Teğmen
13 Eylül 2014
Tarihinde Katıldı
Takip Ettikleri
10 üye
Görüntülenme
Toplam: 168 (Bu ay: 0)
Gönderileri
Merhaba, 2016 yılında ilk sıvı soğutma ekran kartımı satın aldığımda bu bende derin bir araştırma isteğini de beraberinde getirdi.

2016'da MSI GTX 1070 Sea Hawk 2018'de ise Gigabyte GTX 1080 Waterforce kullandım, şuan ise EVGA GTX 1080 FTW HYBIRD kullanıyorum. Uzunca bir süre sıvı ekran kartlarının tarihini araştırdım (tabii bu araştırmaya custom serisi dahil değil) o yüzden fabrika çıkışlı olarak hazır gelen sıvı soğutmalı sürümleri bir makalede topladıktan sonrasında youtube kanalımda bölüm bölüm olarak yayınlamaya karar verdim. İlk bölümü geçtiğimiz hafta yayınladım.

Oldukça zahmetli bir iş makaleyi videoya çevirmek, bu yüzden gelecek tepkilere göre devam etmeye karar vereceğim. Bu sırada sizlerde zamanda yolculuk ederek, sıvı soğutma ekran kartlarının derin tarihine yani 2005 yılına kadar gideceksiniz.

Video hakkında neler düşündüğünüzü belirtirseniz sevinirim, iyi seyirler.

Merhaba, 2016 yılında ilk sıvı soğutma ekran kartımı satın aldığımda bu bende derin bir araştırma isteğini de beraberinde getirdi.

2016'da MSI GTX 1070 Sea Hawk 2018'de ise Gigabyte GTX 1080 Waterforce kullandım, şuan ise EVGA GTX 1080 FTW HYBIRD kullanıyorum. Uzunca bir süre sıvı ekran kartlarının tarihini araştırdım (tabii bu araştırmaya custom serisi dahil değil) o yüzden fabrika çıkışlı olarak hazır gelen sıvı soğutmalı sürümleri bir makalede topladıktan sonrasında youtube kanalımda bölüm bölüm olarak yayınlamaya karar verdim. İlk bölümü geçtiğimiz hafta yayınladım.

Oldukça zahmetli bir iş makaleyi videoya çevirmek, bu yüzden gelecek tepkilere göre devam etmeye karar vereceğim. Bu sırada sizlerde zamanda yolculuk ederek, sıvı soğutma ekran kartlarının derin tarihine yani 2005 yılına kadar gideceksiniz.

Video hakkında neler düşündüğünüzü belirtirseniz sevinirim, iyi seyirler.

Çeviri Durumu

Menü ve Arayüz: %100
Altyazı ve Etkileşimler: %100
Başarımlar%100

Proje Yöneticisi
Azad AKBALOĞLU

Çevirmenler
Azad AKBALOĞLU
Ümit DİNÇER
Kagan HANSOY
Cem ASLAN

Test Ekibi
Ümit DİNÇER
Azad AKBALOĞLU

Programlama
WRS

Kurulum & Paketleme
The Darkness TR

Açıklama

Çam sakızı çoban armağanı teknoforza'dan sizlere bayram hediyesi. 2014'nin Aralık ayında Kane & Lynch Dead Men ile başladığımız bu macera 22 Ağustos 2018 tarihinde Kane & Lynch 2: Dog Days ile sona eriyor. O kadar çok zorlu süreçlerden geçtik ki bu yamayı sizlerle buluşturabilmek için. Bize ilk zaman söz verip sözünden dönen mi dersiniz,
çevirileri aktarma sorunu mu dersiniz, yoksa 2 kez arka arkaya çeviri testi tam bitmek üzereyken hataların bulunduğu harddiskin yanması mı dersiniz. Dosyaların çevirileri kabul etmediğini mi dersiniz?
İlk başta duyurup sonrasında sizleri hayal kırıklığına uğratmak istemedik 2 kişi ile devam edebilir miydik sonunu getirebilir miydik çok düşündük, çünkü Kane serisi yama sektöründe bizim ilk göz ağrımızdı. Bu proje ile çevirilerimizi geliştirdik, farklı ekiplerle başka projelerde çalışma ve TeknoForza ekibi olarak bir oyunu resmi olarak yerelleştirme şansımız da oldu.
Nihayetinde alnımız ak bir şekilde bugün bu projeden de çıkıyoruz, yamayı sizlerin huzuruna ücretsiz olarak sunuyoruz. Bizlerden başka bir yama gelir mi bilmiyoruz, malum günümüzün Türkçe yama sektöründe teşekkür eden kişi sayısı oldukça çok az.

Yama Hakkında Bilgilendirme

***Oyun içerisinde bulunan tüm başarımlar çevirildi.
***V1 Sürümü STEAM versiyonu üzerine yapılmıştır, diğer versiyonlarda test edilmemiştir. (Yama korsan sürümde test edilmemiştir, muhtemelen son sürümü indirirseniz çalışıcaktır)
***TeknoForza ekibi tarafından türk oyuncularına tamamen ÜCRETSİZ bir şekilde sunulmuştur.
***Çeviri 60 saat boyunca test edilmiştir. 
***Loading Screen (Yükleme Sahneleri) kısımları yine ilk oyunda bulunan sorundan dolayı çevrilemedi. (Dosyaları kriptolu yardımcı olabilecek arkadaşlar var ise çevirebiliriz.)
***Yama küfür, nükte ve yerel deyimler içerecektir. 
***Çoklu-oyuncu kısmı bu sürümde de çevrilmedi. Gelen talepler doğrultusunda Çoklu-oyuncu ve Yarış modları kısmı çevirilebilir.
***Yamada Türkçe karakter olarak sadece ÖÜÇ harfleri kullanılmıştır.                 
***Yamanın boyutu The Darkness TR kullanıcı adlı arkadaş tarafından 6 MB'ye kadar düşürülmüştür, kendisine ekibimiz ve Türk oyuncuları adına teşekkür ediyoruz.
***Yamayı kurulum aşamasında oyunun tüm dosyaları doğrulanmış olmalı, eğer hata alırsanız Steam>Kütüphane>Kane & Lynch 2: Dog Days>Özellikler>Yerel Dosyalar>Oyun Dosyalarının Bütünlüğünü Doğrula adımlarını takip ederek dosyaları doğrulatabilirsiniz.
***Kurulum esnasında Kane & Lynch 2 - Dog Days\Scenes klasörü seçilmiş olması gerekmekte, ana dizini seçerseniz kurulum başlamayacaktır.

Oyun İçi Görüntüler

3 Bölüm Tanıtım
Not: Bu bölümler yama henüz beta aşamasındayken çekilmiştir.

TIKLA

Kurulum Programında sorun yaşıyorsanız, buraya tıklayarak yamanın boyutu düşürülmemiş halini deneyebilirsiniz.
Ocak 2018'de Youtube aldığı karar doğrultusunda Kötü ve sahte içeriği önlemek adına bir kanalın para kazanmaya devam etmesi için 1000 Abone ve 1 yıl içerisinde 4000 Saat İzlenim süresi şartı koydu bu kraterleri taşımayan kanallara mail atarak 20 Şubat 2018'e kadar süre verdi ve bu süre dün itibari ile doldu. Bu şartları yerine getiremeyen kanallar para kazanılmaya kapatıldı. Kısaca kurunun yanında yaşta yandı gibi görünüyor, şimdiden büyük tepkiler almaya başladı youtube ve bu karar ile ilgili imza kampanyaları başlatıldığı söyleniliyor.

Pek çok kanal bot, beğenme veya izlenme gibi hilelere başvurmadan kendi içeriğini üretiyor ve uğraşıyordu, emek veren kanallarda emekleri çöpe gitmiş oldu, bu sebeple pek çok kanal (doğal içerik üreten ve henüz gelişen kanallar) içerik üretmeyip youtube'yi bırakacak gibi görünüyor.

Sizin düşünceniz nedir ? iyi mi oldu kötü mü ?

Bunun yanlış bir karar olduğunu düşünüyorsanız, sizde aşağıdaki linke tıklayarak imza kampanyasına katılabilirsiniz.
https://www.change.org/p/youtube-youtube-ve-yeni-kazan%C3%A7-sistemi-hakk%C4%B1nda

Menü ve Arayüz: %100
Altyazı ve Etkileşimler: %100

Ümit DİNÇER

Azad AKBALOĞLU
Kagan HANSOY
Ümit DİNÇER

Ümit DİNÇER
Azad AKBALOĞLU

Anıl AĞANOĞLU

Azad AKBALOĞLU

Merhaba oyunseverler, TeknoForza Ekibi olarak 7 Şubat 2017 Tarihinde Steam’de çıkış yapan Bulmaca ve Korku temalı olan Dark Egypt’nin çevirisine kasım ayının sonunda başladık ve sıra sürede bitirdik, oyun Steam indirimlerinde 1.80 Tl’ye inebiliyor. Kısa bir oyun olmasından ziyade oldukça zevkli ve bir o kadar da sinirlerinizi hoplatacak bir oyun. (Oynadığınızda anlayacaksınız) Konusu ise bir ada’nın yakınlarında inşaat kazıları sırasında eski kayıtlar bulunuyor ve burada tanrılar tarafından lanetlenmiş bir lordun gömüldüğünü ve hazine olduğunu içeriyor, ve işçilerden bazıları böylelikle piramide giriyor ve bir yaratık tarafından tüm ekip öldürülüyor. Macera böyle başlıyor.

***Yama STEAM sürümüne uygundur, testler orijinal oyun üzerinde gerçekleştirilmiştir.
***Oyun tek seferde 2 dil kullandığı için (Rusça – İngilizce) Menü ve Videolarda Türkçe – İngilizce olarak gözükmektedir.
***4. Bölümdeki Loading ekranı .Bin uzantısı olduğu sebebiyle çevrilemedi (Çevrildi ama oyun görmüyor)
***Çeviriyi oyunda test ederken çok eğlenceli (bir o kadar da sinirli kovalamaca sahnesinde) vakit geçirdik. Yamada herhangi bir sorun bulunmuyor ve sorunsuz olarak çalışmakta.
***Korsanda Çalışacağına dair bir destek vermiyoruz.(Oyun zaten indirimlerde ucuz fiyatlardan satılmakta )
***2011’den bu yana pek çok önemli projelerde yer aldım ve destek oldum, gelip deseler ki kendi yamanı çevirip ve yöneticisi olacaksın deseler inanmazdım. Bu proje’de bana yardımcı olan ve emeklerini esirgemeyen arkadaşlarıma teşekkür ediyorum.

Yamayı denemek isteyen arkadaşlar Buraya Tıklayarak
Steam üzerinden oyunu uygun fiyata alabilirler.

Dip Not: Oyunda takılan arkadaşlar olur ise tam çözüm videosu yükleyebiliriz.

İyi Oyunlar :)

İndirmek İçin Tıklayın
Merhaba, muhtemelen başlıktan düşüneceksiniz ki 9-13 yaşlarında birisi olduğumu çocukça saçma sapan videolar yayımlayıp binlerce abonem olduğunu düşünüyorsunuzdur hatta dalga geçilecek bir konu olduğunu düşünüyorsunuzdur.

Gerçek bu değil.

Ben Oyun videoları ve bir çok ürünlerin kutu açılımlarını yayımlamaktaydım. Taa ki, 3-5 gündür saçma sapan videolar ile trend videolara giren insanları gördükçe uğraş verdiğim emeklerin boşu boşuna olduğunu düşünmeye başladım.

2012'de bir sitede görev almam ile başlayan youtube yolculuğumda pek çok o dönem tanınmayan ve günümüzde büyük kitlelere sahip olan insanlara yardımcı oldum daha yolun başlarındaydılar.
Günümüzde onların kitleri arttıkça ilk başlarda yanlarında olan kişileri tanımadıklarını ve zamanla değiştiklerine bir çok kez şahit oldum ve beni kıran şeylerden biriside bu kısaca Youtube Türkiye'de bir youtubere yardım edersin abi abi diye yanında dolaşır 2 gün sonrasında seni tanımaz bu sektör böyle.

Bugün 330 küsür abonem ve 400 küsür yayınladığım video var sizlere göre oldukça küçük bir sayıdan ibaret olabilir küçümseyebilirsiniz ama şundan bahsetmek istiyorum ki, günümüzde bütün youtuberler argo kullanıyor ve ben argo kullanmıyorum ayrıca videoda argoya karşıyım küçük yaş kitlelere hitap ederken onlara argoyu öğretmek hiç hoş bir şey değil. Youtube'de Oyunculuk ve youtuberlik kavramı argo olmamalı.

Ben her ne kadar 5 yıldır uğraşsam da düzeltemedim. Gün geldi 14 saat video uploadı yaparken şimdi hiç video yükleyesim yok. Böyle ortamı gördükçe artık eski heyecan kalmadı yolun sonu yani ama amacım para falanda değil o videonun karşılığını bir beğeni veya teşekkür olarak alamıyorum. Diğer youtuberler gibi ne bir bot nede bir reklam yaptım. Kendi kendime uğraştım ama artık olmuyor gibi. Ne kadar uğraşırsam uğraşayım yine o saçma sapan Trend Video 1 ABLAM İNSTAGRAM DM'LERİMİ OKUYOR gibi videolar yine trend olacak.

Burada amacım bir reklam falan değil içimden geçenleri sizlere anlatmak istedim.
Sizlerde düşüncenizi paylaşırsanız sevinirim ?
Arkadaşlar konuyu son günlerde derinlemesine araştırdım, Kazı alanında çatıda keskin nişancı olmak üzere Özel Harekat ve tam donanımlı polisler ile korunuyor, az çok duymuşsunuzdur kazı sebebiyle kazının yapıldığı mahallede yollarda göçükler oluşmaya başladı ve üst düzey devlet yöneticileri sürekli bu kazıyı takip etmekte. Milletvekili dahi kazı alanına giremiyor.

Kazı alanının yapıldığı ev mavi brandalar ile kapatıldı ve kazı alanının olduğu mahalle google map'den kaldırıldı

Bu kazı yaklaşık 8-10 aydır devam ediyor. Sizce devlet bu kazıda altın vb hazine bulsa neden Özel Harekat eşliğinde kazı alanını korusun ve hiç bir açıklama yapılmayıp Başbakanlık tarafından gizlilik kararı getirilsin ?

Yapılan kazı hakkında pek çok teori ve kimisi ahit sandığının bulunduğu, kimisi kleopatra'nın hazinesinin bulunduğunu kimisi agarta uygarlığına açılan (yerin altında yaşayan bir uygarlık olduğu söyleniliyor) 100 kapıdan birisinin bulunduğu, kimisi antik dönemlerden kalma bir uzay gemisi olduğu ve kimiside uzaydan gelen bir element bulunduğu söyleniliyor.

Kazıya Yurtdışından bilim adamları getirildiği söyleniliyor.

Siz söyleyin normal bir kazı neden 8-10 ay sürsün ve neden en üst seviye tedbir alınarak korunsun halktan neden gizlensin ? size de ilginç gelmiyor mu ? Bu konu hakkında düşünceleriniz nedir paylaşırsanız sevinirim.

Ayrıca yayın yasağı getirildiği söyleniliyor konu ile ilgili bir haber bulunamıyor medyada

Daha çok kaynak için aşağıdakilere göz atabilirsiniz.
https://teknoforza.net/gecmis-tarih-tarsusdaki-gizemli-kazida-neler-oluyor/

Merhaba arkadaşlar, telefon alacağım şuan GM 5 PLUS kullanmaktayım.
Başlıkta olduğu gibi bu iki telefon arasında kaldım ikisinin arasında 100-200 TL fark var.

Lenovo P2'de 5100 mAh pil 4K Video kayıt 13 MP Arka 5MP Ön kamerası bulunuyor. 4 GB ram 32 GB depolama alanı bulunuyor ve işlemcisi ise Qualcomm Snapdragon 625, 2 GHz Sekiz Çekirdek kullanıyor. Lenovo Pil olarak oldukça büyük ve 1920x1080 ekran çözünürlüğüne göre 5100 mAh oldukça uzun süre şarj etmeden idare edecektir diye düşünüyorum. Ancak kamera konusunda Lenovo kötü olduğu söyleniliyor.

Casper VİA F1'de 3000 mAh Full HD Kayıt 13+5 MP 2 arka kamera 13 MP Ön kamerası bulunuyor. 4 GB Ram 64 GB Depolama alanı bulunuyor. MT6755 Chipset 2.0GHz Octa Core işlemcisini kullabmakta.
Pil olarak oldukça düşük ve 3000 mAh ile lenovadan daha kısa gidecektir şarj süresi. Ancak hafif ve kibar tasarımı ile Casper beni adeta al diyor.

Lenovo Biraz kaba duruyor ve bu 2 telefon arasında kararsız kaldım Kamera konusu benim için oldukça önemli fotoğraf çekiyorum sürekli. Batarya ve 4K Kayıt konusunda Lenovo'da kaldı aklım Kamera ve Depolama alanı olarak Casper'de kaldım işlemci konusuna hiç değinmedim ve telefonlardaki işlemcilerden fazla anladığımda söylenilemez ama Lenovo'nun P2'de kullandığı snapdragon 625 ise baya eskidi bu yüzde bir - daha lenovoya gidiyor. Tabi ki olaya birde bu telefonların teknik servis hizmetleri ve kaliteside geliyor bunlarıda belirtirseniz sevinirim.

Sizce hangisinden yana seçim yapamlıyım yardımcı olun. Şimdiden teşekkürler.

Menü & Etkileşim %100
Altyazı % 100

Azad AKBALOĞLU

Azad AKBALOĞLU

Ümit DİNÇER
Azad AKBALOĞLU

Azad AKBALOĞLU

Bekir İNCE

Merhaba arkadaşlar,  TeknoForza ekibi olarak yeni bir proje ile karşınızdayız. Her ne kadar unutulmuş olsada bir dönem senaryosuyla oldukça sevilen bir oyun olan Inversion'u sizler için çevirdik. 
Oynarken zevk alacağınızdan eminim, harika bir senaryo sizleri bekliyor.

Oyunu kısaca özetlersek; Vanguard şehri, insan ırkına benzeyen Lutadore isimli bir ırk tarafından kuşatılıyor. İnsanları öldürüyorlar, beyinlerini yıkayıp köleye çeviriyorlar yada hapse atıyorlar. Bizde Vanguard şehrinde polis memurluğu yapan ana karakterlerimiz Leo ve Davis ile bu işgale engel olup Davis'in kayıp kızı Leila'yı bulmaya çalışıyoruz, bakalım başarılı olabilecek miyiz?

***Yama STEAM sürümüyle uyumludur.
***Yama küfür, nükte ve yerel deyimler içermektedir.
***Yama Türkçe Karakterlerin tümünü desteklemektedir. (Bekir İnce'ye teşekkürler)
***Yamada Çoklu oyuncu modu (Mutliplayer) diyalog barındırmadığından çevrilmemiştir, fakat Co-op Hikaye modu tamamen türkçedir.
***Yamada Ses Ayarlarında bulunan bir seçeneğin gözükmeme problemi giderildi (Orjinalinde bu hata mevcuttu tarafımızca düzeltildi)
***Yamada her satır özellikle kontrol edilip çevrildi, hikayeye olabildiğince sadık kalındı.
***Yama, sizlerin en iyi türkçe oyun deneyimini yaşayabilmeniz adına 3 kere testten geçirilmiştir.
***Yinede yamada herhangi bir çeviri/imla hatası ile karşılaşmanız durumunda bunu ister buradan, isterseniz forumdan belirttiğiniz takdirde yama en kısa sürede güncellenip tekrar sizlere sunulacaktır.
***Başta BSC, olmak üzere Zoccos, ve HaberGaraj'a destekleri için teşekkürler ederiz.

https://www.bolumsonucanavari.com/Haberler-Inversionin_Turkce_Yamasi_Yayinlandi-84933.htm
http://www.zoccos.com/inversion-icin-turkce-yama-yayinlandi/
https://www.habergaraj.com/inversionin-turkce-yamasi-yayinlandi/

TIKLA

Merhaba arkadaşlar, kısa bir süre öncesinde aldığım MSI Nvidia GTX 1070 SEA HAWK sıvı soğutmalı ekran kartını sizin için kutu açılımını gerçekleştirdim.

Sormak istediğiniz bir soru varsa seve seve cevaplıyabilirim, iyi seyirler diliyorum.

Hakkında
Meslek: Editör, Tester
İlgi Alanları: PC,Oyun,Web,
Hakkımda:
2011 Yılında İnternet dünyasına atıldım. Bu zaman içerisinde Teknoloji ve Oyun odaklı yayın sitelerinde, Moderatör, Editör, Yazar, Yazı İşleri Müdürü, İçerik Yöneticisi ve Sosyal Medya Yöneticisi gibi görevler üstlendim ve görev almaya da devam ediyorum.
Sistem ve Tercihleri
Mobil cihaz
Lenovo P2
Operatör
Turkcell
ISS
TurkNet
Oyun Platformu
PC
Takım
Fenerbahçe
Steam
KaN.
Ses Sistemi
Ses Sistemi
İşlemci
Intel
Anakart
Gigabyte
Sabit Disk
Seagate
Ekran Kartı
MSI
Modem
TP-Link
Milli Takımlar
Turkiye
Temel Bilgiler ve İstatistikler
Aktiflik: Şu anda DH'de değil
Son Giriş: geçen yıl
Son Mesaj Zamanı: 3 yıl
Gerçek Toplam Mesaj Sayısı: 350
İkinci El Bölümü Mesajları: 14
Konularının görüntülenme sayısı: 28.155 (Bu ay: 505)
Toplam aldığı artı oy sayısı: 467 (Bu hafta: 0)
En çok mesaj yazdığı forum bölümü: Oyun
Mesajları
İkinci El Referansları
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.