Şimdi Ara

TESLA MODEL Y KULLANANLAR KULUBU 2023-2025 (1183. sayfa)

8 Kayıtlı Üye (3 Mobil) ve 26 Misafir (4 Mobil) - 27 Masaüstü7 Mobil
5 sn
47.640
Cevap
1.256
Favori
3.132.049
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
95 oy
Öne Çıkar
Popüler Konular listesinde
12. Sırada  bugün en iyi #1
Sayfa: önceki 11811182118311841185
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Benim sözleşmemdede anlık güç 3.000 yazıyor ama zaten normal kullanımda bile evde bu güç geçiliyor. Ağustostan beri evde Sarj ediyorum herhangi bir sıkıntı vs olmadı. Şu anda günlük ortalama tüketimim 18 kw olarak geliyor.

• Geçen gün kalabalık bir ortamda sohbet ettik. Ortamdaki tek tesla kullanıcısı olarak aldığım sorular şu; başın ağrıyor mu, durduk yere yanıyormuş araba, soğukta şarj %40’ken bir anda 20’ye düşmüşmüş o nası bişeyse :)) ev prizinden şarj edince 7 saatte doluyormuş dimi falan filan.

Yani söylenen bilgilerin hepsi ya yalan ya yanlış. Millete laf anlatıyoruz. İki üç tane dallama youtuber tık alacağım diye veya kendine hoca uzman denilen çakma araba profları fosil yakıt seviciliği yapacağım diye söylediği yalanlara toplum daha çok inanıyor.

Delinin biri çıktı baş ağrıtyor dedi milyon kez izlendi. Etkileşim manyağı bi dj şarjı sıfırlayıp dağa çıktı yolda kaldık dedi adamın en çok izlenen reels’ı oldu.

Yalanı dolanı çok seven bi toplum olduk. Gerçek cazip gelmiyor ve izlenmiyor. 3-5 sene bu sıkıntılar olacak. Sonunda bu baş ağrıtıyor diyen deli de dahil herkes bu araçları alıp güzelce kullanacak.

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >

• Bende hybrid taraftari degilim ama o gucleri ancak hybrid ile yakalarlar. Saf icten yanmali basarirlar ise ilk tercih olur.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • tunatek kullanıcısına yanıt
    İnsanların mesleklerine bakıp bilgili sanmayın. En kötüsü bu yarı cahil grup. Bunlarla karşılaştığım zaman direkt ortamdan uzaklaşıyorum. Cahil adam yine sizi dinler anlamaya çalışır. Bu grup laftan da anlamaz saçma sapan konuşur sadece.

• 11 Eylül saldırılarında olduğu gibi bina eriyerek içine doğru göçecek de derler yakında. Hayretle okuyorum. Bu insanlar AVM Otoparkına nasıl giriyor diye merak da mı etmiyor acaba? Bir de koca koca DC cihazlar mevcut kapalı alanda. @tunatek Geciktirebildikleri kadar geciktirmektir onların dertleri. Hiç bir üretici de elektrikli araç üretimine son vermiyor, tüm üretimi 2026 - 2030'a kadar elektrikliye çevireceklerdi, onun yerine içten yanmalı / hybrid / EV birlikte üretecekler. Nedenleri de araçlardan ziyade elektrik alt yapısı ve komple geçişe henüz yeterli uyum sağlanamaması, içten yanmalıya hala yüksek talep olması ( muhtemel petrol lobisi etkisi ) .

• Ali® kullanıcısına yanıt
    Bir arkadaş benzinli Hyundai Tucson’ı değiştirip hybrid modelini aldı araç iyi teçhiz edilmiş ancak bana takılıyordu Tesla çok çirkin diye, hybrid ne at nede eşşek, katır deyince artık Tesla hakkında konuşmaktan vazgeçti🙁☹️

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-F6694287A -- 17 Nisan 2024; 15:9:47 >
  • Sadece Araplar el altından para bile veriyor olabilir Alman firmalarına. Arap varlık fonlarının büyük hisseleri ortaklıkları var bu firmalarda. Kendilerine zarar gelmesin amaçlı çelişkili kararları aldırarak sosyal medyaya ve basına servis ettirmeleri çok kolay. Normal vatandaş da baş ağrısı yapıyormuş, doğru mu desin? ( O videoyu ben de izledim, o dayının eşine baş ağrısı için bahane lazım demek ki tövbe ya! )

• M.L.Crassus kullanıcısına yanıt
    Söylediğiniz gibi İnsanların çoğunlukla ziyaret ettikleri AVM ve kapalı otoparkları DC şarj cihazı dolu örneğin Akasya, Emaar vs yanları üstleri yoğun konut dolu netice olarak otomobil üreten şirketler ellerindeki içten yanmalı araçları araçları satarak kar etme safhasındalar..,

• altugbank kullanıcısına yanıt
    Dün akşam üzeri kapalı konut otoparkına indim şarjı sonlandırmak için yoğun bir benzin kokusu garajı sarmış resepsiyona haber verdim havalandırmaları çalıştırdılar, Tesla ile sorulan sorular klasik oluyor; şarjın biterse ne yaparsınız, araç yanıp ateş topuna dönüyormuş, menzil en az bin km olmalı yoksa EV alınmaz, araçta hiç lüks yok, EV almanın daha zamanı değil vs. halbuki garajdaki araçların bir kısmı yağ, benzin, motorin sızdırıyor zemine, özellikle motorinliler kesif egsoz salıyor ortama bunlar gözardı ediliyor alışacaklar alışacaklar ancak vakit alacak

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-F6694287A -- 7 Nisan 2024; 15:41:37 >
  • mertshop kullanıcısına yanıt
    İyi akşamlar
    Şarj istasyonlarına ulaşmanın mümkün olmadığı acil durumlarda örneğin; bir akaryakıt istasyonu veya rica ederek bir evin 220 AC prizine kaliteli 3x2,5mm kablo ile bağlanıp kısa süreli şarj yapılamazmı 3kwh ile

• ***Bayram ve yerel seçim sonuçları nedeni ile bütün blokları kaldırdım***

• yapılır, teslanın yanında verdiği mobil şarj aleti onun için diye biliyorum.

ben sistemimi hazırladım. bir tane küçük boy hırdavat kutusu ayarladım, yandan iki kabloluk delik açtım, içine şarj aleti ve priz sığıyor. kapağına da şifreli kilit aldım.

dc bulamadığım yerde, tatil yerlerinde vs kullanmayı düşünüyorum bu yaz. bayramda istanbula gideceğim, belki orda da test ederim.

• ben tesla forumuna kadar kimseyi bloklamamıştım dh'de. ama burda bloklamaya başladım valla. hiç de kaldırmayı düşünmüyorum.

• Adabeyi A kullanıcısına yanıt
    Bayram nedeni ile sonra kafese 😋*Yerleri belli yurtları belli olsun*😋yarı cahile dert anlatmak zor😁😁
    Zaten DH bunların saçma sapan mesajlarını siliyor

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-F6694287A -- 12 Nisan 2024; 20:47:52 >
    Tesla’nın ev tipi adaptörünü kısa süreli otoparkın prizine takıp denedim 3kw ile sorunsuz şarj etti, yalnız uzatma kabloyu alüminyum zırhlı almayın diye uyardı İst/Bankalar caddesindeki toptancı alüminyum çok çabuk ısınıp kabloyu eritir dedi

• alüminyum olayını bilmiyorum, doğru olabilir tabi, yalıtım yapıp ısıyı hapseder muhtemelen.

benim aldığım kablonun görselinde öyle bir şey görünmüyor. denediğim zaman arada yoklarım ısınıyor mu diye, haber veririm.

www.elektrikdeposu.com
    Öznur 3x2,5 TTR Kablo Siyah
    https://www.elektrikdeposu.com/urun/kablo-ttr-oznur-siyah-3x2-5
    👍

• Selamlar ben yeni üye oldum ekim başı tesla performance kırmızı aldım , araç çok sert olduğu için şikayetçiydim konfor çok kötüydü , trim sesleri başladı ilk aydan , rejeneratif fren olayını kapatamıyoruz ve henüz alışmış olduğum bir tarz değildi istanbul izmir arası otoyolda arkada oturan arkadaşımın midesi bulanıp başı ağrıdı, bu tarz sorunları görünce

Eqs 450 4 matic siparişi verdim , araç ocak ilk haftası geldi , niyetim teslayı satıp mercedesi tutmakdı. Malum 2.el piyasası henüz oturmadığı için zararına satmak içime sinmedi 2 aracıda aktif karışık kullanmaktayım.

biri 3 milyon diğer 6 milyonluk araç tabiki kıyaslanamaz fakat 2 aracıda aktif kullandığım için hem Eqs hem tesla arasında artı eksileri yazıp bilgi vermeye çalışacağım

Teslanın Eqs den artıları:

1-çok pratik start stop yok D vites alıp gidiyosun , işin bittiğinde P almana bile gerek yok kapıyı açıp in , camlar kapılar açıksa bile oto kilitlenir , anahtar yok yurtdışına bile çıktığımda aracı yönlendirebiliyordum, apple watch saatimi şarjda bırakıyorum araç hiç uyumuyo elektrik hep var geldiğimde full yapmış , mercedes de bu böyle değil start basıcan her bindiğinde çarpışma önleyici aktif olduğu için onu kapatıcan yoksa sürekli fren yapıp bezdiriyo anksiyete yaşatıyo , malesef tesla gibi stabil değil yazılımı, bu olayları yapana kadar bekleme süreleri ile uğraşman gerekiyor , yani yola çıkman 3-4 dk buluyor, tesla sürekli hazır bekliyo seni tek yapman gereken gaza basmak, me connect olayı zaten facia araç eski içten yanmalı araçlar gibi hissettiriyor , teslaya bindiğinde anlıyosunki akıllı bir cihazla karşı karşıyasın , navigasyon yok diye servise bıraktım eqs i 1 gün orda kaldı sırf yeni güncelleme paketi çıkmış diye araç orda kaldı , şuan bu mesajı yazarken arka plandan bildirim geldi tesla yeni yazılım paketiniz hazır yüklemek istermisiniz diye , bu çok büyük bi kolaylık , tesla uzaktan canlı kamera erişim vs vs gibi özelliklere hiç değinmiyorum bile mercedeste bunların hiç biri yok , protokol kişiler mercedese bindiği için güvenlik problemleri oluşmasın diye açmaları uzuyor , volvo tesla reno bmw hepsi geçti mercedes hala uğraşıyor , buda 6 milyonluk aracı 3 milyonluk araçlar kıyaslatacak farklar ortaya çıkartıyor, tesla servisi yok diye çok serzenişler okudum forumda geçen küçük bir sorun bildirimini whatsaptan yazar gibi uygulamadan belirttim 2 gün sonra mobil servis geldi sorunu giderdi bu araçlarda zaten yağ su bakım derdi yok güncelleme zaten uzaktan oluyo , büyük bir kaza vs bişi olmazsa zaten sorun yok , büyük kaza olmuşsa zaten her araç 1 ay serviste yatar

, tesla 550 beygir ve 4 çeker sürekli güç ayağının altında bastığında araç uzuyor hemen gücü iliklerine kadar hissettiriyor , sollama makas tam bir zevk aracı, Eqs comfort modda daha düşük beygir sunuyor gerekli yerlerde 4 çekere alıyot eğer tam kapasite çalışmasını istersen sporta alman gerekiyor ki bu her araca bindiğinde tekrar yapman gereken bir olay tesla pratikliğinden sonra çok uğraştırıcı geliyor , bazı arkadaşlar bir tuşa basmak nekadar zor olabilir diye eleştiri yapabilir ama bunu şöyle örnekleyebilirim , eski andorid donan bir tlf ve son sürüm ios stabil yeni bir iphone, ikiside tlf ediyor ikiside mesaj yazıyor ama bu farkı ancak kullanmaya başlayınca anlıyosun, ayrıca tesla gerçek elektrikli motor ön kaput altı boş diğer araçlar benzini lpg ye çevirmiş gibi sonradan devşirme bendek eqs ön kaputu açtırmıyor çünkü orda klasik araçların motoru gibi devasa bir motor var ;)) benzinli arabadan sıkılmışızda ucuz yaksın diye elektrikli yapmışım gibi hissetiriyor , kamp modu vs oralara hiç girmiyorum bile :) karavan hevesinizi atacak kadar yaşatır, bu elon farklı bi adam :)

Eqs in tesladan artılar

gerçekten konfor odaklı, bin dünyayı gezdirsin, sosyal medyada tam hikaye atmalık hyperscreen bir iç tasarım , marka isminden dolayı prestiji çok çok fazla kendini özel hissetiriyor , trim sesi sıfır , yol sesi sıfır sonuçta S kasa olsun okadarda diyenler çıkacak ama gerçekten emek harcamışlar bu adamlar asırlardır bu işi yapıyor elon musk yeni girdi bu sektöre , daha uzun menzil , daha güven verici , daha kaliteli ( zaten bunlarda olmasa 3 milyonluk fark neden ödensin)

sonuç: zamanı geriye sarsam hiç almazdım eqs i

eğer 6 milyonluk bir araç 3 milyonluk bir araca fark attıracak kadar yazdırmıyosa tesla gerçekten yapmış bu işi, şimdiye kadar tüm firmalar karalama kampanyası ile karşı durdu elona buna rağmen sıfır reklamla buralara geldi beceremeyenler elendi , 2.el piyasasıda ilerde oturur şu sıkışık olanlar araçları ucuz ucuz ilana koymuşlar onlarda elenince hakettiği piyasayı bulacaktır.

• Haliltekin35 H kullanıcısına yanıt

Alıntı

metni:
    sonuç: zamanı geriye sarsam hiç almazdım eqs i

şaşırtıcı. burada genelde tesla b.klanırdı  

Onlar trol hocam bunlar bizzat gerçek kullanıcı yorumu , eqs şuan sıfırı 6250 olmuş ben 5.500 bile satamıyorum sadece teslanın 2. El piyasası kötü değil genel piyasa kötü , eqs için alıcısı olursa hemen verip tesla ile yola devam etmek istiyorum

• 
Sayfa: önceki 11811182118311841185
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.