır ve fikirleri değişir

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • M.L.Crassus kullanıcısına yanıt
    Sağolun tekrar iyi bayramlar

Bazen en iyi savunma saldırıdır. Şu yazıları gösterin "akaryakıtlı araçların yanma riski EV'lere göre çok daha yüksek. Kendimi evimde güvende hissetmiyorum. Akaryakıtlı araçlar(özellikle hibritler) kapalı otoparka konmasıın" deyin TESLA MODEL Y KULLANANLAR KULUBU 2023-2025 

Research highlights lower fire risk in electric cars compared to petrol and diesel vehicles (internationalfireandsafetyjournal.com)

The fire rate of electric vehicles is 61 times lower than that of gasoline vehicles - VinFast Global Community (vinfastauto.us)

Statistics: Vehicle Fire Causes - VEDA (vedaing.com.mk)

• Gukidoki G kullanıcısına yanıt
    ben senelik istatistkleri çıkardım koydum önlerine benzinli araç yanma riski ile elektrikli araçların . ama takıılmışlar elektrikli araç yanarsa günlerce sürüyor söndürelimiyor vs vs aynı cvpları veriyorlar

Genel kurulun bir karar ile elektrikli araci iceri aldirmama hakki yok diye biliyorum.

Hic muhattap olma derim. Cahile bir sey anlatmak cok yorucu. Zahmetine degmez.

• Ali® kullanıcısına yanıt
    cahilde değiller ki bence insanların kıskanclıgı ve fesatlığı . yönetimdeki insanlar avukat , doktor , gümrük müşaviri , yönetici tarzı insanlar . tamamiyle çekememezlik. yoksa sitedeki kazanın patlama riski aracın yanma rskinden 100 kat fazla ama işlerine geldiği gibi anloyor insanlar . ama sonuc olarak noldu beni konforumdan ettiler evimde iken aracım şarj oluyordu ne güzel

Merhaba normal prizden 32Amper alamazsınız. 32 amper için Elektirik saatinden 3x6 TTR kablo ile hat çekmeniz ve ucuna mavi adaptörün takılacağı dişi norm priz almanız gerekiyor. Saatten çekilen kabloya Kaçak akım rölesi ve 40A sigorta takılmalı ve bunların hepsini bir kombinasyon kutusu ile sonlandırabilirsiniz. Bu şekilde saatte 7.4 kw Max kullanabilirsin ama istersen Tesla uygulamasından amperi 32A 'dan aşağı çekerek 7.4 kw yerine 5-6KW 'de Sarj edebilirsin. Ben normal prizden 13A ile 3 KW alıyorum. Hesap şu şekilde AMPER x VOLT yani 230 x 13A = 3 kw, 225 olduğundan 225x12A = 2,9 KW ama Tesla uygulaması 2.9 'u 2'ye indiriyor gesterirken. Akşam sarja takıp sabah %80 'e ayarladığımda eğer Sarj bitiş süresi gece vakti olursa bu 13A 'yı 10A çekerek sabah çıkacağım saate yakın sarjın bitmesini sağlıyorum. Bu şekildede şebekeye daha az yük biniyor.

Aşağıda gerekli ürünleri listeledim.

İyi günler dilerim.

TESLA MODEL Y KULLANANLAR KULUBU 2023-2025
    TESLA MODEL Y KULLANANLAR KULUBU 2023-2025

Gecen gun bir adam paylastim. Holdinglere danismanlik veriyor. Sonra sildim.

Yaptigi yorumu kahvehanede tum gun okey oynayan adam yapmaz.

Birinin bir iste iyi olmasi her seyi anlayabilecegi anlamina gelmiyor maalesef. Sahsi tecrubem cok fazla cahil doktor, muhendis ve is insani gordum. Herkes herbokolog ulkede.

Karsindakinin kafasi konuya basmadigini anladigin anda sohbeti kesmek lazim. Bosver gitsin.

Tesla icin burasi buyuk pazar degil ama TOGG un bu pazari domine etmesi lazim. Birak TOGG un derdi olsun onlari bilinclendirmek.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ali® -- 7 Nisan 2024; 13:5:28 >
  • mertshop kullanıcısına yanıt
    birşey sorucam . ben vestel hızlı şarj için panomdan uc da hazırlatmıstım baglantı . sonradan hızlı şarjı söktürdüm panomdan . o uca peki mavi adaptörü bağlayabilirmiyim

Panodan çekilen kablo hızlı Sarj için zaten bu kalınlıkta yada daha kalındır. Yada trifaze ise belki 5x4 kablo çekmiş olabilirler. Bence her durumda uygun mavi norm priz ve üste anlattığım gibi kolayca bağlantı yapabilirsiniz. Bence bir elektrikçiden destek alarak hızlıca halledebiirsiniz.

• mertshop kullanıcısına yanıt
    5x6 nxmh ttr kablo kullanmıştık . musait bir ara aşağımindiğimde size özelden görselini atmak isterim . elektrikçiye yaptırıcam ancak bu forumdakiler elektrikçilerden daha tecrübeli yanlış bir işlem yapmayalm . Faturalarda yazan sözleşme gücü 6,76 kw . ama biz daha fazla güç çektiğimizde basıl oluyor ? elektrik sağlayab firmayı arayıp sözleşmemizi mi değiştiricez yüksek güç alabilmek için ? teşekkür ederim bilgilendirmeler için

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tunatek -- 7 Nisan 2024; 13:15:42 >
    İşin ilginç yanı kat otoparkında Tesladan üç dört kat daha pahalı araçlar olmasına rağmen sadece Tesla’ya odaklanmış kat malikleri resepsiyona sorup öğrenmişler Tesla’nın benim olduğunu bazıları bir daha yeni araç alırlarsa Tesla alacaklarını söylüyorlar, bazıları ise medyatik Tesla haberlerini okuyup bilmeden öğrenmeden karşılar Elektrikli araçlara

• Tesla vandalizm olayı diye birşey var dediklerinde inanmamıştım , hakikaten de varmış .

Geçen yazmıştım bir önce aracım E200 2000cc idi, Levent Cafe Nero bitişiği Koluman Mercedes çalışanlarından tanıdıklarımla selamlaştıktan sonra ilk sordukları Tesladan memnunmusunuz ile başlayıp Tesla’yı yeriyorlar ben aldırmıyorum Tesla’ya verilen parayla Mercedesin bazı segmentteki araçlarını almak mümkün kısacası Mercedes,Audi,BMW müşteri kaybetti eski kazançları artık yok

• Tesla keyif arabası . konfor dan ne beklediğnizle alakalı ancak benim konforuma göre gayet yeterli bir araç . eşimi işten alırken beklerken sky force u açıp , büyük ekranda oynamak bile ayrı bir keyif veriyor bana :)

• Mercedes deneyimim kotuydu ama Bmw’nin yeri baska.

3 veya 4 kasa TR ye 80 otv ile 250-300 bg ustunde bir hybrid ile gelirse Bmw ye gecerim.

ama o 1.6 motor 170 bg ile o arabaya yazik oluyor.

Ben Tesla’yı ilk teslim alıp eve gelirken önümde kilometre saati yok diye yadırgıyacağımı sanmıştım daha Viya Port kavşağa gelmeden unuttum kilometre saatini basit kullanımı kolay zevkli araç ve yüksek SUV gibi tek pedal aracın çağın aracı olduğunun kanıtı

Günlerce yanıyor mu? Ne bu orman yangını mı :)) Cahile laf anlatmak zor hocam. Allah kolaylık versin sana.

• Ali® kullanıcısına yanıt
    Ben Renault 12 ile başlayıp VW1303 beetle, Toyota hatchback ile devam edip para kazandıkça BMW hatchback, BMW 520, Audi A6 ve Mercedes B180 ile Mercedes E200 ile son verdim içten yanmalılara şimdi bir Tesla bir en basiti MG4 var.
    Togg’a para vermem
    Hibrite karşı ön yargım var ne elektrikli ne de tam içten yanmalı, ancak TeslaM3 ü beğendim
    Önemlisi kullandığımız aracı kazasız belasız sağlıkla kullanalım size iyi bayramlar dilerim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-F6694287A -- 7 Nisan 2024; 13:58:59 >
  • 
Sayfa: önceki 11801181118211831184
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.