|
Bildirim
|
TERMINATOR RESISTANCE İNCELEME
Oyunu kalın kasa Xbox One için aldım ve 6-7 saat kadar oynadım. Şu ana kadarki izlenimlerim baya baya olumlu.Ama bu oyun yüksek bütçesi olmayan AA bir oyun ve ona göre değerlendirmek gerekir.Oyun yılın süprizlerinden bence çünkü yapımcı firma daha evvelden çıkan ve rezalet olan Rambo Video Game'in yapımcısı ve ben de dahil herkes Terminator'ün de rezalet olacağını düşünürken hayret edilecek bir şekilde Terminator oyununda gayet iyi iş çıkarmışlar. ARTILAR +AA bütçeli bir oyun için güzel grafiklere sahip +Terminatordeki gelecek atmosferini mükemmel aktarmışlar, +Silahlar çeşitli +Oyunun hikayesi terminator evreni için hiç de fena değil +Yarı açık dünya ve keşfedilebilir yerler var +Crafting ve level atlama sistemi çok güzel +Bol bol loot var +Hikayede karakterlerle konuşup, seçimler yapabiliyorsunuz +Terminator 1. ve 2. filme güzel göndermeler var ve aynı evrende yer alıyorlar +İsterseniz gizliliğe abanarak oynayabilir isterseniz de aksiyona abanarak oynayabilirsiniz +Terminator'ün lisanslı müzikleri kullanılmakla beraber yeni versiyonlarını da eklemişler güzel olmuş +Özellikle oyunun başlarında T800leri indirebilecek silahlarımız olmadığı için tıpkı ilk filmdeki gibi müthiş bir gerilim korku hissiyatı veriyor EKSİLER -Konsol versiyonunda nişan alma biraz ağır olmuş -Vuruş hissi pek yok (konsolda titreşim kullanılmamış ) -Arnold yok :( -Karakter seslendirmeleri çok iyi değil -Oyunu Extreme zorlukta oynamama rağmen hala çok kolay, yapay zeka kötü malesef.En azından T800lerin biraz daha zeki olmasını beklerdim SONUÇ:Eğer terminator fanıysanız gelmiş geçmiş en iyi terminator oyunu olmuş, eğer Terminator fanıysanız sakın kaçırmayın.Terminator fanı değilseniz size çok hitap etmeyebilir. Oyuna puanım 7 (bu puan bazı insanların sandığı gibi kötü ve çöp denilebilcek bir puan değildir, Oyun gayet iyidir alınılır oynanılır) Metacriticteki dandik notlara aldanmayın, puanlayanlar bu oyunun düşük bütçeli bir oyun olduğunu ve fiyatının da ona göre uygun olduğunu unuttular heralde. Steamdeki kullanıcı puanları aşırı yüksek (şu an %92 olumlu) , oyunun gerçek hakkını kullanıcılar vermiş ben oyuna bayıldım valla |
Oyun beklediğimden daha iyi bir oynanışa sahip olmuş.Çıkışı öncesi videolarına baktığımda farklı düşünceydim fakat tam sürümü PC de oynadıktan sonra oyun hakkında daha iyi gözlem elde etme imkanım oldu.Öncelikle oyunun hikayesini daha iyi anlamak için ilk iki filmi izlemek gerekiyor.Hikayenin bu filmlerle doğrudan bağlantısı var ve sunum olarak başarılı olduğunu söyleyebilirim.Çıkış öncesi videolarda karakter yüz ifadeleri biraz çağın gerisinde görünüyordu fakat 4K Epic ayarlarda oynadıktan sonra gerek görsel kalitesinin gereksede karakter modellemelerinin böyle bir yapım için gayet iyi olduğunu düşünüyorum.Unreal Engine 4 ile yapılan oyunlardan zaten kötü grafikli oyun çıkmıyordu fakat günümüz oyunlarında artık görmeye alıştığımız stuttering,çökme sorunları vs gibi sorunlar en azından bu oyunda bulunmuyor.Grafikler ve sesler gayet iyi,silah ve düşman çeşitliliği yeterli seviyede ve çok sayıda kendi hikayesi olan karakterle karşılaşıyoruz.
Oyunun fiyatı evet yüksek ama en azından yüksek bütçeli olupta haftalarca çeşitli sorunlar yaşatan oyunlar gibi sorunları bulunmuyor.Fiyatında oyun içinde kullanılan müziklerin etkisi olabilir çünkü oyunun menü müziği Terminatör filmlerinin ana tema müziği kullanılarak hazırlanmış.Oyun içi müziklerde yine ilk iki filmden alınmışa benziyor.Özellikle Terminatör evrenini ve hikayesini seviyorsanız uzun dönem sonra Terminator için yapılmış en iyi oyun olduğunu rahatlıkla söyleyebilirim.Ana karakter dışında diğer karakterlerin kendi hikayelerinin olması,filmlere yapılan göndermeler ve hikaye sunumu ile oyunu genel olarak beğendiğimi belirtmek istiyorum. ![]() |
Bu yılın süprizlerinden birisi oldu bu oyun. Eylül ayında ansızın duyuruldu ve bugün çıkışını gerçekleştirdi.
Oyun duyurulduğundan beri Reef Entertainment ile görüşüyorum. Oyunu aynı zamanda Türkiye'de satışa sunmayı hedeflediklerini fakat, bir dağıtımcı bulamadıklarını söylediler. Terminator hayranı olan birisi olarak söylüyorum, Salvation Video Game'de olduğu gibi güzel bir oyun diyebilirim gerçekten. Yurtdışından kutulu sürümünü de sipariş verdim aynı zamanda. Oyunun geliştiricisi Rambo Video Game'yi geliştiren Reef Entertainment. Herkes Rambo Faciası gibi olacak diye düşünüyordu bu oyunu, fakat öyle olmadığı için sevindim açıkcası. Aynı zamanda bir basın mensubu olarak oyunun inceleme makalesini yakın bir zamanda hazırlamayı düşünüyorum. Terminator T-800'ün yorumlarına kesinlikle katıldığımı belirtmek isterim. |
< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı > |
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-ED5D10718 -- 11 Kasım 2019; 0:34:25 > < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
|
|
|
|
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
|
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Cpt. Miller -- 14 Kasım 2019; 16:15:33 > |
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Terminator T-800 -- 14 Kasım 2019; 20:59:58 > |
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi FORZAFATHER -- 14 Kasım 2019; 22:4:17 > |
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Terminator T-800 -- 15 Kasım 2019; 1:15:49 > |
|
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi KaN. -- 15 Kasım 2019; 14:33:1 > |
|