Şimdi Ara

Tesisat Kaçağı Vücudu Etkiler mi?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
14
Cevap
0
Favori
1.027
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • 7 katlı 14 daireli bir sitede yaşıyorum. Geçen gün sigortayı kapatıp avize değiştirmek istedim. Kontrol kalemiyle nötr kabloyu kontrol ediyorum. Sigortayı kapattıktan sonra iki saniye nötr de elektrik oluyor sonra kontrol kalemi sönüyor. Ayrıca evde eşimle bende vücut elektriği çok oluyor. Evde toprakta ya da başka bir şekilde bir kaçak var ve bizi mi etkiliyor bu şekilde diye düşünüyoruz. Vücuttaki elektriği atmak için toprağa yarım saat bastık ancak fayda etmedi. Bunun açıklaması var mıdır?

• sigorta kapansa bile cihazlardan dönüş olur nötrdede faz görebilirde 2saniye sürmesi ilginç bazen elektrik tesisatında saçmala yapıp siğortadan geçirmeyebiliyorlar. yünlü şeyler giymeyin lastiki terlikle dolaşmayın vücüdda elektirk birikmesin.

• babus0606 B kullanıcısına yanıt

2 saniye sürüyor sonra elektrik olmuyor nötr hattında. Bundan olabileceğini düşündüm. Evde halı yok. Terlikle geziyoruz. Ondan mıdır acaba?

• Bazen çarpmayan seviyedeki elektriğin kontrol kalemi yaktığı olur. 2 saniye devamlılık belki devresi üzerinde elektrik tutan bir sistemle alakalı olabilir. Mesela üzerinde ışık olan adaptörler fişten çekildiğinde bir süre yanar lambaları/ledleri.

Toprağa faz vermek, toprakla nötrü birleştirmek gibi hata ya da taktikler yapılmaya çalışılmış olabilir. Kaçak akım rölesini attırır ama belki yok sizde belki devredışı.

Üzerinizdeki elektrikten bahsediyorsanız, sizi çarpan bir alet düşünmelisiniz. Çünkü tesisattaki elektrik cihazlarla size geçeblir. Fırın, çamaşır makinası vb. çamaşır makinalarında sık yaşanır kaçaklar. Buunduğu yer zemini ıslaksa oradan aktarılıyor da olabilir belki. Paslanmaz çelik kettle vb de sebep olabilir.

• karafetva K kullanıcısına yanıt

kaçak akım rölesi var. test düğmesi de normal çalışıyor. Eşim memlekete gittiğinde elektriklenme olmuyor ama eve geldiğimizde bir elektriklenme oluyor. Battaniyelerde kıyafetlerde aşırı elektrik oluyor. Portmantodaki montlarımızda falan elektriklenme olduğu görülüyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi huzyin67 -- 28 Mart 2022; 14:58:32 >
  • huzyin67 kullanıcısına yanıt

Nemli duvar yüeyleri tesisattan elektrik alıp az çok insanlara aktarabilir. Yağmurdan ve ya sızınntıdan dolayı tesisat bölgesinden devam eden bir ıslaklık olan yerlerde böyle sorun olablir.

Cihazlarından kaçak yapan hem de toprak hattına bağlı olmadığı ihtimali olanları inceleyin.

Toprak hattıınız var mıydı ki?

Elektrik faturanız ne geliyor? Kullanım kadar mı yoksa fazla mı? Bilmediğiniz bir yerde şiddetli bir kaçak ya da yanlış bağlantı ya da önemli bir sorun olabilir.

• sadece sende olsa kıyafet derdim ama hanımdada varsa statik sebebi halılar ve koltuk takımı olabilir. masa sandalyenin ayakları demirse oralara dokunup yükü üstünüzden atabilirsiniz. ben elbise askılığına dokunuyorum ama tek parmakla dokunursanız elektrik çarpar o yüzden avuç içiyle kavrayacak şekilde dokunmak gerek.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Islak duvar yok. Ev 3. katta. Zeminde olsa bir ihtimal derdim. Cihazlar kaçak yapıyor mu bilmiyorum bakmak lazım. Toprak hattı var. Elektrik faturası 180 tl geldi en son. Önce evdeki tüm elektriği kesip sayaç işlemeye devam ediyor mu onu kontrol edeceğim. Vücut elektriklenmesi en korkutucu olan şey benim için.

Nemli olması ille de damlayan bir su ile belli olmaz. Üst kat kaçağı, evin kendi sisteminden kaçak, belki banyo gibi slak zeminler......

Cihazlar ilk kontrol etmeniz gereken zaten. Toprak gerçekten hat mı yoksa nötre mi bağlanmış bunların da düşünülmesi lazım. Nötre bağlandıysa farklı bir direnç üzerinden fazla muhatap olması gibi çok karışık ihtimaller olabilir ama şimdilik gerek yok.

Toprak hattınıza komşularınızın faz vermiş olma ihtimali de var. Topraktan devamlı fazla muhatap olunur bu halde. Yani faz toprak üzerinden deşarz olmaya çalışır ama tam olmaz ve insanlara etkir. Bu halde fatura komşuda yükselmiş olur. Toprak hattınıza da kontrol kalemini değdirin ve de ölü aleti ile de test edin.

Tüm bina tesisatı kontrol edilmesi lazım o zaman. Çok karmaşık bir sürece benziyor.

hocam Bir ihtimal... Siz evvela kendi toprak hattınıza kontrol kalemiyle bakın, sonra da ölçü aleti ile bakın

teşekkür ederim bilgiler için.

• vücuttaki statik elektrik, kontrol kaleminde görülecek kadar fazla değildir ama içinizi rahatlatmka istiyorsanız, kalorifer peteği veya başka bir metal gövdeye dokunarak, statik elektriği üzerinizden atabilirsiniz.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.