Şimdi Ara

TESLA MODEL Y KULLANANLAR KULUBU 2023-2025 (1167. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar: slyone , kostantin89 , satil
3 Kayıtlı Üye ve 17 Misafir (4 Mobil) - 16 Masaüstü4 Mobil
5 sn
53.568
Cevap
1.388
Favori
3.555.064
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
103 oy
Öne Çıkar
Popüler Konular listesinde
7. Sırada  bugün en iyi #3
Sayfa: önceki 11651166116711681169
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Mart satış rakamları geldi. 80 adet Tesla satılmış görünüyor. Gelecek ay da bu dolaylarda devam edersek 70 - 80 arasına oturduk diyebiliriz. TOGG'un 1100 - 1300 adetli rakamları yanında az görünmesine karşılık diğer rakiplerine göre fena değil sanki.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • M.L.Crassus kullanıcısına yanıt
    Amacımız sizin açıkladığınız gibi

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
    Toplam sayıların karşılaştırması da var mı?

Onu merak ediyorum. Yani tesla tr satışları vs togg

• tesla yakında tr'den çekilir

aşırı agresif ve kazık fiyat politikası yüzünden ciddi darbe yedi

• Otomol’da YouTuber Oğuzhan Yıldırım ile karşılaşmıştım 6 Ekim 2023’de sohbet sırasında “NedenTesla kullananlar “ forumunda paylaşım yapmıyorsunuz dediğimde “Çok sürtüşme oluyor” demişti, alınganlık, kabalaşmak, itham, şahsı tanımadan trol demek vs. Bütün Tesla kullananlara kazasız, belasız, sağlıklı, mutlu, aydınlık günler diliyorum

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-F6694287A -- 2 Nisan 2024; 13:50:55 >
  • Tesla Türkiye’den neden çıksın, trafiğe çıktığımda insanlar Tesla’ya büyük ilgi duyuyor, seçim, kur’daki belirsizlik, hayat pahalılığı, yüksek MTV, ÖTV, KDV vs nedenlerle şatışı düşmüş olabilir, üstelik Tesla almak isteyenler 2024 model M3, MY Juniper beklentisi içindeyken..

• Boş muhabbetler işte. İşkembeden element uydurma.

• altugbank kullanıcısına yanıt
    Aracı aldığında öve öve bitiremiyordu hatta kendi resimlerini koyuyordu aracı satınca Tesla kazık oldu,yazılanları unutmam…

• Adabeyi A kullanıcısına yanıt
    Kendimi yanıtlayayım

quote:

2023 için
    Tesla 12150
    Togg 19583

Bence tesla için iyi bir sayı

• cihanair kullanıcısına yanıt

@Cihanair ya seni tanımasak troll diyeceğiz. Hala da pahalı nasıl diyorsun anlamıyorum. Döviz bazlı ucuz bile, diğer emsal elektriklilerin fiyatlarını kontrol etmiyor olabilir misin? Fiyat politikası yanlış evet ama pahalı olduğundan ötürü değil, aynen senin de yaşadığın gibi devamlı indirim gelecek algısı yaratmalarindan ötürü. Juniper geldiğinde bakalım bir de. Bu gidişle 5 - 6 mio TL arası bir rakamda gelir, o da ÖTV ve KDV güncellenmezse. 2024 içerisinde 4 mio TL demiştik, o seviyeye pek kalmadı.

22 kwya kadar çıkış alabiliyorsun evet. Cihaz çıkışı kapasiteye göre kendi ayarlıyor. Yanlış anlamayın çözüm arayışında olan arkadaşlar var. Önceki yazışmalarda yönlendirmeler gördüm o yüzden uyarma gereği hissettim, sonuçta vebali var. Satıcıya inanmış olabilirsiniz ama bu doğru olduğu anlamına gelmez. Uzun mesafe kabloda direnç daha fazla olacaktır o yüzden 2,5 mm gibi 2-3 kwı kıtı kıtına kurtaracak, ısı artıracak riskli çözümlerden uzak durmanızı öneririm. Hattı rahatlatmak ve riski azaltmak için mümkün olduğunca kesiti (6mm uygundur) büyütün ve mesafeyi kısa tutun.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • cihanair kullanıcısına yanıt

Satis rakamlari cikinca yine geldi bos muhabbetci.

Yazmayayim diyorum ama bazen oyle sacmaliyorsun ki cevap vermeden olmuyor.

Adam baz fiyatini yurt disinin altinda satiyor senin otv ve kdv oranlarin kazik olmasin?

hesap kitap bilmeyen adam tesla aliyor. git torosa bin sahine binin ne isin var teslayla. keske lansman fiyatiyla satilmasaydi da su kitle almasaydi su arabayi.

• oaston kullanıcısına yanıt
    Şimdi hatırladım, şu hesaplama olayını yapmıştım ve 25m için 2,5 olur diye düşünmüştüm

Bunu yorumlayabilir misin? (Elektrik hesaplarıyla aram hiç yoktur :) )

TESLA MODEL Y KULLANANLAR KULUBU 2023-2025

• Çeviricisi var

• Tesla yurtdışı fiyatının altında satmiyor.

Bugün 47.000$’a Türkiye’nin yeni girdiği Ortadoğu ligine/ bölgesinde RWD versiyonu stok olarak bulunabiliyor.

Türkiye de bu araba 90-100.000$

Ucuz diye birbirinizi gazlamayın.
    Ben son kullanıcı olarak ödediğim paraya bakarım.

Eğri oturup doğru konuşmak lazım.
    Tesla Mobilite çözümü sunacağım diyor.
    Satilan aletlere otomobil demiyor ise,
    Kendini nish bir oyuncu olarak değerlendirdiyse.
    Son kullanıcı olarak diğer ülkelere göre dolar bazında en pahalı Teslalardan biri bizde.

O zaman Türkiye piyasasına uygun model üretip getirsin.
    Benim mobilite sorunumu çözsün.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi KingOfAnarchy -- 2 Nisan 2024; 17:14:53 >
    Evet 22kwlık güç taşıyabilecek kalınlıkta 5 metrelik kabloya sahip mobil şarj cihazı. Normalde trifaze girişli, sitemde elektrikli araç şarj yerinde trifaze çıkışlar mevcut, buradan 11kw ile şarj edebiliyorum. Onun dışında 50 cmlik 220 monofaze çevirici ara kablosu var. Bunu kullanarak 220 ile şarj yapabiliyorsunuz. Bununla ise şimdiye kadar max 7 kw çıkış aldım ve bu ara kablo ısındı, o yüzden bu çevirici kabloyu daha kalını ile değiştireceğim.
    Size tavsiyem en az 6mm kesitli kablo kullanın 20-30mt gibi çok uzun metrajlara girmeyin zaten çok yer kaplar ve çok ağır olur. Marin ve karavan ürünlerini tercih edin.

• Bu kez haklısınız diyeceğim. Çünkü Tesla vergiden muaf bir firma. Tesla alanlar ÖTV ve KDV ödemiyor. O nedenle bize mobilite çözümünü pahalı satan Tesla. Biraz daha verirsek 100.000-USD Range Rover da alabiliyoruz çünkü. Sizin gibi pırıl pırıl yurtdışı temsilcilerine ihtiyacımız var. Gururumuzsunuz.

• oaston kullanıcısına yanıt
    Sağolun bilgi için

Dostum her zaman monofazdan çekilebilecek en yüksek güç üzerinden hesap yaparsan için rahat olur. Monofazdan 32 amper çektiğini düşünürsen bu yaklaşık 7000 watlık güç eder. Fotoğraftaki hesaplamaya göre 4,3 mm kesit çıkar fakat kablo kalitesine göre bu durum değişebilir. O yüzden 6 mm kullanın diyorum ki kafanızda en ufak şüphe kalmasın. Ayrıca kesit arttıkça nispeten direnç azalır ve uzun mesafede daha az voltaj düşümü olur.

• Rica ederim 👍

• 
Sayfa: önceki 11651166116711681169
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.